Αλαγιάννης κυνηγετικά είδη

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Λαζαρε σε αυτο φταιει η μεταφορικη. Απο την ωρα που ειπε ο Αλαγιαννης στον ξαδερφο μου οτι τα εστειλε, η μεταφορικη τα ειχε μιαμιση εβδομαδα και δεν τα εστελνε. Αναγκαστηκε και πηγε και τα πηρε μονος του.
Στη περίπτωση μου έγινε μεγάλο μπέρδεμα. Παρέδωσε στην ACS. Αυτοί δεν δέχτηκαν το δέμα και ο Αλαγιάννης είχε μαύρα μεσάνυχτα. Μετά από αρκετά τηλέφωνα το δέμα το ανέλαβε μεταφορική όπου και παρέλαβα σε 3 μέρες. Η καθυστέρηση έγινε ναι μεν στην ACS αλλά δεν έλαβα καμία ενημέρωση.

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι μόνο οφελήθηκα, από τις έως τώρα τιμές του Αλαγιαννη. Δεν μπορώ να σκεφτώ ή να γράψω λοιπόν κάτι αρνητικό. Από φυσίγγια, δόξα τον Θεό, έχω αρκετά. Πλέον θα αναπληρώνω το απόθεμα ή με Ρουμελιώτικα ή με Navaro, από τον Αλαγιάννη, αν κρατήσει τις συγκεκριμένες τιμές. Και αυτός έβγαλε από εμένα και εγώ εξοικονόμησα από αυτόν. Οπότε όλα καλά!

Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι μόνο οφελήθηκα, από τις έως τώρα τιμές του Αλαγιαννη. Δεν μπορώ να σκεφτώ ή να γράψω λοιπόν κάτι αρνητικό. Από φυσίγγια, δόξα τον Θεό, έχω αρκετά. Πλέον θα αναπληρώνω το απόθεμα ή με Ρουμελιώτικα ή με Navaro, από τον Αλαγιάννη, αν κρατήσει τις συγκεκριμένες τιμές. Και αυτός έβγαλε από εμένα και εγώ εξοικονόμησα από αυτόν. Οπότε όλα καλά!
Παρομοίως
Ναναι καλά ο άνθρωπος, 40 κουτιά έχω από πάρει από εκεί σε πολυ καλη τιμη. Οτι χρειαστει απο εδω κ πέρα θα το ψωνίζω απο ρουμελιωτη προσπαθώντας τουλάχιστον για φετος να μεινω κάτω από το ψυχολογικό όριο των 9 💶/📦

Οι υπολοιποι ηταν σταθεροι με υψηλες τιμες ομως Δημητρη. Πχ ο Αλαγιαννης σε αυτα που αγορασα εγω ηταν κατα μεσο ορο 0,9 € πιο φθηνος απο Καλκατζακο ...τωρα ειναι 0,2 € ... ΑΡΑ εαν αγορασε αυτος ακριβα .. θα αγορασε κ ο Καλκατζακος.... αναλλογικα ειναι ολα ξερεις.
Και οποια εκπτωση εχει τωρα την εχει λογο ΦΠΑ ....... ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ .........
Εγώ αυτό με το ΦΠΑ δεν το καταλαβενω
24% δεν εχουμε σε όλοι την επικράτεια η μου ξεφεύγει κάτι;

Μέσα από το φόρουμ έγινε φίρμα ο συγκεκριμένος κ τώρα παραπονιέστε, πόσοι άραγε τον ήξεραν κ ψωνιζαν από αυτόν 2 χρόνια πριν, Υ.γ δεν έχω ψωνίσει κ ούτε πρόκειται, δεν θα σωθω αν γλιτώσω 5-6ε ,υπάρχουν και άλλοι στονχώρο κ τους στηριζω

Last edited:
Κάποια νησιά είναι σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ...για βοήθεια ...επιδότηση...σε νησιώτες
Ένα από αυτά είναι η Μυτιλήνη..

