Το μέλλον του κυνηγίου

• Thread starter Thread starter tolisr1
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πριν 4 χρόνια τα αγοράζαμε 5,50€ – και μιλάω για τα Lambro Series 2 – ενώ τα πιο "δεύτερα" γύρω στα 5,00€. Σήμερα μας φαίνεται φθηνό το 8,50€ (+60% αύξηση!)...

Με 7,50€-8,00€ έπαιρνα τότε τα B&P MB32... Απίστευτο. Και βάλε στην εξίσωση και την αύξηση στα καύσιμα, τα διόδια, τη γενικότερη ακρίβεια… Γι’ αυτό και δεν πατάει νέος στο βουνό – θα μείνουμε οι τελευταίοι της γενιάς μας.

Εκτός από κάποια χωριά, βέβαια, όπου δεν υπάρχει άλλη διέξοδος (χωρίς να το λέω με κακία).

Πριν 4 χρόνια τα αγοράζαμε 5,50€ – και μιλάω για τα Lambro Series 2 – ενώ τα πιο "δεύτερα" γύρω στα 5,00€. Σήμερα μας φαίνεται φθηνό το 8,50€ (+60% αύξηση!)...

Με 7,50€-8,00€ έπαιρνα τότε τα B&P MB32... Απίστευτο. Και βάλε στην εξίσωση και την αύξηση στα καύσιμα, τα διόδια, τη γενικότερη ακρίβεια… Γι’ αυτό και δεν πατάει νέος στο βουνό – θα μείνουμε οι τελευταίοι της γενιάς μας.

Εκτός από κάποια χωριά, βέβαια, όπου δεν υπάρχει άλλη διέξοδος (χωρίς να το λέω με κακία).
Η γενιά μας δεν εξαρτάται από το ίντερνετ.. μεγαλώσαμε μέσ'α στα δάση και του βάλτους. Οι νέα γενιά μεγάλωνοι καθισμένοι σε μια καρέκλα και κάνει βιντεάκια στο τικ τοκ...( Όχι όλοι).. τους φαίνονται Βαρβάρα σπορτ κυνήγι/ψάρεμα . .για αυτό δεν αντιδρούν σε ανεμογεννήτριες και άλλες ΑΠΕ.. νομίζουν ότι θα σώσουν τον πλανήτη έτσι 🤣.....οι αυξήσεις ήταν προγραμματισμένες ..αυτό που λένε ότι φταίει ο πόλεμος είναι για πρόβατα που τρώνε κουτοχωρτο

Η γενιά μας δεν εξαρτάται από το ίντερνετ.. μεγαλώσαμε μέσ'α στα δάση και του βάλτους. Οι νέα γενιά μεγάλωνοι καθισμένοι σε μια καρέκλα και κάνει βιντεάκια στο τικ τοκ...( Όχι όλοι).. τους φαίνονται Βαρβάρα σπορτ κυνήγι/ψάρεμα . .για αυτό δεν αντιδρούν σε ανεμογεννήτριες και άλλες ΑΠΕ.. νομίζουν ότι θα σώσουν τον πλανήτη έτσι 🤣.....οι αυξήσεις ήταν προγραμματισμένες ..αυτό που λένε ότι φταίει ο πόλεμος είναι για πρόβατα που τρώνε κουτοχωρτο
Μην το λες. Ξέρω πολλά παιδιά, ακόμα πιο μικρά από μένα πουκοιτάνε πως και πως θαπάνε για ψάρεμα. Κυνήγι όταν μεγαλώσουν γιατί δεν έχουν κάποιον δικό τους που να ασχολείται. Ακόμα και φιλαράκια μου έρχονται μαζί μου στο βουνό που δεν έχουν ιδέα και τρώγονται τώρα με τα ρούχα τους για να βγάλουν άδεια...

Μην το λες. Ξέρω πολλά παιδιά, ακόμα πιο μικρά από μένα πουκοιτάνε πως και πως θαπάνε για ψάρεμα. Κυνήγι όταν μεγαλώσουν γιατί δεν έχουν κάποιον δικό τους που να ασχολείται. Ακόμα και φιλαράκια μου έρχονται μαζί μου στο βουνό που δεν έχουν ιδέα και τρώγονται τώρα με τα ρούχα τους για να βγάλουν άδεια...
Μακάρι να είναι έτσι το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου

Δεν είναι και το ξέρεις. 1 στους 150 θα ασχοληθεί και αν...
Απ’ όλους τους γνωστούς μου κυνηγούς ηλικίας 60+ (μιλάω για πάνω από 20 άτομα), μόνο ένα παιδί έχει συνεχίσει να κυνηγά. Από τη δική μου γενιά, 45-50 ετών, όλη η παρέα μου (10-12 άτομα που εχουμε αγόρια) – μπορεί τα περισσότερα να είναι κάτω των 18 – αλλά ΚΑΝΕΝΑ από τα αγόρια δεν ενδιαφέρεται. Με το ζόρι να ανέβουν στο βουνό…

Μιλάω πάντα για Αθήνα.

