Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να προστατεψουμε καποιον επαγγελματια
που δινει ελαφρα την καρδια, γνωματευση καταλληλοτητας για κατοχη πυροβόλου οπλου ?
Απο εβδομαδιαιο stress test θα επρεπε να περνανε οι αιτούντες κανονικά.

Την ιδια γνωμη εχω φυσικα και για παθολογους και οφθαλμιατρους που εγκρινουν διπλωματα οδηγησης σε 90χρονους.

Εγω παλι δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να προστατεψουμε καποιον επαγγελματια
που δινει ελαφρα την καρδια, γνωματευση καταλληλοτητας για κατοχη πυροβόλου οπλου ?
Απο εβδομαδιαιο stress test θα επρεπε να περνανε οι αιτούντες κανονικά.

Την ιδια γνωμη εχω φυσικα και για παθολογους και οφθαλμιατρους που εγκρινουν διπλωματα οδηγησης σε 90χρονους.
σιγα μην μας βάλουν να λυνουμε διαφορικές και τεστ ορθογραφίας.
οι έχοντες άδειας οδήγησης και οδηγουν σαν τρελοι τι θα πρέπει να περνάνε;
αυτο που πρέπει να βαλουν ειναι η εκπαίδευση ασφαλούς χρήσης σε μικρους και μεγαλους γιατι σχεδον ολοι ειναι αυτοδίδακτοι με οτι αυτό συνεπάγεται

Όταν ήμουν 18 και ήθελα να πάρω το πρώτο μου όπλο πήγα στη Σύρο σε ψυχίατρο που είχε το νοσοκομείο αφού δεν υπήρχε άλλος στο νησί. Πάω την πρώτη φορά και με έστησε, στο τηλ νόμιζα ότι μιλούσα σε ασθενή της και όχι στην ίδια. Ξαναπάω την δεύτερη και έρχεται αργοπορημένη και όταν της λέω τι θέλω μου λέει, θα φύγω γιατί με τσίμπησε μέλισσα. Της λέω εντάξει θα κανονίσουμε νέο ραντεβού και μου απαντάει ότι δεν είναι στα πιστεύω της και δεν μπορεί να υπογράψει. Έφυγα και εγώ και πήγα στην Αθήνα και έβγαλα το χαρτί. Πού θέλω να καταλήξω, μας δυσκολεύουν στα πάντα για το κυνήγι και το χαρτί από ψυχίατρο είναι κάτι απαραίτητο. Ας γράφουμε λοιπόν ένα όνομα και μια διεύθυνση άντε και ένα κόστος και τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται παραπάνω ανάλυση.
Ο νόμος είναι η τρύπιος βασίλη και απλά για τα μάτια. Τι πάει να πει δεν είναι στα πιστεύω της είναι υποχρεωμένη σαν γιατρός να σε εξετάσει ρε αδερφέ, να ψάξει το μητρωο να δει τι φάρμακα σου έχουνε γράψει τα προηγούμενα χρόνια. Τα πιστεύω του καθενός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να τα κρατάει για τον εαυτό της αλλά άντε τώρα να βγάλεις άκρη.
Τα ίδια είχα τραβήξει και εγώ με μία καριόλα αλλά τελικά τι ζόρισα όταν της είπα είσαι γιατρός ή δεν είσαι; θα με εξετάσεις θα ψάξεις να δεις αν έχω πάρει ψυχο φάρμακα και θα μου δώσεις το ανάλογο χαρτί.
Στο τέλος όχι μονο δεν έψαξε ,αλλα με ρωτούσε αν έχω πάρει πότε φάρμακα.
Τι μαλακισμενη !

Αντικειμενικά όταν κάποιος εκτός κυνηγιού ακούει ότι πρέπει να βάλει την υπογραφή του για να πάρουμε εμείς άδεια οπλοκατοχής είναι το λιγότερο μαγκωμένος. Λογικό ως ένα σημείο, γτ πάνε τα χρόνια που ο κόσμος είχε στον κύκλο του αρκετούς κυνηγούς. Στην χειρότερη περίπτωση, αν είναι και αντίθετος με τη δραστηριότητά μας, εκεί δεν έχει και κανένα νόημα να προσπαθούμε. Μου είχε τύχει ψυχίατρος που δεν μου εδινε φυσικά χαρτί κ ηθελε να κάνουμε κ συνεδρίες για να το κόψω εντελώς .hair.. Στην τελευταία ανανέωση πάντως μια γιατρός μου είπε ότι αυτή είναι καλυμμένη γτ όση διάρκεια ήμουν εκεί δεν υπήρξε κάποια ένδειξη και ότι αυτό επιβεβαιώνει με την υπογραφή της. Αν ανοίξει κάποιος ψύχωση μετά, αυτό μπορεί να πυροδοτηθεί οποιαδήποτε στιγμή! Από το λεπτό που θα βγείς από το ιατρείο έως και τα 10 χρόνια που θα περάσουν για την επόμενη ανανέωση.

