Kurzhaar

παιδια καλησπερα σας. θα ηθελα τα φωτα σε οσους εχουν την αναλογη εμπειρια, η σε αυτους που ετυχε να βρεθουν στην ιδια θεση με μενα
λοιπον. ενας φιλος, μου δινει ενα κουρτσχαρ 14 μηνων. το σκυλι μεχρι πριν λιγο καιρο δεν ειχε βγει καθολου στο κυνηγι. ο φιλος μου το πηρε (του το εδωσε ενας αλλος φιλος που εδω και 2 χρονια τελικα δεν εχει βγαλει αδεια) απο εναν αλλον φιλο. το σκυλι αποτι μου ειπε ειναι αγορασμενο.
ο φιλος μου εχει ενα σετερρ και το πηρε για να βγει εξω το ζωο και να μην παει χαμενο. σε 3-4 εξοδους που το εβγαλε μαζι με το σετερρ, το κουρτσχαρ δεν ανοιξε καθολου, και δεν φανηκε το σκυλι να ανοιξει και να ψαξει. ασχετα αν δεν ξερει τι ψαχνει. πηγαινε μερικα μετρα μακρια απο τον κυνηγο, και μετα ξανα γυρο απο τα ποδια του.
αξιζει να ασχοληθω με αυτο το ζωο? το ζωο αποτι ειδα εχει τα στανταρ της φυλης εμφανησιακα.
 
Καλησπερα Γιαννη.
στο προφιλ σου λεει εισαι ετων 15.....τοσο εισαι πραγματι?
φιλε κανενας δεν μπορει να σου απαντησει με ασφαλεια.
14 μηνών κουραβι αλλαξε 3 αφεντικα.
ενα καθε 5 μήνες.
Δεν μπορω να ξέρω εαν περασε καλα...εαν του δωθηκαν ερεθισματα....εαν εχει παθος κ μύτη κ απλα νιωθει ανασφαλης....η εαν ειναι μουφα.
οι γονεις του ηταν κυνηγοσκυλα?
κυνηγιουνταν?
εχουμε υποβαθρο?
ειναι πολυ παραγοντες για να μπορεσεις να κρίνεις.
Οποταν η ρισκαρεις κ δουλευεις μεχρι να ξερεις που να βασιστεις....ειτε το αφήνεις κ δεν περνεις το ρίσκο της καθυστέρησης.
Η ποιντερ μου ετσ ειναι.
κ εχει απστευτη μυτη κ παθος.
εαν δεν βγει με την κουρτσχααρ μου θα γυριζει συνεχεια κοντα μου.
Ξερω όμως τι αξιζει γιαυτό κ το παλευω.
εγω θα ρισκαρα.....εαν δεν καθοταν θα το κανα δωρο σε φιλο μη κυνηο.
 
Απλα για να ξερεις.
η ποιντερ μου οταν δεν βγαινει με την μεγαλη μενει κοντα μου μεχρι να παρει μυρωδια απο θηραμα.
τοτε μεταμορφωνετε.
εχει φερμαρει λαγους κ περδικες που δεν περιμενα με τιποτα.
ψαχνει ανεξαρτητα απο την μεγαλη κ εχει πρωτοβουλια αρκει να ειναι μαζι.
μονη της πανρα επιστρεφει πισω συχνα μεχρι να βρουμε θηραμα.
πολλοι το σκυλι αυτο θα το απεριπταν .
Ξερω ομως οτι ειναι θεμα ωριμοτητας κ ανασφάλειας αφου απο κουταβι ειναι συνεχως με την μεγάλη.
Γιαυτο κ ξερω οτι θα αλλαξει κ αξιζει να βασιστω σε αυτην.
πολλες φορες βοαζομαστε με τα κουταβια μας.
μαθε οσο πιο πολλα μπορεις για το σκυλι μεχρι τωρα εκει που ηταν.
μαθε για τους γονεις.
κανε το να σε αγαπησει κ να δουλεψει για σενα κ δωστου ερεθισματα.
θα χασεις εναν χρονο αλλα θα ξερεις οτι εκανες τελικα την σωστη επιλογη.
ειδα πολλα σκυλια πριν τα δυο χρονια να ναι του κωλ........κ πριν τα τρια να χουν μεταμορφωθει......αρκει που ειχαν τα προσοντα.
κ τα χαρηκαν οχι οι αγοραστες τους....αλλα αυτοι που τους τα χαρησαν...
 
