Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έχω δεί,σε πολλές περιπτώσεις,πως όταν είσαι "πλάτη",ακόμη κι αν είσαι εντελώς ακάλυπτος,τα πουλιά θα περάσουν ακόμη και πάνω από το κεφάλι σου.
Φάτσα,αλλάζει το πραμα.
Φάτσα και μεγάλο κούτελο με προέκταση προς τα πίσω.
Προσωπική εμπειρία 😁
Επίσης έχω διαπιστώσει με βεβαιότητα ότι η καλύτερη ακινησία, καλύτερη και από την κάλυψη, είναι το σκαμνάκι.
Απλά δεν το βολεύομαι. Δεν μπορώ να τουφεκίσω με απαιτήσεις όταν είμαι καθιστός.
Έτσι το χρησιμοποιώ μόνο όταν πάω νωρίς στο καρτέρι περιμένοντας να έρθει η "καλή" ώρα.
Χρησιμοποιώ καρεκλάκι με την προϋπόθεση ότι θα σηκωθώ. Με τον φόβο ότι θα στριψουν δεν έχω σηκωθεί ποτέ και κλαμπανιζω εννοείται.

Περπάτημα Αργολίδα δύο άτομα, 23 στο χέρι κ καμία 10 σύνολο χαμένες δυστυχώς. Τα χόρτα είχαν φτασει γόνατο.
Πουλάκια είχε σε νορμάλ αριθμούς, ούτε κρύο ούτε ζεστη....αλλα φεύγουν 100 μέτρα μπροστά και μακριά, αλλά λίγο η τύχη , λιγο τα χλμ που περάσαμε βγήκε ο μεζές.
Δεν έβρεξε τελικά? Δεν πήγα προς τα εκεί γτ έδινε βροχή. Πήγα Ξηρονομή, Καπαρελι, Κριεκούκι, 2 άτομα, 4 τσίχλες. Σε 3ωρο περπατητό, ρίξαμε από 5 φυσίγγια. Πολύ κακό για τέτοια εποχή και με τέτοιο καιρό.

Δεν έβρεξε τελικά? Δεν πήγα προς τα εκεί γτ έδινε βροχή. Πήγα Ξηρονομή, Καπαρελι, Κριεκούκι, 2 άτομα, 4 τσίχλες. Σε 3ωρο περπατητό, ρίξαμε από 5 φυσίγγια. Πολύ κακό για τέτοια εποχή και με τέτοιο καιρό.
Τραγικό

Το εχω ξαναγραψει και παλιοτερα…
Η πλεον συγκλονιστικη στιγμη στο κυνηγι της τσιχλας κατα την αποψη μου, ειναι στα μπασιματα, οταν σηκωνεις το οπλο στην τσιχλα «αρχηγο» και αυτη εφορμα κατα πανω σου, σχεδον καθετα, δινοντας περιθωριο στην παρεα της να «ξεφυγει»
και να συνεχισει την πορεια της…
Οχι μονο μας βλεπει, κατανοει απολυτως τι προκειται να συμβει!!! Ενας ηρωισμος και μια αυτοθυσια, που δεν περιγραφεται με λογια…

Το πρόσωπο του καθενός είναι ψυχής καθρέπτης είχε πει ο Σφακιανάκης ,επειδή έχω πειραματιστεί αν βάλεις ένα φουλ φεις και κρύψεις το πρόσωπο θα δείτε άλλη συμπεριφορά στα πουλιά .
Το τσεκάρισα. Ισχύει.

Έτσι ακριβώς . Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι βλέπουν τα μάτια μας που τις κοιτάζουμε . Χθες και σήμερα έκανα δουλειές στο χωράφι και περνούσαν από πάνω μου σαν να μην συμβαίνει τίποτα . ( Όχι πολλές αλλά αυτές που υπάρχουν στην περιοχή ) . Όταν είμαι στο ίδιο σημείο και έχω το όπλο μαζί μου δεν περνάει ούτε μια από πάνω μου όσο καλά και να είμαι κρυμμένος .
View attachment 95693
Εγώ κλαδευω και η Λίζα κοιτάζει τις τσίχλες να περνάνε και σίγουρα με βρίζει 😂😂😂
Ακριβέστατο !!!

Φάτσα και μεγάλο κούτελο με προέκταση προς τα πίσω.
Προσωπική εμπειρία 😁

Χρησιμοποιώ καρεκλάκι με την προϋπόθεση ότι θα σηκωθώ. Με τον φόβο ότι θα στριψουν δεν έχω σηκωθεί ποτέ και κλαμπανιζω εννοείται.
Καθιστός δεν τα καταφέρνω και αν σηκωθώ πριν φτάσουν σε απόσταση βολής στρίβουν κανονικά.
Πρέπει να σηκωθώ στα 40μ.
Και καλά να έρχονται από μακριά, αν σκάσουν στα 60-70μ αιφνιδιάζεσαι, σηκώνεσαι και πάει...

