Κυνηγετικές Πυρίτιδες

IMG_20241123_094616.jpg
IMG_20241123_094728.jpg
Το πριν και το μετά ...
Τι κακό μας έκανε ο πόλεμος ... χάθηκαν οι πυριτιδες απ' την αγορά ...
Μόνο που οι έμποροι γνωρίζουν καλά πως οταν μειώνεις την προσφορά και έχεις σταθερή την ζήτηση τότε η τιμή του προϊόντος αυξάνεται ...

πιστευω οτι οταν τελειωσει αυτος ο ψυχοφθορος πολεμος που χανωντε ψυχες , και τριβουν τα χερια τους απο χαρα αυτοι που εχουν τα εργοστασια που φτιαχνουν πυριτηδες και ασχολουνται με της πολεμικες πυριτηδες , και πολυ λιγες κυνηγετικες , και εμας που τοσα χρονια τους υποστηριζαμε μας εχουν γραμμενους , οποτε πρεπει μετα που θα επανελθουν στην καθημερινοτητα οταν με το καλο τελειωσει ο πολεμος ,να τους τιμωρισουμε με το να ριχνουμε λιγοτερα φυσιγγια απο αλλοτε στο κυνηγι σχεδον τα μισα , και οσοι ασχολουντε με το σκοπευτηριο η να το σταματησουν η να πηγαινουν μια φορα με δυο τον χρονο

'Aλλο θέλω να θίξω .Τ'ότι το πραγματικό κόστος πυρίτιδας C7 για το εργοστάσιο είναι κάτω απο το 1/3 της τιμής που την αγοράζουμε
εμείς . Ναί τα € 65 το μισόκιλο είναι σφαγή αγαπητέ . To θέμα δέν είναι το πολλά -λίγα αλλά η καταστροφική νοοτροπία κονόμας
με θύμα αυτόν πού για δεκαετίες τον στήριζε .Κλείνοντας να πώ ότι η όλη εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες μονοπωλίων
εποχής Γκαντάφι κι'όχι σε χώρα μέλος της ΕΕ με ότι σημαίνει αυτό !
Σύμφωνο

πιστευω οτι οταν τελειωσει αυτος ο ψυχοφθορος πολεμος που χανωντε ψυχες , και τριβουν τα χερια τους απο χαρα αυτοι που εχουν τα εργοστασια που φτιαχνουν πυριτηδες και ασχολουνται με της πολεμικες πυριτηδες , και πολυ λιγες κυνηγετικες , και εμας που τοσα χρονια τους υποστηριζαμε μας εχουν γραμμενους , οποτε πρεπει μετα που θα επανελθουν στην καθημερινοτητα οταν με το καλο τελειωσει ο πολεμος ,να τους τιμωρισουμε με το να ριχνουμε λιγοτερα φυσιγγια απο αλλοτε στο κυνηγι σχεδον τα μισα , και οσοι ασχολουντε με το σκοπευτηριο η να το σταματησουν η να πηγαινουν μια φορα με δυο τον χρονο
Από το σκοπευτήρια ζουν και αλλοι όχι μόνο αυτοί που πουλάνε φυσηγγια καλά θα κάνει ο καθένας αν μπορεί να πηγαίνει ....εμένα προσωπικά δεν μου αρεση ..αλλά αυτό δεν λέει τίποτα... μακάρι όλοι οι νέοι κυνηγοί να περάσουν πρώτα από εκεί

και εγω που πηγα μερικες φορες τοτε που ειχε φερει ο συλογος μια μηχανη εκτοξευσης δισκων δεν με ενθουσιασε το σκοπευτηριο ,που ριχνεις για πλακα κουτες φυσιγγιων

Λοιπόν σήμερα πέρασα απο Κένταυρο για να αγοράσω κυρίως συγκεντρωτήρες. Μόλις είχε παραλάβει ένα βαρελάκι πυρίτιδα C7 από Ναυπλιώτη. H τιμή στα 65 ευρώ το μισόκιλο. Ήμουν λίγο διστακτικός στην αρχή αλλά επειδή είχα περάσει μερικές μέρες πριν όταν είχε φέρει και την Α1 η οποία παρά την αυξημένη της τιμή εξαφανίστηκε αμέσως και αυτή όπως με διαβεβαίωσε ότι θα εξαφανιστεί και η C7 δεδομένο ότι είναι μόνο ένα βαρελάκι. Οπότε παιδιά όσο και αν αντιστέκεστε αν δεν αγοράσετε εσείς θα βρεθούν άλλοι να αγοράσουν όπως έκανα και εγώ σήμερα διότι ...
Δεν αγοράζουμε κύριε.

