Το μέλλον του κυνηγίου

• Thread starter Thread starter tolisr1
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ένα μεγάλο θέμα είναι πως 9 στις 10 συζύγους κυνηγών δεν θέλουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με το κυνήγι.
Το επιχείρημα είναι γνωστό: "Σκοτώνουμε τα ζωάκια", "τα πουλάκια", "γιατί να το μάθει το παιδί;" κ.λπ.

Και μιλάω από προσωπική εμπειρία, αλλά και από συζητήσεις με άλλους κυνηγούς. Πρόκειται για συζύγους κυνηγών, όχι άσχετων με το αντικείμενο.

Αν λοιπόν μέσα στο ίδιο το σπίτι – σε οικογένειες που έχουν σχέση με το κυνήγι – περνάει αυτή η αρνητική στάση στα παιδιά, φανταστείτε τι εικόνα έχουν τα παιδιά σε μη κυνηγετικές οικογένειες.

Με λίγα λόγια: πριν καν έρθει η κοινωνία, το σχολείο ή τα social media να "απορρίψουν" το κυνήγι, η πρώτη "πλύση εγκεφάλου" γίνεται στο ίδιο το σπίτι.

Εκεί που υπάρχει λίγο ένας αέρας αισιοδοξίας είναι μόνο στην επαρχία, εδώ κάτι αρχίζει και γίνεται και λόγω του υπερπλυθησμου του αγριόχοιρου όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται. Το έχω ξαναπεί, αυτό που μας κρατάει και "γενικά "ζωντανους είναι ο αγριοχοιρος.

αμε βγαινει ο αλλος και ο φιλος του με βιντεο και αρθογραφεια καθε λιγο και μας λεει για τα ατσαλινα και την καταργηση του μολυβδου , που τα ατσαλινα θα ειναι ακριβοτερα απο τα μολυβδινα , και χεροτερα σε αποδοση , αλλα και επικινδυνα λογο μη παραμορφωσης , και οτι θα χρειαστουμε λεει και καινουρια οπλα για τα ατσαλινα , τοτε το μονο που κανει ειναι κακο , γιατι πολλοι απο εμας οχι μονο δεν θα αγορασουν καινουριο οπλα , αλλα θα παρατησουν το κυνηγι , και θα ασχοληθουν με αλλα

και μην νομιζουν οτι επειδη εχουμε παθος με το κυνηγι οτι δεν θα το κοψουμε , γιατι τους πρωτους μηνες θα ζοριστουμε μετα θα το συνηθισουμε και δεν θα μας νοιαζει ,γιατι οσο πηγαινεις κυνηγι τοσο θελεις να πηγαινεις ποιο πολυ , ειναι αυτο που λενε ματια που δεν βλεποντε ευκολα λισμονιουντε

Εκεί που υπάρχει λίγο ένας αέρας αισιοδοξίας είναι μόνο στην επαρχία, εδώ κάτι αρχίζει και γίνεται και λόγω του υπερπλυθησμου του αγριόχοιρου όλο και περισσότερα παιδιά ασχολούνται. Το έχω ξαναπεί, αυτό που μας κρατάει και "γενικά "ζωντανους είναι ο αγριοχοιρος.
God save sus scrofa! 😸 .big smile.

και μην νομιζουν οτι επειδη εχουμε παθος με το κυνηγι οτι δεν θα το κοψουμε , γιατι τους πρωτους μηνες θα ζοριστουμε μετα θα το συνηθισουμε και δεν θα μας νοιαζει ,γιατι οσο πηγαινεις κυνηγι τοσο θελεις να πηγαινεις ποιο πολυ , ειναι αυτο που λενε ματια που δεν βλεποντε ευκολα λισμονιουντε
Kαι το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχουν πλέον θηράματα θα κάνει λιγότερο οδυνηρό το να μην πάει κανείς κυνήγι...

