Κυνηγετικές Πυρίτιδες

Αν κάθε φορά που σου αλλάζουν κάτι αλλάζεις και εσύ τη ζωή σου και το εγκαταλείπεις είσαι ποιο υποτακτικός από τους υπόλοιπους γιατί απλά θα ξέρουν τον τρόπο να σε εκδιώξουν από ότι δεν τους αρέσει ,δηλ δεν αντιδράς να το κερδίσεις το εγκαταλείπεις απλά.Με τη λογική αυτή πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χώρα στα χέρια τους γιατί μας δίνουν μισθούς πείνας σε ένα περιβάλλον πανάκριβης αγοράς.Παρά να αντιδράσουμε για αρχή με την λογική δεν τους ξαναψηφίζουμε .Υπάρχει λογική αν θέλεις να αντιδράσεις κάνεις το κυνήγι σου με τα τελείως απαραίτητα και τροφοδοτείς την αγορά με όσο γίνετε λιγότερα χρήματα ,το κυνήγι μπορεί να ξεκινάει από αυτοκίνητο κατάλληλο μέχρι και εξειδικευμένα ρούχα και όπλα ανά θήραμα και μπορεί απλά να γίνετε με ότι μέσο έχεις ένα όπλο μόνο στον οπλοβαστό (μονόκανο)και ελάχιστα φυσίγγια ανάλογα το θήραμα (μπεκάτσα, λαγό,φασα) μην τροφοδοτείς την αγορά έτσι εσύ θα κάνεις το κυνήγι σου και αυτοί θα χάσουν ,ενώ αντίθετα αυτοί θα κάνουν ότι θέλουν κάθε φορά και εσένα θα σου αλλάζουν τη ζωή, με το σκεπτικό σου είσαι ποιο διαχειρίσιμος .Τέλος πάντων μεγάλη κουβέντα .

Αν το έχεις τόσο συνυφασμένο στο μυαλό σου τι να σου πω .Εγώ το κυνήγι δεν το σταματάω θα ρίχνω έστω και με σφεντόνα αλλά έχω υπάρξει ιδιογομωτής και έχει και αυτό τη δική του τρέλα που βέβαια δε τη συγκρίνω με το κυνήγι σαν κυνήγι επουδενί προσωπικά .Είναι σαν να μου λες αν απαγορέψουν τα ψαροντούφεκα δε θα πάω για ψάρεμα θα πάω με δίχτυ με παραγάδι και με ότι άλλο υπάρχει δεν το συνδέω απόλυτα με τίποτε άλλο .Εξάλλου δεν είναι λόγος αντιπαράθεσης απλά βλέπω πως πάει η κατάσταση .Αν σου απαγορέψουν την ιδιογόμωση με νόμο τι θα κάνεις θα σταματήσεις το κυνήγι?

Γιάννη δεν πρέπει να αφήνουμε να πέφτουν πύργοι στο κάστρο που λέγεται κυνήγι.Σημερα το τρυγόνι , αύριο η ιδιογομωση, μεθαύριο φόρο στα όπλα που κατέχεις και παει λέγοντας...τιμές φυσιγγίων,ατσάλινα σκάγια,σκυλιά,ανεμογεννήτριες...όποιος έχει έστω και την υποτυπώδης αντίληψη καταλαβαίνει ότι το κάστρο πέφτει.

Το κάστρο πέφτει γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει η παιδεία που να σε οδηγεί στη συνοχή και την οργανωμένη μαζική αντίδραση .Αν πούμε ότι την επόμενη εβδομάδα παίρνουμε τα σκυλιά μας οι Αθηναίοι κυνηγοί και την Κυριακή για να μην υπάρχει το θέμα εργασίας κατεβαίνουμε όλο στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία για 1.2.3.4 συγκεκριμένα πράγματα αντί για 10.000 π.χ θα πάνε 100 .Επομένως μη περιμένεις κάτι από τους πολίτες σε τούτο το τόπο ποιο πολλά αναμένω από κάποιον που μπορεί να έχει συμφέρον άλλου είδους η πολιτικό με φιλότιμο παρά από εμάς τους ίδιους το έχω ξεκαθαρίσει μέσα μου από το παλιότερα με ένα κάρο απεργίες .Δεν αλλάζει κάτι γιατί δεν ενδιαφέρεστε σοβαρά ουδείς έτσι προσπαθώ μόνο ψηφίζοντας προσωπικά.

