Πράσινη λαίλαπα-Ανεμογεννήτριες-Φωτοβολταϊκά-Υδροηλεκτρικά

Θα γεμίσουμε ανεμιστήρες ,θα γίνουμε οι μπαταρία της Ευρώπης,πολλά καλά κάνει αυτός ο Έλληνας εν ο ο ονόματι Κούλης .Είμαι σίγουρος πως αν του επιτραπεί από τον λαό να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που θέλει σίγουρα το κράτος θα είναι πρωτοπόρο σε πολλούς τομείς ένα αρνητικό θα έχει δεν θα έχει Έλληνες και δεν εννοώ στα χαρτιά ,εννοώ στην κουλτούρα στον χαρακτήρα στα ήθη και έθιμα.Ειναι πολύ κρίμα πως ότι δε κατάφεραν οι Οθωμανοί 400 χρόνια το έκαναν εν καιρό ειρήνης οι πολιτικοί ηγέτες μειώνοντας κιόλας την ιδιοκτησία της Ελλάδος όχι συνοριακά αλλά ιδιοκτησιακά σε 15 χρόνια το 1/3 της γης θα ανήκει σε αλλοδαπούς .
Ορέ ο Ελλάς ηρώων χώρα , τι γαιδάρους βγάζεις τώρα.(Κλεμμένο από τον Σούτσο, η τον Σουρή ίσως δε θυμάμαι ακριβώς).

Όπου και να κοιτάξεις στα βουνά, ανοίγονται δρόμοι για ανεμιστήρες και δρόμοι για μικρά υδροηλεκτρικά και στον κάμπο αντί για καλλιέργειες βλέπεις στους μαύρους καθρέφτες να απλώνονται σε όλη την πεδιάδα .Παν οι βουνοκορφές πάνε και τα μικρά όμορφα ποτάμια. Για τον κάμπο δεν λέω γιατί έχει τελειώσει προ πολλού.
:rolleyes: Απ την άλλη χαλάλι, αφού πληρώνουμε πολύ λιγότερα για την ενέργεια απ οτι παλιότερα με τη μαμά ΔΕΗ.

Μάλιστα. Τι τα θέλουμε εμείς τα λιγνιτικα για να παράγουμε ρεύμα με τζάμπα υλικό ; Καλύτερα ας τον παράγουν οι γερμανοί γιατί αυτοι δεν ξέρουν.
Εμε πρέπει να γεμίσουμε τα βουνά ανεμιστήρες και τα χωράφια στους κάμπους με μαύρους καθρέφτες.

Απλα για φτύσιμο !

"Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Στάσσης, το οποίο μεταβιβάστηκε στη Βουλή, ο ΑΗΣ Μελίτης λειτούργησε μόλις για 2-3 ημέρες μέσα στο τρίμηνο παράτασης που έλαβε. Ο λόγος είναι ότι η λειτουργία της δεν είναι οικονομικά ανταγωνιστική, ώστε να συμμετέχει περισσότερες ώρες στην αγορά."

https://www.newsit.gr/oikonomia/meg...ti-ti-tha-ginei-me-tous-ergazomenous/4372685/

Τωρα πιυ ανεβηκα Ηπειρο , σε ολη τη διαδρομή εβλεπα στα βουνά και καινούργια αιολικά. Που θα πάει αυτη η κατάσταση ρεεεεε....
Εχουνε πλάκα οταν μιλανε και καλά για απάτητα βουνά .
Οχι αλλο σανό. Κανει τον άνθρωπο γίδι!

Τωρα πιυ ανεβηκα Ηπειρο , σε ολη τη διαδρομή εβλεπα στα βουνά και καινούργια αιολικά. Που θα πάει αυτη η κατάσταση ρεεεεε....
Εχουνε πλάκα οταν μιλανε και καλά για απάτητα βουνά .
Οχι αλλο σανό. Κανει τον άνθρωπο γίδι!
Είμαστε τελειωμένοι σαν κοινωνία.....σε λίγα χρόνια θα ζούμε μόνο από τον τουρισμό .. πράσινο δεν θα υπάρχει πουθενά για καμία δραστηριότητα .., εφόσον οι τοπικές κοινωνίες τα ανέχονται ολλα αυτά καλά να πάθουμε θα μας εξαφανισουν

εδω ενας τελειόφοιτος μηχανικός τα λεει απλα και συμπυκνωμένα
1748633388615.png

ένα μικρομέγαλο που εχω συμμετάσχει.

1748635121020.png

Δεν διατάραξε απολύτως τίποτα, Όπως και τα περισσότερα αν όχι όλα που προτείνονται. Το θέμα είναι ότι κάποιοι με την ημιμάθειά τους αντί να κάνουν μόνο τέτοια αφήνουν γη υψηλής παραγωγικότητας να σπαταλιέται λες και έχουμε πολύ. Το 75% της χώρας είναι βουνό.

Δεν γ@μείς....

Last edited:
εδω ενας τελειόφοιτος μηχανικός τα λεει απλα και συμπυκνωμένα
View attachment 97554

ένα μικρομέγαλο που εχω συμμετάσχει.

View attachment 97555

Δεν διατάραξε απολύτως τίποτα, Όπως και τα περισσότερα αν όχι όλα που προτείνονται. Το θέμα είναι ότι κάποιοι με την ημιμάθειά τους αντί να κάνουν μόνο τέτοια αφήνουν γη υψηλής παραγωγικότητας να σπαταλιέται λες και έχουμε πολύ. Το 75% της χώρας είναι βουνό.

Δεν γ@μείς....

Πολύ ωραία όταν παρουσιάζονται όλα ιδανικά μέσω της θεωρίας.
Καταρχάς έχεις πάει ποτέ προς τον άσπροπόταμο ; ξέρεις πού είναι αυτό και τι εργασίες θα χρειαστούν για να γίνει αυτό το έργο το οποίο δεν θα αλλοιώσει τίποτα από το περιβάλλον;
Ρε φίλε υδροηλεκτρικά κοντά σε εθνικούς δρυμούς και περιοχές natura κλπ και των οποίων η παραγωγή δεν υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το ενάμιση μεγαβάτ, είναι αυτά που θα σώσουν τη χώρα ;
Ειδικα αυτές οι ψείρες υδροηλεκτρικά ξέρουμε για τι γίνονται.
Έχω γυρίσει όλα τα υδροηλεκτρικά της χώρας μικρά και μεγάλα και έχω προσωπική εμπειρία για το ποια διατάραξαν και για ποια δεν διατάραξαν το περιβάλλον και δημιούργησαν και κάποιες άλλες συνθήκες αλλά για αυτά τα μικρά δεν διατηρω απλα επιφυλάξεις ,είμαι κάθετα αντίθετος γιατι εχω δει τι γίνεται
Τώρα αν αυτός που το γράφει αυτό θέλει να συγκρίνει το νερόμυλο με το μικρό υδροηλεκτρικό το οποίο οπως λέει παίρνει τη θέση του νερόμυλου, τοσο απλά ,γραφικά και όμορφα, σταματάω την κουβέντα εδώ γιατί έχω προσωπική εμπειρία και έχω δει από κοντά σε όλη την πορεία της κατασκευής το τι έχει συμβεί με μπουλντόζες με αλλαγές κοίτης και με ζημιά στο γενικότερο τοπίο.

Last edited:
Back