Ανανέωση Άδειας Κατοχής

Τελικά υπάρχει κατι βάσιμο σον αφορά την χρονική ισχύ της βεβαίωσης απο παθολόγο και ψυχίατρο για ανανέωση η οτι του κατεβει του κάθε ενός ;
Και κάτι ακόμη είδα οτιυπάρχει συγκεκριμένο έντυπο το οποίο συμπληρώνει .Ολοι με αυτο το έντυπο πήγατε στους γιατρούς ;

Ρωτάω γιατι την προηγούμενη φορά μονο που δεν πλακωθήκαμε. Οταν άκουσε γιατι θελω την βεβαίωση ,αρνιόταν ακομη και να μπω στο γραφείο. Δεν ήθελε καν να ακούσει .Μου έλεγε να παω σε νοσοκομείο να εξεταστώ με τεστ και διάφορα άλλα που απαιτούνται 3 ημέρες !!!
Πόσο αγάμητη θεέ μου ! Κρίμα η ευλογημένη.
Ωσπου της έθεσα το ερώτημα , εισαι ψυχίατρος ή οχι ; Εγω θέλω βεβαίωση που να βεβαιώνεις οτι με εξέτασες και δεν εχω πρόβλημα .Δεν θέλω να κάνεις καμιά αναφορά περι όπλου .Μα ...μου ....κατάπιε τη γλώσσα της η καργιόλα και πήρα το κωλόχαρτο.
Δημήτρη εάν έχεις όρεξη το τραβάς, ίσως όμως να μην βγάλεις άκρη. Εγώ πριν 2 εβδομάδες πήγα και σε παθολόγο και σε ψυχίατρο και τελείωσα σε μισή ώρα. Όταν όμως πήγα στον παθολόγο στους Αγίους Αναργύρους και τελείωσα μαζί του τον ρώτησα εάν μπορεί να με εξετάσει η ψυχίατρος που ήταν σε άλλο όροφο και μου είπε ότι αυτή δεν δίνει χαρτιά για άδεια όπλου. Όταν τον ρώτησα γιατί, γελαγε και σήκωσε τους ώμους. Μου είπε όμως για έναν άλλον εκεί κοντά και δεν έτρεχα στην Πετρούπολη που μου είχαν συστήσει άλλον.
Πάντως η τύχη σου συνεχίζεται και το 2025.
ΤΟ σκυλάκι πάει καλύτερα, όλα καλά?

Τελικά υπάρχει κατι βάσιμο σον αφορά την χρονική ισχύ της βεβαίωσης απο παθολόγο και ψυχίατρο για ανανέωση η οτι του κατεβει του κάθε ενός ;
Και κάτι ακόμη είδα οτιυπάρχει συγκεκριμένο έντυπο το οποίο συμπληρώνει .Ολοι με αυτο το έντυπο πήγατε στους γιατρούς ;

Ρωτάω γιατι την προηγούμενη φορά μονο που δεν πλακωθήκαμε. Οταν άκουσε γιατι θελω την βεβαίωση ,αρνιόταν ακομη και να μπω στο γραφείο. Δεν ήθελε καν να ακούσει .Μου έλεγε να παω σε νοσοκομείο να εξεταστώ με τεστ και διάφορα άλλα που απαιτούνται 3 ημέρες !!!
Πόσο αγάμητη θεέ μου ! Κρίμα η ευλογημένη.
Ωσπου της έθεσα το ερώτημα , εισαι ψυχίατρος ή οχι ; Εγω θέλω βεβαίωση που να βεβαιώνεις οτι με εξέτασες και δεν εχω πρόβλημα .Δεν θέλω να κάνεις καμιά αναφορά περι όπλου .Μα ...μου ....κατάπιε τη γλώσσα της η καργιόλα και πήρα το κωλόχαρτο.
Οι βεβαιώσεις ισχύουν για τρία χρόνια, μου το ανέφεραν πάλι στο τμήμα που πήγα πριν δεκαπέντε μέρες. Σε μένα και οι δύο βεβαιώσεις δεν έγιναν με έντυπο, αλλά χειρόγραφα

