Spinning

Αρι, όταν λέω κοψίματα εννοώ ξαγκιστρωματα. Τα ψάρια τα δύο που ξαγκιστρωθηκαν, έφυγαν στην προσπάθεια μου να τα πετάξω έξω, στεγνά, χωρίς απόχη. Σκέφτηκα εκείνη την ώρα, άσε τώρα την απόχη, αφού όλοι έτσι τα πετάνε έξω. Δεν ήταν όμως τα ίδια μεγέθη. Αν είχα βάλει την απόχη στο νερό, θα έβγαζα και τα άλλα δύο. Δικό μου λάθος. Πήγα να το παίξω άνετος, να πω ότι δεν είχα εμπειρία στον χειρισμό της απόχης μόνος μου. Λόγω του εγγλέζικου έχω εμπειρία στο αποχιασμα.
Ωστόσο να βάλω ένα νούμερο μεγαλύτερη σαλαγκια.

Δεν εχω καταληξει προσωπικα ακομα αν στα ΜΙΚΡΑ πλανακια ειναι καλυτερο το αγκιστρι η η σαλαγγια... Επειδη απευθυνομαστε σε μικρα ψαρια πολλες φορες τα επιπολαια καρφωματα ειναι πιο ευκολο να ξαγκιστρωθουν με το αγκιστρι σχεση με τη σαλαγγια νομιζω, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κ σωστο βεβαια... Παντα εξαραταται κ πως τρωνε τα ψαρια...

Νομίζω πως ο αδερφός μου εννοούσε και ασιστ και σαλαγκιά, για την ακρίβεια αυτό εννοούσε γτ έτσι είναι τα πλανάκια του.

Νομίζω πως ο αδερφός μου εννοούσε και ασιστ και σαλαγκιά, για την ακρίβεια αυτό εννοούσε γτ έτσι είναι τα πλανάκια του.
Oκ ετσι ναι... Εγω δεν το καταλαβα καλα... Εχω 2-3 τετοια της majorcraft τα Jigpara αλλα δεν μοπυ εχουν δωσει τιποτα για να εχω αποψη... Στο Seaspin Leppa που ειχε μονο αγκιστρι στο πισω μερος κ ειναι ο πλανος που μου ειχε δωσει τα περισσοτερα ψαρια ολων των ειδων, οταν αλλαξα το αγκιστρι με σαλαγγια, ειχα καλυτερα καρφωματα παρατηρησα...

Ο καθε πλανος δουλευει διαφορετικα αναλογα και τον τροπο ψαρεματος. Εγω τα πλανακια να κοπαναω μαλακα. Μερικες φορες μπερδευονται. Αλλοι κανουν απλη ανακτηση στο πλανακι και δεν μπλεκει ποτε. Αλλος το κοπαναει σαν να μην υπαρχει αυριο. Το leppa για παραδειγμα εγω το αφηνω να κατεβει αρκετη ωρα πριν το κοπανησω παλι γτ το σχημα του ειναι τετοιο που οταν ειναι σε πτωση εχει την "καλη" του κινηση! Τεσπα οπως και στην ιδιογομωση ετσι και το καθε τεχνητο θελει ΔΟΚΙΜΕΣ! :)

με τη καλαμη τα ψαρεβες;;
για να μην εχεις σκησηματα απο τα στοματατους επιδη ειναι πολυ μαλακα το καλαμη θα πρεπει α ειναι πολυ παραβολικο και οχι κανενα ντουρο φαστ..
αλιος πρεπει να τα πεξεις πολυ με τα φρενα..
Δεν φταίει το καλάμι, μέχρι πέντε μέτρα από τα βράχια τα έφερνα "στεγνά" ...μετά έκανα την βλακεία.

το θεμα ειναι οτη το συκγεκριμενο ψαρη εχει παρα πολυ μαλακο στομα και σκηζεται με το παραμικρο..

εαν ειναι και μεγαλα σε μεγεθος για κανενα λογο δεν τα συκονουμαι χωρης αποχη..

ειναι κατη σαν το ψαρεμα κεφαλοποδων οπου με τα καταληλα εργαλια εχεις λιγοτερα σκησηματα.

Έτσι ακριβώς! Μπήκε μεγαλύτερη σαλαγκιά με πιο ανοιχτή νούλα.
Εγώ πάντως όταν είχα αυτό το θέμα με ένα πλανάκι, του έβαλα μικρότερη σαλαγκιά και το αποτέλεσμα ήταν ότι τα ψάρια καρφώνονταν και πιο μέσα αλλά και από δύο αγκίστρια της σαλαγκιάς! Είναι και θέμα τύχης βέβαια το πού θα καφωρθεί!

Εγώ πάντως όταν είχα αυτό το θέμα με ένα πλανάκι, του έβαλα μικρότερη σαλαγκιά και το αποτέλεσμα ήταν ότι τα ψάρια καρφώνονταν και πιο μέσα αλλά και από δύο αγκίστρια της σαλαγκιάς! Είναι και θέμα τύχης βέβαια το πού θα καφωρθεί!
Σωστό και αυτό αλλά μετά πάμε σε κατηγορία μύγας. Έχουν την ιδιαιτεροτητα αυτά τα ψάρια να σχιζονται εύκολα και ακόμα πιο μικρή δεν ξέρω τι θα κάνει. Θα δούμε σύντομα :)

Ένα στα ένα, χθες με σωστή αντιμετώπιση και....απόχη ;)
Εξαφανιζονται σιγά σιγά, μάλλον περνάει ο καιρός τους; Ένα μόνο, το οποίο το είδα κι'ολας όταν πέταξε νερά σε κυνήγι. Έριξα εκεί κοντά το πλανακι και το βούτηξε μετά από δύο τρία μαλακά τραβηγματακια εν μέσω ανάκτισης....μικρό 300αρι.