καλησπερα σε ολη την παρεα. θα ηθελα την γνωμη σας (αν καποιος φυσηκα γνωριζει) και της συμβουλες σας. εχω παρει ενα κουταβι, και το πηρα 46 ημερων απο μια γεννα η οποια ειχε 10 μικρα. καλος η κακος, διαλεξα το πιο μικροκαμωμενο και το πιο αδυνατο απολα. αλλα το πιο ζωηρο, και το πιο εξυπνο, απο αυτα που μπορεσα να κρινω βλεποντας ολα τα κουταβια.

θα ειμαι αναλυτηκος, μιας και θελω να δωσω ολα τα στηχεια, για να γνωριζετε.

το σκυλι το μετεφερα στο κλουβι του, και διπλα ειχα ενα ησυχο λαμπραντορ 3 χρονων, και ενα σετερ 4 χρονων. αγορασα κροκετα για κουταβια αναπτυξης, και του εβαλα να φαει. δοκιμασε να φαει μερικες κροκετες και της παρατησε. εγω φησυκα μεσα στο αγχος, μιας και το κουταβι ειναι αδυναμο και αυτη η ηλικια ειναι πολυ κρισιμη. το κουτα απο την μερα που το πηρα εχει διαροια καφε χρωματος. νερο μιλαμε. δοκιμασα να του δωσω κοτοπουλο βρασμενο, αλλα και παλι δεν εφαγε. τωρα εδω και δευτερη μερα το ταιζω με ιδικο γαλα για κουταβια, βιταμινες, και απο σημερα αρχησα την θεραπεια γιαα τα σκουλικια. στην αρχη φοβηθηκα μηπως και το χασω το κουταβι για κανεναν τυφο. αλλα ο γιατρος μουπε πως δεν εχει τα συμπτωματα, και απο την στιγμη που δεν κανει εμετο. φησυκα εδω και 2 μερες το εχω παρει απο τον εξωτερικο του χωρο και το περασα μεσα σε πιο ζεστο μερος. σημερα για πρωτη φορα το πρωι εφαγε μονο του το γαλα με την ζαχαρι που το εδωσα (ζαχαρι λογο αναγκων του σε θερμιδες) αλλα κοιμαται σηνεχως και οταν ξυπνησει, παει και κανει ακομη διαροια. το πρωι πρωι εκανε πιο σφυχτη διαροια, ενω μετεπητα παλι νερο. εχτες ο γιατρος του εβαλε και μια ενεση για την διαροια. εσεις εχετε καμια ιδια η παρομια εμπειρια αυτης της καταστασης? καμια αποψη εχουμε απο κανεναν?
 
Γιάννη η γνώμη μου είναι να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη και από άλλον γιατρό.
Εύχομαι περαστικά και να πάνε όλα καλά.
 
Γιαννη το συντομοτερο σε αλλον γιατρο,δεν προβλεπεται το ζωο υστερα απο αγωγη να συνεχιζει τις διαροιες,προσοχη μην το χασεις απο αφυδατωση.Ευχομαι ολα να πανε καλα και ενημερωσε μας για την εξελιξη του ζωου.:)
 
γεια σας παιδια!! ειμαι πολυ χαρουμενος. σημερα αναγκαστηκα και πηρα απο μπρος της το πιατο με της κροκετες. ηθελε να φαει παραπανω αποτι πρεπει.

αρχησε να τσαμπουκαλευεται κιολας με διαφορα πραγματακια..micle.

αααα... και τα κοπρανα? πετρα. αχαχαχα
 
γεια σας παιδια!! ειμαι πολυ χαρουμενος. σημερα αναγκαστηκα και πηρα απο μπρος της το πιατο με της κροκετες. ηθελε να φαει παραπανω αποτι πρεπει.

αρχησε να τσαμπουκαλευεται κιολας με διαφορα πραγματακια..micle.