Εμείς παρακαλούσαμε να πάμε για κυνήγι… Εγώ, από τα 7-8 μου, μετρούσα τις μέρες για να με πάρει ο πατέρας μου στο καρτέρι. Και ας έκανα μόνο aport! 😊

Μιλάω πάντα για Αθήνα.
Και στην επαρχια το ιδιο ισχυει,τουλαχιστον στα μερη μου...αλλαξε βεβαια πολυ και το κυνηγι,καποτε ανεβαινες Σεπεμβρη στο βουνο και ντουφεκουσες τα κοπαδια με τα τρυγονια το ενα μετα το αλλο,τωρα τυχερος θα ειναι οποιος θα το δει οχι να ντουφεκισει...τα απογευματινα τσιχλας σκετη απογοητευση,καποτε γινοταν πολεμος τωρα με το ζορι ακους καποιες ντουφεκιες...αν παρεις κανα πιτσιρικα μαζι σου σε απογευματινο που θα δεις 5 το σουρουπο θα ντουφεκισεις τις τρεις και θα παρεις την μια...θα σου πει στο τελος "α ετσι ειναι το κυνηγι?ασε ευχαριστω δεν θα παρω..." εδω μερικες φορες και μεις που κυνηγαμε απο πιτσιρικαδες τρωμε τετοια ξενερα που λες "αι γ@μησου δεν ξαναπαω.." αλλα λιγο ο σκυλος λιγο η φαση με τη φυση λιγο η αρρωστια με τα οπλα και τις ντουφεκιες,ξαναπας...

Απ’ όλους τους γνωστούς μου κυνηγούς ηλικίας 60+ (μιλάω για πάνω από 20 άτομα), μόνο ένα παιδί έχει συνεχίσει να κυνηγά. Από τη δική μου γενιά, 45-50 ετών, όλη η παρέα μου (10-12 άτομα που εχουμε αγόρια) – μπορεί τα περισσότερα να είναι κάτω των 18 – αλλά ΚΑΝΕΝΑ από τα αγόρια δεν ενδιαφέρεται. Με το ζόρι να ανέβουν στο βουνό…

Μιλάω πάντα για Αθήνα.

Εμείς παρακαλούσαμε να πάμε για κυνήγι… Εγώ, από τα 7-8 μου, μετρούσα τις μέρες για να με πάρει ο πατέρας μου στο καρτέρι. Και ας έκανα μόνο aport! 😊
Το ίδιο είναι και εδώ. Παιδιά από οικογένειες κυνηγων δεν ασχολούνται καν. Δεν είναι φαινόμενο της πόλης μόνο.

Όλοι με απορτ ξεκινήσαμε!

Και στην επαρχια το ιδιο ισχυει,τουλαχιστον στα μερη μου...αλλαξε βεβαια πολυ και το κυνηγι,καποτε ανεβαινες Σεπεμβρη στο βουνο και ντουφεκουσες τα κοπαδια με τα τρυγονια το ενα μετα το αλλο,τωρα τυχερος θα ειναι οποιος θα το δει οχι να ντουφεκισει...τα απογευματινα τσιχλας σκετη απογοητευση,καποτε γινοταν πολεμος τωρα με το ζορι ακους καποιες ντουφεκιες...αν παρεις κανα πιτσιρικα μαζι σου σε απογευματινο που θα δεις 5 το σουρουπο θα ντουφεκισεις τις τρεις και θα παρεις την μια...θα σου πει στο τελος "α ετσι ειναι το κυνηγι?ασε ευχαριστω δεν θα παρω..." εδω μερικες φορες και μεις που κυνηγαμε απο πιτσιρικαδες τρωμε τετοια ξενερα που λες "αι γ@μησου δεν ξαναπαω.." αλλα λιγο ο σκυλος λιγο η φαση με τη φυση λιγο η αρρωστια με τα οπλα και τις ντουφεκιες,ξαναπας...
Το θέμα δεν είναι ότι δεν έχει τα θηράματα που είχε παλιά. Ο νέος δεν μπορεί να συγκρίνει και να ξενερώσει. Απλά βαριούνται και προσθεσε και το πλύσιμο εγκεφάλου που τρώνε σε σχολεία και ίντερνετ για τους "κακούς κυνηγούς" και έχεις ως αποτέλεσμα την τωρινή κατάσταση.

