Τουφεκιές στα όρια...

Πολύ ώραια όλα αυτά που λέτε για το πως και τι...θεωρώ το αλφα και το ωμεγα όμως το ηθικο κομμάτι! Ενας κοινός κυνηγος οπως εγω το θεωρω πλεον ανηθικο να σηκωσω το οπλο σε ΤΣΙΧΛΑ στα 50 μετρα...Το ιδιο φυσιγγι ομως (πχ ενα 8αρι 32 γρ) θα το σηκωνα για μια φασσα στα 50 μετρα. Αυτο σημαινει οτι αναλογα το θηραμα τα ορια αλλαζουν...τα ορια της τουφεκιας αυτης καθαυτης ομως ειναι τα ιδια ανεξαρτητου θηραματος και επηρεαζεται μονο απο τον καιρό το όπλο κλπ! Αυτη ειναι η αποψη μου...

Kιομως στα 50 μετρα τη τσιχλα με το καταλληλο τσοκ και το καταλληλο φυσιγγι με Ν8 32 γρ την παιρνεις μια πισω την αλλη. Με το ιδιο φυσιγγι Ν8 την ιδια μερα τη φασσα σε αυτα τα μετρα παρα μα παρα πολυ δυσκολα για να μην πω αδυνατον.
Η τσιχλα στα μπασιματα εχει πολυ σταθερη ταχυτητα και πορεια. Αν εχεις βρεις τις προσκοπευσεις εκει πανω με το καταλληλο υλικο κανεις θραυση.

Kιομως στα 50 μετρα τη τσιχλα με το καταλληλο τσοκ και το καταλληλο φυσιγγι με Ν8 32 γρ την παιρνεις μια πισω την αλλη. Με το ιδιο φυσιγγι Ν8 την ιδια μερα τη φασσα σε αυτα τα μετρα παρα μα παρα πολυ δυσκολα για να μην πω αδυνατον.
Η τσιχλα στα μπασιματα εχει πολυ σταθερη ταχυτητα και πορεια. Αν εχεις βρεις τις προσκοπευσεις εκει πανω με το καταλληλο υλικο κανεις θραυση.
Παύλο μέχρι να το βρω εκεί πάνω θα έχω τραυματίσει 100αδες...το θεωρω ανηθικο! Η προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη! Μεχρι τα 40 μετρα ξερω απολυτα τι φταιει ομως!

Το ξαναλεω ελλη μια φορα . ΑΥΤΕΣ οι τουφ. ειναι η εξερεση και οχι ο κανονας. Θα τουφεκ. εκει οταν δεν θα εχεις αλλη επηλογη. Δεν τουφεκας ασκοπα ουτε για επηδηξη. Ξαναλεω οτι σαν ιδιογ. θελω να εχω 5 τετεια φησ. επανω μου.ΤΟΛΙ οσω για τραβερσες με τετεια φησ. Αστο καλητερα, ειναι και χωρια απεναντι..sarcastic.

Παύλο μέχρι να το βρω εκεί πάνω θα έχω τραυματίσει 100αδες...το θεωρω ανηθικο! Η προσωπικη μου αποψη ειναι αυτη! Μεχρι τα 40 μετρα ξερω απολυτα τι φταιει ομως!

Βασιλη απολυτα κατανοητο και κατακριτεο αν πραγματι καποιος τραυματιζει ασκοπα πουλια τουφεκωντας τα περα απο τη comfort zone του. Απο την αλλη μερια μιλαμε για τουφεκιες πανω κατω στο μισο δραστικο βεληνεκες του λειοκαννου. Ποσο ανηθικο μπορει να θεωρειται αυτο?

Last edited:
Το ξαναλεω ελλη μια φορα . ΑΥΤΕΣ οι τουφ. ειναι η εξερεση και οχι ο κανονας. Θα τουφεκ. εκει οταν δεν θα εχεις αλλη επηλογη. Δεν τουφεκας ασκοπα ουτε για επηδηξη. Ξαναλεω οτι σαν ιδιογ. θελω να εχω 5 τετεια φησ. επανω μου.ΤΟΛΙ οσω για τραβερσες με τετεια φησ. Αστο καλητερα, ειναι και χωρια απεναντι..sarcastic.
εκει θελω να καταληξω

Βασιλη απολυτα κατανοητο και κατακριτεο αν πραγματι καποιος τραυματιζει ασκοπα πουλια τουφεκωντας τα περα απο τη comfort zone του. Απο την αλλη μερια μιλαμε για τουφεκιες πανω κατω στο μισο δραστικο βεληνεκες του λειοκαννου. Ποσο ανηθικο μπορειται να θεωρειται αυτο?
Αυτό φαντάζομαι εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθενός! :)

Πολύ ώραια όλα αυτά που λέτε για το πως και τι...θεωρώ το αλφα και το ωμεγα όμως το ηθικο κομμάτι! Ενας κοινός κυνηγος οπως εγω το θεωρω πλεον ανηθικο να σηκωσω το οπλο σε ΤΣΙΧΛΑ στα 50 μετρα...Το ιδιο φυσιγγι ομως (πχ ενα 8αρι 32 γρ) θα το σηκωνα για μια φασσα στα 50 μετρα. Αυτο σημαινει οτι αναλογα το θηραμα τα ορια αλλαζουν...τα ορια της τουφεκιας αυτης καθαυτης ομως ειναι τα ιδια ανεξαρτητου θηραματος και επηρεαζεται μονο απο τον καιρό το όπλο κλπ! Αυτη ειναι η αποψη μου...
Συγνωμη αλλα με 8αρια μια φασσα στα 50 πραγματικα μετρα ειναι σαν να ντουφεκας με 4αρια φασσα στα 70-80

