Εδώ θα μιλάμε για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής. Ελάτε να γίνουμε πολλοί!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ αλλά σκόρπιοιΕδώ θα μιλάμε για το άθλημα της πρακτικής σκοποβολής. Ελάτε να γίνουμε πολλοί!
Καταρχήν συνάδελφε έκανες μια πολύ ωραία συγκέντρωση, ειδικά για άνθρωπο που δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο όπλο εντατικά. Στα ποσά μέτρα έριξες; 25; Άλλη ευχάριστη τα πιατακια άλλη το πιστόλι το καθένα έχει και το βαθμό δυσκολίας του. Όπως στο λειοκαννο έχουμε το τραπ, το σπορτινγκ και αλλά έτσι και με το πιστόλι ή το τυφέκιο. Δεν υπάρχει μόνο ο σταθερός στόχος των 25 μέτρων υπάρχει και των 300 (με τυφέκιο), υπάρχει η πρακτική με λειοκαννο, πρακτική με πιστόλι και πάει λέγοντας.Χθες ήμουν σκοπευτήριο Χαιδαρίου ,για να πάρω την σκοπευτική ταυτότητα(ρίχνω sporting κατα κύριο λόγο)και με βάλαν να δοκιμάσω με ένα walther cp88 9άρι.Σημάδευα το Α στο στόχο αλλά δεν έχω συνηθήσει και είχα τα δύο μάτια ανοιχτά όπως το λειόκανο.Ο επικεφαλής προπονητής μου έλεγε να ευθυγραμμίζω τα σκοπευτικά με το Α του χαρτιού αλλά εγώ κοίταγα το Α.Ωραία ήταν αλλά θα προτιμήσω τα πιατάκια.
Και οι αγκωνες των χεριων ειναι ανοιχτοι.Καταρχήν ξεκίνησες με ένα από τα πιο αντιπαθητικα όπλα....το Walter έχει από τις πιο ασαφής και σπογγώδης σκανδαλες.... δοκίμασε να αλλάξεις λίγο την λαβή σου...ο αριστερός αντίχειρας παράλληλα με την κάννη του όπλου η παλάμη του αριστερού χεριού γεμίζει το κενό που αφήνει το δεξί χέρι..... και επειδή έχεις μεγάλα δάκτυλα δοκίμασε ο δείκτης του αριστερού χεριού να μπει μπροστά από το χειροφυλακτηρα της σκανδάλης....
Τα χέρια σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο....με τους αγκώνες σπασμένους ώστε να λειτουργούν ως αμορτισέρ....τα πόδια ανοικτά στο ύψος των ώμων με το αριστερό ελάχιστα πιο μπροστά από το δεξί για ισορροπίαΚαι οι αγκωνες των χεριων ειναι ανοιχτοι.
Στην τριτη φωτο τα χερια φαινονται χαλαρα, εγω ξερω πως πρεπει να ειναι τεντωμενα με τους αγκωνες προς τα μεσα, ετσι μου εμαθε ο εκπαιδευτης μου.Τα χέρια σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο....με τους αγκώνες σπασμένους ώστε να λειτουργούν ως αμορτισέρ....τα πόδια ανοικτά στο ύψος των ώμων με το αριστερό ελάχιστα πιο μπροστά από το δεξί για ισορροπία
Αυτή είναι μια παλιότερη εκδοχή... επίσης επειδή έχει λάθος λαβή το αδύνατο χέρι είναι χαμηλότερα από το δυνατό.... οπότε δεν ασκούν ίδια πίεση.... και δεν αποσβενουν κανένα μέρος της ανάκρουσης.Στην τριτη φωτο τα χερια φαινονται χαλαρα, εγω ξερω πως πρεπει να ειναι τεντωμενα με τους αγκωνες προς τα μεσα, ετσι μου εμαθε ο εκπαιδευτης μου.
Συμφωνώ και επαυξάνω...Αν κοιτάξεις προσεκτικά τη φωτογραφία θα δεις ότι η ακίδα μπροστά είναι πιο κάτω από το πίσω σκοπευτικό..... οπότε οι σφαίρες πηγαίνουν κάτω από το Άλφα. Επίσης η απόκλιση προς τα δεξιά είναι απότομο τράβηγμα σκανδάλης και λάθος λαβή...το αδύνατο χέρι σφίγγει λιγότερο από το δυνατό
Δεξί κυρίαρχο..Το αριστερό χέρι ή αδύνατο σφίγγει σε ποσοστό 70/30 στην λαβή του πιστολιού....σε άλλους και 80/20....το δυνατό χέρι ουσιαστικά πιέζει μόνο τη σκανδάλη.... πολύ dry shooting.... χρειάζεται. Το κυρίαρχο μάτι σου είναι το δεξί;