Αγριοπερίστερα

εδω που τα λεμε, για τα αγριοπεριστερα ποιο νουμερο σκαγιων προτιματε; το 7 η το 6;
Συνδυασμός και των 2.
Στην καραμπίνα πρώτο, δεύτερο 7 και τρίτο 6(αν προλάβεις να το ρίξεις) .
Στο δίκανο στην ανοιχτή το 7 και στην κλειστή το 6 .

Αμαρτία να ρίχνουμε στο μπουλούκι, σκαγιονπυμε πουλιά που πάνε χαμένα. Στο μόνο που δεν διστάζω να ρίξω έστω και αν πάει χαμένο είναι στα μπασταρδα η σε άσπρα που καμία φορά μπλέκουν μαζί τους, αν και τα άσπρα οικόσιτα δεν επιβιώνουν από τα γεράκια

εδω που τα λεμε, για τα αγριοπεριστερα ποιο νουμερο σκαγιων προτιματε; το 7 η το 6;
Αν πάω μόνο για αγριοπερίστερα βάζω στην δεξιά **** και 7άρι και στην αριστερή ** και 6άρι , αποφεύγω να ρίχνω σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 40 μέτρων για να μην τραυματίζω άσκοπα. Γενικά κρατάνε σκάγια και χάνονται πολλά πουλιά άδικα. Τα τραυματισμένα πολλές φορές αν πέσουν μακρυά προλαβαίνουν και κρύβονται χωρίς να είναι εύκολο να βρεθούν.
Τα περισσότερα όμως τα ντουφεκάω σε κυνήγι τρυγονιών οπότε στο όπλο έχω μόνο 7άρια.

Αμαρτία να ρίχνουμε στο μπουλούκι, σκαγιονπυμε πουλιά που πάνε χαμένα.
Συμφωνώ 100% και έχω πάψει να το κάνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Συμβαίνουν όμως κάποια σκηνικά κάποιες φορές που ενδείκνυται και το σκέφτομαι αφού έχουν περάσει τα πουλιά.

Το θέμα είναι να μην γίνεται εσκεμμένα, πέρσι αρπακτικα με ένα νεαρό, βασικά με τον πατέρα του γιατί άδειαζε το αυτογεμες μέσα στο κοπάδι και μάλιστα σε αποστάσεις μεγάλες το αποτέλεσμα να πέφτουν πουλιά μετά από ώρα στην θάλασσα η μακριά στο βουνό.
Η απάντηση του πατέρα, πως κανείς έτσι για τα βρωμοπεριστερα.
Με τέτοια μυαλά πρέπει η δεν πρέπει να μας το κόψουν τέλειος το κυνήγι.

Με τέτοια μυαλά πρέπει η δεν πρέπει να μας το κόψουν τέλειος το κυνήγι.
Σε όλα συμφωνώ, αλλά στην τελευταία φράση διαφωνώ απολύτως !!! ...
Επειδή κάποιοι είναι στόκοι (και σίγουρα όχι μόνο στο κυνήγι) είναι λάθος να βλέπει κάποιος λογικό να σταματήσει όλη τη δραστηριότητα του κυνηγίου !!!
Είναι σαν να λέμε ότι επειδή κάποιοι με μηχανάκια προσπερνούν από δεξιά, να σκέφτεται κάποιος να απαγορεύσει τα μηχανάκια στην Αθήνα ...

Περιμένοντας τα μιραζ , αλλά αυτα δεν!

View attachment 91084
Καλημέρα Δημήτρη, ούτε εδώ βγήκαν από τα νησιά τα κοπαδάκια των αγριοπερίστερων που βλέπουμε κάθε πρωί ...
Υποθέτω λόγω καιρού, το έχω δει πάλι αυτό και βγήκαν 1-2 ώρες αργότερα ...

Μετα την φόλα του προηγούμενου Σαββάτου ήθελα να παω να δω αν σταλάζει αυτο το νεράκι που υπήρχε σε ενα απότομο σημείο και κατά δεύτερον να δω αν θα παίξει τίποτα.
Το νεράκι ηταν εκεί και αυτο που στάλαζε ήταν αρκετό.Τα πουλια όμως δεν .
Κάθισα μέχρι 12 και το μονο που μου περασε ήταν ένα γύρω στις 10 κι αυτό την ώρα που δάγκωνα ενα αχλάδι. Σόι με τις ..."άλλες" δεν είναι , μην πω τίποτα άλλο.
Τα πουλιά που ξεφώλιασαν απο τους γκρεμούς ήταν γύρω στα 10 σπασμένα σε δυο κοπάδια. Αρα τα πουλιά μετατοπίστηκαν και πιστεύω περισσότερο λόγω έλλειψης τροφής λόγω και της ξηρασίας, αφού το νεράκι υπάρχει.
Δεν ασχολούμαι άλλο γιατι και δεν αξίζει ,αλλα και τα πουλιά ειναι μετρημένα οπότε κρίμα. Ισως να ξαναεπιχειρήσω τον Δεκέμβρη ,που ίσως να είμαι Αθήνα για λίγες μέρες. .yel.

Μετα την φόλα του προηγούμενου Σαββάτου ήθελα να παω να δω αν σταλάζει αυτο το νεράκι που υπήρχε σε ενα απότομο σημείο και κατά δεύτερον να δω αν θα παίξει τίποτα.
Το νεράκι ηταν εκεί και αυτο που στάλαζε ήταν αρκετό.Τα πουλια όμως δεν .
Κάθισα μέχρι 12 και το μονο που μου περασε ήταν ένα γύρω στις 10 κι αυτό την ώρα που δάγκωνα ενα αχλάδι. Σόι με τις ..."άλλες" δεν είναι , μην πω τίποτα άλλο.
Τα πουλιά που ξεφώλιασαν απο τους γκρεμούς ήταν γύρω στα 10 σπασμένα σε δυο κοπάδια. Αρα τα πουλιά μετατοπίστηκαν και πιστεύω περισσότερο λόγω έλλειψης τροφής λόγω και της ξηρασίας, αφού το νεράκι υπάρχει.
Δεν ασχολούμαι άλλο γιατι και δεν αξίζει ,αλλα και τα πουλιά ειναι μετρημένα οπότε κρίμα. Ισως να ξαναεπιχειρήσω τον Δεκέμβρη ,που ίσως να είμαι Αθήνα για λίγες μέρες. .yel.
Θείο,το ξεφλουδιζεις το αχλάδι?😙

Back