Τουφεκιές στα όρια...

Εγώ π.χ. την τσίχλα δεν την βλέπω στα 50 μέτρα για να την τουφεκίσω, είναι ξώτιρα. Ακόμα κι ανήμουν απολύτως βέβαιος ότι αν την πετύχω θα πέσει δεν μπορώ τόσο εύκολα να τη σημαδέψω. Σε ένα μεγαλύτερο πουλί όπως είναι ένα παπί μπορώ να το σημαδέψω στα 50 μέτρα και πάλι όμως δεν ξέρω κατά πόσον μπορώ να το καταβάλω. Από όσα διαβάζω από ορισμένους παπιοκυνηγούς τα 50 μέτρα δεν θεωρούνται όριο για τα παπιά αφού τραβούν και μακρύτερα...

+1
Η τσιχλα στα πραγματικα 50 μετρα ειναι αρκετα μικρη σαν εικονα... Πεφτει μια χαρα στα 50 μετρα αλλα το δυσκολο ειναι να την πετυχεις... Μπορει να φαινεται απλο αλλα ειναι αρκετα δυσκολο να ευθυγραμισεις το οπλο σου, κατ εξακουληθηση, στην πορεια ενος μικρου στοχου και να εισαι απολυτα σωστος ως προς την πορεια του... Αντιθετα σε ενα θηραμα 10πλασιο σε μεγεθος αυτο ειναι πολυ ευκολοτερο...
Μπορει να νομιζουμε οτι στα 50 μετρα τα σκαγια θα εχουν ανοιξει σαν "ντουλαπα" κ θα διορθωνουν πολλα σκοπευτικα λαθη, αλλα κατι τετοιο για μενα δεν ισχυει... Ακομα κ σε αυτη την αποσταση πρεπει να εκμεταλλευτουμε οσο μπορουμε με μεγαλυ επιεικια το ενα τετραγωνικο μετρου του κεντρου της τουφεκιας μας και τα σκαγια εντος αυτου αν θελουμε να εχουμε επιτυχιες...
Μπορει να φαινεται απλο, αλλα δεν ειναι ευκολο να στειλουμε μια επιφανεια ενος τετραγωνικου μετρου σε μια τσιχλα στα 50 μετρα...

Έδωσες την απάντηση από μόνος σου, αν βγάλουμε τα ερωτηματικά στο τέλος της πρότασης σου. Όλα αυτά τα τρία που αναφέρεις αποτελούν τους παράγοντες που φτιάχνουν μια τουφεκιά στα όρια...
Επειδή ακριβώς αυτό πίστευα και εγώ μέχρι τώρα, όλες οι τουφεκιές έχουν όρια. Και το παρών θέμα είναι για το πως θα το φτάσουμε και ίσως το ξεπεράσουμε. Γιατί να λέμε λοιπόν η τσίχλα έχει δικό της θέμα ή εδώ μιλάμε για υδρόβια ή γουρούνι κλπ.
Εγώ εδώ είμαι για να μαθαίνω όπως ξαναειπα.
Αν το θέμα λεγόταν τουφεκιές πάνω από 60 ή 70 μέτρα να το καταλάβω.
Το όριο όμως είναι άλλο στο γουρούνι, στη φασσα και στη σιταριθρα.
Μια κοινή λογική έχει όμως.

Αφου ειμαστε στο σωστο τοπικ ποσα πιστευεται ειναι τα μετρα ενος ΑΠΟΛΥΤΑ ψαγμενου φυσιγγιου με νουμερα 3 και με 1σσους....μιλαμε για απολυτα στημενου φυσιγγιου ιδιογομωσης για το οπλο μας...δεν μιλαμε το πουλι να παρει 5-6 3αρια η 3-4 1ασσους αλλα 2 τριαρια και 1 ασσο
Γρήγορη είναι πολυ τρικ ερώτηση με άπειρες μεταβλητές. Πχ τα no limit πάνε άνετα +100 μέτρα...και δεν είναι κάποιο καλό στημένο φυσιγγι ιδιογομωσης.
Το θεμα δεν είναι να είσαι μάγκας και να φτιάξει φυσιγγι που άνετα πάει 100 μέτρα ....αλλά να βαρεσεις τη χηνα-παπι στα 100 μέτρα. Εκτός αν περνάει κοπάδι...αδειαζουμε 2 καραμπίνες....εεεε στο σορό καποιο κάποτε θα πέσει..τι θα λες μετά ψςςςςς τι σκοπευταρας ειμαι που κατέβασα το πράσινο στα 100 (θα χεις τραυματίσει και άλλα 20 από τις κουτουρου βολες)
Γιατί τώρα αν θες να πιστέψω ότι εσύ ή οι φίλοι σου (ΜΗ ΤΟ ΠΕΡΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) είστε ικανοι να βαρατε τραβερσατα ή royal πουλιά στα 80+ πραγματικά μέτρα ΑΛΛΑ μεμονωμένα πουλιά και όχι 1 στα 100 ....εεε ΟΧΙ ρε φίλε δε το πιστεύω. Δεν είναι δισκάκι που με 1-2 σκάγια στη "κοιλιά" θα σπάσει...είναι πράσινο που την τρώει στα 45 μ και δεν πέφτει...όχι με τα κλασμενα σκάγια στο 80+