Ποιό καπελάκι μου προτείνετε να πάρω για Χριστούγεννα στον εαυτό μου;

Khnightbridge:
knightsbridge.jpg

Ή Gangster;
Gangster.jpg

https://kalkantzakos.com/el/product/classica-light-32gr-fysiggia-nsi-nobel-sport
Δέστε πόσο πωλείται ένα 32άρι εμπορικό με 1.65 γρ C7 .Υπολογίστε λογικό κέρδος για πωλητή - έμπορα ,για NSI εργοστάσιο,
μεταφορικά κλπ καί τότε υπολογίστε το κόστος πυρίτιδας για το εργοστάσιο !Η τιμή του εμπορικού είναι πάνω-κάτω
η ίδια με πέρυσι .Άρα υφιστάμεθα πόλεμο !
τιμες παλιων stock ειναι αυτες για αυτο είναι κα μη διαθεσιμο. Σίγουρα οι προμηθευτες δεδομένο ότι είναι ταυτόχρονα και κατασκευαστές και πωλητές φυσιγγίων προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις τιμές των υλικών ιδιογόμωσης με τα έτοιμα φυσίγγια ώστε να έχουν και από τα 2 το ίδιο κέρδος. Αυτό είναι αναμενόμενο όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός και όσο οι ίδιες οι εταιρίες που κατασκευάζουν τις πυρίτιδες κατασκευάζουν και φυσίγγια και έχουν και το μονοπώλειο. Θα κάνουν ότι θέλουν. Όμως δεν ξέρουμε τι παίζει πίσω από όλα αυτά. Σίγουρα από ότι ξέρω και οι πρώτες ύλες έχουν μεγάλη αύξηση στην τιμή κάτι που συμπαρασέρνει και το τελικό προιόν.

τιμες παλιων stock ειναι αυτες για αυτο είναι κα μη διαθεσιμο. Σίγουρα οι προμηθευτες δεδομένο ότι είναι ταυτόχρονα και κατασκευαστές και πωλητές φυσιγγίων προσπαθούν να εξισορροπήσουν τις τιμές των υλικών ιδιογόμωσης με τα έτοιμα φυσίγγια ώστε να έχουν και από τα 2 το ίδιο κέρδος. Αυτό είναι αναμενόμενο όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός και όσο οι ίδιες οι εταιρίες που κατασκευάζουν τις πυρίτιδες κατασκευάζουν και φυσίγγια και έχουν και το μονοπώλειο. Θα κάνουν ότι θέλουν. Όμως δεν ξέρουμε τι παίζει πίσω από όλα αυτά. Σίγουρα από ότι ξέρω και οι πρώτες ύλες έχουν μεγάλη αύξηση στην τιμή κάτι που συμπαρασέρνει και το τελικό προιόν.

Μανώλη το θέμα δεν είναι οι αυξήσεις......λίγο πολύ σε όλη την Ευρώπη τα ίδια είναι.Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια μαυραγορίτικα ένστικτα.

Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια μαυραγορίτικα ένστικτα.

"Νονέ, έχουν έρθει 2 κηνυγοί από την Ελλάδα και ζητάνε απεγνωσμένα 1 κιλό πυρίτιδα"
"Πες τους να περάσουν..."

1732385524343.jpeg

Δεν αγοράζουμε κύριε.

Khnightbridge:
View attachment 93558

Ή Gangster;
View attachment 93559
Με κατι τετοια ειχαν ερθει κατι φιντανια να ληστεψουν του γειτονα το αμαξι.Παλι καλα που γυρναγα απο βολτα εκεινο το βραδυ και τους τσακωσα...

