Browning Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γιατι έχουμε μπει ολοι σε μια φάση που νομίζουνε οτι τα έξω- εργοστασιακά τσοκ ειναι θεϊκά . Τα τσοκ ειναι μια στένωση κι τπτ αλλο . Τι τιτάνιο , αλουμίνιο κι βολφραμιο να ειναι δεν εχει καμία σημασία . Απλα όλες οι έξω - εργοστασιακές εταιρίες πεζουν με την πραγματική σύσφιξη κι βλέπεις άλλες κατανομές στον πίνακα . Ενα 3αρι τσοκ ειναι ίδιο με ενα 3αρι Muller η ξέρω εγω αλλη μάρκα αρκεί να ειναι ίδιο 3αρι. Πεζουν με τα δέκατα κι βλέπεις ταχα βελτίωση . Η ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ στένωση σε οτι τσοκ κι να βάλεις θα βγάλει ίδια ντουφεκια .

Ε τωρα εν μερη συμφωνω, αλλα αν η εταιρια βγαζει πιο ανοιχτα τσοκ σε σχεση με τα αναγραφομενα, αυτο ειναι προβλημα της κ αν καποιος δεν εχει τις γνωσεις που πρεπει για να μετρησει τα τσοκ να δει τι πραγματικα ειναι, λογικο ειναι να τα αφησει στην ακρη...
Για μενα ειναι τραγικο που σε ενα οπλο σαν το 725 με αυλο 18,7 που ειναι το δικο μου, το IM του εχει πραγματικη συφιξη 0,4 περιπου κ απο εκει κ περα κ μεχρι το φουλ που ειναι 1,00 ακριβως δεν υπαρχει αλλο τσοκ!!!! .hair..hit. Σαν να μην εχεις αλλο τσοκ απο το LM μεχρι το Full... .hair. K μην μου πει κανεις βγαζει σφιχτες τουφεκιες γι αυτο... Το ξερω οτι βγαζει σφιχτες τουφεκιες, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΗΡΑ!!!! Αν σε καποιον δεν αρεσουν, ας χρησιμοποιησει πιο ανοιχτα τσοκ... ;)

Μην τρελαίνεστε με τα τσοκ, όλα λίγο πολύ την κάνουν την δουλειά τους αν είσαι σωστός σκοπευτικά.
Το τσοκ που πραγματικά κάνει το κάτι παραπάνω, είναι το Muller το κυνηγητικό σε σύσφιξη UFO και χοντρά σκάγια, αν και με τα ψιλά είδα αλατιέρα τον πίνακα στα 50 μέτρα, παρόλαυτα με τα χοντρά πραγματικά ανατρέπει πολλά για το λειόκαννο.
Δεν αξίζει να ασχοληθεί όμως κάποιος μαζί του αν δεν κυνηγάει πάπια και χήνα.
Από την άλλη αυτός που κυνηγάει λαγό, αγοράζει ένα κουτί φυσίγγια των 50€ το κουτί και κάνει την δουλειά του εξαιρετικά με τα μαμά, όποιας εταιρίας και αν είναι.

Νεοτερα σχετικα με οσους εχουν παραγγειλει οπλα browning: Μιλησα σημερα με εναν εξυπηρετικο πωλητη της Μετπλαστ και μου ειπε οτι υπηρχε θεμα με τις αδειες που εισαγονται τα οπλα υπαρχει μεγαλη δυσκολια εκδοσης αδειας εισαγωγης οπλων. Οσο αφορα τα 725 θα ερθουν μεσα στον Ιουλιο προς το τελος. Θα ερθουν περισσοτερα hunter 71 εκ, λιγα με 66 εκ και ενα μονο sporter σε 71 εκ.Μου εκανε τη ζωη πιο ευκολη γιατι αν πηγαινα σε sporter θα επαιρνα με 76 σε καμμια περιπτωση 71. Κυνηγετικο 76 αρι δε θα ρθει ουτε προκειται γιατι δεν εχει ζητηση.

Tι διαφορες εχει ενα κυνηγετικο 76αρι απο ενα του Sporting και πως θα σε επηρεαζε αυτο στο κυνηγι;
Ρωταω γιατι δεν ξερω, εννοειται οτι παιρνεις οτι γουσταρεις εσυ. Δεν υπαρχει καποια μομφη στην ερωτηση.

