Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έχει και τέτοιους μαλάκες? Αυτού του είδους δεν τους ήξερα ήξερα κάτι μαγαζάτορες ένας ειδικά γνωστότατος που τον ήξερα πριν γίνει μαγαζάτορας ,τον συναντώ ένα σεμπτεβρη πέριξ Αττικής και έκανε γύρω γύρω ένα λόφο που είχε πιασμένη μια τρυγόνα αφού ήρθε μετέπειτα από εμένα της ρίχνει δύο τουφεκιές έφυγε μου του λέω δεν έχει κάτι το λες μου λέει εδώ γίνετε της πουτανας έχω δει ένα σωρό πουλιά δεν άκουσες που έριξα είχε και το στυλ αλαφιασμενος πανικόβλητος σαν τρελός γύρω ξανά γύρω το λόφο έχει πουλιά την άλλη μέρα τρέχανε όλοι να μη πω που, για να βρουν το αρχίδι που αφήσαμε εμείς (3 ήμασταν)καθώς κατουρούσαμε γιατί πουλί δεν υπήρχε,με φυσίγγια δικά του βέβαια .Έχει πολλά θέατρα η χώρα και κυριολεκτικά και μεταφορικά δε θα είχες θεατρίνους του πούστη.Μετα κατάλαβα την αγωνία ήθελε έστω να πάρει κάποιο πουλί για να έχει πιεστήριο αν του έλεγαν ότι λέει μαλακίες.
Ολες αυτες η παπάντζες για τα κυνήγια…… ρε δεν πάνε στο .. να μην πω που.
Έχεις ακούσει που λένε, μοναχο σου χόρευε και όσο θέλεις πηδά.
Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω και να ακούω τέτοια από τους χαζούς που αρνούνται να πάνε στο ψυχολόγο και να λύσουν τα θέματα τους, για αυτό και εγώ οπού τους βλέπω στρίβω από την άλλη, ακόμα και φίλους, πράγματικους φίλους. Αλλά με τα κυνήγια έχουν θέματα.
Έπαψα από καιρό να κανω κυνηγοκουβεντες μαζί τους. Ούτε τους ρωτάω αν πήγαν δεν πήγαν βρήκαν δεν βρήκαν, έχουν σκυλιά δεν έχουν σκυλιά.
Σε έναν μάλιστα του είπα που πήγε να μου αρχίσει της πίπες, σου μιλάω για τα χρόνια πολλά της γιορτή σου αλλιώς δεν θα σου μίλαγα.
Το χειρότερο είναι ότι πολλή από αυτούς τα λένε και τα πιστεύουν, μα για τα κυνήγια να γίνεσαι χαζός και να χάνεις την αξιοπρέπεια και τον ανδρισμό σου. Πέρα μακριά από εμένα….

μετα απο ενα μεσημερινο φαγοποτι στο βουνο κατεβαινωντας το βραδακυ εξω απο ενα μαντρι πεταγωντανε η τσιχλες απο την μεση του δρομου εκη οπου ειχε της ροδιες του αυτοκινητου 10 12 15 μαζι το χιονι ειχε στης ακρες καμια 20 ποντους καιιιιι,,τι να κανουνε κιαυτες μαλλων ψαχνανε στο καθαρο να βρουνε μεσα απο της κοπριες απο τα κατσικια να βρουνε να φανε κατι

Ένα ωραίο 2ωρο απογευματινό και σήμερα, δεν έριξα τουφέκια.
Ευτυχώς πήρα φυσίγγια, αν συνεχίσουν έτσι θα έχω στοκ για χρόνια μετά την απαγόρευση μολυβδινων...
μετά την απαγόρευση και τι θα τα κάνεις; θα βγάζεις θα τα βλέπεις και θα τα ξαναβάζεις μέσα;

Και ναι, στη 3η συνεχόμενη εξόρμηση, κατάφερα να πάρω πουλί! Στις κανονικές περιοχές αυτή τη φορά, είχε το αποτέλεσμα να ρίξω 3, να βρω τις 2 και να φέρω την μία σπίτι γιατί η άλλη μου άφησε μόνο την ουρά και την μισή φτερούγα στο χέρι και κρύφτηκε να γίνει τροφή για τις αλεπούδες.
Πρωινό καρτέρι και από τις 7- 10:30 παρπατητο.

Φωτογραφία δεν βάζω γιατί κάποιοι θα ισχυριστούν ότι η τσίχλα είναι προϊόν φωτοσοπ. 🤣

Τη Κυριακή που πέρασε έκανα το πρώτο πρωινό για φέτος.Περασαν καμία 30ρια πουλιά δεξιά αριστερά στα οποία έριξα στα δέκα, πήρα τις 2 η μία στο χέρι και είχα και 4 ξεπουπουλιάσματα το ένα μάλιστα πολύ εντυπωσιακό, καθώς το πουλί περνούσε πάνω από πυκνό με φόντο τον ουρανό στο ξέφωτο το πουλί έμοιαζε να έσκασε απ'τα πολλά φτερά που έφυγαν και όμως συνέχισε αγέρωχο.Ολα αυτά από τις 6:20 μέχρι 6:50.Μετα το απόλυτο τίποτα στο περπατητο για καμιά ώρα είδα ένα κοτσύφι μόνο.

Νομίζω, ότι για να υπάρχει σιγή ιχθύος εδώ μέσα, άρχισαν τα όργανα...Μάλλον όλοι ντουφεκάτε και η γκρίνια μειώθηκε...
στο ποταμι κολλημένος, μετα τα μπασιματα εχω ρίξει 3 ολοκληρα κουτια φυσιγγια

Ας μην έχει πουλιά όσο είμαι καλά θα συνεχίσω να βγαίνω για τσίχλες εξάλλου το καρτέρι απέχει από το σπίτι μου 6 χιλιόμετρα .Τώρα για τους συναδέλφους που με "σνομπάρουν" γράφοντας πικρόχολα σχόλια για τα λίγα πουλιά που βάζω-χτυπάω στις φωτο"καλή ❤️ καρδιά."

Status
Not open for further replies.
Back