Benelli Team

Λογικά κακιά είναι η υπερδιευρυμένη νεροσωλήνα.
Εντάξει η σύγκριση,αλλά η cosmi είναι χειροποίητο όπλο με τρομερή λείανση σε όλα τα σημεία και προορίζεται για μερακλήδες κυνηγούς,μην συγκρίνουμε λοιπόν τι βλέπουμε στο βίντεο γιατί ο πίνακας λέει πολλά,αλλά στο πραγματικό κυνήγι θα δούμε τι κάνει μια cosmi......
Είναι ιεροσυλία να συγκρίνουμε αυτά τα 2 όπλα....

Εντάξει η σύγκριση,αλλά η cosmi είναι χειροποίητο όπλο με τρομερή λείανση σε όλα τα σημεία και προορίζεται για μερακλήδες κυνηγούς,μην συγκρίνουμε λοιπόν τι βλέπουμε στο βίντεο γιατί ο πίνακας λέει πολλά,αλλά στο πραγματικό κυνήγι θα δούμε τι κάνει μια cosmi......
Έτσι ακριβώς, στο χαρτί φαίνονται πολλές φορές όλα καλά στο πεδίο κάποιες φορές αλλάζουν τα πράγματα.

Θα πω για πολλοστή φορά ότι η δοκιμή είναι ελλιπής όπως πάντα.36 και 40 γρ και χοντρά δηλαδή θα κυνηγάμε μόνο φασα και παπί με δαυτες .Ρε ένας τους μια δοκιμή της προκοπής γιατί δεν κάνει .2 φυσίγγια 28γρ 8αρι ,2,32 γρ 9αρι ,2 36 γρ 6αρι και 2, 40 γρ ότι νουμερο θέλει να βγει ένας μπούσουλας .Θα δώσω 2500 η 12000 € για να ρίχνω μόνο χοντρά φυσίγγια .Η ταχύτητα του φυσιγγίου δε μου λέει κάτι προσωπικά γιατί αν βάλω ένα baikal με 18.2 η μία bereta Gray stone μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη αρχική στο στόχο με τη ταχύτητα φτάνουν τα σκάκια με νοιάζει και πόσα είναι ικανά να τον καταβάλουν από την κάθε κάνη ειδικά αν αυτός είναι 40/45/50 μέτρα.

Η ταχύτητα του φυσιγγίου δε μου λέει κάτι προσωπικά γιατί αν βάλω ένα baikal με 18.2 η μία bereta Gray stone μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη αρχική στο στόχο
Γιάννη οι τελευταίες δοκιμές από φίλους έδειξαν το αντίθετο, Όσο μεγαλύτερος αυλός τόσο μεγαλύτερη αρχική ταχύτητα ....

Γιάννη οι τελευταίες δοκιμές από φίλους έδειξαν το αντίθετο, Όσο μεγαλύτερος αυλός τόσο μεγαλύτερη αρχική ταχύτητα ....
Να μας μετρήσει κάποιος ταχύτητα στα 50 μέτρα μπορεί ας βάλει μεταλο να καλύψει τις βέργες του ταχογραφου να δούμε διάφορες εκεί .

Θα πω για πολλοστή φορά ότι η δοκιμή είναι ελλιπής όπως πάντα.36 και 40 γρ και χοντρά δηλαδή θα κυνηγάμε μόνο φασα και παπί με δαυτες .Ρε ένας τους μια δοκιμή της προκοπής γιατί δεν κάνει .2 φυσίγγια 28γρ 8αρι ,2,32 γρ 9αρι ,2 36 γρ 6αρι και 2, 40 γρ ότι νουμερο θέλει να βγει ένας μπούσουλας .Θα δώσω 2500 η 12000 € για να ρίχνω μόνο χοντρά φυσίγγια .Η ταχύτητα του φυσιγγίου δε μου λέει κάτι προσωπικά γιατί αν βάλω ένα baikal με 18.2 η μία bereta Gray stone μπορεί να δώσουν μεγαλύτερη αρχική στο στόχο με τη ταχύτητα φτάνουν τα σκάκια με νοιάζει και πόσα είναι ικανά να τον καταβάλουν από την κάθε κάνη ειδικά αν αυτός είναι 40/45/50 μέτρα.
Δεν είναι ελλιπής φίλε....
Η παρουσίαση που κάνει ο τύπος είναι εμπορική,καθαρά....
Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης......