Tι διαφορες εχει ενα κυνηγετικο 76αρι απο ενα του Sporting και πως θα σε επηρεαζε αυτο στο κυνηγι;
Ρωταω γιατι δεν ξερω, εννοειται οτι παιρνεις οτι γουσταρεις εσυ. Δεν υπαρχει καποια μομφη στην ερωτηση.
Μονο στο βαρος ειναι πιο ελαφρυ το κυνηγετικο.Στα υπολοιπα θεματα ειναι καλυτερο το sporting οταν μιλαμε για 76 εκ Ομως πλεον το σκεπτικο μου εχει ως εξης: εχω την xlr5 σε 71 εκ που ειναι καρτεροντουφεκο περισσοτερο. Θελω ενα οπλο περισσοτερο all around δικαννο, κι αυτο πιστευω δεν ειναι αλλο απο ενα κυνηγετικο 725 με καννη 71 εκ. Αν ηθελα δευτερο καρτεροντουφεκο θα πηγαινα στο sporter σε 76 αρι.

Last edited by a moderator:
Μην τρελαίνεστε με τα τσοκ, όλα λίγο πολύ την κάνουν την δουλειά τους αν είσαι σωστός σκοπευτικά.
Το τσοκ που πραγματικά κάνει το κάτι παραπάνω, είναι το Muller το κυνηγητικό σε σύσφιξη UFO και χοντρά σκάγια, αν και με τα ψιλά είδα αλατιέρα τον πίνακα στα 50 μέτρα, παρόλαυτα με τα χοντρά πραγματικά ανατρέπει πολλά για το λειόκαννο.
Δεν αξίζει να ασχοληθεί όμως κάποιος μαζί του αν δεν κυνηγάει πάπια και χήνα.
Από την άλλη αυτός που κυνηγάει λαγό, αγοράζει ένα κουτί φυσίγγια των 50€ το κουτί και κάνει την δουλειά του εξαιρετικά με τα μαμά, όποιας εταιρίας και αν είναι.

Καλησπέρα σε όλους όσο αφορά το θέμα των τσοκ δυστυχώς σαν κάτοχος της Α5 θα συμφωνήσω ότι τα εργοστάσια είναι ότι χειρότερο έχω δει μέχρι τώρα και από θεμα κατανομής αλλά και απόδοσης, εκτός του ότι είναι κατά ένα με ενάμιση βαθμό πιο ανοιχτά από το αναγραφόμενη σύσφιξη(αυλος 18,8), δεν υποστηρίζουν ούτε τα αντίστοιχα ποσοστά στον πίνακα, πιστεύω ότι στα συγκεκριμένα όπλα η αγορά after market η κατασκευή όπως έχω κάνει εγώ είναι μονόδρομος(είτε κωνικα είτε παράλληλα η φρένου)

Νομίζω ότι υπερβάλλεις! Φιλικά πάντα...
Πριν το παραγγείλω το 725 μου είχαν πει ότι το μόνο που θα αλλάξεις είναι τα τσοκ, η αλήθεια είναι ότι δεν το πολύ πίστευα, αν και η συζήτηση έγινε με άτομα που είναι παγκόσμια αναγνώρισμενα στην σκοποβολή και χρόνια κυνηγοί.κάποια στιγμή με έτρωγε να πάρω αλλά τσοκ,πήρα έναν κολλητό μου στην Κύπρο με το όνομα Αγγελος Αβραάμ, μου είπε πάρε Muller και θα με θυμηθείς.Σε λίγο καιρό τα είχα κάνει 5.Τα ds τα έχω δώσει σε ένα φιλαράκι.

τον άγγελο τον γνώρισα πέρυσι στα Χανιά στο σκοπ.ο άνθρωπος είναι πολύ ψαγμενος και φοβερός τύπος.μέχρι που ασχολήθηκε μαζί μας σε επωμισεις χωρις να βαρυγκομησει και μας είπε και τι να φτιάξουμε στα όπλα μας.οποτε προχωρα σ αυτά που σου είπε.ξέρει πολλα

