Γιάννη ευχαριστώ για τις ιδέες θα το καταφέρω. Θα χρειαστώ ένα μακρύ τρυπάνι 5 - 6 mm απ' ότι καταλαβαίνω. Και ίσως - αν υπάρχει γιατί μάλλον θα σπάει εύκολα - ένα στενότερο 2-3 mm για να κάνω στην αρχή μία τρύπα οδηγό . Τέλος πάντων θα δούμε.Δημητρη,αν εχεις καποιον τορναδορο,ειναι πανευκολο να σου φτιαξει την τζαβετα.
Μια σιδερενια ραβδο διαμορφωνει.
Εγκαρσια τρυπα (5mm αν θυμαμαι)στη μια ακρη και σπειρωμα Μ8 μηκους 2.5-3cm,στην αλλη.
Το μηκος το βλεπεις....
Για το κλωτσημα,ευθυνονται τα μετρα και κατ'ελαχιστο το ξυλο.
Το μαγουλο στο κοντακι,εχει χρησιμότητα οταν επιβάλλεται εντονο toe out.
Για να υπαρχει επαφη του κοντακιου με το προσωπο.
Απορια....
Μετα το "φαγωμα"που εχεις κανει στη λαβη,σου ταιριαζει?
Πρεπει να ειναι γυρω στα 10-11cm αποσταση απο σκανδαλη...
Εκτός κι εχεις μεγαλη παλαμη.
Για τα μέτρα που λες για το κλώτσημα, αυτό μου λένε όλοι. Αλλά τα κοντάκια τα φέρνω στα μέτρα μου μόνος και τα ίδια μέτρα έχω σε όλα τα όπλα, γιατί κλωτσούσε μόνο αυτό; τέλος πάντων το όπλο έφυγε οπότε δεν μπορώ να κάνω και παραπάνω μετρήσεις. Μπορεί να ήταν και ψυχολογικό το θέμα και δεν το λέω με ειρωνική διάθεση.
Οσο για το φάγωμα που λες, μάλλον εννοείς αυτό που έκανα στο ΙΖ27 (στο μεσαίο) , όντως εκεί σχεδόν την πάτησα. Ετρωγα το ξύλο του κοντακιού χωρίς να είναι μέσα η βάση και κοιτούσα πως μου κάθεται στο χέρι μου . Ετσι όπως το βλέπεις μου ερχόταν γάντι γιατί έχω μικρά χέρια και όχι μεγάλα . Βάζω λοιπόν και την βάση και βλέπω οτι η σκανδάλη μου έρχεται στην μέση της φάλαγγας. Οχι τραγικά έξω αλλά σίγουρα όχι στο σωστό σημείο. Τελικά έβαλα λίγο υλικό στην λαβή και επειδή συνήθως αυτό το όπλο το χρησιμοποιώ χειμώνα, με τα γάντια ήρθε στα μέτρα μου και ... σώθηκα. Εντάξει όχι γάντια του μποξ , αυτά που έχουμε για το ποδήλατο που αφήνουν ελεύθερα τα δάχτυλα και που στην παλάμη έχουν και κάποιο πάχος. Εγώ τα χρησιμοποιώ και σε καλό καιρό γιατί μ' ενοχλεί ο ιδρώτας των χεριών μου να μένει πάνω στα όπλα.
Αυτό που λές με τα ελατήρια το σκέφτηκα κι εγώ. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να γίνουν. Η σκλήρυνση είναι θέμα βαφής, ένας σωστός ελατηριάς κάπου θα την πετύχει. Δεν μιλάμε και για ογκώδη ανταλλακτικά. Ενα ελατήριο των 2εκ είναι.
Οσο για την κοστολόγηση των εργασιών , ανοίγει μεγάλο θέμα. Το σκεπτικό μου όμως είναι ότι όταν σου λέει ο άλλος οτι για να ανοίξει το τσοκ θέλει αποχρωμίωση 120€, ανοιγμα το τσοκ 60€ και ξανά χρωμίωση άλλα 120€ και θέλει το εργαλείο να είναι μεγάλο για να "φάει" από μέσα προς το στόμιο και αυτό να γίνει σε κάθε κάννη, εεε λες άσε βάζω φυσίγγι διασποράς και μετά από 2-3 δοκιμές την βγάζω την άκρη στα κοντινά. Στα μακρινά το full και demi που έχει μιά χαρά μου φαίνονται. Δεν το βλέπω μόνο οικονομικά αλλά η διαδικασία είναι πολύπλοκη και όταν το όπλο είναι βλητικά εξαιρετικό το σκέφτεσαι διπλά να μπεις σ' αυτήν την φασαρία. Τα ξύλα τα κάνω μόνος οπότε δεν έχω πρόβλημα.
Το porting είναι κατά την γνώμη μου το μόνο πράγμα που κάνει μόνο καλό και δεν βλάπτει πουθενά. Εχω κάνει σε όλα τα BAIKAL που είχα και μεταμορφώθηκαν . Κι εδώ θα κάνω δοκιμές κι αν χρειαστεί θα κάνω κι εδώ. Απλά κι εκεί δεν θέλει υπερβολές π.χ. στο 525 και την sx3 δεν έκανα γιατί ... δεν χρειαζόταν.
Ξέφυγα ... Πολλά λόγια για πράγματα που περιέγραψες εσύ σε μερικές σειρές. Τέλος