Όπως είπατε και οι περισσότεροι πιο πάνω η έλλειψη ή τέλος πάντων η διαφορά με τα παλιά χρόνια δεν ευνοεί να ασχοληθούν οι νεότεροι με το κυνήγι. Γυρίζω πίσω περίπου 35 χρόνια που ακόμα υπήρχε πολύ κυνήγι κι όμως θυμάμαι μέρες που δεν είχε παιχνίδι να είναι θανάσιμα βαρετές. Κι αυτό γιατί όταν είσαι νέος γρήγορα ενθουσιάζεσαι γρήγορα απογοητεύεσαι. Βέβαια τότε λίγες ήταν οι φορές που δεν υπήρχε ενδιαφέρον κι έτσι προσωπικά αυτό με κράτησε να αγαπώ αυτή την δραστηριότητα. Μεγαλώνοντας προσαρμόστηκα στα πιο λίγα θηράματα, μέχρι που τώρα πια δεν με νοιάζει και τόσο αν θα βρω ή δε θα βρω. Αν όμως τώρα ήμουν παιδί και με έπαιρνε μαζί του ο πατέρας μου και δεν πέρναγε 7 στις 10 φορές τίποτα ε δεν ξέρω αν θα ήθελα να το συνεχίσω αυτό. Φυσικά μια αυτό μια αυτή η αντικυνηγετικη παράνοια που υπάρχει πλέον, έχει εξαφανίσει σχεδόν τους νέους ανθρώπους από το κυνήγι. Όταν βλέπω πιτσιρικάδες στο βουνό χαίρομαι πολύ πάντως. Αλλά δυστυχώς δεν συναντάω πολλούς..

Kαι το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχουν πλέον θηράματα θα κάνει λιγότερο οδυνηρό το να μην πάει κανείς κυνήγι...
Από πού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν πλέον θηράματα???
Πανελλαδικά αναφέρεσαι?
Για συγκεκριμένο τόπο?
Για συγκεκριμένο θηράμα ή για όλα τα θηράματα?

Και μην ξεχνάμε ότι το μέλλον του κυνηγίου δεν εξαρτάται μόνο από το αν ακολουθούν τα νεότερα παιδιά .Mεγάλο ρόλο παίζουν και θα παίξουν οι η αποφάσεις που λαμβάνονται από άνωθεν ,αφου οι εκπροσωποι μας απλά παρακολουθούν σαν χάνοι και προφανώς γιατί έχουν το λόγο τους.
Ένα παράδειγμα είναι και το νομοσχέδιο άργος και η απειλή γιατί απειλή είναι κατά των κυνηγών οι οποιοι δεν θα δώσουν δείγμα dna ή δεν θα στηειρώσουν το σκυλο τους ,απειλούνται με αφαίρεση της κυνηγετικής άδειας για 2 χρόνια Αν αυτο δεν είναι κατάφορη παραβίαση του συντάγματος αφού ο νόμος δεν ισχύει το ίδιο για όλους τι ειναι ;
Να χαιρόμαστε κάτι κυνηγετικούς συλλόγους όπως και τον κωε και πολλούς άλλους που έτρεξαν να προσκυνήσουν με κατεβασμένα τα παντελόνια.
Και ένα δεύτερο Αυτό που έγινε στο νομό Αρτας και γενικότερα στην περιοχή που με απόφαση κάποιον που εξυπηρετούν συμφέροντα ,απαγορεύουν το 80% της περιοχής σε δραστηριότητες όπως το κυνήγι, κτηνοτροφία , κατασκευή δρόμων και πολλά πολλά άλλα.
Όλα σκάνε σαν βόμβες γύρω μας και εμείς απλά παρακολουθούμε
Για ποιο μέλλον μπορούμε να μιλάμε ;

Last edited:
Εδώ επαρχία και στα χωριά είναι καλύτερα τα πράγματα... αν και πολύ λιγότερα απο την δική μου γενιά..
Αλλά πως να βγει για κυνήγι ένα παιδί στην φύση και στα βουνά που δεν παίζει ούτε μπάλα στην γειτονιά του; ;; και βγαίνει μόνο με τους γονείς του έως την πλατεία το καλοκαίρι..
Θυμάμαι ξεκινήσαμε το στήσιμο με γαρδελια λουγαρα φανετα και κυνήγι μετά με σφεντόνα αεροβόλο..
Τώρα δεν βγαίνουν ούτε για να παίξουν

Από πού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν πλέον θηράματα???
Πανελλαδικά αναφέρεσαι?
Για συγκεκριμένο τόπο?
Για συγκεκριμένο θηράμα ή για όλα τα θηράματα?
Mιλώ συγκεκριμένα για το νομό Θεσαλονίκης αλλά και μερικώς για τους πέριξ νομούς.Δεν ξέρω φυσικά για όλη την Ελλάδα.Γνωρίζω όμως ότι είναι αισθητά λιγότερα τα υδρόβια (κυρίως πάπιες),τα τσιχλοκότσυφα και δυστυχώς και οι φάσσες.Συνεπώς δεν έχουν εξαφανιστεί πλήρως τα πουλιά αλλά είναι ΠΟΛΥ λιγότερα σε σχέση και με όχι πολλά χρόνια νωρίτερα... 😿

Εδώ επαρχία και στα χωριά είναι καλύτερα τα πράγματα... αν και πολύ λιγότερα απο την δική μου γενιά..
Αλλά πως να βγει για κυνήγι ένα παιδί στην φύση και στα βουνά που δεν παίζει ούτε μπάλα στην γειτονιά του; ;; και βγαίνει μόνο με τους γονείς του έως την πλατεία το καλοκαίρι..
Θυμάμαι ξεκινήσαμε το στήσιμο με γαρδελια λουγαρα φανετα και κυνήγι μετά με σφεντόνα αεροβόλο..
Παίζουν με το κινητό τους στο internet... .think.

