Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης

Ετσι εξηγουνται τα ζωντανα πουλια που ειχα........
Ολα ζωντανα.......
Ηθελε 1,55-1,60 πυριτιδα και 9 η10 Νουμερο σκαγιων ,οχι 8.....
Στο 1,60 χ 33 με cx2000 είσαι πάνω από 420m/s Βαγγέλη .
Το είχα δοκιμάσει στα αγριοπερίστερα χειμώνα με ν8 και έτριβα τα μάτια μου...λες και τα χτυπούσε κεραυνός σε απόσταση πάνω από 30 μέτρα ...
Το είχα μετρήσει αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω ταχύτητα.

Καλησπερα παιδες. ... ...
Ψαχνοντας το "καλυτεροτερο" διασπορας.....
Nobel sport 686 12/70
sipe 1,55x23gr No 8,5 + 10gr No 10
Βυσματωση κουβετ + ντιανα 14 mm+ φελλος 3mm+23 gr σκαγια Νο 8,5 επανω ο αποκεντρωτηρας Ηλιοπουλου τροποποιημενος + 10 gr Νο 10
αστερι 6 πτυχων στα 57,80 mm .....
Τη ντιανα την κοβω στη μεση και παρεμβαλω φελλο 3mm
Απο τον αποκεντρωτηρα αφαιρω κατω -κατω τα ποδαρακια.....

Attachments

• 20250517_185725.jpg
    20250517_185725.jpg
    245,1 KB · Προβολές: 22
  • 20250517_185749.jpg
    20250517_185749.jpg
    212,3 KB · Προβολές: 22
  • 20250517_203220.jpg
    20250517_203220.jpg
    165 KB · Προβολές: 22
Last edited:
Nobel sport 686 12/70
Βυσματωση κουβετ + ντιανα 14 mm+ φελλος 3mm+23 gr σκαγια Νο 8,5 επανω ο αποκεντρωτηρας Ηλιοπουλου τροποποιημενος + 10 gr Νο 10
Φτιάξε άλλο ένα όπως το έχεις αλλά κοψε το καπάκι το πράσινο.

Φτιάξε άλλο ένα όπως το έχεις αλλά κοψε το καπάκι το πράσινο.
Με σκέτο σταυρό δεν κάνεις κάτι διαφορετικό, αλλά είναι το ίδιο σαν να μην βάλεις σταυρό.
Και αυτό γιατί ο σκέτος σταυρός δεν μπορεί να κρατήσει σκάγια ή να σπρώξει κάποια ώστε να ανοίξει η τουφεκιά.
Απλά όλα τα σκάγια θα τον προσπεράσουν χωρίς να εκτοπίσει κάποια ώστε να έχουμε διασπορά.
Πρέπει κάπου να κοντράρει ώστε να παρεκτραπούν τα σκάγια που ακολουθούν.
Αυτόν τον ρόλο τον κάνει το καπάκι που δεν έχει αεροδυναμικό σχήμα.

Με σκέτο σταυρό δεν κάνεις κάτι διαφορετικό, αλλά είναι το ίδιο σαν να μην βάλεις σταυρό.
Και αυτό γιατί ο σκέτος σταυρός δεν μπορεί να κρατήσει σκάγια ή να σπρώξει κάποια ώστε να ανοίξει η τουφεκιά.
Απλά όλα τα σκάγια θα τον προσπεράσουν χωρίς να εκτοπίσει κάποια ώστε να έχουμε διασπορά.
Ακριβως ....Το συγκεκριμενο καπακι ειναι κοιλο και λειτουργει ως αεροφρενο.
Βγαινοντας με ταχυτητα απο την κανη κοντραρεται απο τον αερα και εμβολιζει τη μαζα των σκαγιων που ακολουθουν κανοντας τα να σκορπισουν.......
Το μειονεκτημα αυτου του αποκεντρωτηρα ειναι το κουλουρι που σχηματιζεται στην κατανομη των σκαγιων.......
Αυτο προσπαθουμε να διορθωσουμε με τα 10 γραμμαρια σκαγια που τοποθετουμε πανω απο τον αποκεντρωτηρα........

Ριξτο στο πίνακα να δεις μια χαρά θα δουλέψει.

Ακριβως ....Το συγκεκριμενο καπακι ειναι κοιλο και λειτουργει ως αεροφρενο.
Βγαινοντας με ταχυτητα απο την κανη κοντραρεται απο τον αερα και εμβολιζει τη μαζα των σκαγιων που ακολουθουν κανοντας τα να σκορπισουν.......
Το μειονεκτημα αυτου του αποκεντρωτηρα ειναι το κουλουρι που σχηματιζεται στην κατανομη των σκαγιων.......
Αυτο προσπαθουμε να διορθωσουμε με τα 10 γραμμαρια σκαγια που τοποθετουμε πανω απο τον αποκεντρωτηρα........
Υπερβολικες πιέσεις,γιατί το έκλεισες αστέρι?

