Action cameras

1080/30 το ιδανικό,αν είχε 60 καρέ θα ήταν ότι καλύτερο

στο 720 όλες οι action κάμερες χάνουν αρκετά σε ανάλυση αλλά θα έχεις πιο γρήγορη εικόνα ( τί να την κάνεις όμως αν έχεις αρκετά πιξελίσματα )

αν η κάμερα σου έχει επιλογή bitrate βάλτην στο μέγιστο
Σε ευχαριστώ πάυλο. Οχι δεν exei bitrate.
Αντε καλή έναρξη και καλές λήψεις σε όλους.Τραβάμε βίντεο τώρα για την παλεύουμε την άνοιξη:)
 
Σήμερα παρέλαβα το νέο ανοικτό κάλυμμα για την go pro. Για μέρες με στέγνη θα ειναι τέλεια, θα παρω και ενα κάλυμμα γισ το φακό και ειμαι έτοιμος.
jeAlR51.jpg

0VgM7I2.jpg
 
Πε παιδια θελω τα φωτα σας σε κατι ....
Η xiaomi yi action camera που εχω εχει επιλογη στις ρυθμισεις του βιντεο την επιλογη PAL ή NTSC
Mε τη ρυθμιση PAL γραφει Full HD στα 50 fps ενω σε NTSC FULL HD στα 60 fps
Τι να διαλεξω?
 
Kαλημερα σε ολους.
Εχετε να προτεινετε κανενα καλο προγραμματακι για δημιουργια - επεξεργασια βιντεο?
Με επιλογες slow motion και αλλα εφε?
 
ήρθε και to frame για την sj500x πανάλαφρο και βολικό

έγινε και μια μόντα στο καπελάκι,έδωσα κλήση αριστερά στην κάμερα γιατί τα περισσότερα βίντεο μου βγήκαν εκτός φακού .hair.με την επώμιση και ενώ η κάμερα ήταν καρφωμένη στην ευθεία του γείσου

τελικά μου φαίνεται το καλύτερο είναι ο ιμάντας κεφαλής όσο άβολος και να είναι μετά από κάποια ώρα
 
γεια σας παιδιά !
έχω την midland xtc-200 θέλω να κάνω φορματ την καρτα της αλλά δεν το επιτρέπει, πως την ξεκλειδώνω ;
 
Καλησπέρα και καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους με ασφάλεια και χαρές.
Αν και η παρακάτω κάμερα δεν είναι action camera σκέφτηκα να την ποστάρω εδώ για να μην ανοίγω άλλο θέμα.
Πρόκειται για μια θερμική κάμερα (κάμερα που μετατρέπει σε εικόνα το θερμικό αποτύπωμα αντικειμένων-ζώων) που έχω στα χέρια μου για κάποιο διάστημα και σκέφτηκα να σας την παρουσιάσω. Πρόκειται για την Therm-app της εταιρείας opgal ή οποία ειδικεύεται στην κατασκευή αυτών των καμερών.
Είναι μια κάμερα που προσαρμόζεται σε κινητά τηλέφωνα android και προσφέρει θερμικές εικόνες υψηλής ανάλυσης. το κόστος είναι απαγορευτικό (περίπου 1500$) και είναι ιδανική για ανίχνευση ανθρώπων-ζώων κλπ σε συνθήκες απόλυτου σκότους. Στις χώρες όπου επιτρέπεται το κυνήγι τη νύχτα και ειδικά σε χώρες όπου αφθονούν τα μεγάλα θηράματα θα είχε πρακτική εφαρμογή, για την Ελλάδα είναι πιο πολύ για χομπίστες που δεν ασχολούνται με το κυνήγι.
Η κάμερα είναι αυτή
Therm-App-TH1.jpg

Έχει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακές οι δυνατότητές της.
Προσωπικά, όσο την έχω στη διάθεσή μου, θα την χρησιμοποιήσω για βραδυνές λήψεις στα μπασίματα της τσίχλας. Αν δω το βράδυ πουλιά να μπαίνουν, θα ξέρω αν αξίζει να σηκωθώ το πρωί ;) (και φυσικά θα ανεβάσω εδώ το σχετικό βίντεο)
Σήμερα έβγαλα μερικές φωτογραφίες το μεσημέρι σε πουλιά για να δω τι βλέπει. Αν και είχε αρκετή ζέστη (κακό για θερμική καμερα) κατάφερε να δει με ευκολία τα πουλιά.
Παραθέτω μερικές φωτογραφίες:
BzDw9nw.jpg


koQHCXb.jpg

Δεκαοχτούρα στα 45μ με διαφορετικές ρυθμίσεις στην κάμερα (λευκό=θερμό, μαυρο=ψυχρό)
vhT7h0V.jpg

Στο κέντρο περίπου του δέντρο διακρίνεται ένα σπουργίτι σε απόσταση 40μ.