Ακριβως...

Το έχω πει και παλαιότερα, για εμένα το πρόβλημα ότι τα νέα παιδιά δεν ασχολούνται με το κυνήγι έχει να κάνει με τα νέα κοινωνικά πρότυπα και πολύ λιγότερο με την ποσότητα του θηράματος. Κάποτε το να ήσουν κυνηγός ήταν καμάρι, τώρα οι περισσότεροι ντρέπονται να το πούνε γιατί θα ακούσουν την κλασική ατάκα: σκοτώνετε τα αθώα τα πουλάκια. Η επαρχία είναι λίγο καλύτερη γιατί οι άνθρωποι βρίσκονται κοντά στον πρωτογενή τομέα. Στην Αθήνα άντε πείτε τον άλλο που θεωρεί ότι το κρέας παράγεται στα κρεοπωλεία ότι το κυνήγι είναι φυσιολογικό.

Mιλώ συγκεκριμένα για το νομό Θεσαλονίκης αλλά και μερικώς για τους πέριξ νομούς.Δεν ξέρω φυσικά για όλη την Ελλάδα.Γνωρίζω όμως ότι είναι αισθητά λιγότερα τα υδρόβια (κυρίως πάπιες),τα τσιχλοκότσυφα και δυστυχώς και οι φάσσες.Συνεπώς δεν έχουν εξαφανιστεί πλήρως τα πουλιά αλλά είναι ΠΟΛΥ λιγότερα σε σχέση και με όχι πολλά χρόνια νωρίτερα... 😿
Τον χειμώνα γινόταν χαμός από φάσες. Απλά θέλει ψάξιμο που βοσκάνε.
Και τα παπιά έχουν τα μέρη τους. Ίσως δεν τα ξέρεις.

Και τα παπιά έχουν τα μέρη τους. Ίσως δεν τα ξέρεις.
Ειδικά για τα παπιά ξέρω αρκετά μέρη:παντού χάλια!Και το υποστήριζαν αυτό και αρκετοί άλλοι κυνηγοί.Όσο για τις φάσσες όσες φορές πήγαν γνωστοί μου κυνηγοί,ελάχιστα ή καθόλου πουλιά.Και εγώ πηγαίνοντας με παρέα ούτε που τις ΕΙΔΑΜΕ!

Καλημέρα παιδιά μην ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα όλα ξεκινούν από μας εφόσον η κυνηγητική οικογένεια δεν μπορεί ούτε για μια απόφαση να συσπειρωθούν και να βροντοφωναξουν. και να διεκδικήσουν αυτά που τους αναλογούν το μέλλον είναι αβέβαιο . Για καμιά σελφι στο διαδίκτυο,καλοί είμαστε αλλά και εκεί τρωγομαατε. Ως πολίτες είμαστε γενικά σαν υπνοτισμενοι !!

Καλημέρα παιδιά μην ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα όλα ξεκινούν από μας εφόσον η κυνηγητική οικογένεια δεν μπορεί ούτε για μια απόφαση να συσπειρωθούν και να βροντοφωναξουν. και να διεκδικήσουν αυτά που τους αναλογούν το μέλλον είναι αβέβαιο . Για καμιά σελφι στο διαδίκτυο,καλοί είμαστε αλλά και εκεί τρωγομαατε. Ως πολίτες είμαστε γενικά σαν υπνοτισμενοι !!
Αυτός ο φούρνος αυτό το ψωμί βγάζει ...είμαστε γενικά παράδειγμα προς αποφυγήν

Στο δημοτικό η γυμνάσιο κάναμε για τους αθλους του Ηρακλή και τα περιβόητα κυνήγια του.
Η περδικα είναι το πιο πολύ τραγουδισμενο πουλί στα δημοτικά τραγούδια.
Τα πάντα συσχετίζοταν με το κυνήγι όσο υπάρχει ο άνθρωπος

Back