Καποιοι το λενε τυχη βεβαια.. .buy..yelling.
Άστους να λένε...ίσως κάποια στιγμή καταλάβουν....sarcastic.
φασσα στον καμπο ομως θα τουφεκισω ακομα και στα 60...
Φάσσα στο κάμπο, στη βοσκή σε καλαμπόκια να υποθέσω...
.xm.Θυμάμαι ένα κυνήγι, που είχα κάνει σε μια φυλαχτρα με έναν Βεροιώτη ''μάστορα'' της φάσσας, σ' ενα τεράστιο καλαμποκοχωραφο (οχι θερισμένο) στην Κ. Μακεδονία και ντουφεκιά πανω από 30 μ. και σε κοπαδι πάνω απο 5 πουλιά δε μ' άφησε να κάνω, παρότι υπήρχαν στιγμές που κοπάδια περνούσαν απο πάνω μας και σκέπαζαν τον ήλιο...
Το αποτέλεσμα βέβαια στο τέλος της μέρας τον δικαίωσε απόλυτα...αξέχαστο κυνήγι..
Αλλα και τέτοιο κυνήγι να κάθομαι 8 ώρες ακούνητος μέσα σε μια φυλαχτρα δεν ξανακάνω... .hair..sarcastic.

Εγώ το θέμα το αντιλαμβανομαι σαν τουφεκιες στα όρια για τα πάντα. Ας είναι διαφορετικά αυτά τα ορια. Δεν καταλαβαίνω ωστόσο τι σε προβλημάτιζει.

Φάσσα στο κάμπο, στη βοσκή σε καλαμπόκια να υποθέσω...
.xm.Θυμάμαι ένα κυνήγι, που είχα κάνει σε μια φυλαχτρα με έναν Βεροιώτη ''μάστορα'' της φάσσας, σ' ενα τεράστιο καλαμποκοχωραφο (οχι θερισμένο) στην Κ. Μακεδονία και ντουφεκιά πανω από 30 μ. και σε κοπαδι πάνω απο 5 πουλιά δε μ' άφησε να κάνω, παρότι υπήρχαν στιγμές που κοπάδια περνούσαν απο πάνω μας και σκέπαζαν τον ήλιο...
Το αποτέλεσμα βέβαια στο τέλος της μέρας τον δικαίωσε απόλυτα...αξέχαστο κυνήγι..

Χειμωνα Σπυρο?
Αλλο το κυνηγι της φασσας στα καλαμποκια την προχωρημενη κυνηγετικη περιοδο οπου τα πουλια ειναι τοπιασμενα κ εχουν βρει τα "μονοπατια" τους κ αλλο τον Οκτωβρη που λεω εγω, οταν τα πουλια ειναι στη γυρα κ εχεις κ αλλους 20 ριχταρηδες γυρω γυρω που δεν τα αφηνουν να χαμηλωσουν με τιποτα... Εκει αν μου βγει στα 30 μεταρ θα την παρω στα 30, αν μου βγει τουφεκισμενη στα 50 η 60 κ δεν ειμαι με 7αρακια, θα προσπαθησω να την παρω εκει...

Εγώ το θέμα το αντιλαμβανομαι σαν τουφεκιες στα όρια για τα πάντα. Ας είναι διαφορετικά αυτά τα ορια. Δεν καταλαβαίνω ωστόσο τι σε προβλημάτιζει.
Και εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι και αυτό περιμένω να συζητιέται!