1746800723972.png

Last edited:
Όταν όμως πήγα στον παθολόγο στους Αγίους Αναργύρους και τελείωσα μαζί του τον ρώτησα εάν μπορεί να με εξετάσει η ψυχίατρος που ήταν σε άλλο όροφο και μου είπε ότι αυτή δεν δίνει χαρτιά για άδεια όπλου.
Κι εγώ όταν πήγα στον παθολόγο, που είναι φίλος, με ρώτησε αν έχω ψυχίατρο, λεω ναι (κι αυτός φίλος) α, εντάξει μου λέει, γιατί αν πας στην τάδε στην Πεύκη, θα σου πάρει και το τριαντάρι και δεν θα στο δώσει!!!!.hair.

Κι εγώ όταν πήγα στον παθολόγο, που είναι φίλος, με ρώτησε αν έχω ψυχίατρο, λεω ναι (κι αυτός φίλος) α, εντάξει μου λέει, γιατί αν πας στην τάδε στην Πεύκη, θα σου πάρει και το τριαντάρι και δεν θα στο δώσει!!!!.hair.
60€ πλήρωσα εγώ σε μία εδώ στο νησί που είχαμε ραντεβού 14:00 και απο 14:02 μέχρι τρεις πάρα μιλούσε στο τηλ με μια φίλη της για την έξοδο τους στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο και για τις άλλες φίλες τους που "θάψανε"... και μου είπε είναι μέρος της εξετάσεις αυτο που σου έκανα για να δω τις αντιδράσεις σου... Μετά μου έπιασε τη κουβέντα πως εχει "κόψει" αρκετούς άλλους λόγο ηλικίας άλλος είχε πιει λέει 2-3 μπύρες πριν το ραντεβού του...
Μπήκε με το Αμκα στο σύστημα να δει αν παίρνω ψυχοφαρμακα και με ρώτησε τι δουλειά κάνω. Όταν της είπα ναυτικός μου είπε εσείς το ξέρετε και τα παίρνετε χωρίς συνταγή για να μην το βλέπουν οι ναυτιλιακές εταιρείες.... (λέω στον εαυτό μου.. υπομονή λίγο έμεινε να πάρεις το χαρτί) δεν είχα και χρονικό περιθώριο λόγο αναχώρησης για μπάρκο.... Που να βγάλεις άκρη!!

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος εάν έχει παραδώσει το όπλο στο ΑΤ πριν λήξει ή ΑΚΟ μέχρι πότε μπορεί να το μεταβιβάσει; Και αν λήξει η ΑΚΟ εντός αστυνομίας μπορεί να το μεταβιβάσει ή θέλει πάλι ανανέωση και μετά μεταβίβαση; Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος.

Βάλτε παίδες ένα χαρτί στον οπλοβαστό με τις ημερομηνίες που λήγουν τα δελτία κατοχής. Είναι αδύνατον να τα θυμόμαστε με τόσα που έχουμε στο κεφάλι μας. Τώρα νομίζω αν πας μόνος σου χωρίς να ασχοληθούν από το τμήμα πληρώνεις ένα πρόστιμο και την ανανεώνεις.

Καλησπέρα γνωρίζει κάποιος εάν έχει παραδώσει το όπλο στο ΑΤ πριν λήξει ή ΑΚΟ μέχρι πότε μπορεί να το μεταβιβάσει; Και αν λήξει η ΑΚΟ εντός αστυνομίας μπορεί να το μεταβιβάσει ή θέλει πάλι ανανέωση και μετά μεταβίβαση; Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος.
Αν και παλιό το μήνυμα 2 χρόνια από τη λήξη της ακκο και να είναι παραδομένο μετά βγαίνει σε δημοπρασία.
Παιδια ξερει κανεις αν ισχυει ακομα η παραταση για ανανεωση;μου ελειξε το δικανο γαμωτο κ δεν το πηρα χαμπαρι
Άμα δε σε έχουν ειδοποιήσει ακόμα πληρώνεις ένα παράβολο διπλό ; δε θυμάμαι ακριβώς, χαμηλό ποσό και κάνεις την ανανέωση. Ειδάλλως αν έχουν κάνει έλεγχο και βρήκαν ότι έληξε η άδεια θα βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο αρκετά μεγάλο. Οπότε γρήγορα για ανανέωση.