Ελπίζω να μπορέσω να "πιάσω" και τα περάσματα σε περίπου ένα μήνα και να σας ενημερώσω έγκαιρα.
 
ενα σκοτωμενο πουλι στα 5-10 μετρα απο εμας , μεγεθους τσιχλας θα το "εβλεπε" δηλ συχνα χανουμε ποουλια αν δεν εχουμε σκυλο, θα τα βρισκαμε με αυτην? μιας και θα κρατουσαν ακομη θερμοτητα πανω τους.
Σίγουρα θα το έβλεπε, τουλάχιστον όσο η θερμοκρασία του είναι έστω και ελάχιστα διαφορετική από το περιβάλλον στο οποίο έχει πέσει.
Ειδικά τον χειμώνα όπου η διαφορά θερμοκρασίας περιβάλλοντος και πουλιού θα ήταν μεγάλη (20C) πιστεύω ότι θα "έλαμπε" στην κάμερα.
 
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να εξοπλιστεί με κάποια αντίστοιχη συσκευή να ενημερώσω πως υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις.
Εκτός από την ThermApp που παρουσιάστηκε παραπάνω υπάρχουν άλλες 2 κάμερες που βασίζονται στην ίδια λογική.
Η Seek (http://www.thermal.com/products/compactpro) με ελαφρώς υποδεέστερη ανάλυση στα 320x240 και η Flir One (http://www.flir.eu/flirone/ios-android/#fullfeatures) με ανάλυση 160x120. Το κόστος τους ανέρχεται γύρω στα 300€ από διάφορα καταστήματα του εξωτερικού.
Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube σχετικά με την απόδοσή τους.
 
SOS...Τι καμερα παιρνουμε για την κανη??????....καθαρο καρτερι κανω και πιστευω οτι εκει ειναι καλυτερα.Αν κανω λαθος διορθωστε με.....
 
SOS...Τι καμερα παιρνουμε για την κανη??????....καθαρο καρτερι κανω και πιστευω οτι εκει ειναι καλυτερα.Αν κανω λαθος διορθωστε με.....
Η καλύτερη κάμερα για την κάννη, με χαοτική διαφορά από τη δεύτερη, είναι η shotkam (https://shotkam.com/). Υπάρχουν ακόμα μερικές πιο οικονομικές όπως η shot trak (https://www.atncorp.com/atn-shot-trak-hd-x) και κάποιες άλλες οι οποίες είναι σχεδιασμένες για αυτή τη δουλειά. Αν αποφασίσεις να βάλεις κάποια οικονομική action camera να έχεις υπόψη σου ότι η ανάκρουση του όπλου αργά η γρήγορα θα την καταστρέψει. Προσωπικά είχα την Mobius (https://www.mobius-actioncam.com/) και επέζησε για σχεδόν 2 σεζόν πάνω στο όπλο. Επίσης όλες οι action cameras έχουν ευρυγώνιο φακό που σημαίνει ότι αν κυνηγάς τσίχλες θα πρέπει να αντικαταστήσεις τον φακό της κάμερας με κάποιον με μικρότερη γωνία θέασης ώστε να φαίνονται τα πουλιά.
 
γιαυτό τις φοράμε στο κεφάλι με ιμάντα η καπέλο και για να μη γράφουν τα σκαμπανεβάσματα της κάννης - πάνω στο όπλο ταιριάζει πιο πολύ σε αυτούς που κάνουν φέρμα ή για σκοπευτική χρήση,αν και στο κεφάλι ποτέ δεν είχα πρόβλημα σε καμία από τις δύο περιπτώσεις

όσο για τις μοίρες πλέον υπάρχουν κάμερες με επιλογή fov - αν έχουμε κάμερα με σταθερές μοίρες ή μοίρες που δεν μας εξυπηρετούν αλλάζουμε φακό
 
Μηπως καποιος φιλος ξερει που μπορω να βρω την βασουλα για επανω σε κανη SUPER POZE για καμερα σε στυλ ΠΟΥΡΟ.Το προβλημα ειναι το εξης γιατι εχω παρομοιο μανταλακι σε εξαρειζομενη κανη.... οταν το souper pose δεν εχει εξαεριζομενη κανη το μανταλακι το μεταλλικο δεν αγκαλιαζει την κανη με αποτελεσμα να μην σφιγγει.
 
Back
Top