Browning Maxus 2 vs Browning A5 vs Beretta A400 Upland vs Benelli Rafaello Powerbore

Ποιο θα επιλέγατε;

• Browning Maxus 2

Votes: 18 17,1%
  • Browning A5

Votes: 5 4,8%
  • Beretta A400 Upland

Votes: 40 38,1%
  • Benelli Rafaello Powerbore

Votes: 42 40,0%

• Total voters
    105
Παιδιά καλησπέρα. Σύντομα θα προβώ σε αγορά ενός από τα παραπάνω όπλα. Θα με βοηθούσε πολυ να μου πείτε γνώμες, τα θετικα και αρνητικά τους, πληροφορίες και εμπειρίες εφόσον τα έχετε δοκιμάσει στο κυνήγι ή έστω έχετε ακουσει από φίλους σας. Εχω επωμισει και τα 4. Αν υπάρχει και άλλη πρόταση δεκτή. Αυτό που θα παρω θα είναι σε 71 πόντους και με ενδιαφέρει για καρτέρι.
Αν θέλεις σταθερή αξιοπιστία,benelli

Ότι έχω γράψει το εννοώ.. Χωρίς φυσιγγι στη θαλαμη η μπενελι είναι το φαβορί, δεν ξέρω αν αλλάξει κάτι μετά τη πρωτη ντουφεκια.. Για αυτό το ψάχνω..
Δυστυχώς στην χώρα μας δεν υπήρχε ούτε αναμένεται να υπάρξει η δυνατότητα να δοκιμαστεί ένα όπλο με πραγματικά πυρά πρίν την αγορά του. Άν δεν βιάζεσαι τόσο μπορεί να βρεθεί ευκαιρία να ρίξεις με ένα ίδιο όπλο άλλου φίλου κυνηγού ή σκοπευτή στο σκοπευτήριο και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Για το ζύγισμα μπορείς να ζητήσεις από το κατάστημα να βάλει σε κάθε όπλο που βλέπεις φυσίγγια αδρανείας (τρία από αυτά) και να συγκρίνεις το κάθε όπλο. Υπάρχουν ακριβά φυσίγγια αδρανείας με κανονικό βάρος όπως ένα αληθινό γεμάτο φυσίγγι κυνηγίου με γόμωση.

Ρε φίλε παω να παρω όπλο κ μου αναφέρεις το Μητσοτάκη, μη τα λες αυτά και με ταράξει στις εμπλοκές 🤣
Οιωνος κάτσε με αυτά που έχεις .Εγώ σήμερα αν διέθετα 2000€+ και είχα όπλα να κυνηγισω θα περίμενα να δω τι κάνει η νέα κάννη της benelli .Και είμαι σίγουρος ότι όσοι διέθεσαν πρόσφατα αυτά τα λεφτά για όπλο το έχουν κάνει το ερώτημα στον εαυτό τους . Μπορεί και να αποδειχθεί φούσκα .Ένα ειναι σίγουρο ,ότι αυτή τη στιγμή δεν ξεκινάς από τα 0€ αλλά από 2000€+ .Αυτή την στιγμή δεν έχεις κάποιο όπλο καψούρα (αυτό ειναι ΚΑΛΟ)Οι καραμπίνες είναι για μέχρι 1200-1300€ αν είναι να δώσεις αλλά τόσα + να είναι για κάτι ουσιαστικό όχι σε σκαλίσματα , φινιρίσματα και ξύλα.

Οιωνος κάτσε με αυτά που έχεις .Εγώ σήμερα αν διέθετα 2000€+ και είχα όπλα να κυνηγισω θα περίμενα να δω τι κάνει η νέα κάννη της benelli .Και είμαι σίγουρος ότι όσοι διέθεσαν πρόσφατα αυτά τα λεφτά για όπλο το έχουν κάνει το ερώτημα στον εαυτό τους . Μπορεί και να αποδειχθεί φούσκα .Ένα ειναι σίγουρο ,ότι αυτή τη στιγμή δεν ξεκινάς από τα 0€ αλλά από 2000€+ .Αυτή την στιγμή δεν έχεις κάποιο όπλο καψούρα (αυτό ειναι ΚΑΛΟ)Οι καραμπίνες είναι για μέχρι 1200-1300€ αν είναι να δώσεις αλλά τόσα + να είναι για κάτι ουσιαστικό όχι σε σκαλίσματα , φινιρίσματα και ξύλα.
Τελικά προσφέρουν κάτι οι κάνες η τσάμπα θα περιμένει?Γιατί νομίζω δεν είσαι θιασώτης των διευρυμένων κτλ κτλ.
Άσε που θα ξεφύγει πολύ πάνω από τα 2000++++

