Τουφεκιές στα όρια...

Τωρα στα μπασιματα ειναι η ευκαιρια....βιδωσε τον Ασσο στο οπλο σου αφησε τα υπολυπα τσοκ σπιτι και προσπαθησε να κυνηγισεις μονο με αυτον,με καλο φυσιγγι και με μεγαλη πιστη στη προσκοπευση θα δεις πραγματα που δεν εχεις δει.
Εγω Γρηγόρη, με το 3/4 σταθερό της αριστερής, δεν έχω ελπίδες να δω κατι καλό....sarcastic.

Τωρα στα μπασιματα ειναι η ευκαιρια....βιδωσε τον Ασσο στο οπλο σου αφησε τα υπολυπα τσοκ σπιτι και προσπαθησε να κυνηγισεις μονο με αυτον,με καλο φυσιγγι και με μεγαλη πιστη στη προσκοπευση θα δεις πραγματα που δεν εχεις δει.
συγκεκριμενο νουμερο και γραμμαρια?εννοω δηλ. 8αρι 32 γραμ. ειναι οκ? θα το κανω το πειραμα. θα βαλω στη γρια τη φουλ κανη και θα σας πω εντυπωσεις.αλλα στο υψος δεν μπορω να υπολογισω. στη τραβερσα κατι γινεται

Γρηγόρη θα το κάνω! Αν και έχω ξαναπει στο παρελθόν ότι όποτε κατέβαινα από τα 3 άστρα δεν πετύχαινα τίποτα!

συγκεκριμενο νουμερο και γραμμαρια?εννοω δηλ. 8αρι 32 γραμ. ειναι οκ? θα το κανω το πειραμα. θα βαλω στη γρια τη φουλ κανη και θα σας πω εντυπωσεις.αλλα στο υψος δεν μπορω να υπολογισω. στη τραβερσα κατι γινεται
Δεν εχουν τοση μεγαλη σχεση τα γραμμαρια...βαλε οτι σου δουλευει καλυτερα σε 7-7μιση και πιστεψε αυτο που θες να κανεις

μα αυτο ειπα γερασιμε οτι βοηθησες πολυ. δεν ηταν ειρωνικο. γραφεις αυτο που ειπα. πολλα φυσιγγια.ποσοι σπο εδω μεσα ρε συ γερασιμε πανε σε σκοπευτηρια κι εχουν τους αγωνες που εχεις εσυ στις πλατες σου? ακομα κι εγω που εχω το σκοπευτηριο μες στα ποδια μου ποτε δεν θα ριξω τα φυσιγγια που θα ριξεις εσυ. το ιδιο πραμα λεμε. εγω ειμαι ενας μετριος κυνηγος αλλα δεν ειμαι σκοπευτης. καταλαβες πως το εννοω?φυσικα και δεν εννουσα κατι αλλο.δεν ξερω πως σλλιως να το πω. μετα τον φεβρουαριο που τελειωνει το κυνηγι θα ξαναπιασω τ οπλο τον ιουνιο για να παω 10 φορες στο σκοπευτηριο μεχρι να ξαναρχισει το κυνηγι για να μην ειμαι αλλου γι αλλου.τις ιδιες εμπειρειες εχουμε? πιστευω να εγινα κατανοητος

Εννοειτε πως καταλαβα..Δεν ειμαι παρεξηγιαρης εγω μην ανησυχείς.. ;)

Παυλο, ας το πάρουμε απ' την ανάποδη στα πλαίσια της συζήτησης...
Ένα φυσίγγι για κίχλες 32 γρ Νο 8, έχει στην Ιταλική αρίθμηση 14σκ/γρΧ32=448 σκαγια...
Αν πάρουμε ως στάνταρ ότι για να την σίγουρη καταβολή της κίχλας, ο κυκλος των 75 εκ. πρεπει να έχει περίπου 250 σκάγια, τότε στα 68 μέτρα πρέπει ο συνδυασμός κάννης/φυσιγγίου να δίνει 55% συγκέντρωση...
Προσωπικά τέτοιες συγκεντρωσεις με Νο 8 σκαγια σ' αυτα τα μέτρα δεν έχω δει ακόμα, δεν λεω οτι δεν υπάρχουν, απλά εγω δεν έχω δει...
Η παραμένουσα ενέργεια του 8αριού στα 68 μ. είναι αρκετή για άμμεση καταβολή?
ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ στα 68μ το 8αρι να εχει ικανη κινητικη ενεργεια ...εδω το 5αρι εχει κλασει εκει ρε παιδια .... τυχη ΜΟΝΟ! Τωρα οσο αφορα το 55% συγκεντρωση , οκ ΠΕΣ οτι με καποιο καλο φτιαχτο φυσιγγι και τσοκ το εχεις ...που ΔΕΝ το πιστευω ...το οπλο του φιλου του Παυλου ειναι καραμπινα..... Αρα αν η τσιχλιτσα περασει στα 30-40 μετρα .... θα την πετυχει ......????? Με τιποτα, εκτος αν ειναι ο Μαυρομματης!!

Οσο αφορα τα μετρα ...Αφρικη με 2* στα τρυγονια εχω κανει και η παρεα πολλεςςςςςςςςςςςς βολες ακραιες, αλλα εκει ειναι ιδανικες συνθηκες 1050 μ υψομετρο, ελαχιστη υγρασια...και trap 28aria 7,5 αντιμονουχα , οποτε τραβανε καργα τα φυσιγγια, και εγω εχω μετρημενο τραβερσατο τρυγονι στα 70 σχεδον μετρα και πολλααααααααααααααα στα +50 , αλλα ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και το κυριοτερο 100αδες βολες την ιδια ημερα και χιλιαδες στο 5ημερο , οπου και περνεις καλα το κολαι!!!! Δεν συγκρινετε με την Ελλαδα ρε παιδια

Last edited:
Παιδιά τα παλιάς γενιάς turkey chokes ήταν για τον φουτσο καβαλα. Όχι ότι δεν κάναν για την καθιστή γαλοπούλα αλλά για τουφεκιες στον αέρα ήταν άχρηστα. Έχουμε δοκιμάσει κάμποσα σε νερό τις μέρες που δεν είχε παιχνίδι και βλέπαμε κάτι ατράκτους και 30 μέτρα απόσταση.
Με τα τελευταίας γενιάς, κάτι φαίνεται να αλλάζει....

Back