Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πήγα χτες το απόγευμα για κυνήγι πάλι, στο ίδιο οργωμένο που σήκωσα προχτές ένα τρυγόνι, χτες σήκωσα τρία που βόσκανε. Παρότι πλησίαζα υποψιασμένος, μόλις μπαίνω στο χωραφάκι, πιάνω με την άκρη του ματιού μου στα αριστερά μου μακριά ένα κεφαλάκι τεντωμένο από το έδαφος να με κοιτάει, με το που σταματάω για να τσεκάρω καλύτερα τι είναι φραπ σηκώνονται τρία, τα άλλα δύο δε φαινόντουσαν, γτ όπως ήταν οργωμένο έκανε ένα μικρό ανάχωμα το σημείο και είχε λίγο χορταράκι και ήταν από πίσω αυτά. Έφυγαν καμιά 40μ. μακριά δεν σήκωσα όπλο, γτ παραπάνω ήταν η παρέα μου, αλλά ούτε που τα είδαν, που χάθηκαν τα διαόλια. Αγριεμένα πολύ, σπαστό πέταγμα όλο ζιγκ-ζαγκ και τσίτα τα γκάζια. Είπα να πήγαινα σήμερα το πρωί, αλλά είχαμε πανηγύρι στο χωριό και έφυγα νωρίς 4.30 .yel. οπότε έπρεπε να το πάρω σερί και δεν άντεξα αποκοιμήθηκα μετά.ha ha ha. Ή το απόγευμα τώρα, ή αύριο το πρωί, εξάλλου έχει πιάσει καλό νοτιά από χτες το βράδυ, οπότε δεν πρόκειται να φύγουν, αν ήτανε μπασιματιάρικα. Από κει και πέρα δεν είδαμε τίποτα άλλο απολύτως, ήμασταν 6 άτομα, ούτε και έπεσε πουθενά αλλού ντουφεκιά.

Είπα να πήγαινα σήμερα το πρωί, αλλά είχαμε πανηγύρι στο χωριό και έφυγα νωρίς 4.30

Θα ηταν perfect timing. Πας σπιτι, πινεις τον καφε σου, ξαναφτειαχνεις οπλα φυσιγγια και φευγεις. Υπνος μετα το κυνηγι, ετσι θα την εκανα εγω, εκτος βεβαια αν τα ειχες κοπανησει στο πανηγυρι.

Θα ηταν perfect timing. Πας σπιτι, πινεις τον καφε σου, ξαναφτειαχνεις οπλα φυσιγγια και φευγεις. Υπνος μετα το κυνηγι, ετσι θα την εκανα εγω, εκτος βεβαια αν τα ειχες κοπανησει στο πανηγυρι.
Ε είχα πιει το κατιτίς μου, όχι πολύ βέβαια, αλλά το δύσκολο για μένα θα ήταν αφού θα έβγαινε ο ήλιος, χωρίς ύπνο και με τον ήλιο στο κεφάλι θα έκανα ένα κεφάλι.... Δεν πειράζει, ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, καλό είναι και να προσέχουμε σε τέτοιες καταστάσεις.

σημερα βολτα στο σημειο που παιζουν στο οριο τα πουλια.
βλεπω 4 μαζι να ξεκολανε απο τα 200μετρα και να εχουν παρει τη χουνη στα πλαγια με τα μουτρα κατεβασμενα και να κοπανανε τα φτερα με τσαμπουκα...σκεφτομαι '' τον ηπιαμε'' .buy buy..buy buy.

εκει που εχω μπουκωσει το ενα στη μεση και δευτερολεπτα πριν πατησω κανουνε ενα σταυρωμα και μου γ@μ3νε προσκοπευσεις - τουφεκιες ,αποτελεσμα .ass...

ενα σκλαγιασμενο επεσε σε ενα πουρναρωτο μακρυα που ουτε καν στον κοπο να παω να το βρω μπηκα...

προσκοπευση 1 μετρο με τραβηγμα και η τουφεκια περασε σχεδον στην ουρα του...

2η - 3η τουφεκια σε χρονους '' ντουμανιου'' και τα πουλια ειχανε περασει ηδη 30 μετρα πισω ενα η 1η ηταν 25 μετρα μπροστα μου..

με ποσα πηγαινανε τα γ@μημ2να??? 200 χλμ/ωρα ???.badboys.