Αν και παλιό το μήνυμα 2 χρόνια από τη λήξη της ακκο και να είναι παραδομένο μετά βγαίνει σε δημοπρασία.

Άμα δε σε έχουν ειδοποιήσει ακόμα πληρώνεις ένα παράβολο διπλό ; δε θυμάμαι ακριβώς, χαμηλό ποσό και κάνεις την ανανέωση. Ειδάλλως αν έχουν κάνει έλεγχο και βρήκαν ότι έληξε η άδεια θα βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο αρκετά μεγάλο. Οπότε γρήγορα για ανανέωση.
Γιατι περνουν κ τηλεφωνο;κανεις δεν με εχει παρει ποτε.θα το φροντισω αμεσα

Γιατι περνουν κ τηλεφωνο;κανεις δεν με εχει παρει ποτε.θα το φροντισω αμεσα
Είναι ανάλογα το τμήμα φίλε, ότι θέλει κάθε τμήμα κάνει είναι χύμα η κατάσταση. Στο οικείο σε εμένα σε παίρνουν πριν. Σε άλλα δε σε παίρνουν αφού η νομοθεσία δίνει δικαίωμα οικειοθελής προσέλευσης μετά τη λήξη της, μη το ψάχνεις είναι ένα απέραντο μπάχαλο ! Κάνε την ανανέωση τώρα μη προκύψει κανένας έλεγχος και έχεις άλλα μετά.

edit : Πληρώνεις 5πλάσιο παράβολο για ληγμένη άδεια, έτσι λέει νόμος ρώτα στο τμήμα να σου πουν κωδικό παραβόλου και ακριβές ποσό.

Παιδια ξερει κανεις αν ισχυει ακομα η παραταση για ανανεωση;μου ελειξε το δικανο γαμωτο κ δεν το πηρα χαμπαρι
Ψάξε λιγο που έχω γράψει...
Το ίδιο θέμα είχα και εγώ τον Ιανουάριο...
Μου κρατήσανε το όπλο στο τμήμα...
Το πήρα με γνωστό ( Κουλης)...
Πληρώνεις στο GOV νομίζω παράβολο..
Κάτσε να ψάξω...

Αν σε παρουν τηλέφωνο ,πηγαινε παίξε Τζοκερ !
Μην είσαι προπέτης!
Εμένα με πήρανε πέρσι τηλέφωνο και ψάχνανε τον πατέρα μου για την Auto 5 που είχε και είχε λήξει η άδεια...
(που άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο το 1999 και αμέσως την πέρασα στο όνομά μου :rolleyes: )

Επειδή το έκανα σήμερα εάν το όπλο παραδοθεί με ΑΚΚΟ σε ισχύ για δύο χρόνια μπορείς να πας με τον κάτοχο και να το πάρεις κατευθείαν στο όνομα σου ακόμη και αν έχει λήξει η ΑΚΚΟ την περίοδο που θα είναι στο αστυνομικό τμήμα.

Εμενα παιδια ειχε ληξει κοντα ενα χρονο. Ειχα στο νου μου οτι τα ειχα ανανεωσει μαζι με το δικαννο κι οτι ελειγαν φετος.
Τηλεφωνο δεν με πηραν ποτε. Πηγα στο τμημα και μου ζητησαν τα χαρτια απο τους γιατρους και το παραβολο. Η διαφορα στο παραβολο ηταν περιπου στα 10 ευρω. Σε καμια δεκαρια μερες το πηρα στα χερια μου.

Back