θα κανω μια ερωτηση προς τους πελοποννησιους φιλους γιατι βλεπω τα πατε καλα εκει κατω... Εμενα το χωριο μου ειναι κεντρικη Ηλεια κοντα στον πυργο οποιον και να ρωτησω απο το χωριο μου λεει πως με το τρυγονι ασχολουνται μονο στα περασματα και λιγα πραγματα κι ετσι ειχα την εντυπωση πως το ντοπιαρικο ηταν για 2-3 στην εναρξη και αν. Τωρα που σας βλεπω μου εχετε αλλαξει τελειως τα δεδομενα δεν μπορει να εχει η μεσσηνια πουλια και να μην εχει η Ηλεια.xm.
Σε ολη την Ελλαδα υπαρχουν τοπιαρικα τρυγονακια, ειδικα σε μερη με δασακια που συνορευουν με μικρα καμπακια κυριως με σταριες για τη νοτια Ελλαδα... Απλα καποια απο αυτα τα μερη ειναι ζωνες διαβασης κ επιτρεπεται το κυνηγι απο 20 Αυγουστου κ καποια αλλα οχι... Θελει λιγο ψαξιμο το τοπιαρικο τρυγονι στο να το βρεις αλλα κ συνεση στο τουφεκισμα ωστε να μπορεις να το ¨χαρεις¨ και για μερικες μερες ακομα αν το μερος δεν κυνηγιεται πολυ...

Κανονικα θα επρεπε να βαλω το βιντεο της καμερας που ειχε στο οπλο σου τωρα για να δεις που πηγαν οι τουφεκιτσες σου στα περιστερια αλλα ειμαι φιλος κ θα κατσω ησυχος... Η αληθεια ειναι οτι το αγριοπιτσουνο ξεκοψε απο το κοπαδι που πλακωσατε στα σμαρα κ ηρθε επανω μου οπου κ το βρηκε βουη με το τρυγονοφυσιγγο αλλα η λεξη ¨αποτελειωσε¨ειναι λιγο υπερβολη...Δύο τρυγονακια σκαλωσα σήμερα και σερβίρισα ένα σκαγιωμενο αγριοπιτσουνο στον φίλο μου τον ριχταρη όπου το αποτέλειωσε θεαματικά .buy buy.

Γιαννη αλλοι ειναι φωτια στα σκοτωμενα....buy.Μμμμμμ.xm.
Μ'αλλα λογια σκοτωνε....τα σκοτωμενα?
Παρατηρησα και αλλαγη τυφεκιου.....
Και αναθεματα στη θεα τυχη!
Τωρα που το λες.........μηπως.violin.?
Ενα πραγμα θα σου πω φιλε γιατι εισαι σοβαρος ανθρωπος κ ξερω οτι θα με καταλαβεις...

Τωρα στα σοβαρα οσων αφορα το οπλο... Κατα πρωτο το δικαννο θελει λιγο κατεβασμα ακομα, αν δεν στησεις σωστα το σωμα σου (πραγμα δυσκολο στο κυνηγι κ ειδικα στο τρυγονι) η τουφεκια φευγει μια πιθαμη πιο ψιλα, λιγο μεν αλλα με σφιχτα τσοκ ειναι αρκετο για να περασει η τουφεκια ξυστα πανω απο το θηραμα... Στην σωστη επωμιση αυτο δεν γινεται κ τα πουλια σβηνουν απο ασυλληπτες αποστασεις, αλλα στα ξαφνικα θελει λιιιιιιιιιγο ακομα χαμηλωμα το χτενι για να βοηθα τον κυνηγο που ως επι το πληστον κρατα το κεφαλι αρκετα ψηλα...
Επιπλεον, καλως η κακως, στα πυκνα κ αναμεσα στις καστανιες και τα ξυλοκερατια δεν στριβει το 4κιλο 76αρη τοσο ευκολο οσο η καραμπινα... Κακα τα ψεματα, στα πιο κλειστα μερη στο τρυγονι ειναι πολυ πιο βολικη κ βοηθητικη η καραμπινα...