Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για το τρυγονι Τασο θα το σκεφτομουν παρα πολυ αν εριχνα 24 γραμμαρια σιγουρα..ετσι που παει σαν διαολος..γ ενικα ομως τα λιγα γραμμαρια κανουν πολλες φορες μεγαλη διαφορα σε ολα τα θηραματα..αυτο εχω δει εγω
Μιλτο δηλαδή σε πολύ γρηγορα θηράματα τι φυσιγγι πρεπει να ριξουμε ?? μηπως πρεπει να ριξουμε ενα πολυ γρηγορο και σε ταχυτητες και σε καυση ???

Ετσι οπως το θετεις Δημητρη ναι..και αυτο το εχουν οι σκοπευτικες πυριτιδες..απλα στα γραμμαρια που ειπα δεν το τολμω π.χ στο τρυγονι οχο για κανεναν αλλο λογω αλλα απο θεμα σιγουριας

Σήμερα και στα τρυγόνια μείωση είδα συνολικά 6 πουλιά και χωρίς ιδιαιτερο πέρπάτημα στο χαλαρό μαζί με ψάξιμο στα ορτύκια συνδιασμός 1 τρυγόνι σηκώθηκε και το πήρα 1 τρυγόνι ο Γιώργος που κάναμε 2 ώρες να το βρούμε και ο ειδικός των τρυγονιών Πανούτσος μόνο δοκάρια σήμερα .

Το ρημάδι, μου έκρυψε ένας βράχος το σημείο που έπεσε και μου γαμηκε το κυνήγι όλο. Αφού το βρήκες όμως χαλάλι, αν είχα κάτσει στην θέση μου από το πρωί όλο και θα έπαιρνα κάνα "ριμπάουντ" από τα δοκάρια του Πανουτσου .yelling.
Ελπίζω να μάζεψε εικόνες σήμερα ο νέος για το πως ξαπλώνει ένα ατίθασο τορτορι που τα χει σφίξει τα γκάζια, έχοντας φάει τα "φυστικια" του από άλλα καρτέρια .my man.

Σημερα αφου εψαχνα να βρω μερος να κατσω μιας και ολα τα καρτερια ηταν πιασμενα, εκατσα σε ενα σημειο που δεν ειχα ξανακατσει και καποια στιγμη ξεπροβαλε ενα απο μακρια και ψηλωμενο στην αρχη λεω μακρια ειναι γαμωτο σηκωνω τραβαω κατω. Κι ετσι εκανε ωραιο ντεμπουτο το 690 σε θηραμα! Το πρωι αξημερωτα ακομα κοντεψε να μου παρει ενα το καπελο αφου ακουσα μονο τα φτερα του να σκιζουν τον αερα και οταν καταφερα να το δω με φοντο ουρανο ηταν 100 μετρα μακρια.Μετα απο μια ωρα καρτερι κι αφου ειχα περικυκλωθει ανα 50 μετρα απο κυνηγους αποχωρησα.

Μετα απο καμια 12αρια χρονια πηγα πρωτη μου φορα για κυνηγι τετοια εποχη....ξυπνησα μαλλον αργα κατα τις 7 εκανα το καφεδακι μου με τη ησυχια μου εψαξα και βρηκα καμια 25αρια φυσιγγια.κυριακη και στο μερος 300 μετρα απο το σπιτι μου επικρατουσε χαμος απο τον πολυ κοσμο.πουλια ειχε πολλα κατα τα λεγομενα των αλλων κυνηγων αλλα ερχοταν απο παντου και ατσουμπαλα.τρια στο χερι καταφερε ενα φιλαρακι μου που καθομασταν διπλα διπλα και εγω δυστυχως 2 πουλια που δεν βρικα κανενα.ειδα συνολικα καμια 60αρια πουλια αλλα καταφερα να ντουφεκισω μονο αυτα τα δυο που και τα εχασα....βρε λες να ξαναπαω και αυριο.xm.

Επειγόντως το ξημέρωμα έξοδο , γιατι εκτός απο το πήξιμο της δουλειάς έφαγα και μεγάλη στεναχώρια με τον θάνατο σε τροχαίο ενός καλού φίλου και θέλω φρέσκο αέρα κατά προτίμηση θαλασσινό...
Φιλε μου βαγγελη νασαι καλα να τον θυμασαι...:(

Παρολο που τα 32 ειναι πολλα για ςνα θηραμα οπως η τσιχλα ή το τρυγονι, μην υποτιματε τον παραγοντα σιγουρια σε ενα φυσιγγι. Αν ενα φυσιγγι σου εμπνεει σιγουρια μην το αλλαζεις και ας ειναι για καποιους λαθος επιλογη. Μιλαω ομως για αποτελεσματικο οχι φυσιγγι του σκητ στις χηνες

Σαφώς και υπαρχει ψυχολογικό θέμα στα λίγα γραμμάρια,Ωστόσο δεν αρκει μόνο αυτό για να να μπει το τρυγονι η οποιοδήποτε άλλο θήραμα στον σάκο του γιλεκου μας..
Εάν ένας κυνηγος εχει εμπιστοσύνη στις σκοπευτικες του ικανότητες μπορεί να χρησιμοποιήσει κ φυσιγγια με 20γρ σκάγια..
Σε διαφορετική περίπτωση τα 32γρ ηταν ειναι και θα παραμεινουν μια κλασσική κ συνηθισμένη γόμωση για τα περισσότερα φτερωτά,που διορθώνει καποια μικρά σκοπευτικα λάθη..

Last edited:
Επειγόντως το ξημέρωμα έξοδο , γιατι εκτός απο το πήξιμο της δουλειάς έφαγα και μεγάλη στεναχώρια με τον θάνατο σε τροχαίο ενός καλού φίλου και θέλω φρέσκο αέρα κατά προτίμηση θαλασσινό...
Αυτά είναι τα άσχημα. Βαγγέλη να'σαι καλά να τον θυμάσαι.

Status
Not open for further replies.
Back