Ένα στα ένα, χθες με σωστή αντιμετώπιση και....απόχη ;)
Εξαφανιζονται σιγά σιγά, μάλλον περνάει ο καιρός τους; Ένα μόνο, το οποίο το είδα κι'ολας όταν πέταξε νερά σε κυνήγι. Έριξα εκεί κοντά το πλανακι και το βούτηξε μετά από δύο τρία μαλακά τραβηγματακια εν μέσω ανάκτισης....μικρό 300αρι.
Ολο το καλοκαιρι εδω θα ειναι! Απλα αλλαζουν οι προτιμησεις και οι συνηθειες τους...το πλανακι ποιο ειναι?

Το είχα βάλει φώτο Βασίλη λίγα ποστ πίσω, από το mafia και αυτό, 12γρ. Δεν ξέρω μάρκα, αν του πεις την σαρδελιτσα με την κίτρινη γραμμή, αυτό θα σου δώσει. Κοίτα και μεγάλωσε λίγο την φώτο μήπως και φανεί η μάρκα. Το κουτάκι το πέταξα.

Γιώργο και Βασίλη ένα άλλο πλανακι που δουλεύω εγώ εδώ στην Πρέβεζα με παρά πολλά καλά αποτέλεσμα σε γοφαρια,λετσες και μαγιατικα μικρά είναι το (ima gun)σε 2 σχέδια(σαρδελα και σε μωβ)αξιζει να το δοκιμάσετε.....
Το gun peki που λες το εχω σε ασπρο αλλα δεν εχει δουλεψει πολυ ισως επειδη δεν του εχω δωσει πολλες ευκαιριες. Αυτο που θελω να παρω ειναι το πλατυ jigpara της majorcraft. Φιλοι τα τσακιζουν με αυτο. Κατεβαινει αργα και κανει ανατανακλασεις λογω του σχηματος του...

Το είχα βάλει φώτο Βασίλη λίγα ποστ πίσω, από το mafia και αυτό, 12γρ. Δεν ξέρω μάρκα, αν του πεις την σαρδελιτσα με την κίτρινη γραμμή, αυτό θα σου δώσει. Κοίτα και μεγάλωσε λίγο την φώτο μήπως και φανεί η μάρκα. Το κουτάκι το πέταξα.
To xesta afterburner ειναι. Το εχω και αυτο σε ασπρο στα 7γρ...φιλος τις προαλλες με αυτο σε ροζ χρωμα εβγαλε γοφαρι 4.200!! Επειδη ψαρευε σε παραλια μολις το ψαρι επιασε αμμο κοπηκε το παραμαλλο και μπηκε με τα παπουτσια μεσα να το πιασει. Πως και γιατι ενα ψαρι χτυπησε σε τεχνητο μικροτερο απο το ματι του ενας θεος ξερει!!

Last edited:
Το gun peki που λες το εχω σε ασπρο αλλα δεν εχει δουλεψει πολυ ισως επειδη δεν του εχω δωσει πολλες ευκαιριες. Αυτο που θελω να παρω ειναι το πλατυ jigpara της majorcraft. Φιλοι τα τσακιζουν με αυτο. Κατεβαινει αργα και κανει ανατανακλασεις λογω του σχηματος του...
Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό Βασίλη αλλά επειδή μου αρέσει σαν σχήμα το έχω στα σχέδια να το πάρω για δοκιμή. Τώρα για το ima gun δωστου ευκαιρίες γιατί εδώ στα νερά τα δικά μας κάνει κηδείες.....

To xesta afterburner ειναι. Το εχω και αυτο σε ασπρο στα 7γρ...φιλος τις προαλλες με αυτο σε ροζ χρωμα εβγαλε γοφαρι 4.200!! Επειδη ψαρευε σε παραλια μολις το ψαρι επιασε αμμο κοπηκε το παραμαλλο και μπηκε με τα παπουτσια μεσα να το πιασει. Πως και γιατι ενα ψαρι χτυπησε σε τεχνητο μικροτερο απο το ματι του ενας θεος ξερει!!
Βασίλη μια ερώτηση ρε φίλε, γιατί τα πλανακια τα παίρνεις σε άσπρα;εδω σε εμάς το άσπρο δεν δουλεύει καθόλου.....

Last edited by a moderator:
Το Σάββατο το βράδυ πόνεσαν τα χέρια μου από το ρίξε βγάλε αλλά δυστυχώς ούτε οι λούτσοι φάνηκαν ούτε τα λαβράκια.
Τι σκληρά τεχνητά τι σιλικόνες τι πλανάκια τίποτα!!!.buy buy.
Οπότε κατά της 10:00 το βράδυ άρχισα να μουρμουράω....''κυνήγι και πάλι κυνήγι''!!!:D .hunter.1

Το Σάββατο το βράδυ πόνεσαν τα χέρια μου από το ρίξε βγάλε αλλά δυστυχώς ούτε οι λούτσοι φάνηκαν ούτε τα λαβράκια.
Τι σκληρά τεχνητά τι σιλικόνες τι πλανάκια τίποτα!!!.buy buy.
Οπότε κατά της 10:00 το βράδυ άρχισα να μουρμουράω....''κυνήγι και πάλι κυνήγι''!!!:D .hunter.1
Φιλε που μενεις να σου πω μερως με λουτσους και λαβρακια?

Back