Spinning

Εγώ ποτέ δεν συμπάθησα τις σιλικόνες γιατί ποτέ δεν έχω πάρει τσιμπια,
Ξέρω είναι λάθος γιατι αποδίδουν αλλα μάλλον δεν έτυχε ακόμα..
Ρε τι ραγκλου σε διάφορους χρωματισμούς κ μεγέθη σε αφρό και μεσονερα με μολυβοκεφαλη αλλα δεν..
Αυτά τα λίγα ψάρια που εχω πιάσει φέτος στο σπιν ήταν σε minnow όλα..
Τώρα τελευταία ομως πηρα κ αυτά της berkley για αλλαγη ,θα δείξει..
image hosting above 5 mb

Πολύ ωραία φαίνεται και με κόκκινο μάτι αλλά δείχνει μικρό το αγκίστρι και φοβάμαι ξεψαρισμα.
Οι σιλικόνες είναι τα τεχνητά με τις περισσότερες επιτυχίες αρκεί να ξέρουμε να τις δουλεύουμε. Είναι δύσκολες μέχρι να αντιληφθούμε το βάρος τους και να φανταστούμε την πλεύση τους, αλλά κάνουν τήν πιο ωραία πλεύση από όλα τα άλλα.
Γενικά ούτε εγώ τις χρησιμοποιώ πολύ γιατί λόγο του μικρού τους μεγέθους, τις φοβάμαι.

Μια χαρα φαινεται Τασο, αλλα κ εγω θα την ηθελα με λιγο μεγαλυτερο αγκιστρι... Καλως η κακως οι σιλικονες θελουν κ ειδικο καλαμι για να δουλεψουν καλα κ να μην καουν τα χερια μας, αλλα η αληθεια ειναι οτι κανουν τη διαφορα οταν ολα φανταζουν απελπιστικα ησυχα... Το δυσκολο ειναι να αρχισεις να μαθαινεις να τις δουλευεις ( πρωι σε ηρεμη θαλασσα βοηθα για να τις βλεπεις) κ το κακο ειναι οτι εχεις αρκετα αστοχα χτυπηματα...

αλλά δείχνει μικρό το αγκίστρι και φοβάμαι ξεψαρισμα.
Ναι ειναι λίγο μικρό 3/0 της berh αλλα δεν είχε μεγαλύτερο το κατάστημα όποτε αναγκαστικά το πήρα κ οτι γίνει γιατι μου άρεσε κ έμενα αυτή η σιλικόνη.
Οι σιλικόνες είναι τα τεχνητά με τις περισσότερες επιτυχίες αρκεί να ξέρουμε να τις δουλεύουμε.
Έτσι,πολύ σπαστικα αυτά τα τιναγματα που απαιτούνται κ δεν τα πηγενω κ τόσο καλά..Άσε που ειναι κ μεγάλο το μήκος του καλαμιου πίσω απο τον μηχανισμό κ δεν βολεύει,Θα πάρω το πριόνι ομως:).sarcastic.

Τσιμπησα αλλον ενα κιλισιο εχθες αλλα μου την εκανε στο παρα πεντε πριν μπει στην αποχη... Μαλακια κ δικια μου γιατι ηατν περιεργο το σημειο, εσφιξα λιγο ακομα τα φρενα για να τον βαλω μεσα κ πανω στην κοντρα ξεγκιστρωθηκε...
Καλες οι σιλικονες αλλα στους λουτσους που εχουν περιεργο στομα με λεπτα κοκκαλα υστερουν λιγο, δεν θελει καθολου ζορι...

Δίνεις πολλά φρένα στο ψαρι,υπάρχει περίπτωση να ξαγκιστρωθει..
Σφίγγεις περισσότερο τα φρένα από όσο πρεπει τότε η θα ξαγκιστρωθει στην κόντρα,η θα σχιστεί με το ίδιο αποτελεσμα..
Το καλύτερο είναι να τραβάει φρένα ελεγχόμενα κ να είναι πάντα λυγισμένη η μύτη του καλαμιου..
Ωραία τα λέω τώρα..Αλλά όταν έρθει αυτή η στιγμή καμιά φορά κάνω το μοιραίο λάθος..
Είναι και παράξενα εργαλεία αυτά τα καλάμια..
Καρούλια και πάλι καρούλια αλλά σπιν δεν γίνετε με αυτα..:)

Last edited:
Ειναι παλιοψαρο ο λουτσος με σιλικονη Τασο, σε λαβρακι πολυ δυσκολα γινεται κατι τετοιο... Εφταιγα κ εγω που το εβιασα να το βαλω στην αποχη...
Θα παιξω με ενα αγκιστρι η σαλλαγκια κλεφτη με συρμα σε κανα δυο μακριες σιλικονες να δουμε τι θα γινει...

Θέλει κάρφωμα ακαριαίο ο λουτσος(αυτό σε όλα τα ψάρια προτείνετε αλλά ο λουτσος είναι ένας λόγος παραπάνω..) γιατί είναι σκληρότερο το στόμα του απο το λαβράκι..
Και φυσικά σαλαγκιες η αγκίστρια ξουραφια..