Καντε το κεφι σας τωρα, αγοραζοντας αυτο που γουσταρετε, αυτο που σας κανει να αισθανεστε ομορφα οταν το κρατατε
στα χερια σας, αυτο που σας φτιαχνει την διαθεση, αυτο που σας "λεει" παμε για κυνηγι τωρα!!!
Μεγαλωνοντας και φθανοντας στις ηλικιες οπου η "συνταξιοδοτηση" στο κυνηγι θα ειναι πλεον ορατη, ολες αυτες οι
αναζητησεις σε λειοκανα, θα παραδωσουν την σκυταλη στην "ρομαντζα" και ενα απλο και ομορφο Μπαικαλ, πλαγιο και
σταθερο, θα γινει ο μονιμος κυνηγετικος σας συντροφος!!! Να το θυμαστε αυτο!!!

Τελικά προσφέρουν κάτι οι κάνες η τσάμπα θα περιμένει?Γιατί νομίζω δεν είσαι θιασώτης των διευρυμένων κτλ κτλ.
Άσε που θα ξεφύγει πολύ πάνω από τα 2000++++
Όταν διάλεξα όπλο το κριτήριο ήταν αξιόπιστο αριστερό όπλο εκεί με κάλυψε μόνο η benelli.Οι διευρυμενοι η οι κλασικοί αυλοί δεν είχαν έχουν τόσο μεγάλη σημασία ιδίως στη τσίχλα που πάω. Είναι που πάμε ολοταχώς στα μη τοξικά σκάγια ,αν κάποιος κάνει πιο απαιτητικά καρτερισια κυνήγια και αποδειχτεί ότι η νέα κάννη προσφέρει κάτι πραγματικά διαφορετικό ,είναι και διατεθημενος να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη σίγουρα θα έχει και τα φινιρίσματα αλλά όχι μόνο αυτά.

Όταν διάλεξα όπλο το κριτήριο ήταν αξιόπιστο αριστερό όπλο εκεί με κάλυψε μόνο η benelli.Οι διευρυμενοι η οι κλασικοί αυλοί δεν είχαν έχουν τόσο μεγάλη σημασία ιδίως στη τσίχλα που πάω. Είναι που πάμε ολοταχώς στα μη τοξικά σκάγια ,αν κάποιος κάνει πιο απαιτητικά καρτερισια κυνήγια και αποδειχτεί ότι η νέα κάννη προσφέρει κάτι πραγματικά διαφορετικό ,είναι και διατεθημενος να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη σίγουρα θα έχει και τα φινιρίσματα αλλά όχι μόνο αυτά.
Εγώ αγαπώ όλα τα όπλα.Δεν είμαι οπαδός καμίας εταιρίας.Ειμαι οπλοφιλος.Γι αυτό και όταν πρότεινα την Α400 δεν ανέφερα για υπεργ@ματη κάνη κτλ μόνο και μόνο επειδή το έχω.
Ας πάρει ο φίλος Διονύσης ότι τραβάει η ψυχούλα του και η τσέπη του.Νομιζω κατατέθηκαν οι απόψεις.Περισσοτερο θα μπερδευτεί από εδώ και έπειτα.

