Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άλλη μια βόλτα σήμερα προς Ταξιάρχη. Ό,τι αυτοκίνητο υπήρχε στο δρόμο πήγεναι προς τα κάτω. Φτάνοντας στο λόφο χαμός, όλα πιασμένα. Αφήνουμε το αυτοκίνητο σε σημείο που δεν είχε άλλους και ανεβαίνουμε βουνό. Καθώς ανεβαίναμε ξεκλαρώσαμε 2-3 πουλάκια. Λέω εδώ είμαστε. Οι καλές μεριές ήταν πιασμένες οπότε πιάνουμε με τον ξάδερφο διπλοκάρτερο. Αρχίζει να ξημερώνει και τουφεκιές μηδέν. Σε κάποια φάση αρχίζει το μπαμ μπουμ, καλημέρα λέω! Πίσω μας στα 50 μέτρα καθόταν ένας ο οποίος έριξε δίπλα μας 2 φορές, παραλίγο να μας πάρουν τα σκάγια!.hair. Μετά απο λίγο πιάνει ένα μπροστά μας και έρχεται καρφί πάνω μας. Τουφεκιά στα 10 μέτρα απο τον ξάδερφο, κάτω το πουλάκι. Στον πίσω λόφο να γίνεται πόλεμος. Χωριζίμαστε και μένω στο αρχικό σημείο. Ακούω μια φωνή "πάνω σου φίλε, πάνω σου". Το μαμήδι πέρασε ανάμεσά μας γλύφωντας τα θαμνάκια. Του τραβάω ένα τουφέκι αλλά έμεινε πίσω η τουφεκιά. Μετά απο 20 λεπτά βλέπω ένα να έρχεται απο κάτω, του ρίχνω 2 τουφεκιές αλλά τζίφος. Έπιασε σε μια ελιά και το κατέβασε ένας άλλος. Ο πόλεμος στον πίσω λόφο κρατούσε καλά. Από μένα δεν περνούσε τίποτα..buy buy.Μαζεύω και κατα τις 8 καταβαίνω στο δρόμο. Μετά από 5 λεπτά βλέπω ένα να έρχεται γρήγορα απο πίσω μου. Πρώτη τουφεκιά έμεινε πίσω, η δεύτερη το ίδιο. Σε κάποια στιγμή βουτάει απότομα με τρελή ταχήτητα και πάει να μπει χαμηλά στο λόφο. τραβάω ένα μέτρο μπροστά, του ρίχνω την τρίτη και όπως ήταν στηθάτο το βλέπω να πέφτει πατσαβουριασμένο. Το βρήκα 15μέτρα μακρια απο το σημείο που το τουφέκισα. Αυτό ήταν, το πρώτο μου τρυγόνι ήταν γεγονός! Η χαρά απερίγραπτη! Για την ιστορία στο πίσω λόφο έκανε καλό δυνατό πέρασμα, εκεί που καθόμουν τζίφος. Ο ξάδερφος που πήγε πίσω έφυγε με 5 τρυγόνια, εγώ με 1 αλλά για μένα μετράει για 10.:D.,,,,,.

Ωραίος Λάμπρο και λεπτομερής περιγράφει σαν ποδοσφαιρικό αγώνα. .sarcastic.
Ακόμα και ένα πουλάκι φτάνει να σου γεμίσει τη μέρα.

Εγω μια χαρα το απολαμβανω
Και πολύ καλά κανετε,Το κυνήγι θέλει κ τον χαβαλέ του.shake.
Όμως σε στιγμές χαβαλέ η κουβεντούλας στα καρτέρια έχει ακουστεί πολλές φορές η φράση:
Ρε μαλακααα δεν το είδες από πάνω σου πέρασε ρεεεεεε.sarcastic..sarcastic.
Λες κ ξέρουν πότε θα περάσουν..:)