Ένα γρήγορο περπάτημα στα Μεσόγεια τώρα το απόγευμα. Ελάχιστες τσίχλες ( δεν πρέπει να είδα σύνολο πάνω από 10) και αυτές σηκωνόντουσαν στα 40+ μέτρα. Μία βγήκε φυσιολογικά από μία συστάδα ελιών και το πλήρωσε. Πουρνάρια που πάντα κάτι κρατούσαν, τώρα είναι άδεια. Δεν πειράζει, το περπάτημα μας το κάναμε.

Attachments

• IMG_2722.jpeg
    IMG_2722.jpeg
    976,5 KB · Προβολές: 49
αλο ενα απογευματινο καρτερακι,,ολα τα πουλια μπηκανε απο της 6ωρα και μετα αλλα σημερα οχι ψιλομενεςςςςς,,2 τουφεκιες εκανα ωραιες γυρω στα 25 με 30 μετρα και κρατησα δυο και αλη μια τραβερσα χαμηλη ,,μετα τα πουλια σε περνανε σκουφια οπλα κτλλλλ .sarcastic. καλα που εχουμε και την τσιχλιτσα και μας χαριζη ωμορφες στιγμες και τουφεκιεςςςς,εστω με αυτα τα λιγα τελευτεα πουλια που εχουμεεεε.RESPECT. γιασου ρε τσιχλιτσααα,,ΥΓ σταθερως στα 30γρ ν9 ρουμελιωτης ωντος τα30αρια δουλευουνε σε οτι καιρω εχη,,γιασου αντρεα και σενααααα.shake hands..terror.

Κώστα όχι καθόλου, είχε τέλειο καιρό γιατί είχε βαριά συννεφιά οπότε καθόλου ήλιος να σε χτυπάει στη μούρη. Θερμοκρασία το πρωί 7 όταν φύγαμε έχει φθάσει 10.
Από σήμερα απόγευμα/αύριο πρωι το δίνει βροχή το meteo

Μέχρι το τέλος της σεζόν θα δω κ τα grand Prix 34γρ ν8 με Α1...
Τασο τωρα ριχτα ειναι η εποχη τους
Δεν είναι σταθερός η τα έχει πανακριβα?
Θυμάμαι παλια που εδώ μέσα έλεγαν τα καλυτερα...
Τωρα πια δεν υπαρχουν οι μπαρουτες που χρησιμοποιουσε(οπως και για τους περισσοτερους βιοτεχνες...) ετσι χρησιμοποιει κι αυτος μονο ισπανικες και εχει αλλαξει αναγκαστικα ολες τις συνταγες...Εγω ειχα κανει καποιο στοκ απο αυτα που χρησιμοποιουσα με GM3 για μπεκατσα(μπλε διασπορας) και για τρυγονια (το κιτρινο 32 γρ.) και ετσι δεν εχω ξαναπαρει απο τα καινουρια του για να εχω αποψη...στα μπασιματα τσιχλας και παλι δεν πηρα γιατι ειχα παρει navaro30 που τα χρησιμοποιουσα και ημουν ευχαριστημενος αλλα τα φετινα δεν μου αρεσαν καθολου οπως ειχα παρει και του ρουμελιωτη τα 30αρια που αλλαξε το φυσιγγιο(συγκεντρωτηρα και μπαρουτι...) και αυτα δεν μου αρεσαν...

Τετοια εποχη εδω, βγαινοντας το πρωι απο το σπιτι βλεπεις να πεταγονται καποιες τσιχλες και κοτσυφια απο τις αυλες και διαφορους σπινους να πλενονται στις γουβες με το νερο.
Βλεπεις κοκινολαιμηδες , σουσουραδες και αλλα διαφορα μικροπουλα.
Ολα εχουν εξαφανιστει πλεον, αυτα που βλεπεις ειναι δεκαοκτουρες & πολλες καρακαξες.

Τετοια εποχη εδω, βγαινοντας το πρωι απο το σπιτι βλεπεις να πεταγονται καποιες τσιχλες και κοτσυφια απο τις αυλες και διαφορους σπινους να πλενονται στις γουβες με το νερο.
Ολα εχουν εξαφανιστει πλεον, αυτα που βλεπεις ειναι δεκαοκτουρες & πολλες καρακαξες.
Να πάει 28 να τελειώνουμε. Ακόμα καλύτερα να πατήσει ένα χιόνι από 20 και μετά να τελειώνουμε γρηγορότερα.

Εδώ παντός είμαστε γεμάτοι από αυτά τα μικροπουλια γενικά ολλοί την χρόνια ...μόνο τσίχλες δεν έχουμε

Status
Not open for further replies.
Back