Γιάννη δεν πρέπει να αφήνουμε να πέφτουν πύργοι στο κάστρο που λέγεται κυνήγι.Σημερα το τρυγόνι , αύριο η ιδιογομωση, μεθαύριο φόρο στα όπλα που κατέχεις και παει λέγοντας...τιμές φυσιγγίων,ατσάλινα σκάγια,σκυλιά,ανεμογεννήτριες...όποιος έχει έστω και την υποτυπώδης αντίληψη καταλαβαίνει ότι το κάστρο πέφτει.
Τα κάστρα πέφτουν από μέσα ....αυτή είναι η αλήθεια

Όλα λάθος λέο, κόβεσαι στις εξετάσεις. Να ξαναδιαβάσεις τα ποστ και να έρθεις να ξαναδώσεις το Σεπτέμβριο (χιούμορ).
Από τα ποστ μου βγαίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΗ!
Εχεις φιλαρακι!
Τονπαραδεκτηκες καποτε και προσωπικα επεσα απο τα συννεφα τοτε γιατι εισαι πολυ πειθαρχημενος χαρακτηρας

Την ζαχαρη!
Σου αρεσουν τρομερα τα γλυκα :p .big smile.

Αλλα τον κανονα τον τηρεις
Τα τρως σε λιγοτερο απο 30 δευτερα:p

Το κυνηγι δεν ειναι ουτε χομπυ ουτε σπορ παιδες
Ειναι τροπος ζωης
Κυνηγι εχουμε μονο καποιους μηνες
Αλλα ειναι καθε λεπτο στην ζωη και στο μυαλο μας
Ολα σχετιζονται με βαση αυτο
Ακομη και η οικογενεια και το προγραμμα της ολα πανε με βαση αυτο για οσους ειναι τροπος ζωης
Τιποτε δεν μπορει να το περιορισει
Οσο και να θελουν ο ανθρωπος που εχει το κυνηγι στην φυση του θα κυνηγα!
Για ενα θηραμα με ενα φυσιγγι για λιγο για για για χιλια για αλλα θα κυνηγα!
Και αν καποτε το απαγορευσουν (ταξικα )εντελως παλι θα κυνηγα ο ανθρωπος με οποιο τροπο μπορει οπως μπορει και γνωριζοντας τις συνεπειες

Ειναι στην φυση του ανθρωπου το κυνηγι!
Και οσες φορες τα εβαλαν με την φυση η φυση νικησε!!!!

Ειναι τροπος ζωης
Ακομη και η οικογενεια και το προγραμμα της ολα πανε με βαση αυτο για οσους ειναι τροπος ζωης
Και αν καποτε το απαγορευσουν (ταξικα )εντελως παλι θα κυνηγα ο ανθρωπος με οποιο τροπο μπορει οπως μπορει και γνωριζοντας τις συνεπειες

.shake hands. .shake hands. .love.

Ειναι τροπος ζωης

Το έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές.... Αλλά οι αλήθεια είναι ότι πολλοί το έχουν σαν χόμπι να περνάει η ώρα

Ειναι τροπος ζωης

Τα ίδια και τα ίδια, τα έχουμε πει 100 φορές. Με συναισθηματισμούς δεν πάμε μπροστά ούτε λύνουμε προβλήματα.
Πρώτον, αυτά ακριβώς θέλει να ακούει ο κάθε εισαγωγέας από τα δουλικά του για να χαίρεται.
Δεύτερον, τα ίδια λέει και ένας φίλος μου ιστιοπλόος για την ιστιοπλοΐα του και ένας άλλος φίλος που κάνει σερφ.

