Spinning

Καλησπέρα σε όλους. Δεν είχα σκοπό να πάω για ψάρεμα σήμερα μιας και έχω διάβασμα και το βράδυ παίζει η θρυλάρα. Χθες όμως πήγα για φαγητό με έναν φίλο και με ξεσήκωσε για ένα κοντινό. Έτσι λοιπόν 5.30 ήμασταν στον βράχο εν αναμονή για τα κοκκάλια. Με το ξημέρωμα άρχισαν τα κυνήγια, σημάδι ότι τα ψάρια είχαν έρθει! Γρήγορα κάποιοι άρχισαν να βγάζουν ψάρια αλλά όχι αυτά που περιμέναμε. Είχε μπει ένα κοπάδι λιτσομελάνουρα στο λιμάνι! Έπιασα δύο τα οποία ξαγκιστρώθηκαν μετά από λίγα δευτερόλεπτα...έχουν μικρό στόμα και δεν τα κάρφωνα καλά γαμώτο! Αργότερα μπήκαν και τα κοκκάλια! Ήταν στιγμές που η θάλασσα κυριολεκτικά έβραζε! Κατάφερα και πήρα 3, τα 2 εκ των οποίων ήταν μεγάλα για το είδος! Γενικά τα ψάρια είχαν πολύ όρεξη. Οι περισσότεροι τα ψάρευαν με ζωντανό (αθερινάκι) που έβγαζαν επί τόπου και δόλωναν, με αποτέλεσμα να βγάλουν πολλά! Και όταν λέω πολλά εννοώ πολλά!!! Φωτογραφίες από το σπίτι...

Ωραιος Βασιλη,καλη αρχη!!!

Ωραιος Βασιλη, ειναι απολαυση τα ατιμα ειιδκα με ψιλα εργαλεια...
Με τι επαιξες μπαλα? Χελακι-Buldo, πλανακι, κουταλακι?

Last edited:
Ωραιος Βασιλη, ειναι απολαυση τα ατιμα ειιδκα με ψιλα εργαλεια...
Με τι επαιξες μπαλα? Χελακι-Buldo, πλανακι, κουταλακι?
Έχεις δίκιο Άρη! Έκανα μαλακία και πήρα το σκληρό καλάμι μου και δεν τα ευχαριστήθηκα...ίσως για αυτό έχασα και τα λιτσομελάνουρα! Με πλανάκια τα έβγαλα...Σε raglou δεν χτύπησε τίποτα! Σε ζωντανό όμως...ΠΟΛΛΑ!!!!
Με αυτό (λευκό χρώμα, 9γρ.) τα έβγαλα και τα 3 κοκκάλια. Έχει επιπλέον assist αγκίστρι μπροστά.
http://www.plat.co.jp/BlueBlue/SEA-RIDE-MINI_ima2.jpg
Σε αυτό (ΚΙΗ χρώμα, 18γρ.) χτύπησαν τα λιτσομελάνουρα και τα έχασα!
http://img.pecheur.com/jig-maria-mucho-lucir-45g-z-730-73091.jpg

Φαντασου να τους βαλεις φωτο αγκαλια με καμια τουριστρια στην παραλια .sarcastic.
Το έχω στο μυαλό μου να τους την κάνω μια μέρα Χρύσανθε! Αλλά δυστυχώς εκεί που πάω συνήθως έχει μαντράχαλους...

Το έχω στο μυαλό μου να τους την κάνω μια μέρα Χρύσανθε! Αλλά δυστυχώς εκεί που πάω συνήθως έχει μαντράχαλους...

Εμας φίλε δεν μας χαλάει.Φωτογραφίσου αγκαλιά με έναν μαντράχαλο.....very happy.