Ηλια το ποζε ειναι αλλη φαση στο καρτερι, πραγματι σε φτιαχνει κ μονο που το χαζευεις, κ εμενα ετσι, αλλα πιστεψε με οταν αρχισει κ σου δινει κ τα θηραματα που δικαιουσαι, αυτα δηλαδη που η προσκοπευση σου ειναι σωστη, τοτε θα φας πολυ ασχημο κολλημα... Ειναι αμαρτια για ενα οπλο που γουσταρουμε να στελνει την τουφεκια πιο ψηλα απο το θηραμα...
Αν θυμαμαι καλα εχεις ρυθμιζομνεο κοντακι, κατεβασε το κ δοκιμασε, ειναι πολυ ευκολο κ θα δεις κ μονος σου αν σου αρεσει η οχι... Αν του δωσεις λιγο χρονο κ δεις οτι δε σε βολευει το ξανααλλαζεις...
Εγω προχθες βλεπωντας την τουφεκια στην καμερα απο ενα τρυγονι που ηρθε με χιλια να φευγει μια πιθαμη απο πανω του κ το ιδιο κ στα δυο αγριοπεριστερα θα ηθελα πολυ να εχω ρυθμιζομενο χτενι να το κατεβασω λιιιιιιιιγο ακομα... Ειναι κριμα να του βρισκεις την προσκοπευση, που ηταν πραγματικα μεγαλη, κ τα σκαγια να περνανε αναμεσσα απο τα φτερα του...;)
Αρι συμφωνω μαζι σου,αλλα απο τοτε που πηρα ρυθμιζομενο παιζω συνεχεια με το πανω,γιατι με το δεξια αριστερα ειμαι καλα και μπερδευομαι,ασε που τωρα τελευταια τρωω και κατι σφαλιαρες!

βλεπω 4 μαζι να ξεκολανε απο τα 200μετρα και να εχουν παρει τη χουνη στα πλαγια με τα μουτρα κατεβασμενα και να κοπανανε τα φτερα με τσαμπουκα...σκεφτομαι '' τον ηπιαμε'' .buy buy..buy buy.

εκει που εχω μπουκωσει το ενα στη μεση και δευτερολεπτα πριν πατησω κανουνε ενα σταυρωμα και μου γ@μ3νε προσκοπευσεις - τουφεκιες ,αποτελεσμα .ass...

ενα σκλαγιασμενο επεσε σε ενα πουρναρωτο μακρυα που ουτε καν στον κοπο να παω να το βρω μπηκα...

2η - 3η τουφεκια σε χρονους '' ντουμανιου'' και τα πουλια ειχανε περασει ηδη 30 μετρα πισω ενα η 1η ηταν 25 μετρα μπροστα μου..

.sarcastic..sarcastic.
Ρε δεν σου εχω πει οτι ολα ειναι ψυχολογια... Τι παει να πει '' τον ηπιαμε'' .buy buy..buy buy.?????
Οσο κλεινουν φετρο κ βουτανε αυτα τοσο θα τραβας το οπλο εσυ... Ξερω κ εμενα τρεμουν ακομα τα γονατα μου οταν τα βλεπω να μπαινουν με τις "παντες" αλλα μη μασας... Ριξε μπροστααααααααααα... .vah.

Ηλια αν τρως σφαλιαρες τοτε σιγουρα θελει αλλαγη το κοντακι σου... Το Cast αστο οπως ειναι, παιξε με το υψος...

Προ καιρου μου περασε ενα οπως ακριβως λες..το πιατο trap σιγουρα ηταν πιο αργο..μπαινω να δω στο internet με ποσα διαολο χιλιομετρα μπορει να παει ενα τσιτωμενο τρυγονι..,120++ χλμ/ωρα..εχει και τετοια ...αλλα εχει και ευκολες τουφεκιες ειδικα στην εναρξη σε απονηρευτα πουλια πιτσουνια φετινα..αλλα αυτα που δεν ξεχναω ποτε ειναι αυτα τα γρηγορα...