Οι έξυπνοι άνθρωποι κρίνουν με τη λογική, οι υπόλοιποι με το συναίσθημα. Θα προσπαθήσω αυτή τη φορά να μιμηθώ τους έξυπνους, έτσι για αλλαγή :D

Το έχουμε ξαναπεί χίλιες φορές.... Αλλά οι αλήθεια είναι ότι πολλοί το έχουν σαν χόμπι να περνάει η ώρα
Δεν θεωρω οτι ειναι πολλοι
Και αυτοι συνηθως το σταματανε μεσα σε μια 5ετια

Απλα ο κοσμος εμαθε να το εκφραζει ετσι ως χομπθ
Ουτε και ο Θαλης το νιωθει χομπυ και ας λεει

Ειναι εκνευρισμενος ο ανθρωπος απλα και ολοι μας με την κοροιδια που δεχομαστε

Τιποτε αλλο

Οχι μονο στο κυνηγι
Σε ολα!

Η πατατα 2.30 το κιλο;
Και στον παραγωγο να δινουν ψυχουλα;
2.75 ευρω το μεσαιο ψωμι τοστ;

3.70 το γαλα το διλιτρο;

80 ευρω οι μπαρουτες;

12 ευρω το απλο φυσιγγι των 32 γρ;

Δικαιολογημενα ολα αυτα ετσι;
Ναι ναι απολυτα .hair.

Θα ακριβωσουν λεει το νερο για να μειωθει η χρηση του λογο λυψειδριας!
Που ειναι ηδη πανακριβο και δεν πινεται καν!
Αγοραζει ο κοσμος εμφιαλωμενο γιατι αυτο μυριζει χλωρινη καη σκουρια!
Αμα ηθελαν να καταπολεμησουν την κακη του χρηση θα εβαζαν αυξηση σε οσους εχουν πανω απο το κανονικο οριο καταναλωση!
Οχι σε ολους!
Και θα εκαναν τον λογαριασμο ανα διμηνο που ειναι στην χαμηλο ογκο η χρεωση. Οχι σκοπιμα ανατετραμηνο για να πληρωνεις στο αυξημενο ογκο που ανεβαινει η τιμη του

φυσικα και ο κοσμος εχει αγανακτησει

Το κυνηγι ομως δεν κοβεται!!!

Δεν ειναι συναισθη
Τα ίδια και τα ίδια, τα έχουμε πει 100 φορές. Με συναισθηματισμούς δεν πάμε μπροστά ούτε λύνουμε προβλήματα.
Πρώτον, αυτά ακριβώς θέλει να ακούει ο κάθε εισαγωγέας από τα δουλικά του για να χαίρεται.
Δεύτερον, τα ίδια λέει και ένας φίλος μου ιστιοπλόος για την ιστιοπλοΐα του και ένας άλλος φίλος που κάνει σερφ.

Οι έξυπνοι άνθρωποι κρίνουν με τη λογική, οι υπόλοιποι με το συναίσθημα. Θα προσπαθήσω αυτή τη φορά να μιμηθώ τους έξυπνους, έτσι για αλλαγή :D
ματισμος αδερφε
Ετσι το νιωθω και ετσι το νιωθει πολυς κοσμος

Ολα στην ζωη μου ολες οι αποφασεις ολος ο προγραματισμος με βαση το κυνηγι γινεται!