Κάποια νησιά είναι σε καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ...για βοήθεια ...επιδότηση...σε νησιώτες
Ένα από αυτά είναι η Μυτιλήνη..
Επιτρέπεται, εφεξής, από 1-7-2021, χωρίς χρονικό περιορισμό και ανεξάρτητα των πληθυσμιακών κριτηρίων, η μείωση, με υπουργική απόφαση, των συντελεστών του Φ.Π.Α., κατά 30%, για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο

Επιτρέπεται, εφεξής, από 1-7-2021, χωρίς χρονικό περιορισμό και ανεξάρτητα των πληθυσμιακών κριτηρίων, η μείωση, με υπουργική απόφαση, των συντελεστών του Φ.Π.Α., κατά 30%, για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο
Ναι Γρηγόρη...και δεν επιτρέπεται η πώληση με μειωμένο ΦΠΑ εκτός νησιού...είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση..

Και έχεις δίκιο...ότι το όνομα του νησιού είναι Λέσβος...Μυτιλήνη είναι πόλη στην Λέσβο..αν και η περισσότεροι όταν θέλουν να αναφερθούν στο συγκεκριμένο νησί...Μυτιλήνη το λένε...όπως και εγώ

Ναι Γρηγόρη...και δεν επιτρέπεται η πώληση με μειωμένο ΦΠΑ εκτός νησιού...είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση..
Ναι ουσιαστικά αφορά ο μειωμένος ΦΠΑ επιχείρηση που έχει έδρα σε αυτές τις περιοχές και πουλά σε άτομο που βρίσκεται σε αυτές τις περιοχές και μόνο ή επιχείρηση που έχει έδρα σε αυτές τις περιοχές και έχει αγοράσει από οπουδήποτε αλλού

βρε παιδια ας αφησουμε τον ανθρωπο να πουλα οσο θελει , ας δουμε την γενικη εικονα, απο το 2021 εως σημερα τα βασικα υλικα οπως μολυβδος κ πετρελαιο εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ , οκ ναι η πυριτιδα αυξηθηκε λογο πολεμου αλλα και παλι στο 1,6 γρμ * 25 = 40 γρμ στο κουτι να πηγε απο €75 .... €100 το κιλο , αρα στα 40 γρμ στη + €1 !!

Το 2021 ομως αγοραζαμε €7 το κουτι ... τωρα €10 !!!!!

1729887957088.png

1729888009339.png

βρε παιδια ας αφησουμε τον ανθρωπο να πουλα οσο θελει , ας δουμε την γενικη εικονα, απο το 2021 εως σημερα τα βασικα υλικα οπως μολυβδος κ πετρελαιο εχουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ , οκ ναι η πυριτιδα αυξηθηκε λογο πολεμου αλλα και παλι στο 1,6 γρμ * 25 = 40 γρμ στο κουτι να πηγε απο €75 .... €100 το κιλο , αρα στα 40 γρμ στη + €1 !!

Το 2021 ομως αγοραζαμε €7 το κουτι ... τωρα €10 !!!!!

View attachment 92796

View attachment 92797
M2 είναι τα χρήματα που κυκλοφορούν. Δες τί έγινε στις ΗΠΑ το 2020. Το ίδιο έγινε και στην Ευρώπη. Η καμπύλη που βλέπεις είναι το εκτύπωμα νέου χρήματος. Όλα τα χρήματα που έδιναν σε ΗΠΑ και Ευρώπη στους υπαλλήλους για να κάθονται σπίτι ήταν φρέσκο εκτυπωμένο χρήμα φτιαγμένο από αέρα. Δες πως απογειώνεται η καμπύλη στον κορωνοϊό. Αυτή η τεράστια εκτύπωση νέου χρήματος μείωσε την αξία του χρήματος. Το χρήμα τώρα αξίζει λιγότερο και άρα όλα τα προϊόντα θα έχουν μεγαλύτερη τιμή αν τα υπολογίζεις σε ευρώ, δολάρια κλπ επειδή η αξία τους πρέπει να διατηρηθεί η ίδια. Συγκεκριμένα το 21 που λες κυκλοφορούσαν 15 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τώρα το 2024 κυκλοφορούν 21 τρισεκατομμύρια δολάρια. Άρα όλα τα προϊόντα στα ράφια θα έχουν μεγαλύτερη τιμή αν υπολογίζεις την αξία τους σε δολάρια/ευρώ. Αν αντίθετα υπολογίζεις την αξία τους σε χρυσό, θα δεις ότι ίδια τιμή έχουν με το 21 γιατί ο χρυσός δεν υποτιμήθηκε.