αααα... και τα κοπρανα? πετρα. αχαχαχα

.shake hands. Άντε τώρα πάμε γερά και για την πρώτη φέρμα!!! :)
 
γεια σας παιδια!! ειμαι πολυ χαρουμενος. σημερα αναγκαστηκα και πηρα απο μπρος της το πιατο με της κροκετες. ηθελε να φαει παραπανω αποτι πρεπει.

αρχησε να τσαμπουκαλευεται κιολας με διαφορα πραγματακια..micle.

αααα... και τα κοπρανα? πετρα. αχαχαχα
Μπράβο ρε φίλε! σιδερένιο από δω και μπρος...
 
Χαιρετω την παρεα .Εχω ενα πανεμορφο κουρτσχααρ θυληκο πολυ καλο στο κυνηγι .Ψαχνω συναδελφο να εχει αρσενικο πολυ καλο κυνηγο κουρτσχααρ για γεννα. Εχω χαρτια Κοε και βιβλιαριο ολων των εμβολιων της .Ειμαι στη θεσσαλια .
 
παιδες μια ερωτηση σου εχοντες την εμεπιρια.

ενα σκυλι κουρτχααρ, στο ξεκινημα του, φερμαρει στην μυρουδια σε κοντινη αποσταση και μετα απο εμπειριες κρατα και μεγαλωνει την αποσταση της φερμας?

η αποσταση εξαρτατε στο ποσο καλη ειναι η μυτι του?

η γενικα τα κουρτσχααρ εχουν κοντινες (στο θηραμα) φερμες?

η συνεναιση μαθενετε στα κουρτσχααρ, η ειναι εμφυτη?

αα και κατι ακομη.

πως πρεπει να συμπερηφερθω στο σκυλι στο πρωτο του αγριο θηραμα την στιγμη που απορταρει? φοβαμε μηπως απο τον φοβο μου μην χαλασει η μασησει το θηραμα, κανω κατι λαθος και χαλασω το απορτ του.
 
1) Σε μέσο όρο, ναι. Πολλά στην αρχή πλησιάζουν τόσο που ξεσηκώνουν το πουλί, άλλα το πλησιάζουν πολύ πολύ κοντά αλλά δεν το προγκούν, με τις εμπειρίες βελτιώνονται.
2) Για ένα έμπειρο σκύλο ναι, αλλά όχι μόνο, παίζουν ρόλο και το μυαλό του και η νευρικότητα του και η ανταγωνιστικότητα κλπ κλπ
3) Κοντινότερα από τις Αγγλικές φυλές, πάνω από τον μέσο όρο των ηπειρωτικών.
4) Και τα δύο, όταν είναι έμφυτη (καλές γραμμές) μπορεί να θέλει βελτίωση (σταθεροποίηση), οι εμπειρίες παγιώνουν την συναίνεση.
Αν έχεις κάνει όλα τα μαθήματα που απαιτούνται για το σωστό απόρτ δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Η ψεύτικη αδιαφορία του χειριστή ανιχνεύεται αμέσως από τον σκύλο.
 
μια ερωτηση ακομη. μια σκυλα 2 χρονων την εχω για δοκιμη. να την δοκημασω μαζι με το εμπειρο που εχω η μονη της? και τι πρεπει να προσεξω σε αυτην την δοκιμη? για κουρτσχααρ μιλαμε.

στην μπεκατσα θα βγω.
 
Να δοκιμάσεις αν έχει ψηθεί καλά, αν έχει αλάτι, πιπερακι... εντάξει πλάκα κάνω.
Επειδή από τις ερωτήσεις σου καταλαβαίνω πως δεν έχεις την ικανότητα να πετύχεις κάτι αξιόλογο απο την δοκιμή θα σου πρότεινα να πάρεις μαζί σου έναν γνωστό σου που να γνωρίζει όχι μόνο απο σκύλους φέρμας αλλά και πολύ καλά τον τρόπο που κυνηγά η φυλή. Πρώτα μόνο του για πολλές ώρες σε διάφορα τοπία και αφού αποφασίσετε πως σας κάνει τότε δοκιμάστε το και με άλλο σκύλο για να δείτε κατά πόσο συνεργάζεται, οδηγεί ή ακολουθεί κλπ
 
Back
Top