Και κυνηγαμε πολυ πιο αραια εμεις απο εσας και σε πολυ λιγοτερο θηραμα

Δεν ξερω αν με κανει βλακα
Δεν θεωρω οτι ειμαι προςωπικα

Αλλα ξερεις οτι παντα μιλω αληθειες
Για μενα ειναι τροπος ζωης

Ουτε παθος ουτε χομπυ ουτε κατι να σκοτωσω την ωρα μου

ειδικα σε εμας που περπατας χιλιομετρα και συχνα δεν βλεπεις τιποτα θηραματικα
Και παλι ομως βγανεις

Η μικρη με εχει
Εμείς κουτσά στραβά θα την βγάλουμε....ζήσαμε καλύτερα χρόνια από αυτά που έρχονται....τα παιδιά είναι το πρόβλημα....και θα φταίμε εμείς για αυτό.
τρελανει να ερθει μαζι για ενδημικο γιατι αργει η τσιχλα και θελει να βγει κυνηγι

Ακομη και να επελεγα βατο μερος σχετικα για να την παω δεν το κανω
Θα απογοητευω το παιδι να περπατα τοσες ωρες χωρις επαφη ειδικα φετος

Θα παει ξανα τον γενναρη στην τσιχλα

Ενδημικο της εχω πει οταν θα γινει 12
Ειναι νωρις ακομη και απλα θα ταλαιπωρηθει

Τωρα μονο ορτυκι την περνω αργοτερα οταν δεν εχει πολυ κοσμο και τσιχλα που παμε μονοι μας απομερα και ας βρισκουμε λιγοτερα πουλια

Λοιπόν σήμερα πέρασα απο Κένταυρο για να αγοράσω κυρίως συγκεντρωτήρες. Μόλις είχε παραλάβει ένα βαρελάκι πυρίτιδα C7 από Ναυπλιώτη. H τιμή στα 65 ευρώ το μισόκιλο. Ήμουν λίγο διστακτικός στην αρχή αλλά επειδή είχα περάσει μερικές μέρες πριν όταν είχε φέρει και την Α1 η οποία παρά την αυξημένη της τιμή εξαφανίστηκε αμέσως και αυτή όπως με διαβεβαίωσε ότι θα εξαφανιστεί και η C7 δεδομένο ότι είναι μόνο ένα βαρελάκι. Οπότε παιδιά όσο και αν αντιστέκεστε αν δεν αγοράσετε εσείς θα βρεθούν άλλοι να αγοράσουν όπως έκανα και εγώ σήμερα διότι τα αποθέματα είναι ελάχιστα και όποιος προλάβει πρόλαβε. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Το ευχάριστο είναι ότι εμένα προσωπικά δεν μου είπε τίποτα για κάλυκες παρόλο που χρειαζόμουν και απο αυτούς και αγόρασα από μόνος μου. Επίσης ευχάριστο είναι το γεγονός ότι και ο Ναυπλιώτης που ακουγόταν ότι δεν θα ξαναπρομηθεύσει πυρίτιδες στα κυνηγομάγαζα τελικά μια χαρά δίνει πυρίτιδες. Θεωρώ ότι τα περισσότερα απο αυτά που γράφονται όπως πχ. δεν θα ξαναφέρουν πυρίτιδες κλπ κλπ δεν ισχύουν και απλά λόγο πολέμου υπάρχει όντως κρίση που σιγά σιγά θα επανέλθει η κατάσταση στα φυσιολογικά προ πολέμου μόλις φυσικά λήξει ο πόλεμος. Το μόνο που ως γνωστό εδώ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να επανέλθει είναι οι τιμές. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τα υλικά ιδιογόμωσης αλλά και για τα φυσίγγια. Οπότε και πάλι το ίδιο θα είναι.