Απο που προκυπτουν οι υπερβολικες πιεσεις?????? Απο το 686 1,55x33 ?????
Δε νομιζω......
Η δεν έχω καταλάβει τι έχεις κάνει η η φωτογραφίες που έχεις βάλει ειναι λάθος. Το ξαναδειχνεις πως έχεις κλείσει τον αποκεντρωτηρα?

Η δεν έχω καταλάβει τι έχεις κάνει η η φωτογραφίες που έχεις βάλει ειναι λάθος. Το ξαναδειχνεις πως έχεις κλείσει τον αποκεντρωτηρα?
Πυριτιδα - κουβετ-ντιανα-σκαγια 23 γραμμαρια - αποκεντρωτηρας-σκαγια 10 γραμμαρια - αστερι.......
Πιστευεις οτι ο αποκεντρωτηρας θα σηκωσει πιεσεις????
Δε νομιζω τη στιγμη που κλεινουμε μονοβολα με αστεροειδες κλεισιμο.....
Ακομη μια αποδειξη οι ταπες τυπου ντιανα που κλεινουμε σε αστερι.......
Δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα.....

Πυριτιδα - κουβετ-ντιανα-σκαγια 23 γραμμαρια - αποκεντρωτηρας-σκαγια 10 γραμμαρια - αστερι.......
Πιστευεις οτι ο αποκεντρωτηρας θα σηκωσει πιεσεις????
Δε νομιζω τη στιγμη που κλεινουμε μονοβολα με αστεροειδες κλεισιμο.....
Ακομη μια αποδειξη οι ταπες τυπου ντιανα που κλεινουμε σε αστερι.......
Δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα.....
Εκτός θέματος'
μην συγκρίνεις μονόβολο με σκάγια και μάλιστα ψιλά.
Στο μονόβολο ( δες εδώ από το 7:30 - 8:40) έχουμε περισσότερες διαφυγές αερίων απ'ότι στα σκάγια.

Το ξερω οτι δεν συγκρινεται,πρεπει να λαβουμε υπ οψιν μας οτι ενα μονοβολο 32 -33 gr "σηκωνει" 1,80-1,85 sipe η 2,20-2,25 mb36 επειδη ακριβως εχει πολυ λιγοτερες ακτινικες τριβες.......
Εδω μιλαμε για 1,55 sipe που οσο και ψιλα σκαγια να το γεμισεις δεν ανεβαζει επικινδυνες πιεσεις......
Το παραδειγμα με το μονοβολο αφορα το κλεισιμο........
Δηλαδη ενα μονοβολο με ρελι εχει παρομοιες πιεσεις με το ιδιο μονοβολο εαν το κλεισουμε με αστερι......

Nobel sport 686 12/70
Βαγγέλη καλησπέρα κάποια στιγμή είχες ανεβάσει ένα σεταπ νομίζω πάνε 2 χρόνια με διασποράς cheditte T4 cx2000 sipe 1.60x33 No 8.5 μεσοταπα Diamante και ανάποδος αποκεντρωτηρας 67.40-62.00 ρελιασμα. Εγω το μόνο που άλλαξα το νούμερο σκαγιων σε Νο9 αυτό το φυσίγγι φίλε μου είναι πάντα πρώτο στην μπεκάτσα με το πλάγιο δευτερο δεν ερειξα ποτέ είναι τουφεκια και πουλί....Ενώ η καραμπίνα πολύ σκορπισμα και τραυματισμενα πουλιά

Βαγγέλη καλησπέρα κάποια στιγμή είχες ανεβάσει ένα σεταπ νομίζω πάνε 2 χρόνια με διασποράς cheditte T4 cx2000 sipe 1.60x33 No 8.5 μεσοταπα Diamante και ανάποδος αποκεντρωτηρας 67.40-62.00 ρελιασμα. Εγω το μόνο που άλλαξα το νούμερο σκαγιων σε Νο9 αυτό το φυσίγγι φίλε μου είναι πάντα πρώτο στην μπεκάτσα με το πλάγιο δευτερο δεν ερειξα ποτέ είναι τουφεκια και πουλί....Ενώ η καραμπίνα πολύ σκορπισμα και τραυματισμενα πουλιά
Έχεις άλλο τσοκάρισμα για αυτο

Ναι εγ
Ναι το ειχα ανεβασει αλλα νομιζω το ειχα 1,65x33 και νομιζω πως ειναι πολυ .....
Πιο σωστο το 1,60.....
Εγω με το δικανο που το εριχνα δεν εχασα πουλι αλλα ειχα πολλα ζωντανα.......
Θελει ψαξιμο.......
Ισως αναλογα και το οπλο....

Μαλλον το τσοκαρισμα φταει και ισως και το Νο σκαγιων.......
Εχει δικιο ο χομπιστας......
Με υην καραμπινα το ειχα δοκιμασει με 3* τσοκ και ειχε αλλη κατανομη......
Αλλα δε το κυνηγησα ποτε με την καραμπινα να δω.αποτελεσμα.....

Back