Τελευταία μέρα κυνήγι με το Σπύρο μιας και τελειώνει ή άδεια του και τα τρυγόνια μας έδωσαν κάποιες ωραίες εικόνες. Έκανε 8:30 με 9:00 ένα μπασηματακι, κοπαδακια των 5-10 πουλιών ψηλωμενα όμως ίσα ίσα να κάνουμε το μάτι μας. Ένα κοπαδακι από 6 τρυγόνια μας ήρθε Ρουαγιάλ σε μεγάλο ύψος στα 50-60 μέτρα τους ριξαμε να τα χεραιτησουμε και τους δώσαμε ώθηση να συνεχίσουν το ταξίδι τους
Το πρωί ο Σπύρος καθάρισε άλλο ένα που ξρκλαρωσε από κοντά του και με μία μπιχτη μπεκατσοτιυφεκια το πήρε αγκαζε. Χερσιτηθηκαμε και δώσαμε ραντεβού για το χειμώνα και τις αγσπημανες μας βασίλισσες.
Σπύρο σ' ευχαριστώ για όλα.........;)

Τελευταία μέρα κυνήγι με το Σπύρο μιας και τελειώνει ή άδεια του και τα τρυγόνια μας έδωσαν κάποιες ωραίες εικόνες. Έκανε 8:30 με 9:00 ένα μπασηματακι, κοπαδακια των 5-10 πουλιών ψηλωμενα όμως ίσα ίσα να κάνουμε το μάτι μας. Ένα κοπαδακι από 6 τρυγόνια μας ήρθε Ρουαγιάλ σε μεγάλο ύψος στα 50-60 μέτρα τους ριξαμε να τα χεραιτησουμε και τους δώσαμε ώθηση να συνεχίσουν το ταξίδι τους
Το πρωί ο Σπύρος καθάρισε άλλο ένα που ξρκλαρωσε από κοντά του και με μία μπιχτη μπεκατσοτιυφεκια το πήρε αγκαζε. Χερσιτηθηκαμε και δώσαμε ραντεβού για το χειμώνα και τις αγσπημανες μας βασίλισσες.
Με το καλό να ξανανταμωσετε Γιάννη...shake hands.
Στις τσίχλες η επόμενη φορά (κ μετά μπεκατσα) για να γίνει το σώσε...shoot..shoot.

Περασμα σημερα μετα τις 8 μπηκαν πολλα πουλια ψηλα. Εγω δυστυχως το καρτερι που πηγαινα ηταν αλλοι εκατσα πιο πισω εριξα οχτω φυσιγγια στα ουρανια πανω απο 60 μετρα, και τιποτα. Μεγαλη ατυχια εχω εφετος δεν με παει...

Και πολύ καλά κανετε,Το κυνήγι θέλει κ τον χαβαλέ του.shake.
Όμως σε στιγμές χαβαλέ η κουβεντούλας στα καρτέρια έχει ακουστεί πολλές φορές η φράση:
Ρε μαλακααα δεν το είδες από πάνω σου πέρασε ρεεεεεε.sarcastic..sarcastic.
Λες κ ξέρουν πότε θα περάσουν..:)
Χαβαλες χαβαλες αλλα κοιταγαμε κιολας μη περασει τιποτα

Ζώντας στην Αθήνα και θέλοντας να αποφύγω την πολυκοσμία, πήρα το ρίσκο να αναζητήσω διαφορετικούς, υποδεέστερους διαδρόμους των πουλιων απο τους γνωστους και σίγουρους!
Δυστυχώς ανεπιτυχώς...
Ξημέρωσα όμως με πανέμορφη θέα το γαλάζιο της θάλλασας!
Μπράβο σε όλους τους τρυγονάδες που εξόρμησαν!

Αυτές είναι οι καλές στιγμές που ειναι απόρροια των σχέσεων που δημιουργούνται μεσα απο το HL.
Αστοντώρα Γιάννη να επιστρέψει και με την ησυχια του να διαβάσει ολες τις σελίδες που εχασε αυτές τις μερες.Το Σάββατο θα τον παρω τηλέφωνο να τον εξετάσω.

