Franchi Team

Όταν αφαιρείς μέταλλο από την κάννη και μάλιστα στο σημείο που δέχεται τις υψηλότερες πιέσεις, δεν είναι ότι καλύτερο.
Αυτό ξέρω.
Όχι δεν έχω δεί κανένα όπλο πριν και μετά.

Ο Ψυλλάκης είναι οπλουργός;
Όχι είναι ένας από τους πολύ καλούς Έλληνες σκοπευτές, που ασχολείται χρόνια με τη διαμόρφωση κώνου και με την κατασκευή των ξύλινων μερών του όπλου.

Σαν να πηγαίνεις σε πρακτικό χειρουργό.
εμενα παντως εκτος απο πολυ καλος μου φιλος μου εκανε την xtrema ceracote και το οπλο εγινε καινουριο δεν το πιστευα και μια xlr που ειχα παλια μου την εκανε κωνους και το οπλο κενταγε απλα το παιδι ειναι πολυ καλος και μερακλης και φυσικα απο κοντακια πρωτος ειδικα τα σκοπευτικα

εμενα παντως εκτος απο πολυ καλος μου φιλος μου εκανε την xtrema ceracote και το οπλο εγινε καινουριο δεν το πιστευα και μια xlr που ειχα παλια μου την εκανε κωνους και το οπλο κενταγε απλα το παιδι ειναι πολυ καλος και μερακλης και φυσικα απο κοντακια πρωτος ειδικα τα σκοπευτικα
Έκανε κώνο στη fabarm που έχει τόσο ιδιαίτερη διαμορφωση η κάννη;Όλα τα άλλα είναι αποδεκτά, ξύλα βαφές ,αλλά εσωτερικά την κάννη δεν την πειράζεις γιατί δεν έχει επιστροφή ,αυτή είναι η άποψη μου.

Έκανε κώνο στη fabarm που έχει τόσο ιδιαίτερη διαμορφωση η κάννη;Όλα τα άλλα είναι αποδεκτά, ξύλα βαφές ,αλλά εσωτερικά την κάννη δεν την πειράζεις γιατί δεν έχει επιστροφή ,αυτή είναι η άποψη μου.
Γιατί τι είναι η fabarm και σε wintsister έχει γίνει κώνος ,και σε Mossberg, και σε Remington.Κοιταξε αν ξέρει ο μάστορας βελτιώνεται το όπλο .Τώρα το πειραγμένο όπλο μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει είναι όπως το πειραγμένο αμάξι .Εξάλλου χρειάζεται παρατήρηση ,ικανότητες ,αντίληψη και πολλές βολές σε διάφορα. Τερέν και συνθήκες για να καταλάβεις ότι όντως κρατάς εργαλείο που σε βοηθά .Συνήθως η πλειοψηφία δε θα το καταλάβει εύκολα διότι θέλει όμορφο ντουφέκι και να κάνει πάντα μπαμ γι'αυτό και η πρωτοκαθεδρία της benelli.

Γιατί τι είναι η fabarm και σε wintsister έχει γίνει κώνος ,και σε Mossberg, και σε Remington.Κοιταξε αν ξέρει ο μάστορας βελτιώνεται το όπλο .Τώρα το πειραγμένο όπλο μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει είναι όπως το πειραγμένο αμάξι .Εξάλλου χρειάζεται παρατήρηση ,ικανότητες ,αντίληψη και πολλές βολές σε διάφορα. Τερέν και συνθήκες για να καταλάβεις ότι όντως κρατάς εργαλείο που σε βοηθά .Συνήθως η πλειοψηφία δε θα το καταλάβει εύκολα διότι θέλει όμορφο ντουφέκι και να κάνει πάντα μπαμ γι'αυτό και η πρωτοκαθεδρία της benelli.
Δεν έχω δει κάποιον μάστορα να βγει και να δείξει το πριν και μετά σε μια κάννη με στοιχεία και το γιατί ,όλα γίνονται στο μιλητο ,μεταξύ μας ,μην σε νοιάζει θα γίνει τούρμπο κλπ.Και μετά που σε είδα που σε ξέρω, φταίει η σκόπευση σου ,τα φυσίγγια σου.....Η πλειοψηφία πιστεύω δεν ξέρει να επωμιζει, χρησιμοποιεί σαβουροφυσιγγα και πάει για κώνους .Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που μπορούν να υποστηρίξουν μια πολυ σφιχτή τουφεκιά ,στο λειοκανο όμως το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη δυνατή διασπορά με τα λιγότερα κενά, η κάνω λάθος;

Last edited:
Αυτής της άποψης είμαι και εγώ τώρα σε Fabarm κώνο δεν κάνεις!!! Κάνουμε σε Benelli ή σε όπλα με στενό άυλο και κοντό κώνο τώρα εγώ προσωπικά αν είχα όπλο με tribore κάνη,back bore ή optima δεν θα ασχολιόμουν με κώνους δεν θα πείραζα τίποτα ειδικά στον tribore που είχα Fabarm και η κάνη της έκανε παπάδες.

Ο Ψυλλάκης είναι οπλουργός;
Φιλε δεν γνωριζω ουτε τον ανθρωπο,ουτε αν ειναι οπλουργος!Δεν εχω και ιδεα απο αυτα,κωνους κλπ.Ο φιλος μου ειναι πολυ ευχαριστημενος και απο τον Ψυλλακη και απο την δουλεια του.Θεωρει μαλιστα,οτι το οπλο μετα τον κωνο εχει μεγαλη διαφορα και οτι εσφιξε η ντουφεκια κατα ενα τσοκ...!!Παντως απο τις δοκιμες που καναμε, ειδαμε οτι με καποια φυσιγγια η Affinity ειχε καλυτερη συγκεντρωση και σκεψου οτι εχει και λιγοτερα απο τα μισα χρηματα!