Εχω στα χερια μου το καινουργιο μηχανακι, τελικα ενα daiwa legalis 2500 ha...
http://skalisoutdoor.com/Μηχανισμοί/Daiwa-Legalis-HA
Η εικονα της αντιπροσωπειας ειναι το παλιοτερο Legalis, τωρα εχει μερικες μικρες αλλαγες στο σωμα...
Πηγα σε πιο ασφαλης επιλογη τελικα κ με λιγοτερο βαρος, ωραιο δειχνει σαν κατασκευη, οι εντυπωσεις στην πραξη...
Η μια μπομπινα του θα γεμιστει με νημα Oceanic Power jig 8κλωνο με διαμετρο 0,10 κ αντοχη στα 10 κιλα... Ειναι λιγο μικρη η διατομη του αλλα διαβασα οτι στην πραγματικοτητα τα νηματα της oceanic ειναι πιο χοντρα απο το αναγραφομενο οποτε δεν πηγα σε 0,15... Ωραιο δειχνει κ σαν αισθηση κ στην αντοχη.... Η αλλη μπομπινα με πετονια...
Το μεσημερι εχει γεμισμα στο μηχανισμο, ελεγα να βαλω πρωτα μερικες στρωσεις πετονια για να πατησει καλα το νημα και μετα να προσθεσω 150 μετρα αυτου (σπαζοντας δηλαδη στα δυο το καρουλι)...
Μαθαμε κ τον Tony Pena... Ποιος μας πιανει...χαχαχαχα...
Παραμαλο 0,30 αορατο...

Εξαιρετική επιλογή Αρι, πρόσεξε το και θα βαρεθεις να το ψαρεύεις!
Εγώ θα έπαιρνα το 3000 λόγω των παραπάνω φρενων και ποσότητα πετονιας.
Εξαιρετική και σοβαρή εταιρεία με ανταλλακτικά σε στοκ(usa).
Καλοψαρευτο λοιπόν!!
Τώρα όμως δεν έχει δήθεν δικαιολογίες :μου έφυγε,τα φρενα,έχει πετσικαρει το σασί, κλπ.

Last edited:
Τώρα όμως δεν έχει δήθεν δικαιολογίες :μου έφυγε,τα φρενα,έχει πετσικαρι το σασί, κλπ.
.sarcastic.
Αν κ ο καλος εξοπλισμος πολλες φορες βοηθαει κ προνοει τις δικες μας βλακειες, περα απο την πλακα κ τα πειραγματα τα λαθη ειναι παντα δικα μας κ αν δεν την πατησεις δεν θα αρχισεις να προσεχεις περισσοτερο...
Πιο πολυ με ενδιαφερει να δω τη συμπεριφορα του νηματος που ειναι κατι πρωτογνωρο για μενα...
Γιαννη τον φοβηθηκα λιγο τον 3000αρο μιας κ η Daiwa ειναι λιγο πληθωρικη στα μεγεθη της... Τα φρενα δεν με προβληματισαν, ειδικα για μενα που ψαρευω με σχετικα λεπτα εργαλεια...
Υ.γ Κανει ενα κροταλισμα στα φρενα το Daiwa ονειρο... .eat. Δεν χορταινω να τα ακουω... .ghe.

.sarcastic.
Πιο πολυ με ενδιαφερει να δω τη συμπεριφορα του νηματος που ειναι κατι πρωτογνωρο για μενα...
Υ.γ Κανει ενα κροταλισμα στα φρενα το Daiwa ονειρο... .eat. Δεν χορταινω να τα ακουω... .ghe.

Το νήμα δεν συγχωρεί λάθη!!!
Φρόντισε να γεμίσεις το καρουλι σφιχτα και το νήμα να μην είναι στριμμενο.
Μερικά τεχνητά έχουν την τάση να στριφογυριζουν στον αέρα κατά τη βολή, αυτά θέλουν προσοχή. Εναλλασουμε δεξιά και αριστερά τον τρόπο βολής η ξετυλιγουμε το νήμα περιοδικά και το ξεστριβουμε.
Στριμμενο νήμα ή χαλαρα μαζεμενο σημαίνει αργά ή γρήγορα μπλεξιμο κατά τη βολή, σπασιμο του νήματος και χάσιμο του τεχνητου.
Χαλαρά τυλιγμενο νήμα επίσης, κατά το τραβηγμα μεγάλου ψαριού, μπορεί να χωσει το νήμα στο χαλαρό από κάτω και να το κόψει. Ακραίο αλλά συμβαίνει.
Τα πλεονεκτηματα όμως είναι πολλά και αξίζει το ρίσκο.
Όσον αφορά τον ήχο από τα φρένα, δεσε κανένα σκυλάκι στο καλαμι και αστω να τρέχει στον καμπο.θα ευχαριστηθεις ήχο και τραβηγμα.

