Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Εμένα μου έστειλαν μέιλ για υπενθύμιση για ενα από τα οπλα μου που λήγει τον Σεπτέμβριο.
Καλό αυτό. Άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε!
Γνωστοί μου πήγαν με ληγμένα δελτία και όλα τα απαραίτητα για ανανέωση. Τους κράτησαν τα οπλα μέχρι που βγήκαν οι νέες άδειες οπλοκατοχής και τα πήραν πίσω χωρίς δικαστήρια και τέτοια.

και μενα σημερα χτυπαη το κινητο, παρακαλω μου λεη ευγενεστατα σας περνουμε απο το ΑΤ διωτι αρχες σεπτεβρη λιγη η αδεια οπλοκατοχησας απο το εναςας οπλο,,,τους λεω οτι το γνωριζω και θα περασω απο το ΑΤ αρχες του μηνως,,,,μου εξηγησε το αν ληξη τι συνεπειες εχω κτλ,,μαλιστα μου ειπε οτι μπωρο και 3 4 5 6 μηνες πριν ληξη να την θεορισω την αδεια,,,στο τελος μου ειπε εαν δεν γνωριζεται τι διαδικασια θελη η θεωριση της αδειας να περασεται απο το ΑΤ να σας ενημερωσουμε για να μην τρεχεται τελευτεα στιγμη,,,,ωμορφα και σταρατα ο αξιωματικος εκανε την δουλιατου .my man. .shake hands.

πηγα σημερα στο ΑΤ ,,μου δινη τα δικαιολογιτικα,,χαρτι απο ψυχιατρο η νευρολογο η γενικο ιατρο,ηειδικο παθολογο,,1 φωτογραφια,,1 παραβολο τον 2,04 ευρω κυνηγιτικο οπλο ταυτοτητα και το δελτιο κατοχης ΑΚΚΟ ,,ολα καλα και ωραια,απο βδωμαδα τα μαζευουμε και παμε για ανανεωσηηηη,,απλα λογικα και γρηγωρα πραγματα ;) ;)

πηγα σημερα στο ΑΤ ,,μου δινη τα δικαιολογιτικα,,χαρτι απο ψυχιατρο η νευρολογο η γενικο ιατρο,ηειδικο παθολογο,,1 φωτογραφια,,1 παραβολο τον 2,04 ευρω κυνηγιτικο οπλο ταυτοτητα και το δελτιο κατοχης ΑΚΚΟ ,,ολα καλα και ωραια,απο βδωμαδα τα μαζευουμε και παμε για ανανεωσηηηη,,απλα λογικα και γρηγωρα πραγματα ;) ;)
Τεκνολότζια ... 2025

Όταν η χρήση του ιντερνετ περιορίζεται στο να αναρτούν οι υπουργοί/πολιτικοί τους διαξιφισμούς τους στα σοσιαλ και τον πολίτη τον έχουν να κανει βόλτες περα δώθε στα Τμήματα...

χαρτι απο ψυχιατρο η νευρολογο η γενικο ιατρο,η ειδικο παθολογο
Σάκη, έτσι που το γράφεις φαίνεται σαν να θέλουν ένα χαρτί γιατρού. Δεν είναι όμως έτσι !!! Δύο χαρτιά θέλουν. Χωριστά. Ένα από ψυχίατρο, και άλλο ένα από παθολόγο.
Το διευκρινίζω, για την περίπτωση που ίσως να μην κατάλαβες καλά ... για να σε γλυτώσω από επιπλέον επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα.

Σάκη, έτσι που το γράφεις φαίνεται σαν να θέλουν ένα χαρτί γιατρού. Δεν είναι όμως έτσι !!! Δύο χαρτιά θέλουν. Χωριστά. Ένα από ψυχίατρο, και άλλο ένα από παθολόγο.
Το διευκρινίζω, για την περίπτωση που ίσως να μην κατάλαβες καλά ... για να σε γλυτώσω από επιπλέον επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα.
Δηλαδή αν την επόμενη χρονιά του την «σφυρίξει» του ιδιοκτήτη του όπλου , ποιος φέρει ευθύνη ; Ο ψυχίατρος που έκανε γνωμάτευση ένα χρόνο πριν ;

απο τον γιατρο που θα παω θα παρω δυο χαρτια ενα ψυχολογου και ενα παθολογου απο τον ιδιο,,,,τα χαρτια αυτα εχουνε ισχης 3 χρονια και μετρανε για αγωρα οπλου ;) φιλεμου στελιο

Στο χώρο μου ξέρω μηχανικούς με δυο πτυχία, πχ αρχιτεκτονα και πολ. μηχανικού ή μηχανολόγου και πολ. μηχανικού, ψυχίατρο όμως με ειδικότητα και παθολόγου δεν έχω ξανακούσει...