Μανώλη το θέμα δεν είναι οι αυξήσεις......λίγο πολύ σε όλη την Ευρώπη τα ίδια είναι.Το ανησυχητικό είναι ότι έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην επιφάνεια μαυραγορίτικα ένστικτα.
Εντάξει μαυραγορίτικα ένστικτα το έχουμε στο αίμα μας και εμείς οι Έλληνες και οι Ιταλοί. Αυτό πάντα έτσι ήταν. Τώρα όσον αφορά τους κάλυκες που πρέπει να συνοδεύονται μαζί με την πυρίτιδα αυτό παιδιά ξεχάστε το δεν πρόκειτε να περάσει. Δεν μπορεί κανένας να σε υποχρεώσει τι θα αγοράσεις. Ακόμη και αν το προσπαθήσουν μαυραγορίτικα περισσότερη ζημιά θα πάθουν παρά κέρδος. Γιατί απλά σε αυτή την περίπτωση δεν θα αγοράζουμε ούτε πυρίτιδα. Πιστεύω αυτό ενοχλεί όλους και είναι και παράνομο.
Παιδιά και οι προμηθευτές εδώ στην Ελλάδα απλά προμηθευτές είναι. Δεν ξέρετε και αυτοί τι ζόρια τραβάνε. Μπορεί και σε αυτούς να έχουν γίνει μεγάλες αυξήσεις από τα εργοστάσια των κατασκευαστών. Ειδικά στις πυρίτιδες οι πρώτες ύλες κυρίως από Κίνα έχω ακούσει ότι έχουν ακριβύνει ειδικά τώρα που υπάρχει αυξημένη ζήτηση λόγο πολέμων. Συν τα μεταφορικά λόγο αυξημένου κόστος καυσίμων. Συν την έλλειψη που υπάρχει. Γενικότερα ο κλάδος του κυνηγίου (και όχι μόνο) περνάει κρίση. Δεν είναι μόνο η ιδιογόμωση. Και αυτή την κρίση δεν την αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς οι καταναλωτές αλλά και οι επιχειρηματίες. Οπότε μην τα τραγικοποιούμε τόσο πολύ τα πράγματα. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενο να συμβούν με δύο πολέμους, με εμπάργκο στην Ρωσία , παραλίγο εμπάργκο και στην Κίνα κλπ κλπ. Λίγη αισιοδοξία χρειάζεται και σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου θα στρώσουν τα πράγματα. Ή αν δεν στρώσουν θα συνηθίσουμε και θα προσαρμοστούμε στην νέα πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Δεν αγοράζουμε κύριε.

Khnightbridge:
View attachment 93558

Ή Gangster;
View attachment 93559
Το gangster. Θα σου χρειαστεί και για όταν πας να διαπραγματευτεις για να πάρεις πυριτιδες

Έτσι θα κυνηγάμε όταν θα μας τα κόψουν όλα ( δεν το κόβουν που να χτιπουνται αλλά λέμε τώρα ) δεν ξέρουν τι τρέλα κουβαλάμε. Το κυνήγι είναι ζωή ΤΈΛΟΣ.
Αυτο για μενα δεν ειναι κυνηγι, το καναμε πιτσιρικαδες για να πιασουμε καρδερινες για το κλουβι.

εαν το απαγορευσουν θα κυνηγαμε με σφεντονες , οπως παλια οι παππουδες μας , και θα ειναι σχετικα ευκολο γιατι τα πουλια θα εχουν ηρεμισει και θα τα πλησιαζουμε στα 10 μετρα , οπως παλια που ηταν ηρεμα που κυνηγουσαν ελαχιστοι με μπροστογεμη , και παγιδες και θηλιες για επιβιωση , μου ελεγαν ιστοριες με κυνηγι σφεντονας που δεν τους πιστευα , χτυπησαν μεχρι και περδικες στο νερο με σφεντονα , ηταν τοσο ηρεμα τα πουλια , ενω τωρα δεν πλησιαζοντε ουτε στα 50 μετρα

Back