L.R.F.

Καλησπερα σας ,

Η περιοδος γυρισε σε πλανακια , επιφανείας σε ρηχα νερα και σε πενσιλ... τα ψαρια σε αυτα τα τεχνητα τα παιρνω πλεον παρα σε σιλικονες
'Ετσι ακριβώς, σε μισό μέτρο νερό τα βρήκα εγώ. Να φανταστείς το πικ-απ του μηχανισμού το έκλεινα πριν πέσει στο νερό το πλανάκι

Παιδες,για πειτε τιποτα τεχνητα,σιλικονες κλπ,για κοκκαλοσαφριδια..
Να ασχοληθω τωρα που βρηκα λιγο χρονο...😮‍💨
Μην ασχοληθεις
Ασχοληθηκα εγω και χαθηκαν ολα
Ουτε περκα δεν εχω βγαλει

Σκεφτομαι να πω οτι αρχίζω τον βιγκανισμο για να γεμισει η θαλασσα ψαρια και τα βουνα θηραματα .sarcastic.

Και πολυ δημοκρατικα και με επιστημονική τεκμηρίωση,στα διεγραψε
Δεν ξέρω δεν έχω δει. Είπε πως οι χωριάτες είναι ένα είδος που θα ήθελε να εξαφανιστεί από το δικό του χερι🤣
Εγώ συνέχισα το βρισίδι και λέει θα σε πάω στην δίωξη!!!
Έχω screen shot ρε παπαρα το ποστ που αναφέρεις ότι θέλεις να σκοτώσεις ανθρώπους απλά επειδή σκέφτονται διαφορετικά από εσένα του λέω. Εμπρός κάνε καταγγελία στην αστυνομία!!! Τίποτα......
Πάντως φίλε άνοιξα τον οχετο και το απόλαυσα με το ψυχανωμαλο φασιστακι.

Δεν ξέρω δεν έχω δει. Είπε πως οι χωριάτες είναι ένα είδος που θα ήθελε να εξαφανιστεί από το δικό του χερι🤣
Εγώ συνέχισα το βρισίδι και λέει θα σε πάω στην δίωξη!!!
Έχω screen shot ρε παπαρα το ποστ που αναφέρεις ότι θέλεις να σκοτώσεις ανθρώπους απλά επειδή σκέφτονται διαφορετικά από εσένα του λέω. Εμπρός κάνε καταγγελία στην αστυνομία!!! Τίποτα......
Πάντως φίλε άνοιξα τον οχετο και το απόλαυσα με το ψυχανωμαλο φασιστακι.
Εχει σπουδασει βιολογος!
Δν ειναι οτι και οτι!

topic.

Καλησπέρα lrfαδες... Διακοπές από χθες για 6 μερες πέριξ Ναυπλίου και τι καλύτερο από 3ωρο ψαρεματακι το πρωί περπατώντας και ανακαλύπτοντας ψαρότοπους στον Αργολικό κόλπο. Ξεκινάω λοιπόν σήμερα στις 6παρα το πρωί και ξεκινάνε τα strike από πέρκες και σκαρμους. Οι σκαρμοι σε όλα τα μεγέθη και να χτυπάνε πριν καλά καλά προλάβω να μαζέψω τα μποσικα. Μέχρι και 2 μαζί πιανοντουσαν. Αφού έχει πάει η ώρα 7 παρά και οι σκαρμοι στην κυριολεξία δεν αφήνουν τπτ άλλο να πλησιάσει αντιλαμβάνομαι ότι κάτι κυνηγάει στην επιφάνεια από τα μικρά που πηδαγαν τρομαγμένα. Βάζω ένα top water 8 εκατοστών και με την πρώτη βολή στο σημείο της αναταραχής παίρνω ένα strike από αρκετά καλό σε μέγεθος κοκκαλι. Λίγα φρένα, λίγα κεφάλια αλλά ο μάγκας είχε πιαστεί καλά και τον έβγαλα... Στη συνέχεια βλέπω στα πιο ανοιχτα 60+ μετρα να κυνηγούν μεγάλες ζαργανες... Βάζω ένα πλανακι 10γρ για να τις πλησιάσω και παίρνω ένα strike από μια μπαμπατσικη με αποτέλεσμα τα φρένα να πάρουν φωτιά. Μιλάμε για ψάρι που έβγαζε το κεφάλι από την επιφάνεια του νερού και χτυπιοταν δεξιά αριστερά και μετά πηδαγε έξω από το νερό ολόκληρη. Είναι πολύ μαχητικές οι ρουφιανες και η αδρεναλίνη στα υψη. Με τα πολλά ξαγκιστρωνεται... Καθώς συνεχίζω και αφού είμαι στο νερό μέχρι το γόνατο σε κάτι πλάκες βλέπω στα 3-4 μέτρα δίπλα μου 2 χταπόδια να παίζουν.. Καταφέρνω και πιάνω με τη σαλαγγια από το τεχνητό το ένα και στην λαχτάρα μου να το πιάσω την ώρα που πάει να φύγει το κοντραρω και μου κόβει το παράμαλο στην παραμάνα. Απογοήτευση... Κάπως έτσι τελείωσε το σημερινό πρωινό με γλυκόπικρη αίσθηση και κρατώντας τελικά μόνο ένα ψαράκι IMG_20250722_100030944_HDR.jpg