πανω κατω στο μισο δραστικο βεληνεκες του λειοκαννο
Το οποίο είναι πόσο,τελικα;
Με τι φυσίγγια;0λες οι καννες;Για ολα τα νούμερα σκαγιών;
Πόσο είναι τελικά ρε παιδια;Ποιες είναι οι προδιαγραφές για σίγουρη καταβολή σ'αυτά τα μετρα;Για τσίχλα μιλάμε,εεε;:)

Πετ

Πραγματικα σε ρωτησα γρήγορη:)
Δεν ρωταω ποτε εμμεσα οτι θέλω θα το πω στα ισα:)
Δεν ξερω γιατι πρασινο δεν έριξα ποτε.
Ειχα στο μυαλο υποσυνειδητα οτι θέλει 6-7 σκαγια στηθος να πεσει λογο μεγεθους.
Εσυ τα ξέρεις εγω οχι :)
ΨΑΛΗΔΙ με νο 0 το φησ. ηταν μαγνουμ τεκνα 2χ47+2αλευρι . Μετρα?? πολλα 1σκαγι στο στηθος και ενα στο φτερο. Το φτερο δυαλημενο. το πουλι ητεν λες και το χτπ. ηλ ρευμα. στα χοντρα νουμερα θες 1-2 σκαγια σε κερ. σημειο. δεν ισχ. ο κανονας του πολαπλου τραυματος εκει.Τηχερη τουφεκια??? θα σημφωνησο μαζι σας. Εφτασε??? σκοτοσε??? ναι ,οποτε μπορει ανα πασα στηγμη να ξαναγηνη.

Επειδη τα τελευταία χρονια εχω ρίξει και γω δεν ξερω πόσα φυσίγγια και πόσες δοκιμές..Στο κυνήγι εχω πλέον την ΑΠΑΙΤΗΣΗ απο τον εαυτο μου με τον σωστό εξοπλισμό (τσοκ και φυσιγγι) να εχω επιτυχίες μεχρι τα 65 μέτρα..Τι θελω να πω..Οτι αν αστοχησω σε μια φάσσα πχ στα 55 μέτρα υπαίτιος ειμαι μόνο και μόνο εγω..το τσοκ και το φυσιγγι το ανέφερα γιατι δεν γίνετε ενας με κύλινδρο και με 10αρια σκαγάκια να σκοτώσει μια τσιχλα στα 60 μέτρα..Πιστευω να σας βοήθησα.

Επειδη τα τελευταία χρονια εχω ρίξει και γω δεν ξερω πόσα φυσίγγια και πόσες δοκιμές..Στο κυνήγι εχω πλέον την ΑΠΑΙΤΗΣΗ απο τον εαυτο μου με τον σωστό εξοπλισμό (τσοκ και φυσιγγι) να εχω επιτυχίες μεχρι τα 65 μέτρα..Τι θελω να πω..Οτι αν αστοχησω σε μια φάσσα πχ στα 55 μέτρα υπαίτιος ειμαι μόνο και μόνο εγω..το τσοκ και το φυσιγγι το ανέφερα γιατι δεν γίνετε ενας με κύλινδρο και με 10αρια σκαγάκια να σκοτώσει μια τσιχλα στα 60 μέτρα..Πιστευω να σας βοήθησα.
βοηθησες πολυ.ΠΟΣΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ.εδω μιλαμε για ΚΥΝΗΓΟ που δεν εχει τη δυνατοτητα να ριχνει τα φυσιγγια που ριχνει ενας σκοπευτης

Το οποίο είναι πόσο,τελικα;
Με τι φυσίγγια;0λες οι καννες;Για ολα τα νούμερα σκαγιών;
Πόσο είναι τελικά ρε παιδια;Ποιες είναι οι προδιαγραφές για σίγουρη καταβολή σ'αυτά τα μετρα;Για τσίχλα μιλάμε,εεε;:)

Λοιπον για να ριξω και λιγο λαδι στη φωτια και να παρει λιγο μπρος η συζητηση θα ριξω νουμερα στο τραπεζι τα οποια φυσικα μπορουν να αμφισβητηθουν.

Απολυτο δραστικο βεληνεκεs λειοκαννου 119 μετρα, με σκαγια Ν5
Απολυτο δραστικο βεληνεκες λειοκαννου με σκαγια Ν8 σε τσιχλα 68 μετρα
Απολυτο δραστικο βεληνεκες λειοκαννου με σκαγια Ν7.5 σε τσιχλα 77 μετρα

Οπλο Cal. 12, τσοκ, φυσιγγια fully optimised

Λοιπον για να ριξω και λιγο λαδι στη φωτια και να παρει λιγο μπρος η συζητηση θα ριξω νουμερα στο τραπεζι τα οποια φυσικα μπορουν να αμφισβητηθουν.

Απολυτο δραστικο βεληνεκες λειοκαννου σε σκαγια Ν7.5 σε τσιχλα 77 μετρα

Οπλο Cal. 12, τσοκ, φυσιγγια fully optiomised
Παυλο αυτο δεν ηταν λαδι....ηταν σαν να εριξες ατομικη βομβα.sarcastic.

Απολυτο δραστικο βεληνεκες λειοκαννου σε σκαγια Ν7.5 σε τσιχλα 77 μετρα

Οπλο Cal. 12, τσοκ, φυσιγγια fully optiomised
Κανονησε να σε ριξουν σττην πηρα σαν μαγισα τον μεσαιωνα με αυτα που γραφεις..sarcastic.

Απολυτο δραστικο βεληνεκες λειοκαννου με σκαγια Ν7.5 σε τσιχλα 77 μετρα

Οπλο Cal. 12, τσοκ, φυσιγγια fully optimised
Τα οποία πως προκυπτουν,Παυλο?

Back