Προ καιρου μου περασε ενα οπως ακριβως λες..το πιατο trap σιγουρα ηταν πιο αργο..μπαινω να δω στο internet με ποσα διαολο χιλιομετρα μπορει να παει ενα τσιτωμενο τρυγονι..,120++ χλμ/ωρα..εχει και τετοια ...αλλα εχει και ευκολες τουφεκιες ειδικα στην εναρξη σε απονηρευτα πουλια πιτσουνια φετινα..αλλα αυτα που δεν ξεχναω ποτε ειναι αυτα τα γρηγορα...
φταει φιλε το μεταλλο της κανης και η πυριτιδα αν είναι ζελατοποιημενη η όχι αν θα πεσει αυτό το τρυγονι που παει με 150 χλ την ωρα

Μετακινησουλες εχουν αρχισει ακουω στα βορεια... Το νου σας... ;)
Σημερα δεν πηγα αλλα χθες ειχε πολυ λιγα πουλια να παιζουν σε σχεση με το Σαββατο.
Μαλλον θα εφυγαν μια και το Σαββατο ειχε βοριαδακι και καλη διαυγεια η ατμοσφαιρα.
Εκτος κι αν εχουν κρυφτει σε ζωνες που ανοιγουν σφις 15/9.

φταει φιλε το μεταλλο της κανης και η πυριτιδα αν είναι ζελατοποιημενη η όχι αν θα πεσει αυτό το τρυγονι που παει με 150 χλ την ωρα
Δεν ξερω αν ηταν ειρωνικη η απαντηση:). Σε περιπτωση που δεν ηταν, πως επηρρεαζει το μεταλλο της καννης την ταχυτητα και ποιοτητα της τουφεκιας, αν καταλαβα σωστα;; .xm.

Ετσι. Το οτι πιανουμε τα οπλα σαν ακοντια απο την απροπονησια ουτε λογος... ;)

Δεν ξερω αν ηταν ειρωνικη η απαντηση:). Σε περιπτωση που δεν ηταν, πως επηρρεαζει το μεταλλο της καννης την ταχυτητα και ποιοτητα της τουφεκιας, αν καταλαβα σωστα;; .xm.

Αν καταλαβα καλα, ηταν ειρωνικη, αλλα οχι προς το προσωπο σου. Ο Δημητρης εννοει οσους δεν ασχολουνται με το οπλο και την προπονηση τους ολο το καλοκαιρι, και στην πρωτη αστοχια βριζουν οπλα-φυσιγγια-θεους-δαιμονες και τα λοιπα.

φιλε δεν ειρωνευτηκα κανεναν , συνεχεια όμως ειρωνεύομαι τον εαυτο μου που πολλα χρονια πιστευα σε αυτές τις μ.....ς

Αν καταλαβα καλα, ηταν ειρωνικη, αλλα οχι προς το προσωπο σου. Ο Δημητρης εννοει οσους δεν ασχολουνται με το οπλο και την προπονηση τους ολο το καλοκαιρι, και στην πρωτη αστοχια βριζουν οπλα-φυσιγγια-θεους-δαιμονες και τα λοιπα.
Βικτωρα καταλαβα οτι δεν πηγαινε σε εμενα η απαντηση του Δημητρη.
Απλως δεν ηξερα αν ηταν ειρωνικη η απαντηση η οντως ισχυαν τα γραφομενα του.
Καμια φορα ο γραπτος λογος μπερδευει.

φιλε δεν ειρωνευτηκα κανεναν , συνεχεια όμως ειρωνεύομαι τον εαυτο μου που πολλα χρονια πιστευα σε αυτές τις μ.....ς
Δημητρη οσο ζεις μαθαινεις. Και οσο περισσοτερα μαθαινεις, τοσο καταλαβαινεις οτι δεν ξερεις τιποτα.. :)

εχει μπει κανα τρυγωνακι απο βορεια ελλαδα, ξερουμε τπτ? γιατι εμεις εδω στην κρητη ενα βατσινα,μαυροκεφαλο και πολυ μας ειναι :P

Σημερα Χαρακα για πρωτη φορα φετος ησυχια τα παντα.Ειδα μονο ενα τρυγονι που περασε δυο καρτερια που το τουφεκισαν και περασε αλωβητο.Εβαλα στο παιχνιδι και το 690 σημερα χωρις ομως να τουφεκισω κινητο στοχο. Ειχα παρει ενα χαρτονι μαζι μου που το εστησα στα 15 μετρα και τουφεκισα με ** 4 φορες κουμπωμα και τραβηγμα οι 3 πηγαν σχεδον κεντρο (οι δυο λιιιγο αριστερα η μια εντελως κεντρο και η αλλη μου εφυγε επανω αριστερα.)Θα το επαναλαβω ξανα καποια στιγμη. Αυτο που μου κανε θετικοτατη εντυπωση ειναι οτι κλωτσαει πολυ λιγο παρολο που σε σταθερο στοχο νιωθεις πιο πολυ την ανακρουση.

Status
Not open for further replies.
Back