Φιλε δεν γνωριζω ουτε τον ανθρωπο,ουτε αν ειναι οπλουργος!Δεν εχω και ιδεα απο αυτα,κωνους κλπ.Ο φιλος μου ειναι πολυ ευχαριστημενος και απο τον Ψυλλακη και απο την δουλεια του.Θεωρει μαλιστα,οτι το οπλο μετα τον κωνο εχει μεγαλη διαφορα και οτι εσφιξε η ντουφεκια κατα ενα τσοκ...!!Παντως απο τις δοκιμες που καναμε, ειδαμε οτι με καποια φυσιγγια η Affinity ειχε καλυτερη συγκεντρωση και σκεψου οτι εχει και λιγοτερα απο τα μισα χρηματα!
Τις βολές που παρουσιάζει τα φυσίγγια του ο Ναυπλιωτης στο tube τις κάνει με Affinity και είναι όλες πολυ καλές,τώρα θα μου πεις κάποιοι βγάζουν καντηλες όταν ακούν φυσίγγια λαμπρο.

Τις βολές που παρουσιάζει τα φυσίγγια του ο Ναυπλιωτης στο tube τις κάνει με Affinity και είναι όλες πολυ καλές,τώρα θα μου πεις κάποιοι βγάζουν καντηλες όταν ακούν φυσίγγια λαμπρο.
Τι θα σου ταιριάξει είναι. Προσωπικά ρίχνω λάμπρο, μου αρέσουν.

Πραγματι ειναι πολυ καλες!Οσο για τα φυσιγγια με αλλα τα παμε καλα (Α1 32 και 34,Veloce 32,μονοβολο απλο και εννιαβολο) και με αλλα οχι(euromix,tordo πορτοκαλι,μπλε 34),γουστα ειναι αυτα...Μερικοι βεβαια οπως ειπες βγαζουν καντηλες,αλλα νομιζω υπερβαλουν λιγο...

Μη χαλάμε το θέμα της πάντα ωραία Frankie.
Έχω ξαναγράψει επανειλημμένα, ένας σωστός κώνος βγάζει συνολικά ωραιότερα αποτελέσματα οπτικά και βλητικά.
Ο σωστός κώνος αποδεδειγμένα δεν είναι πολύ κοντός , ίσως κάποια συστήματα δεν απέδιδαν με μεγαλύτερο παλιά ή τον χρησιμοποιούσαν για να ανεβάσουν πιέσεις και ταχύτητες στη γόμωση ασχέτως ότι θα έφταναν στο στόχο τα μισά σκάκια το έχει αποδείξει η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι θηριώδης εταιρίες που πλέον τον επιμηκύνουν όσο χρειάζεται.
Το ποσό μεγαλύτερη απόδοση έχει μια βελτίωση κώνου εξαρτάται από τον όγκο γόμωσης που βάλει η κάνη.
Εάν θέλει κάποιος να ρίχνει 28/30/32 να κυνηγά μόνο τσίχλες ,ορτύκια και να ντουφεκά μέχρι 36 μέτρα κακός,ψάχνει τίποτε στο όπλο μόνο κοντάκι θέλει ούτε τσοκ αλλά τότε κώνους ούτε τίποτε .
Το ότι ακόμη φτιάχνονται όπλα με κοντό σχετικά κώνο ενώ η γνώση και η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο γίνετε διότι υπάρχει μεγάλη εξέλιξη των υλικών του φυσιγγίου.
Έχοντας μιλήσει και γι'αυτό η Frankie πάντα έβγαζε καλύτερες ντουφέκιες από beneli και είχε αξιόλογη κάνη.

Σε λίγο καιρό θα κάνουν κώνο και στηνΑ.Ι. γιατί όπως και νά το κάνουμε ο (μάστορας) ξέρει καλύτερα.

Σε λίγο καιρό θα κάνουν κώνο και στηνΑ.Ι. γιατί όπως και νά το κάνουμε ο (μάστορας) ξέρει καλύτερα.
Κοίτα όταν η τρύπα έχει ξεχειλώσει μπορεί το καβλί να μην νιώθει όπως πρέπει αλλά το παιδί βγαίνει αβίαστα και χαλαρά ,χωρίς μελανιές και μώλωπες.Οταν θα αρχίζει να βγάζει παιδιά στο τερέν (ντουφεκιές) ,θα μάθουμε όσοι δεν την έχουμε παντρευτεί από τους κατόχους αν τα παιδιά (σκάκια) βγαίνουν καλά και όχι χυμένα λόγο χαλαρότητας .Αν βγαίνουν καλά οκ αν όχι επειδή παρθενοραφή γέ γίνεται σε τόσο μακρύ πράμα (κάνη) ,ίσως χρειαστεί ένα κωνάκι για να σφίξουν τα γάλατα.

Και μετά στο car, λόγω αναχώρησης στο εξωτερικό ή προβλήματος υγείας.
Σωστα...συνηθως ετσι πάει μεχρι να παρουμε το επομενο να κανουμε κώνο κ μετα στο car.
Αφηστε τα οπλα κ μην τα πειράζεται.
Βρειτε αυτο που σας κάθεται καλυτερα κ εκει μείνετε. Με τα πολλά χανόμαστε.

Μωρε θα παω εγω την γρια να κανω κώνο, λειάνσεις, πόρτινγκ, αποχρωμίωση, τσοκ σουπερ ντουπερ, θα της περασω και φλογοκρυπτη και σιγαστηρα και θα με βλέπουν τα πουλιά και θα πεφτουν κατω μονα τους.......απο τα γέλια.

Back