Εγώ θα ήθελα να δω από τα παιδιά του ιονιού που φτιάχνουν τα φυσίγγια τα extreme....σκοπευτήριο έχετε, ο Νικος έχει ανεβάσει πολλά βιντεακια, για ριχτε μία τραβερσατη πουλα στα 80-90 μέτρα με ότι θέλετε με στρωματοποιησεις ,κόντρα δόσεις, αλεύρια, πιτουρα κορν φλαιξς, ζάχαρη άχνη κλπ κλπ και τραβηχτεί και βίντεο ... Να δούμε θα σπάσει κάνα δισκάκι; Αααα και όχι να βάλω κανα πρωταθλητή κόσμου να ρίχνει...εσείς να ριχνετε σε συνθήκες βάλτου, με μπουφάν μπότες στηθους κλπ κλπ έστω και άνευ κρυου

Η συζήτηση αν και έχει βγει εκτός θέματος, πήγε πάλι στις μακρινές τουφεκιες. Επειδή συνήθως χρησιμοποιουμε τον George σαν παράδειγμα όταν θέλουμε να τεκμηριωσουμε τις δυνατότητες του λειοκαννου αλλά και του χρήστη αυτού και επειδή όντως ο ντρούλης, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι μια εξαίρεση, να σας θυμήσω τι έγραφε πριν λίγο καιρό ένα φίλος μας και πιτσιρικάς, ο Γεράσιμος όταν γύρισε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα sporting στην Ιταλία. Αν θυμάμαι καλά είχε γράψει για τις κάρτες extreme long range shooting που είχε κερδίσει για τουφεκιές στα 75 μέτρα.
Ο μικρός Γεράσιμος, ούτε Perazzi έχει, ούτε κάποιος του γέμισε περίεργα φυσίγγια. Ένα παιδί που παλεύει καθημερινά σαν τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του. Από την άλλη δεν φαντάζομαι να αμφισβητεί κάποιος τις μετρήσεις των διοργανωτών μιας τέτοιας διοργάνωσης.

Στα 92 μέτρα έσπασα εγω προσωπικα πιάτο μετρημένα με αποστασιόμετρο με U3 και φυσιγγι Fluo 7,5n

Γρήγορη είναι πολυ τρικ ερώτηση με άπειρες μεταβλητές. Πχ τα no limit πάνε άνετα +100 μέτρα...και δεν είναι κάποιο καλό στημένο φυσιγγι ιδιογομωσης.
Το θεμα δεν είναι να είσαι μάγκας και να φτιάξει φυσιγγι που άνετα πάει 100 μέτρα ....αλλά να βαρεσεις τη χηνα-παπι στα 100 μέτρα. Εκτός αν περνάει κοπάδι...αδειαζουμε 2 καραμπίνες....εεεε στο σορό καποιο κάποτε θα πέσει..τι θα λες μετά ψςςςςς τι σκοπευταρας ειμαι που κατέβασα το πράσινο στα 100 (θα χεις τραυματίσει και άλλα 20 από τις κουτουρου βολες)
Γιατί τώρα αν θες να πιστέψω ότι εσύ ή οι φίλοι σου (ΜΗ ΤΟ ΠΕΡΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) είστε ικανοι να βαρατε τραβερσατα ή royal πουλιά στα 80+ πραγματικά μέτρα ΑΛΛΑ μεμονωμένα πουλιά και όχι 1 στα 100 ....εεε ΟΧΙ ρε φίλε δε το πιστεύω. Δεν είναι δισκάκι που με 1-2 σκάγια στη "κοιλιά" θα σπάσει...είναι πράσινο που την τρώει στα 45 μ και δεν πέφτει...όχι με τα κλασμενα σκάγια στο 80+
Tolis ξαναδιαβασε αλλη μια φορα το μυνημα μου....μιλησα για απολυτα ψαγμενα φυσιγγια στο οπλο μας..δεν ειπα τη κανουμε εμεις,ειπα αν εχουμε τη καταρτηση και το πετυχουμε στα ποσα μετρα θα πεση.