τον άγγελο τον γνώρισα πέρυσι στα Χανιά στο σκοπ.ο άνθρωπος είναι πολύ ψαγμενος και φοβερός τύπος.μέχρι που ασχολήθηκε μαζί μας σε επωμισεις χωρις να βαρυγκομησει και μας είπε και τι να φτιάξουμε στα όπλα μας.οποτε προχωρα σ αυτά που σου είπε.ξέρει πολλα
Καλησπέρα φίλε μου,,δεν είναι τυχαίο ολοκαίνουρια όπλα όπως DT11 που κάνουν τρελά χρήματα να έχουν πάνω muller και όχι ένα αλλά πάρα πολλά οπλα.Υπάρχει τρελή διαφορά στο σκοπευτηριο αλλά και στο κυνήγι. Και στα ανοιχτά αλλά και στα κλειστά τσοκ,όσο για τον Αγγελο Αβραάμ δεν υπάρχουν λόγια φαινόμενο στην Παγκόσμια σκοποβολή αλλά και σαν άνθρωπος!!!

Καλησπέρα φίλε μου,,δεν είναι τυχαίο ολοκαίνουρια όπλα όπως DT11 που κάνουν τρελά χρήματα να έχουν πάνω muller και όχι ένα αλλά πάρα πολλά οπλα.Υπάρχει τρελή διαφορά στο σκοπευτηριο αλλά και στο κυνήγι. Και στα ανοιχτά αλλά και στα κλειστά τσοκ,όσο για τον Αγγελο Αβραάμ δεν υπάρχουν λόγια φαινόμενο στην Παγκόσμια σκοποβολή αλλά και σαν άνθρωπος!!!
Και ο Vincent Hancock στο beretta του muller έχει τώρα τελευταία.

Χωρις σχολιασμο.. Αρθρο του 2013

George Trulock and Company continues to expand their massive choke tube offerings as market conditions allow. For 2013, Trulock has announced Browning Invector Double Seal replacement choke in both Precision Hunter and Sporting Clay versions. Eight standard constrictions are now available—Cylinder, Skeet, Improved Cylinder, Light Modified, Modified, Improved Modified, Full, and Extra-Full—plus three extra-tight turkey configurations. The factory Browning Invector-DS tubes have been a real headache. NRA members can refer to a recent issue of the American Rifleman where the factory Browning IC tube (Citori 725 Field) produced a pathetic 43% 40 yard pattern percentage with Federal Premium Gold Medal loads. Help is needed, to make an understatement, and if you have a new Browning 725 or a new Browning A5, you'll be delighted to have some better choices available from Trulock.

Και ο Vincent Hancock στο beretta του muller έχει τώρα τελευταία.
Κωνσταντινε δηλαδή αν είχε π.χ briley, seminole, kicks ή κάποιο άλλο δεν θα ήταν στους κορυφαίους; Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχει συμβόλαιο να φοράει muller. Φιλικά Κωνσταντινε.

Πριν το παραγγείλω το 725 μου είχαν πει ότι το μόνο που θα αλλάξεις είναι τα τσοκ, η αλήθεια είναι ότι δεν το πολύ πίστευα, αν και η συζήτηση έγινε με άτομα που είναι παγκόσμια αναγνώρισμενα στην σκοποβολή και χρόνια κυνηγοί.κάποια στιγμή με έτρωγε να πάρω αλλά τσοκ,πήρα έναν κολλητό μου στην Κύπρο με το όνομα Αγγελος Αβραάμ, μου είπε πάρε Muller και θα με θυμηθείς.Σε λίγο καιρό τα είχα κάνει 5.Τα ds τα έχω δώσει σε ένα φιλαράκι.
Δεν αμφιβάλλω ότι είναι καλύτερα τα μουλερ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα ds είναι για πέταμα συγκριτικά με τα μούλερ. Θεωρώ ότι η διαφορά τους είναι μικρή :)

Κωνσταντινε δηλαδή αν είχε π.χ briley, seminole, kicks ή κάποιο άλλο δεν θα ήταν στους κορυφαίους; Ποιος μου λέει εμένα ότι δεν έχει συμβόλαιο να φοράει muller. Φιλικά Κωνσταντινε.
Σωστη η παρατήρηση σου Γιάννη, μπορεί να παίζει κι αυτό όπως και με οτιδήποτε άλλο αθλητή και όχι μόνο με τα τσόκ αλλά με οπλα,φυσιγγια, γιλεκα, γυαλιά κτλ.
Και γω έτσι σκέφτομαι Γιάννη, το καλύτερο τσοκ για το όπλο μας θα το βρούμε εμείς αναλόγως την απόδοση του με τα φυσίγγια που χρησιμοποιούμε και τις αποστασεις που το θέλουμε.
Για τον συγκεκριμένο αθλητή το ανέφερα γιατί τώρα τελευταία τον είδα να τα χρησιμοποιεί, μπορεί βέβαια να παίζει και το σπονσοραρισμα και το μάρκετινγκ αλλά μπορεί να είδε κάποια βλητική βελτίωση σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιουσε πριν.xm.