Μωρε στο καρφωμα ειμαι φωτια, δεν προλαβαινει να πει νερο ο κροκοδειλος, απλα επειδη το στομα του δεν εχει σαρκα αλλα μονο κοκκαλο το αρπαδι κρατιεται πιο δυσκολα πανω του... Με την κοντρα κανει "τρυπα" στο κοκκαλο κ ξεαγκιστρωνει πολυ ευκολα...

Μωρε βεργα εξαρα απο rayo θελει οπως τον καιρο που μουν ελευθερος κ ειχα ωρες κ αντοχές που βαδανιζει τους φιλους μου αλλα εχει χαρη που το κόψα .sarcastic.
Καμάκι με μακρύ κοντάρι από στεριά (καλύτερα με καλάμι από καλαμιώνα) θέλουν οι άτιμοι..
Αλλά ποιος κάθετε να κάνει αυτή την τέχνη ειναι το θέμα..

Τάσο η άποψή μου είναι ότι το αγκίστρι είναι τέλειο αλλά το έχεις βάλει λάθος στην σιλικόνη. Εγώ αυτό που κάνω είναι να πηγαίνω διαγώνια προς τα πάνω το αγκίστρι έτσι ώστε να βγει αρκετά μέχρι την "καμπύλη" του και ταυτόχρονα το μολύβι να καθήσει καλά! Κάπως έτσι φαντάσου να βγάλεις το αγκίστρι...

26357_big_0403311_ft.jpg

Βασίλη ευχαριστώ αδελφέ. .well done.
Έβγαλα το αγκίστρι κ το ξαναέβαλα όπως λες..Καμιά σχέση..Τώρα η κουρμπα του αγκιστριου βγήκε όλη έξω,απορώ πως δεν με "έκοψε"...smashfrak..hit.

Last edited:
Βασίλη ευχαριστώ αδελφέ. .well done.
Έβγαλα το αγκίστρι κ το ξαναέβαλα όπως λες..Καμιά σχέση..Τώρα η κουρμπα του αγκιστριου βγήκε όλη έξω,απορώ πως δεν με "έκοψε"...smashfrak..hit.
Όταν είπες 3/0 και αφού είδα ότι στο μήκος βγαίνει τέλεια είπα αποκλείεται να είναι τόσο χάλια η μολυβοκεφαλή...

Χτες βράδυ κ μετά από κάμποσες ρίψεις,κάτι καλο καρφώθηκε στο 12αρι τεχνητό μου,το ψάρι έκανε ένα ημικύκλιο και με σταθερή άλλα όχι γρήγορη πορεια πηγενε προς τα έξω ακολουθώντας τα βράχια του μωλου..
Και ξαφνικά κρακ κ τελος..Η 25αρα κόπηκε σαν να την έκοψε ψαλίδι..
Έψαξα με προσοχή ένα μεγάλο μήκος της "μανας" μήπως κ είχε γδαρθει στα βράχια άλλα δεν είδα κάτι τέτοιο.
Υποθέτω καποιος μεγάλος λουτσος που πιθανών να χτύπησε στην μπροστινή σαλαγκια και κατάφερε να φτάσει την πετονιά.
(Χτες το ξημέρωμα ένας από βάρκα με συρτη πήρε δυο,ο ένας 4,5 κιλά)
Μετά από αυτό μόνο με 17αρι τεχνητό θα ξαναπροσπαθησω...fiurius.
Και μια παρατήρηση( που αφορά το μέρος που ψαρευω)
Ότι είναι να γίνει θα γίνει από τις 22:00 έως της 22:30,αυτό το μισαωρακι..

Ότι είναι να γίνει θα γίνει από τις 22:00 έως της 22:30,αυτό το μισαωρακι..

Γενικα σε ολα τα μερη τα ψαρια εχουν τα "μισαωρακια" τους που ειτε κυνηγουν, ειτε αλλαζουν μερος οπως πχ μπαινοβγαινουν στα λιμανια... Σιγουρα θα υπαρχουν κ αλλες ωρες της μερας που θα εχουν ενδιαφερον αλλα δεν μπορεις να εισαι 24 ωρες απικο...

Σιγουρα θα υπαρχουν κ αλλες ωρες της μερας που θα εχουν ενδιαφερον αλλα δεν μπορεις να εισαι 24 ωρες απικο...
Αυτο που θα κάνω κάποια στιγμή είναι να πάω ένα βράδυ πχ απο της 11 με 2,την άλλη από τις 2 έως τις 5..Με αυτό τον τρόπο ίσως δω αν και πότε τρώνε κατά την διάρκεια της νύχτας. το σπιν δεν προσφέρετε για ολονύχτιο γιατί μετά θα είναι μεγάλοι οι πόνοι στα χέρια...sarcastic.

Last edited:
Back