Χειμωνα Σπυρο?
Αλλο το κυνηγι της φασσας στα καλαμποκια την προχωρημενη κυνηγετικη περιοδο οπου τα πουλια ειναι τοπιασμενα κ εχουν βρει τα "μονοπατια" τους κ αλλο τον Οκτωβρη που λεω εγω, οταν τα πουλια ειναι στη γυρα κ εχεις κ αλλους 20 ριχταρηδες γυρω γυρω που δεν τα αφηνουν να χαμηλωσουν με τιποτα... Εκει αν μου βγει στα 30 μεταρ θα την παρω στα 30, αν μου βγει τουφεκισμενη στα 50 η 60 κ δεν ειμαι με 7αρακια, θα προσπαθησω να την παρω εκει...
Ναι φίλε Χειμώνα, σε πουλιά πιασμένα και αφού τα παρακολουθούσε 4 μέρες χωρίς να ρίξει ντουφεκιά...
ήρθε ένα βράδυ σπίτι και μου λέει ''ετοιμάσου, αύριο έχει φάσσα''...:)
Στην περίπτωση που αναφέρεις, παω πασο, εκεί ναι... όποιος βέβαια ''έχει τα γένια και τα χτένια''... να παρει το ρίσκο της 60αρας ντουφεκιάς...

Στα 92 μέτρα έσπασα εγω προσωπικα πιάτο μετρημένα με αποστασιόμετρο με U3 και φυσιγγι Fluo 7,5n
Βεβαιωση απο κρατικο οργανισμο για την πιστοποιηση της αποστασης εχεις? .yelling.
Περα απο την πλακα, για να γινονται αυτες οι βολες σε μια τετοια σκοπευτικη διοργανωση μπορειτε να καταλαβετε οτι δεν ειναι κατι εξωπραγματικο, αλλα υπαρκτο και πραγματοποιησιμο, εστω κ για καποιους που ασχολουνται πιο σοβαρα με το σκοπευτικο χωρο...
Κ εφτασε το 7,5 σε αυτη την αποσταση? Δεν επεσε στα 60 μετρα? Ειναι εντυπωσιακο το γεγονος παντως... ;)

Τολι στα 45 το πρασινο με δυο 3αρια θα πεση τουβλο,οχι απλως θα πεση;)

Δε ξερω ρε παιδια εγω παλι οσο μεγαλωνω εχω αλλη αποψη απο αυτη που ειχα μικροτερος!τα τραυματισμενα πουλια ειναι μεγαλη αμαρτια!οπως και αυτα που μπαινουν στο καταψυκτη και στο τελος πετιουνται!
Τις μακρινες βολες προσωπικα τις δοκιμαζω μονο στο σκοπευτηριο η σε πουλια που ξερω οτι αν πεσουν θα πεσουν σε καθαρο μερος για να μπορεσω να τα βρω!
Καλυτερα να βλεπουμε και ας μη πιανουμε παρα να μην βλεπουμε καθολου!☺

Εγώ θα ήθελα να δω από τα παιδιά του ιονιού που φτιάχνουν τα φυσίγγια τα extreme....σκοπευτήριο έχετε, ο Νικος έχει ανεβάσει πολλά βιντεακια, για ριχτε μία τραβερσατη πουλα στα 80-90 μέτρα με ότι θέλετε με στρωματοποιησεις ,κόντρα δόσεις, αλεύρια, πιτουρα κορν φλαιξς, ζάχαρη άχνη κλπ κλπ και τραβηχτεί και βίντεο ... Να δούμε θα σπάσει κάνα δισκάκι; Αααα και όχι να βάλω κανα πρωταθλητή κόσμου να ρίχνει...εσείς να ριχνετε σε συνθήκες βάλτου, με μπουφάν μπότες στηθους κλπ κλπ έστω και άνευ κρυου
Ποιος μιλησε για τσιχλες και δισκακια....

Βλεπω το θεμα έιναι ανεξαντλητο...!!
Ταπεινη γνωμη μου εναι ....κεθενας μας αναλογα την πειρα που εχει πανω στο κυνηγι και τις αποστασεις σε ντουφεκιες μακρινες διαφερει απο ατομο σε ατομο.
Αλλη αντιληψη εχει αυτος που κυνηγα επιτοπληστον τσιχλα , αλλη αυτος που κυνηγα παπιά.αλλο αυτος σε λαγο και ου το καθεξης..!!
Γι αυτο πιστευω πρεπει να υπαρχει διαχωρισμος καθε ειδους....γιατι αλλα φυσιγγια και αλλα τσοκ δουλεουμε για καθε ενα απο αυτα
Δεν ξερω μπορεινα κανω λαθος ..εγω μονο σε τσιχλα εγω μια αποψη
Ακουω εσας και μαθαινω .xm.

Last edited:
Back