m2.jpg

Λένε ότι έχει χαμηλές τιμές ο Αλαγιαννης λόγω του ΦΠΑ.Πως γίνεται στην Χίο να είναι ποιο ακριβά αφού έχουμε το ίδιο ΦΠΑ?
Βγάζει μεγαλύτερο κέρδος ο πωλητής
Πολύ σωστά. Όταν οποιαδήποτε επιχείρηση βρεθεί για οποιονδήποτε λόγο να έχει ένα κοστολογικό πλεονέκτημα έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δυο στρατηγικές.

Να αφήσει τις τιμές απαράλλαχτες ή ελάχιστα διαφορετικές και να εσωτερικεύσει αυτό το πλεονέκτημα ώστε να αυξήσει κερδοφορία.

Ή να μετακυλήσει αυτό το πλεονέκτημα (σε μεγάλο ή ολοκληρωτικό βαθμό) στον πελάτη του και να έχει έτσι ουσιαστικά χαμηλότερη τιμή.

Στη δεύτερη περίπτωση η αύξηση των κερδών θα έρθει από τη νέα πελατεία που θα κερδιθεί και η οποία θα αγοράσει πολλά άλλα προϊόντα είτε συμπληρωματικά (cross-selling) είτε και πιο ακριβά/με μεγαλύτερο περιθώριο κέδρους (up-selling), και από το μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών που θα κάνει ο επαγγελματίας λόγω της αυξημένης πελατείας προς τους δικούς του προμηθευτές δίνοντάς του νέο κοστολογικό πλεονέκτημα.

Ελαστικότητα ζήτησης, συνθήκες αγοράς και επιχιερηματική ευφυία καθορίζουν τι θα κάνει ο καθένας.

Ρε μιζεροι, τωρα διαβασα το θεμα, βρειτε κατι επικοδομητικο να κανετε για τον εαυτο σας και μην βγαζετε κομπλεξ με το παραμικρο...Λες και ζειτε σε αλλον πλανητη.Λιγο νερακι στο προσωπο και επιστροφη στην πραγματικοτητα.

Στη δεύτερη περίπτωση η αύξηση των κερδών θα έρθει από τη νέα πελατεία που θα κερδιθεί και η οποία θα αγοράσει πολλά άλλα προϊόντα είτε συμπληρωματικά (cross-selling) είτε και πιο ακριβά/με μεγαλύτερο περιθώριο κέδρους (up-selling), και από το μεγαλύτερο όγκο παραγγελιών που θα κάνει ο επαγγελματίας λόγω της αυξημένης πελατείας προς τους δικούς του προμηθευτές δίνοντάς του νέο κοστολογικό πλεονέκτημα.
Σε αυτό ελπίζουν όλα τα κυνηγοκαταστήματα γιατί από τα φυσίγγια κανένας δε βγάζει λεφτά. Όμως στην κατεστραμμένη ελληνική αγορά αυτά είναι θεωρητικά και δεν ισχύουν. Τελειώσανε οι εποχές που οι κυνηγοί αγόραζαν αξεσουάρ. Τώρα παίζουν άμυνα και αγοράζουν μόνο τα τελείως απαραίτητα. Όταν γκρινιάζουν για το αν αυξήθηκε η άδεια 10 ευρώ και τους φαίνεται "απαράδεκτο", τί περιμένεις;

Back