Καντε το κεφι σας τωρα, αγοραζοντας αυτο που γουσταρετε, αυτο που σας κανει να αισθανεστε ομορφα οταν το κρατατε
στα χερια σας, αυτο που σας φτιαχνει την διαθεση, αυτο που σας "λεει" παμε για κυνηγι τωρα!!!
Μεγαλωνοντας και φθανοντας στις ηλικιες οπου η "συνταξιοδοτηση" στο κυνηγι θα ειναι πλεον ορατη, ολες αυτες οι
αναζητησεις σε λειοκανα, θα παραδωσουν την σκυταλη στην "ρομαντζα" και ενα απλο και ομορφο Μπαικαλ, πλαγιο και
σταθερο, θα γινει ο μονιμος κυνηγετικος σας συντροφος!!! Να το θυμαστε αυτο!!!
Σταυρο μαζευουμε όπλα για να έχουμε τα μοιράσουμε στα εγγόνια μας μεθαυριο. Να τους βάλουμε στο κλίμα. Εξάλλου κάθε πραμα στο καιρό του..

Εγώ αγαπώ όλα τα όπλα.Δεν είμαι οπαδός καμίας εταιρίας.Ειμαι οπλοφιλος.Γι αυτό και όταν πρότεινα την Α400 δεν ανέφερα για υπεργ@ματη κάνη κτλ μόνο και μόνο επειδή το έχω.
Ας πάρει ο φίλος Διονύσης ότι τραβάει η ψυχούλα του και η τσέπη του.Νομιζω κατατέθηκαν οι απόψεις.Περισσοτερο θα μπερδευτεί από εδώ και έπειτα.
Ετσι είναι ,δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός για να κρύβουν οι απαντήσεις μας λίγο υποκειμενικότητα,είναι τα όπλα που είχαμε η έχουμε και μας άφησαν καλές εντυπώσεις.Ενα είναι σίγουρο το όπλο είναι εργαλείο και σαν εργαλείο πρέπει τη δουλειά να στην κάνει εύκολη ,να μην σε παιδεύει.

Last edited:
Οιωνος κάτσε με αυτά που έχεις
Φίλε μου περασε απο το μυαλό ειλικρινά 🤣
θα περίμενα να δω τι κάνει η νέα κάννη της benelli
Θα πανε στο Τριχιλιαρο αυτές πιστευω.. Δε τα δίνω τέτοιες εποχές..

Στα υπόλοιπα για σκαλισματα κλπ συμφωνώ αλλά περι ορέξεως..

Φίλε μου περασε απο το μυαλό ειλικρινά 🤣

Θα πανε στο Τριχιλιαρο αυτές πιστευω.. Δε τα δίνω τέτοιες εποχές..

Στα υπόλοιπα για σκαλισματα κλπ συμφωνώ αλλά περι ορέξεως..
Μα αυτό το δίλημμα έβαλα αντί να δώσεις 2000€+ τώρα και να πάρεις ένα καινούργιο όπλο μια από τα ίδια ΜΗΠΩΣ αξίζει να περιμένεις λίγο .Νεος είσαι για να πιάσεις τα ματαιοτης ματαιοτητων...

Μα αυτό το δίλημμα έβαλα αντί να δώσεις 2000€+ τώρα και να πάρεις ένα καινούργιο όπλο μια από τα ίδια ΜΗΠΩΣ αξίζει να περιμένεις λίγο .Νεος είσαι για να πιάσεις τα ματαιοτης ματαιοτητων...
Ποτε δεν αγοράζω κάτι όταν πρωτοβγαινει , το αφήνω να δοκιμαστει πρωτα και μετά κάνω κίνηση. Αυτό το κάνω γιατί βαριέμαι τις περιπέτειες. Όποτε θα χρειαστεί να περιμενω πολυ εγώ, θα πάει αρκετά πισω..

Ποτε δεν αγοράζω κάτι όταν πρωτοβγαινει , το αφήνω να δοκιμαστει πρωτα και μετά κάνω κίνηση. Αυτό το κάνω γιατί βαριέμαι τις περιπέτειες. Όποτε θα χρειαστεί να περιμενω πολυ εγώ, θα πάει αρκετά πισω..
Έτσι ειναι και αν η αγορά αποδειχθεί λάθος θα χαθούν πολλά λεφτά στη μεταπώληση.

Απο κατανομες τι λεει η Α400; Εχεις τα μαμά ταοκ ή κάποιο aftermarket?

Back