γλυκοσκανταλιά , τσαχταουνιάΗ καραμπινια ειναι η καραμπινα?
Ελα ρε φίλε , δεν μου εχει μείνει άντερο απο τα γέλια μόνο που δεν τον κουτσούλισαν για ενθύμιο...Μη σου τύχει! Στην περίπτωσή του απο τα νεύρα μου θα πέταγα το όπλο πάνω τους..hit..hit..hit.
Επιβεβαιωνω τα λεγομενα του φιλου Γιαννη απο προσωπικη εμπειρια που εχω μαζι του,εστω αυτη την ελαχιστη,ο Γιαννης χωρις να θελω να ειμαι υπερβολικος,ειναι μετρ του κυνηγιου της φασσας.δεν κυνηγισα στον καμπο ποτε. εω παει για να τρβηξω βιντεο. σε καβακια κυνηγισα μονο πουλια στο φτεροκαι μεμονομενα. οσοι με ξερουν θα το επιβεβεωσουν.
δεν σηκωσαποτε οπλο σε κοπαδι για να παρω αρηθμο πουλιων, και ποτε σε εδαφος.
βουνο. στα ισα... καλιο 5-6 στο βουνο παρα 50 με μια καραμπινια στον καμπο.
Για την φασα συμφωνώ Γιώργο το ιδιο θα εκανα.Μπράβο ρε παιδιά, ότι ευχαριστεί τον καθένα. Εγώ πάντως όπου και οπότε τις πετύχω θα τις τουφεκισω δίχως αύριο, θα τους κόψω τον σπόρο, θα τους πιω το αίμα....! Είναι μεγάλες οι φόλες που δίνει αυτό το πουλί στην Ελλάδα και δεν έχω αναπτύξει τέτοια μεγαλοψυχη αντιμετώπιση. Όνειρο μου επίσης είναι να την κυνηγήσω κάποια στιγμή ένα 3ημερο στην Μ.Βρετανία με φιντες, σε κάμπο και να τουφεκαω μέχρι να στραβώσει η κάννη.
αν καποιος ερθει μαζι στην φασσα και της βρουμε στην τροφη, και τουφεκιση φασσες σε κοπαδακι πρισοτερες των 5 πουλιων, απλα δεν ξαναρχετε μαζι μου.
τα όποια συμπεράσματα πηγάζουν από μόνα τους.
Αυτα ειναι προσωπικες προτιμησεις βρε Γιαννη...μπααα... μεσα απο τα γραπτα δεν μπορεις πολλες φορες να βγαλεις συμπερασματα.. και πολλες φορες ειναι λαθος..
εγω εγραψα την αποψη μου για το κυνηγι στον καμπο. αυτη εν αλλαζει..με την φασσα γεννηθηκα κυνηγετικα, την κυνηγαω απο το 87, στο βουνο. εδω και δυο χρονια ασχολουμε και με την μπεκατσα, μονο και μονο γιατι μπορουν και συνηπαρχουν σχεδον 90% στα ιδια μερη του βουνου.
οπως δεν θα την κυνηγισω την φασσα στον καμπο, δεν θα κυνηγισω και την μπεκατσα στο καρτερι.
Πρεπει να ηταν κοντα στα Γιαννενα αυτο το μερος ή κανω λαθος?Θυμάμαι πριν 4 χρόνια -όταν πρωτοήρθα Γιάννενα- είχα ανακαλύψει μέσα Δεκέμβρη, εντελώς τυχαίως, ενα πυκνό πευκοδάσος που έμπαιναν τα πουλιά για κούρνια, όχι μεγάλος αριθμός, αλλά ικανοποιητικός για να περάσεις ένα όμορφο απόγευμα...
Υπήρχαν μέσα στο δάσος κάποια ανοίγματα που σου δίναν ''τίρο'' για μια ζυγισμένη ντουφεκιά ή 2 βιαστικές...
Τα πουλιά έμπαιναν σε ύψος έτσι όπως φαίνονται στην κάμερα και λίγο πιο ψηλά, κυρίως, ζευγάρια έως κοπαδακια των 5-6 πουλιών και σπανίως κανα 15άρι-20άρι μπουλουκάκι...
32 γρ. Νο 7 στο δίκαννο και ''ψαγμένες'' ντουφεκιές -όπως λέει και ο Γιάννης- στα ζευγάρια και μικρά κοπαδάκια (ποτέ στα μεγάλα) και 2-3 κυνήγια τη βδομάδα... πέρασα έτσι κάνα μήνα με κάρπωση 2 εως 5 πουλιά στην καλύτερη κάθε φορά...
Νόμιζα οτι μόνο εγώ το είχα ανακαλύψει το μέρος και περναγα την ώρα μου μια χαρά, προσέχοντας να μη ''κάψω'' το μέρος...
Αμ, δε...
Ανεβηκα ένα απόγευμα κανα-δυο μέρες από τη λήξη του γουρουνιού και είδα το μέρος ζωσμένο απο καμιά 30αριά γουρουνάδες του κοντινού χωριού...
Το ''πανηγύρι'' που έγινε περιττό να το περιγράψω...καθόμουν σε ένα ύψωμα παραδίπλα και απλώς παρακολουθούσα την εξέλιξη...
Απο εκείνο το απόγευμα και μέχρι τη λήξη, που ανέβηκα 3-4 φόρες...μπας και...πουλί δεν ξαναείδα...
Το κακό είναι οτι ούτε και τις επόμενες χρονιές ξαναείδα πουλί να πιάνει για κούρνια εκεί μέσα...
Αυτα ειναι προσωπικες προτιμησεις βρε Γιαννη...
Η μπεκατσα στο καρτερι απαγορευεται βαση νομου, δεν ειναι θεμα επιλογης...
Απλα ειναι λιγο βαρυ να λεμε "ευτυχως που επαθε αυτο" η " καλα να παθει που δεν εριξε η καραμπνα του" γιατι εμεις δεν γουσταρουμε αυτο το κυνηγι...
Γενικα συμφωνω μαζι σου, η φασσα στο βουνο εχει απιστευτη ομορφια κ θελει κ μαστορια για να της βαλεις χερι... Δεν με ενοχλουν ομως κ οσοι την τουφεκουν στον καμπο...
Σχετικά...Πρεπει να ηταν κοντα στα Γιαννενα αυτο το μερος ή κανω λαθος?![]()
Γεράσιμε κατάλαβα ποιον λες.Ρε παίδες ψάχνω ένα βιντεάκι με έναν τύπο μπεκατσά που του περνάει ένα κοπάδι φάσσες και με ένα μπαμ πέφτουν 7 ξερές..Και απο κάτω γράφει οτι τουφέκισε με κύλινδρο και 9αρι διασποράς. Το χει κανείς εύκαιρο γιατί έχω φάει τον κόσμο..
Και γιατί το ψάχνεις βρε γατάκι ;Ρε παίδες ψάχνω ένα βιντεάκι με έναν τύπο μπεκατσά που του περνάει ένα κοπάδι φάσσες και με ένα μπαμ πέφτουν 7 ξερές..Και απο κάτω γράφει οτι τουφέκισε με κύλινδρο και 9αρι διασποράς. Το χει κανείς εύκαιρο γιατί έχω φάει τον κόσμο..