Φυσικά δεν παίζει ρόλο η μάρκα αλλά η απόδοση που θα δώσει στο όπλο μας είτε στο σκοπευτηριο είτε στο κυνήγι και μονο με δοκιμές θα το βρούμε.
Παράδειγμα μαρεσε πολύ το ποστ του Άρι στο σκέφτομαι να αγορασω δοκίμασε το 2αρι το Kick's και με κάπως ατιθασα φυσίγγια που ομως το τσοκ λειτούργησε και κατάφερε να τα στρώσει.

Βασίλη η διαφορά είναι χαώδης ( τουλάχιστον στην κάννη της Α5 ) όχι απλά μικρή,βάζω ένα βίντεο,όχι σαν κανόνα γιατί υπάρχουν και άλλα παρόμοια,να δεις τίς διαφορές - εγώ τις έχω δει πίνακα και απόρησα γιατί σε τόσο ωραία όπλα ( 725 Α5 ) βάζουν αυτά τα τσοκ και σε αναγκάζουν να κινηθείς προς aftermarket

παρεμπιπτόντως ήρθε και το kicks full ^^ , μέχρι τέλος εβδομάδας λογικά και τα υπόλοιπα

Last edited:
Αυτες οι τουφεκιες ειναι δειγματα διαφορων σετ-απ,δεν ειναι ομαδα βολων ωστε ναχεις καθαρη εικονα,επισεις εχει κλισει με 8αρι αστερι, φυσσιγκι 68.5χιλ. κλεισμενο στα 57.5 και με 6αρι αστερι στους 29 βαθμους ισον σκορποσκαγια στα δικα μου.Δεν υπαρχη περιπτωση να μου βγαλουν το προγραμμα απο μια ομαδα βολων χωρις να σκορπισει καποιες τουφεκιες σε αυτη τη θερμοκρασια.
Σαραντο μάλλον δεν το διατυπωσα σωστά εννοώ ότι μαρεσε σαν σκέψη να δοκιμάσει με φυσιγγια που ήξερε ότι ανοίγουν την τουφεκια το συγκεκριμένο τσοκ και να του την μαζέψει ,αυτό άλλωστε ήθελε να δει .
Βέβαια με συνεχείς δοκιμές και κυρίως στο κυνήγι βγαίνουν συμπεράσματα,.

Βασίλη η διαφορά είναι χαώδης ( τουλάχιστον στην κάννη της Α5 ) όχι απλά μικρή,βάζω ένα βίντεο,όχι σαν κανόνα γιατί υπάρχουν και άλλα παρόμοια,να δεις τίς διαφορές - εγώ τις έχω δει πίνακα και απόρησα γιατί σε τόσο ωραία όπλα ( 725 Α5 ) βάζουν αυτά τα τσοκ και σε αναγκάζουν να κινηθείς προς aftermarket

παρεμπιπτόντως ήρθε και το kicks full ^^ , μέχρι τέλος εβδομάδας λογικά και τα υπόλοιπα
Κ. Παυλο θα ηθελα αν μπορεσετε να μας βαλετε και εσεις με τα καινουρια σας τσοκακια καποιες δοκιμες,εφοσον ειναι αυτο δυνατο...για να δουμε ποση αποκλιση μπορει να εχουν τα μαμα με τα kicks η οτιδηποτε αλλο.....

Κ. Παυλο θα ηθελα αν μπορεσετε να μας βαλετε και εσεις με τα καινουρια σας τσοκακια καποιες δοκιμες,εφοσον ειναι αυτο δυνατο...για να δουμε ποση αποκλιση μπορει να εχουν τα μαμα με τα kicks η οτιδηποτε αλλο.....
Νομίζω Δημήτρη ο Παύλος τα έχει δώσει τα της μάνας του.

• Like
Reactions: DrV
Status
Not open for further replies.
Back