Last edited:
[Q UOTE="aris_kalamata, post: 17566, member: 2"].sarcastic.
Υ.γ Κανει ενα κροταλισμα στα φρενα το Daiwa ονειρο... .eat. Δεν χορταινω να τα ακουω... .ghe.[/QUOTE]

Θα σου πρότεινα οταν ερθει κάτω ο αλεπουδιάρης η ο άλλος που θα εφτιαχνε τις βέργες,να τους δέσεις με το νημα και να τους βάλεις να τρέχουν με τα φρένα να κάνουν σαν ροκάνα.....victory.

Ακόμα αυτές οι βέργες;;;;!!!!
Και εγώ περιμένω μια μέτρηση σκητ τσοκ της Beretta......

Αριστο καλοψαρευτο το μηχανάκι, αφού έχει και silent oscillation system δεν το φοβάμαι... άκου toni pena ο νέος... Αχαχαχα

Εχω στα χερια μου το καινουργιο μηχανακι, τελικα ενα daiwa legalis 2500 ha...
http://skalisoutdoor.com/Μηχανισμοί/Daiwa-Legalis-HA
Η εικονα της αντιπροσωπειας ειναι το παλιοτερο Legalis, τωρα εχει μερικες μικρες αλλαγες στο σωμα...
Πηγα σε πιο ασφαλης επιλογη τελικα κ με λιγοτερο βαρος, ωραιο δειχνει σαν κατασκευη, οι εντυπωσεις στην πραξη...
Η μια μπομπινα του θα γεμιστει με νημα Oceanic Power jig 8κλωνο με διαμετρο 0,10 κ αντοχη στα 10 κιλα... Ειναι λιγο μικρη η διατομη του αλλα διαβασα οτι στην πραγματικοτητα τα νηματα της oceanic ειναι πιο χοντρα απο το αναγραφομενο οποτε δεν πηγα σε 0,15... Ωραιο δειχνει κ σαν αισθηση κ στην αντοχη.... Η αλλη μπομπινα με πετονια...
Το μεσημερι εχει γεμισμα στο μηχανισμο, ελεγα να βαλω πρωτα μερικες στρωσεις πετονια για να πατησει καλα το νημα και μετα να προσθεσω 150 μετρα αυτου (σπαζοντας δηλαδη στα δυο το καρουλι)...
Μαθαμε κ τον Tony Pena... Ποιος μας πιανει...χαχαχαχα...
Παραμαλο 0,30 αορατο...

σκατοψαρευτο ρε... πρωτον γιατι δεν εβαλες πετονια απο κατω ηταν υποχρεωτικη για να στρωσει το νημα...και για να μη γυρναει γυρω γυρω ολοι πανω στη μπομπινα.

παραμαλο ανεβα λιγο στο 0,35 με 0,38 αορατο ειναι μη το φοβασαι ..εγω βαζω 0,52 ....

ασε τον τονυ πενα κ ζητα απ οτον γιωργο ενα γιαπωνεζικο παραλλαγη του τονυ πενα που του ειχα στειλει στο youtube..δεν ειμαι σπιτι γιαυτο λεω.

Ρε Άκη κάνε δουλειά σου κ άσε το παλικάρι να δουλέψει το νήμα έτσι όπως μόνο εκείνος ξέρει... ☺ Εγώ του έδωσα 1 μήνα καιρό μέχρι να το φουνταρει στην θάλασσα... ☺

Ρε τι είσαστε εσείς...;
Μη δείτε άνθρωπο να προκοψει και του την πεφτετε με τη μία.

Back