Με 7,50€-8,00€ έπαιρνα τότε τα B&P MB32... Απίστευτο. Και βάλε στην εξίσωση και την αύξηση στα καύσιμα, τα διόδια, τη γενικότερη ακρίβεια… Γι’ αυτό και δεν πατάει νέος στο βουνό
Δεν είναι το κόστος που αποτρέπει τα παιδιά, γιατί το φρέντο καπουτσίνο με γάλα αμυγδάλου και τρεις μαύρες ζάχαρες 4-5€ δυο φορές τη μέρα και το ηλεκτρονικό τσιγαράκι 8-10€ μια χαρά τα πληρώνουν...
Όλα τα άλλα που ανέφεραν πιό πάνω είναι οι κύριοι λόγοι

Kαλά τα λες:και εμείς οι μεγάλοι όταν πάμε και ξαναπάμε π.χ. για παπιά και ούτε που τα ΒΛΕΠΟΥΜΕ,απογοητευόμαστε.Αυτό τουλάχιστον παθαίνω εγώ.Λέω ''ας περιμένω να περάσουν μερικές μέρες μήπως και φανώ πιο τυχερός''.Ας φανταστούμε τώρα τα πιτσιρίκια...

Το θέμα δεν είναι ότι δεν έχει τα θηράματα που είχε παλιά. Ο νέος δεν μπορεί να συγκρίνει και να ξενερώσει. Απλά βαριούνται και προσθεσε και το πλύσιμο εγκεφάλου που τρώνε σε σχολεία και ίντερνετ για τους "κακούς κυνηγούς" και έχεις ως αποτέλεσμα την τωρινή κατάσταση.
Ο πιτσιριρικας δεν εχει μετρο συγκρισης απλα δεν υπαρχει κυνηγι για να κυνηγησουν,τοσο απλο... και οσοι πιτσιρικαδες κολλησαν λιγο με το κυνηγι ειναι λογων των μπασιματων της τσιχλας αλλιως ουτε που θα πατουσαν στο βουνο...

Με 7,50€-8,00€ έπαιρνα τότε τα B&P MB32... Απίστευτο.
Μην ξεχνας οτι ανεβηκε ο βασικος και μειωθηκε η ανεργία . .sarcastic.

Να λεμε και καμια μαλακία να ξεχνιόμαστε.
Στο θεμα μας τώρα ,εγω βλέπω οτι δεν υπάρχει επιστροφή. Ολο και λιγότεροι νεοι θα ασχολούνται με το κυνήγι και κυρίως αυτοί που εχουν άμεση επαφή με επαρχία ή μένουν σε μικρότερες πόλεις.
Αυτη η εξελιξη σιγουρα θα εχει και συνέπειες οπως τον περιορισμό ή και το τέλος του ελεύθερου κυνηγιου.
Ηδη κυριαρχούν τα λαχανα ,τα καρότα και τα λοιπά λαχανικά του Μανώλη του μανάβη της Φρουτοπίας !

Καλησπέρα σε όλους,
Ήθελα να μοιραστώ έναν προβληματισμό που, νομίζω, αφορά αρκετούς από εμάς που δεν είμαστε "επαγγελματίες" του χώρου αλλά περιστασιακοί σκοπευτές ή κυνηγοί που θέλουμε απλώς να ρίξουμε δυο πουλιές για την ευχαρίστηση και να περάσουμε ένα ήσυχο πρωινό.

Δυστυχώς, δεν δίνεται καν η ευκαιρία για μια οικονομική εκδρομή στο σκοπευτήριο. Αν η άδεια κοστίζει €100, ποιος θα πάει; Μιλάω για όσους ήθελαν να πάνε 3-5 φορές τον χρόνο εκτός σεζον, όχι για όσους είναι κάθε εβδομάδα εκεί που εχουν την οίκονομικη ανεση.

Και αν δούμε το κόστος μιας απλής επίσκεψης:
2 πουλιές + 3 κουτιά φυσίγγια + 1 καφές + 1 νερό
Σύνολο: περίπου €40 — για δύο ώρες "διασκέδασης", χωρίς καν να υπολογίσουμε τη βενζίνη.

Αν κάνεις 3 πουλιές και 5 κουτιά, μιλάμε για €60+. Και εκεί κάπου λες... μήπως να πάω σε μια ταβέρνα με την οικογένεια ή τους φίλους μου; Λιγότερα θα ξοδέψω (ανά άτομο) και θα περάσω και καλύτερα.

Κατανοώ ότι τα σκοπευτήρια έχουν έξοδα, κανόνες και απαιτήσεις. Όμως, αν θέλουμε να στηριχτεί το άθλημα ή το χόμπι, χρειάζεται να υπάρχει και μια πιο "προσιτή" επιλογή για όσους απλώς θέλουν να συμμετέχουν περιστασιακά.

Μακάρι να συμβαίνει αυτό

Back