Εμένα στην Καλαμάτα Με πέρασε ανάκριση κανονικά. Με ρώτησε τα πάντα.
Πολύ καλός.
Έχει και τις δύο ειδικότητες ψυχολόγος -ψυχιατρος και μου έδωσε δύο γνωματεύσεις.
30€ με απόδειξη κανονικά.

Απο την στιγμη
Που
Εχεις περασει στρατιωτικη θητεια
Και εισαι στην εφδρεια
Με δικαιωμα κατοχης και χρησης στρατιωτικου οπλου
Ποσο μαλλον εαν το εχεις και στο σπιτι σου
Γιατι πρεπει να εχεις βεβαιωση ψυχιατρου για να κατεχεις κυνηγετικο;

Εαν σε καλεσει η πατριδα θα περασεις να παρεις πριν πας;
Καθε φορα που κανεις εκπαιδευση με το στρατιωτικο τυφεκιο περνας να παρεις βεβαιωση;

Εφοσον τηρεις τα κριτηρια για το ενα γιατι πρεπει να ελεγχεσαι για το αλλο;

Εκτος εαν σε εσας εκει δεν ισχυει αυτο με την εφεδρεια
Δεν ξερω
Σε εμας εδω οι εφεδροι μεχρι και τα 65 περιπου εκτος και αν καππιος δεν εχει λευκο ποινικο μητρωο (απαραιτητο να προσκομιστει για την αγορα οπλου)η εχει εξαιρεθει της στρατ θητειας για λογους ψυχικης υγειας η εχει ιστορικο βιας κλπ κατεχει στρατιωτικο τυφεκιο

Οσοι δεν τηρουν τα πιο πανω δεν μπορουν να εχουν ουτε κυνηγετικο ουτε στρατιωτικο και κανονικα ουτε αδεια οδηγησης δεν θα επρεπε να εχουν

Σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά οι Εθνοφύλακες έχουν στα σπίτια τους το στρατιωτικό τους όπλο και τα πυρομαχικά του, μερικοί έχουν και MG3 . Και σε αυτούς ζητάνε χαρτιά από γιατρούς για την άδεια ή υπάρχει κάτι άλλο ;

Σε παραμεθόριες περιοχές και νησιά οι Εθνοφύλακες έχουν στα σπίτια τους το στρατιωτικό τους όπλο και τα πυρομαχικά του, μερικοί έχουν και MG3 . Και σε αυτούς ζητάνε χαρτιά από γιατρούς για την άδεια ή υπάρχει κάτι άλλο ;
Καλα , που να δεις τι γίνεται το Πάσχα.
Οι περισσότεροι όχι όπλα δεν έπρεπε να έχουν ούτε σφεντόνα !

σιγα μην μας βάλουν να λυνουμε διαφορικές και τεστ ορθογραφίας.
οι έχοντες άδειας οδήγησης και οδηγουν σαν τρελοι τι θα πρέπει να περνάνε;
αυτο που πρέπει να βαλουν ειναι η εκπαίδευση ασφαλούς χρήσης σε μικρους και μεγαλους γιατι σχεδον ολοι ειναι αυτοδίδακτοι με οτι αυτό συνεπάγεται
Τίμιο !

Καλα , που να δεις τι γίνεται το Πάσχα.
Οι περισσότεροι όχι όπλα δεν έπρεπε να έχουν ούτε σφεντόνα !
Αυτό είναι πράγματι μεγάλο πρόβλημα, όντως ο ψυχίατρος είναι άχρηστος στη παρούσα μορφή του, ένα υποχρεωτικό μάθημα για ορθή χρήση όπλου και ασφαλής φύλαξης για την απόκτηση άδειας αγοράς/κατοχής θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.

Μου ήρθε και εμένα ειδοποίηση για την ανανέωση της άδειας κατοχής σε ένα από τα όπλα μου μέσω email. Αλλά το είχα ξεχάσει εντελώς και η ειδοποίηση ηρθε πολύ αργά. Μόλις 5 μέρες πριν λήξει και με πέτυχε σε διακοπές στην Κρήτη. Οπότε αναγκαστικά θα πληρώσω το πρόστιμο των 10 ευρώ για την εκπροθεσμη ανανέωση της.

Back