Στο χώρο μου ξέρω μηχανικούς με δυο πτυχία, πχ αρχιτεκτονα και πολ. μηχανικού ή μηχανολόγου και πολ. μηχανικού, ψυχίατρο όμως με ειδικότητα και παθολόγου δεν έχω ξανακούσει...
Έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές..
Γι'αυτό είμαστε ένα κράτος μπουρδέλο!!!!
Μπουρδέλο από τα λίγα...

Δηλαδή αν την επόμενη χρονιά του την «σφυρίξει» του ιδιοκτήτη του όπλου , ποιος φέρει ευθύνη ; Ο ψυχίατρος που έκανε γνωμάτευση ένα χρόνο πριν ;
Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό, ο σύλλογος ψυχιάτρων ζήτησε να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη γνωμοδότηση ως απαιτούμενο για την άδεια αγοράς. Με μια συνεδρία δε βγαίνουν συμπεράσματα, το 99% των ψυχιάτρων δε δέχονται να εκδώσουν τέτοια γνωμάτευση πρώτον διότι έχουν άγνοια νόμου, δεύτερον διότι η άγνοια δημιουργεί ευθυνοφοβία. Ο ψυχίατρος δε φέρει ποινική ευθύνη για πράξεις που τελέστηκαν εκτός του χρόνου και πλαισίου της εξέτασης, εκτός αν αποδειχθεί ότι ενήργησε με αμέλεια ή δόλο, κάτι εξαιρετικά δύσκολο να τεκμηριωθεί. Η μόνη περίπτωση να κατηγορηθεί ο ψυχίατρος είναι μόνο αν αποδειχθεί ότι γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει για σοβαρή ψυχική διαταραχή και εσκεμμένα ή με βαριά αμέλεια την απέκρυψε ή την αγνόησε

Το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό, ο σύλλογος ψυχιάτρων ζήτησε να συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη γνωμοδότηση ως απαιτούμενο για την άδεια αγοράς. Με μια συνεδρία δε βγαίνουν συμπεράσματα, το 99% των ψυχιάτρων δε δέχονται να εκδώσουν τέτοια γνωμάτευση πρώτον διότι έχουν άγνοια νόμου, δεύτερον διότι η άγνοια δημιουργεί ευθυνοφοβία. Ο ψυχίατρος δε φέρει ποινική ευθύνη για πράξεις που τελέστηκαν εκτός του χρόνου και πλαισίου της εξέτασης, εκτός αν αποδειχθεί ότι ενήργησε με αμέλεια ή δόλο, κάτι εξαιρετικά δύσκολο να τεκμηριωθεί. Η μόνη περίπτωση να κατηγορηθεί ο ψυχίατρος είναι μόνο αν αποδειχθεί ότι γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει για σοβαρή ψυχική διαταραχή και εσκεμμένα ή με βαριά αμέλεια την απέκρυψε ή την αγνόησε
Από την μια εισπρακτικό από την άλλη στάχτη στα μάτια του κόσμου σε περίπτωση που γίνει κάτι να έχουν να λένε ότι νομοθέτησαν σωστά και να βγάλουν την ουρά τους απέξω .

Πριν πολλά-πολλά χρόνια αυτό γινόταν.Πλέον όμως ΔΕΝ επιτρέπεται από το νόμο:γνώρισα γιατρό που ενώ είχε κάνει ειδικότητα θέλησε να κάνει και δεύτερη,πιο επωφελή γι´αυτόν.Ε λοιπόν υποχρεώθηκε να κρατήσει ΜΟΝΟ τη μια ειδικότητα!Άσχετα με το ότι κατείχε γνώσεις δύο ιατρικών ειδικοτήτων,μπορούσε να ασκήσει νόμιμα(π.χ. με σφραγίδα) ΜΟΝΟ τη μια!

Εννοώ την εξέταση από τον ψυχίατρο.Αν αποφάσιζαν να γίνεται σωστά δηλαδή με τρεις,τέσσερεις συνεδρίες και κόστος 200_250 euro θα ήμασταν ευχαριστημένοι και θα το δεχόμασταν αγογγυστα;
Δηλαδή πρέπει να αποδείξουμε στο κράτος ότι δεν είμαστε τρελοί ;

Φαντάζομαι το γράφεις χάριν αστεισμου
Απαιτεί το κρατος να αποδείξουμε οτι δεν είμαστε τρελοί και να επισκεφτούμε ιατρό που να το πιστοποιεί . Αλλά δεν το ενδιαφέρει εάν υπάρχει γνώση χρήσης του όπλου για παράδειγμα . Κράτος ρημαδιό .

Back