Λοιπόν σήμερα πέρασα απο Κένταυρο για να αγοράσω κυρίως συγκεντρωτήρες. Μόλις είχε παραλάβει ένα βαρελάκι πυρίτιδα C7 από Ναυπλιώτη. H τιμή στα 65 ευρώ το μισόκιλο. Ήμουν λίγο διστακτικός στην αρχή αλλά επειδή είχα περάσει μερικές μέρες πριν όταν είχε φέρει και την Α1 η οποία παρά την αυξημένη της τιμή εξαφανίστηκε αμέσως και αυτή όπως με διαβεβαίωσε ότι θα εξαφανιστεί και η C7 δεδομένο ότι είναι μόνο ένα βαρελάκι. Οπότε παιδιά όσο και αν αντιστέκεστε αν δεν αγοράσετε εσείς θα βρεθούν άλλοι να αγοράσουν όπως έκανα και εγώ σήμερα διότι τα αποθέματα είναι ελάχιστα και όποιος προλάβει πρόλαβε. Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Το ευχάριστο είναι ότι εμένα προσωπικά δεν μου είπε τίποτα για κάλυκες παρόλο που χρειαζόμουν και απο αυτούς και αγόρασα από μόνος μου. Επίσης ευχάριστο είναι το γεγονός ότι και ο Ναυπλιώτης που ακουγόταν ότι δεν θα ξαναπρομηθεύσει πυρίτιδες στα κυνηγομάγαζα τελικά μια χαρά δίνει πυρίτιδες. Θεωρώ ότι τα περισσότερα απο αυτά που γράφονται όπως πχ. δεν θα ξαναφέρουν πυρίτιδες κλπ κλπ δεν ισχύουν και απλά λόγο πολέμου υπάρχει όντως κρίση που σιγά σιγά θα επανέλθει η κατάσταση στα φυσιολογικά προ πολέμου μόλις φυσικά λήξει ο πόλεμος. Το μόνο που ως γνωστό εδώ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να επανέλθει είναι οι τιμές. Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για τα υλικά ιδιογόμωσης αλλά και για τα φυσίγγια. Οπότε και πάλι το ίδιο θα είναι.
Το ότι μπορεί να δουλεύει ο Κένταυρος με αυτές της τιμές είναι πολύ ευχαρηστο και για το μαγαζί και για την ιστορία που εχει

€60 ευρώ το μισόκιλο μεταφράζεται σε κόστος €5 το κουτάκι των 25 φυσιγγίων κόστος μόνο το μπαρούτι αν βάζουμε
δοσολογία 1.65 γρ για ένα φυσίγγι προκοπής !!!
Προσωπικά αγαπητέ τ'ονομάζω η ''σφαγή των αμνών '' εμάς δλδ για να μήν μπώ σε απρεπείς χαρακτηρισμούς για τους εμπόρους .
Άκου €65 το μισόκιλο η C7 ..........Αν μπορεί κάποιος ας μάθει την τιμή της σε γειτονική χώρα .

Πάνω κατω τα ίδια είναι
https://kalkantzakos.com/el/product/classica-light-32gr-fysiggia-nsi-nobel-sport
Δέστε πόσο πωλείται ένα 32άρι εμπορικό με 1.65 γρ C7 .Υπολογίστε λογικό κέρδος για πωλητή - έμπορα ,για NSI εργοστάσιο,
μεταφορικά κλπ καί τότε υπολογίστε το κόστος πυρίτιδας για το εργοστάσιο !Η τιμή του εμπορικού είναι πάνω-κάτω
η ίδια με πέρυσι .Άρα υφιστάμεθα πόλεμο !

Ο καθένας κοιτάζει την τσέπη του για άλλους τα 65€ είναι πολλά για άλλους λίγα ...εγώ για τσίχλα δεν ξανα αγοράζω πυρητιδα ..μόνο για παπιά φτιάχνω δικα μου
'Aλλο θέλω να θίξω .Τ'ότι το πραγματικό κόστος πυρίτιδας C7 για το εργοστάσιο είναι κάτω απο το 1/3 της τιμής που την αγοράζουμε
εμείς . Ναί τα € 65 το μισόκιλο είναι σφαγή αγαπητέ . To θέμα δέν είναι το πολλά -λίγα αλλά η καταστροφική νοοτροπία κονόμας
με θύμα αυτόν πού για δεκαετίες τον στήριζε .Κλείνοντας να πώ ότι η όλη εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες μονοπωλίων
εποχής Γκαντάφι κι'όχι σε χώρα μέλος της ΕΕ με ότι σημαίνει αυτό !

Back