Α μην το λες..ειχα ενα διαστημα που την ειχα δει Digweed και εριχνα με την καραμπινα 76εκ σταθερο φουλ στις τσιχλες 24 γραμμαρια 8αρια και σε πληροφορω οτι ειχα περισσοτερες επιτυχιες απο αλλες φορες..βεβαια επρεπε να τις αφηνω να παρουν πολυ δρομο γιατι αν τουφεκουσα κοντα τις επερνα ξςπουπουλιασμενες..να μην σου πω και σε μεριδες ετοιμες

Μίλτο βρηκα πρόσφατα και πήρα ξεχασμένα σε ράφια κυνηγομαγαζου 4 κουτιά nsi gold skeet πορτοκαλι 24γρ ν9 1/2 παλιας κοπής με σκοπό να τα δοκιμάσω στην τσιχλα με το πλαγιο..( πρώτη φορά με 24γρ..).
Κάτι μου λέει ότι επιτυχία θα έχω,Ομως δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο κ για το τρυγονι,Ειδικά όταν μιλάμε για τραβερσες κ γκάζια φουλ...Εκεί θέλει κυνηγο τσακαλο...off topic.
ΥΓ Αυτό δεν σημαινει ότι εσύ δεν θα έχεις επιτυχίες,Για έμενα το λέω..

Tρεξιμο κ κυνηγι τις τελευταιες μερες, και οι δυο μερες του ΣΚ ηταν αφιερωμενες στα ακρωτηρια, το Σαββατο σε αυτο της Σελιτσας κ της Κυριακης στης Μανης...
Το Σαββατο εβαλε το πρωι ενα ωραια 6αρι βορειοδυτικο κ ειχαμε κατσει σε μια ωραια ρεματια... Με το ξημερωμα εσκασαν μυτη ραφτα στο ρεμα απο τη θαλασσα 1 τρυγονι και 3 μεγαλα κοπαδια τσικνιαδες... Οι ελπιδες στα ηψη αλλα ματαια τελικα... Ειχε μπασιμο απο διαφορα πουλια οχι ομως απο τρυγονια... Ενα τρυγονι κ ενα ορτυκι πηραμε...
Σημερα Μανη, στο δρομο για το καρτερι δεν σηκωσαμε ουτε ενα τρυγονι... Σχετικη απνοια κ ζεστη... Κοσμος?????? Κοοοοοοοοοοσμος κ φακοι... Με τα πολλα και με λιγη εξυπναδα πιασαμε ενα ωραιο κομματι... Καποια λιγα πιασμενα απο τον κοσμο ξεκλαρωσαν σχεδον νυχτα... Βγηκαν τρια απο το φιλο κ πηρε τα δυο... Η ωρα περναγε αλλα μπασιμο η περιοχη που ειμασταν δεν ειχε... Ειχε ομως μπασιματακι μικρο πιο μπροστα, προς το ταιναρο... Πεσανε καποιες τουφεκιες κ που κ που ξεκοβε κ κανενα περασματιαρικο κ ερχοταν προς τη δικια μας πλαγια... Τα ψηλα καρτερια χαζοτουφεκισαν, εμεις που ειμασταν χαμηλα οχι... Τρια πουλια της απελπισιας τουφεκισα πολυ μακρια κ κρατησα τα δυο...
Δεν ειδαμε πολλα πουλια αλλα αυτα τα ψηλωμενα μονο κ ζευγαρια σου εφτιαχναν τη διαθεση... Κοσμος πολυς για περπατρητο οποτε περιοριστηκαμε στο καρτερι...

Μίλτο βρηκα πρόσφατα και πήρα ξεχασμένα σε ράφια κυνηγομαγαζου 4 κουτιά nsi gold skeet πορτοκαλι 24γρ ν9 1/2 παλιας κοπής με σκοπό να τα δοκιμάσω στην τσιχλα με το πλαγιο..( πρώτη φορά με 24γρ..).
Κάτι μου λέει ότι επιτυχία θα έχω,Ομως δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο κ για το τρυγονι,Ειδικά όταν μιλάμε για τραβερσες κ γκάζια φουλ...Εκεί θέλει κυνηγο τσακαλο...off topic.
ΥΓ Αυτό δεν σημαινει ότι εσύ δεν θα έχεις επιτυχίες,Για έμενα το λέω..
Για το τρυγονι Τασο θα το σκεφτομουν παρα πολυ αν εριχνα 24 γραμμαρια σιγουρα..ετσι που παει σαν διαολος..γ ενικα ομως τα λιγα γραμμαρια κανουν πολλες φορες μεγαλη διαφορα σε ολα τα θηραματα..αυτο εχω δει εγω

Status
Not open for further replies.
Back