Έτσι ακριβώς, στο χαρτί φαίνονται πολλές φορές όλα καλά στο πεδίο κάποιες φορές αλλάζουν τα πράγματα.
Τάσο ο πίνακας είναι καλός,σου δίνει μια πρώτη εικόνα...
Όμως υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες μέχρι το τέλος....
Και θα αναφέρω έναν...
Η επαναλειψιμοτητα που έχει μια κάννη είναι πιο βασικός παράγοντας..
Επίσης στο να μην διαλέγει φυσίγγια είναι πάλι βασικός παράγοντας..
Ποιος θα συγκρίνει λοιπόν μια cosmi με μια benelli???

Η λείανση και η χειροποίηση που αναφέρεις, με την ποιότητα της τουφεκιάς τι σχέση έχει?
Σκοπέυεις δηλαδή να κυνηγήσεις με 2* τσίχλα και μπεκάτσα? Φυσικά και η δοκιμή που έκανε είναι για απαιτητικά κυνήγια, αλλιώς θα είχε και άλλες συσφίξεις στην δοκιμή.
Να μας μετρήσει κάποιος ταχύτητα στα 50 μέτρα μπορεί ας βάλει μεταλο να καλύψει τις βέργες του ταχογραφου να δούμε διάφορες εκεί .
Δηλαδή?

Και θα αναφέρω έναν...
Και όμως η benelli είναι πολύ καλύτερη γιατί μπορεί περισσότερος κόσμος να την αποκτήσει και να χαρεί το κυνηγι του , στο θέμα βλητικής τα έχει πει και ο Χατζιωτης αλλά εμείς προτιμάμε να πιστεύουμε στις μαγικες κάννες.

Η λείανση και η χειροποίηση που αναφέρεις, με την ποιότητα της τουφεκιάς τι σχέση έχει?

Σκοπέυεις δηλαδή να κυνηγήσεις με 2* τσίχλα και μπεκάτσα? Φυσικά και η δοκιμή που έκανε είναι για απαιτητικά κυνήγια, αλλιώς θα είχε και άλλες συσφίξεις στην δοκιμή.

Δηλαδή?
Να δούμε η διαφορά των 20/30/40 μέτρων στο 1 μέτρο από την κανη πόση είναι στα 50 μέτρα από την κάνη .Έτσι θα καταλάβεις τι εννοώ.

Να δούμε η διαφορά των 20/30/40 μέτρων στο 1 μέτρο από την κανη πόση είναι στα 50 μέτρα από την κάνη .Έτσι θα καταλάβεις τι εννοώ.
Αυτό δεν έχει σχέση με την κάνη αλλά με το φυσιγγι.

Δηλαδή μας λες πως θες να γίνουν μετρήσεις με τον ταχογράφο στα 50μ και όχι στο 1μ. Μάλιστα.
Όλοι οι κατασκευαστές μετράνε στο στόμιο(δηλαδή στα 0 μέτρα) και στο 1μ. Εσύ πως ακριβώς θα το επιτύχεις αυτό?
Ξες πως δουλεύουν οι ταχογράφοι?
Πως θα αντιμετωπίσεις την δέσμη των σκαγιών στα 50μ που δεν μπορεί να αντιληφθεί ο ταχογράφος λόγω του μεγέθους των σκαγίων? Στα 50μ τα σκάγια δεν ''πάνε μπάλα''.

Και θα αναφέρω έναν...
Αν ήταν όλα το ίδιο δε θα υπήρχε ακριβότερο ή φθηνότερο σ αυτή τη ζωή ότι πληρώνεις παίρνεις εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις

Το γνωρίζω γι'αυτό και δεν μαθαίνουμε ποτέ την αλήθεια ολόκληρη αλλά τη μισή.
Θα σου γράψω τώρα τα σκάκια που θα κρατήσουν την ταχύτητα και θα πάνε μακρύτερα και στο στόχο είναι τα καλύτερα (στρογγυλοτερα λιγότερο επηρεασμένα) .
Το ότι βγαίνουν τα σκακιά με μεγαλύτερη ταχύτητα σαν μπάλα γιατί εκεί τα μετράς όταν είναι μπάλα ακόμη σημαίνει ότι επιβραδύνουν και ποιο γρήγορα .Όπως μπορεί να σημαίνει ότι μεγαλύτερη ταχ και μεγαλύτερη παραμόρφωση μιλάμε πάντα για μολύβδινα.Ετσι το 440 στο 1 μέτρο για όλα τα σκάκια μπορεί στα 50 μέτρα μπορεί να είναι 200 για 20 σκακια ενώ το 420 στο 1 μέτρο μπορεί να έχει 40 σκακια με 200 μέτρα ταχύτητα στα 50 μέτρα .Δεν αναρωτιέσται όλοι για τα αμερικανικά φυσίγγια που σκοτώνουν ενώ έχουν 380 στο κανονάκι.
Θέλω να καταλήξω ότι η ταχύτητα δεν είναι πανάκεια όταν δεν μπορείς να διατηρήσεις τα σκάκια ανέπαφα.
Η καλή κανη σε σχέση με μια κακή αυτό κάνει στέλνει περισσότερα σκάκια πιο ικανά σε μεγαλύτερη απόσταση όταν πειράζεις τον κώνο ,τι κάνεις ,,προσπαθείς να σώσεις περισσότερα σκακια από την παραμόρφωση.Υπαρχει τρόπος να μετρήσεις την δύναμη των σκαγιών και στα 50 το έχω γράψει ρίξε και μπροστά από το στόχο βάλε ένα χοντρό βρεγμένο σεντόνι τεντωμένο 2 μέτρα πριν το στόχο μιλάω για αποστάσεις 40 μέτρων όχι ποιο κοντά οποίο κανη βγάλει καλύτερο αποτύπωμα στο στοχο είναι και καλύτερη .Αναφέρομαι πάντα σε σκακια που πάνε στο στόχο .
Όλα αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν σε σκακια που δεν παραμορφώνονται γι'αυτό αν είναι και βαριά σκοτώνουν και σε εξωφρενικές αποστάσεις.

Χαίρετε,
Βρίσκομαι σε αναζήτηση καινούριας καραμπίνας για περπατητό κυνήγι και κοιτάζω μόνο benelli για την απλότητα/αξιοπιστία κυρίως.
Προτιμώ κάτι τύπου raffaello σε 66 εκ. (δεν κρύβω ότι γλυκοκοιτάζω το diamond).
Λόγω της πληθώρας επιλογών βρίσκομαι σε δίλημμα για ποιο μοντέλο. Συγκεκριμένα με προβληματίζει το κόστος/όφελος όσον αφορά:
- AI
- BEST
- Porting
- Υλικό σε κοντάκι-πάπια

Κάθε συμβουλή από κάτοχο ή γνώστη είναι ευπρόσδεκτη.
https://www.car.gr/s/v111xxcu/
Του 2022 3κιλα πλαστικά καλό ζύγισμα και 1000ρικο συζητήσιμη πιστεύω είναι καλή ευκαιρία..

Και όμως η benelli είναι πολύ καλύτερη γιατί μπορεί περισσότερος κόσμος να την αποκτήσει και να χαρεί το κυνηγι του , στο θέμα βλητικής τα έχει πει και ο Χατζιωτης αλλά εμείς προτιμάμε να πιστεύουμε στις μαγικες κάννες.
Το ότι μπορούμε να αποκτήσουμε όλοι μια benelli συμφωνώ...
Όχι δεν υπάρχουν μαγικές κάννες,όμως δεν είναι όλες οι κάννες το ίδιο....

λείανση και η χειροποίηση που αναφέρεις, με την ποιότητα της τουφεκιάς τι σχέση έχει
Έγραψα πως προορίζεται για μερακλήδες κυνηγούς...
Αν έχεις κάποιον που έχει τέτοιο όπλο ρώτησε τον τι κάνει..
Εγώ έχω γνωστό που το έχει και έχουμε κυνηγήσει αρκετές φορές μαζί και ξέρω πολύ καλά τι κάνει ένα τέτοιο όπλο...

Έγραψα πως προορίζεται για μερακλήδες κυνηγούς...
Αν έχεις κάποιον που έχει τέτοιο όπλο ρώτησε τον τι κάνει..
Εγώ έχω γνωστό που το έχει και έχουμε κυνηγήσει αρκετές φορές μαζί και ξέρω πολύ καλά τι κάνει ένα τέτοιο όπλο...
"μην συγκρίνουμε λοιπόν τι βλέπουμε στο βίντεο γιατί ο πίνακας λέει πολλά,αλλά στο πραγματικό κυνήγι θα δούμε τι κάνει μια cosmi......" εγώ σε ρώτησα για αυτό.

Back