Καλησπέρα lrfαδες... Διακοπές από χθες για 6 μερες πέριξ Ναυπλίου και τι καλύτερο από 3ωρο ψαρεματακι το πρωί περπατώντας και ανακαλύπτοντας ψαρότοπους στον Αργολικό κόλπο. Ξεκινάω λοιπόν σήμερα στις 6παρα το πρωί και ξεκινάνε τα strike από πέρκες και σκαρμους. Οι σκαρμοι σε όλα τα μεγέθη και να χτυπάνε πριν καλά καλά προλάβω να μαζέψω τα μποσικα. Μέχρι και 2 μαζί πιανοντουσαν. Αφού έχει πάει η ώρα 7 παρά και οι σκαρμοι στην κυριολεξία δεν αφήνουν τπτ άλλο να πλησιάσει αντιλαμβάνομαι ότι κάτι κυνηγάει στην επιφάνεια από τα μικρά που πηδαγαν τρομαγμένα. Βάζω ένα top water 8 εκατοστών και με την πρώτη βολή στο σημείο της αναταραχής παίρνω ένα strike από αρκετά καλό σε μέγεθος κοκκαλι. Λίγα φρένα, λίγα κεφάλια αλλά ο μάγκας είχε πιαστεί καλά και τον έβγαλα... Στη συνέχεια βλέπω στα πιο ανοιχτα 60+ μετρα να κυνηγούν μεγάλες ζαργανες... Βάζω ένα πλανακι 10γρ για να τις πλησιάσω και παίρνω ένα strike από μια μπαμπατσικη με αποτέλεσμα τα φρένα να πάρουν φωτιά. Μιλάμε για ψάρι που έβγαζε το κεφάλι από την επιφάνεια του νερού και χτυπιοταν δεξιά αριστερά και μετά πηδαγε έξω από το νερό ολόκληρη. Είναι πολύ μαχητικές οι ρουφιανες και η αδρεναλίνη στα υψη. Με τα πολλά ξαγκιστρωνεται... Καθώς συνεχίζω και αφού είμαι στο νερό μέχρι το γόνατο σε κάτι πλάκες βλέπω στα 3-4 μέτρα δίπλα μου 2 χταπόδια να παίζουν.. Καταφέρνω και πιάνω με τη σαλαγγια από το τεχνητό το ένα και στην λαχτάρα μου να το πιάσω την ώρα που πάει να φύγει το κοντραρω και μου κόβει το παράμαλο στην παραμάνα. Απογοήτευση... Κάπως έτσι τελείωσε το σημερινό πρωινό με γλυκόπικρη αίσθηση και κρατώντας τελικά μόνο ένα ψαράκι View attachment 98253
Δεν πειραζει φιλαρακι φτανει που περασες καλα

Καταφερες να κανεις βολη στα 40-50 μετρα;
Με το λρφ;
Εγω δεν τα
Καταφερνω
Με το ζορι φτανω τα 40 με τα πλανακια των 7 γρ

Μαθημενος με τα βαριδια του καστιγκ οταν ψαρευα ετσι ειμαι απογοητευμενος απο τις αποστασεις των βολων μου

Ειμαι εντελως αρχαριος στο lrf και σε τοσο λεπτα εργαλεια

Last edited:
Χρυσανθε και εγώ τελείως αρχάριος είναι στο lrf και απλά έχω μια ιδέα από spining που ξεκίνησα πέρυσι. Με πλανακι των 10 γραμμαρίων κάπου εκεί στα 40-50 μέτρα φτάνει η βολή αν δεν έχεις τον αέρα κόντρα. Τουλάχιστον έτσι όπως ρίχνω εγώ, κάποιοι άλλοι σίγουρα θα τα φτάνουν και πιο μακριά. Με τα 7αρια λίγο πιο κοντά. Είναι ωραίο το lrf γιατί παίρνεις αρκετά strike και τα νιώθεις όλα σε υπερθετικο βαθμό λόγω της ευαισθησίας των λεπτών εργαλείων

Δεν πειραζει φιλαρακι φτανει που περασες καλα

Καταφερες να κανεις βολη στα 40-50 μετρα;
Με το λρφ;
Εγω δεν τα
Καταφερνω
Με το ζορι φτανω τα 40 με τα πλανακια των 7 γρ

Μαθημενος με τα βαριδια του καστιγκ οταν ψαρευα ετσι ειμαι απογοητευμενος απο τις αποστασεις των βολων μου

Ειμαι εντελως αρχαριος στο lrf και σε τοσο λεπτα εργαλεια
Χρυσανθε καλησπερα , η βολη δεν εξαρταται μονο απο το πλανακι και τα γραμμαρια του αλλα και απο αλλους παραμετρους .

Για παραδειγμα . τι μηκος εχει το καλαμι σου . αν ειναι σολιντ η τουμπουλαρ η μυτη . Αν το μπατ του καλαμιου σου ειναι κοντο η μακρυ .

Το πικ απ σου με το πρωτο δαχτυλιδι ειναι στην σωστη διαμετρο να το πω ετσι?Πχ αν εχω ενα καλαμι ΛΡΦ και του βαλω ενα μηχανακι 4.000 πανω , εκτος οτι απο βαρος θα ειμαστε αστα να πανε , επειδη το 4.000 εχει μεγαλη πομπινα αρα πιο ανοιχτο πικ απ και κατα την βολη το νημα θα βρισκει στο πρωτο δαχτυλίδι , με αποτελεσμα η τριβη να σου κοβει καποια μετρα .

Το νημα που φορας ειναι οντως πχ 0.4? Ειχα νημα Π1 μια μετριας εταιρειας και οταν εβαλα Π1 γνωστης εταιριας η βολη ηταν καλυτερη και συν οτι ηταν σχεδον το μισο σε διαμετρο απο οτι της μετριας εταιριας .

Ολα αυτα τα μικρα πραγματακια οταν ειναι σωστα σου δινουν και μια εξαιρετικη βολη

Back