Αγριόχοιρος

[Όουυ ντε ] Τι γομάρι ήταν αυτό
Είχαν βογγηξει τα περιβόλια εκεί γύρω. Έτρωγε πολύ καλά. Επίσης βολταρε ξημέρωμα και σούρουπο μέσα στους κεντρικούς δρόμους. Δεν φοβούνται τίποτα. Πριν 4-5 μέρες μια σκροφα με μικρά έκανε ντου σε φίλο μου και τον έτρεξε 100+ μέτρα.

Είχαν βογγηξει τα περιβόλια εκεί γύρω. Έτρωγε πολύ καλά. Επίσης βολταρε ξημέρωμα και σούρουπο μέσα στους κεντρικούς δρόμους. Δεν φοβούνται τίποτα. Πριν 4-5 μέρες μια σκροφα με μικρά έκανε ντου σε φίλο μου και τον έτρεξε 100+ μέτρα.
Δυστυχώς αυτό το θυραμα είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο.

Κάνει ζημιές, προκαλεί τροχαία αλλά για το κυνήγι είναι θετική η αυξημένη ύπαρξη του. Και δεν εννοώ σαν θηραμα μόνο.
Σε όσα πολύ μεγάλο ποσοστό,τα αγριογούρουνα έχουν υποστεί μπασταρδεμα.
Είναι ένας βασικός λόγος που πολλαπλασιάζονται με πολύ μεγάλο ρυθμο.
Μακροπρόθεσμα,δεν θα είναι καλό...

Γεια σε όλους τους φίλους! Με το καλό να μας έρθει η καινούργια κυνηγετική περίοδος, πρώτα ο Θεός, χωρίς ατύχημα στο κυνήγι του γουρουνιού.

Θα ήθελα γνώμη για τα 3βολα αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο φυσίγγι από κάποιο συνάδελφο. Αύριο θα παραλάβω τρία κουτιά των δέκα φυσιγγίων, του Κύργια.

Γεια σε όλους τους φίλους! Με το καλό να μας έρθει η καινούργια κυνηγετική περίοδος, πρώτα ο Θεός, χωρίς ατύχημα στο κυνήγι του γουρουνιού.

Θα ήθελα γνώμη για τα 3βολα αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο φυσίγγι από κάποιο συνάδελφο. Αύριο θα παραλάβω τρία κουτιά των δέκα φυσιγγίων, του Κύργια.
Έχω ρίξει σε στόχους μόνο. 20 μέτρα με 4αρι τσοκ. Καλή αποτύπωση είχαν σαν κατανομή. Και το βαρελι το τρυπησαν! Σε γουρούνι δεν έχω ρίξει.

Όπλο; Αυλός; Διάμετρος τσοκ; Ευχαριστώ για την απάντηση!
Μια παλιά Benelli black eagle που παίρνω μόνο στο γουρούνι. Τώρα για διαμέτρους τσοκ (4αρι μομπιλ ειναι) και αυλους δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τέτοια θέματα και ούτε πρόκειται!!! Δεν μπαίνω σε τέτοια βάσανα.😁

Μίλησα με έναν από Φλώρινα και μου είπε ότι τα γουρούνια έχουν μειωθεί πάρα πολύ λόγω της πανώλης. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Είχα δει σε διάφορες σελίδες οτι τα αγριογούρουνα στη περιοχή μειώθηκαν κατα 60% μακάρι να έρθει και παρακάτω να απαλλαγούμε απο αυτή τη μάστιγα https://www.kynigesia.gr/epikairoti...i-florina-i-panoli-therizei-ta-agriogoyroyna/

Είχα δει σε διάφορες σελίδες οτι τα αγριογούρουνα στη περιοχή μειώθηκαν κατα 60% μακάρι να έρθει και παρακάτω να απαλλαγούμε απο αυτή τη μάστιγα https://www.kynigesia.gr/epikairoti...i-florina-i-panoli-therizei-ta-agriogoyroyna/
Η καλύτερη δικαιολογία θα είναι μετα καποιων για να απαγορευτεί το κυνήγι...

Η καλύτερη δικαιολογία θα είναι μετα καποιων για να απαγορευτεί το κυνήγι...
Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού δε πρόκειται να γίνει, απασχολεί πολλούς εργαζόμενους και επιχειρήσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας. Εξάλλου μειώνεται από μόνο του η επαρχία έχει ερημώσει οι νέοι δεν ασχολούνται.

Καθολική απαγόρευση του κυνηγιού δε πρόκειται να γίνει, απασχολεί πολλούς εργαζόμενους και επιχειρήσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας. Εξάλλου μειώνεται από μόνο του η επαρχία έχει ερημώσει οι νέοι δεν ασχολούνται.
Και αφού μειώνεται από μόνο του το κυνηγι (αληθές) οι επιχειρήσεις θα κλείσουν έτσι κι αλλιώς. Άρα μικρό αντίκτυπο θα είχε αν πάταγε το κράτος απαγορεύσεις για να γίνει αρεστό και στους οικολόγους αντικυνηγους στην Ε.Ε. Καλό είναι να προσέχουμε τι ευχόμαστε πιστεύω.

Back