Η άποψή μου είναι ότι το 10ράκι συνδυάζεται με ανοιχτό τσοκ. 4* ή 5* και ιδανική απόσταση τα 25 μέτρα. Σκούπα και ξερά! (για μικρόπουλα φυσικά).Ν10 που έχω δοκιμάσει τα πάει μπάλα με 1-3 σταθερά.Τα τινάζει τα πουλιά.
Η άποψή μου είναι ότι το 10ράκι συνδυάζεται με ανοιχτό τσοκ. 4* ή 5* και ιδανική απόσταση τα 25 μέτρα. Σκούπα και ξερά! (για μικρόπουλα φυσικά).Ν10 που έχω δοκιμάσει τα πάει μπάλα με 1-3 σταθερά.Τα τινάζει τα πουλιά.
συμφωνω , ακριβως γιατι ειναι και αλλοι παραγοντες . ειναι πολυπαραγοντικο και τελικα ατομικο - προσωπικο θεμα η επιλογηΚωστα αυτά τα έχω διαβάσει πολλακις κ τα σέβομαι γιατί προερχονται απο γραπτα ανυρωπων που είναι καταξιωμένοι στον χώρο αλλά προσωπικα δεν τα ασπάζομαι...
Εξυπακούεται πχ ότι δεν λέω να παει κάποιος για τσίχλες κυλινδρο κ σκάγια ν7..
Μπορώ όμως να έχω να διαβεβαιώσω ότι εδώ κ μπόλικα χρονια έχω κάνει αψογες βολες-καταβολες με σκάγια ν8-10 από κάννη με 18,2 αυλό κ τσοκ 1*......
Είναι κ άλλοι παραγοντες στην μέση.....
Χρήστο ειλικρινά δεν το ξέρω πως παει...Ν10 που έχω δοκιμάσει τα πάει μπάλα με 1-3 σταθερά.Τα τινάζει τα πουλιά.
Όσοι γνωρίζουν δυο πραγματα για την λειτουργία των τσοκ κ των χοντρων -ψιλων σκαγιων θα υποστηρίξουν το ίδιο ακριβώς..Η άποψή μου είναι ότι το 10ράκι συνδυάζεται με ανοιχτό τσοκ. 4* ή 5* και ιδανική απόσταση τα 25 μέτρα. Σκούπα και ξερά! (για μικρόπουλα φυσικά).
το ειχα γραψει παλιοτερα φετος στο τρυγονι και αφορα το lambro tordo 30εχω ξαναγραψει για αυτο. Τα τελευταια τρια χρονια μονο αυτο σε ν9 για τσιχλες με το μονοκανο (τα μισα τσιχλοκυνηγια μου)
Εριξα και μερικα στα καθιστα κοτσυφια του φλεβ στον κισσο που ειναι παραδοση στο χωριο μου, λιγοτερα γρ για να μην τα διαλυω,. Με -2 τα πρωινα θεριζαν, με εκπληξη λογω της πυριτιδας που εχουν. Αλλα στα 25 μ . Ομως δεν θελουν κατι για να πας στα 35μ , μονο ν8 (για το -2 λεμε)
Το HIT 8 πάντα σε νούμερο 9 δεν με έχει κρεμάσει ποτέ. Φέτος πήρα και σούπερ τορτο της Λάμπρο για δοκιμή αλλά το έχω για αργότερα ακόμα τραβάνε τα hit 8Συνάδελφοι,
30άρια για τσίχλα απογευματινή καρτερίσια τι συνιστάτε;
Navaro, Ok, Hit 8, Euromix, Imperial κλπ.
Αποστάσεις περ. 30-35μ. Baikal mp27 με εναλλασσόμενα τσοκ.
Πολύτιμες οι εμπειρίες και σεβαστές όλες οι απόψεις.
Πάντα το ξεχωριστό εξιτάρει κι ας μην είναι η ιδανική επιλογή.Χρήστο ειλικρινά δεν το ξέρω πως παει...
Κ μπορεί οντως το full τσοκ να δινει καλυτερη κ ομοιόμορφη κατανομή με σκάγια v7 από ότι με ν10..
Εγώ πάντα λέω για το τι βλέπω στο θήραμα...
Παλια κ κατά καιρους είχα ρίξει παρα πολλα φυσίγγια ν10 κ με το δίκαννο 1-3 κ με την καραμπίνα με τσοκ 3* κ σε περπατητο κ σε απογευματινό("όλες τις ωρες") με εξαιρετικά αποτελέσματα....
Και όπως είπα τις προαλλες πηρα φέτος για πρωτη φορά κ ενα κουτάκι ν11 να τα ρίξω σε περπατητο με το δίκαννο.. Έτσι γιατί έχω περιεργεια μεγάλη...
Και αν δεν βγάλεις συμπερασμα απο μόνος σου τότε πραγματικα δεν μπορείς να ξέρεις γιατί παντα οι απόψεις διίστανται...
Όσοι γνωρίζουν δυο πραγματα για την λειτουργία των τσοκ κ των χοντρων -ψιλων σκαγιων θα υποστηρίξουν το ίδιο ακριβώς..
Εγώ όμως θα πω κ μια αντίθετη άποψη έστω κ αν αυτό για πολλους δεν είναι κ η ιδανικότερη επιλογη.....
Ό,τι θεωρία ακούσεις θα την καταλάβεις αν ισχύει μόνος σου στην πράξη! Μπράβο Τάσο!!!Χρήστο ειλικρινά δεν το ξέρω πως παει...
Κ μπορεί οντως το full τσοκ να δινει καλυτερη κ ομοιόμορφη κατανομή με σκάγια v7 από ότι με ν10..
Εγώ πάντα λέω για το τι βλέπω στο θήραμα...
Παλια κ κατά καιρους είχα ρίξει παρα πολλα φυσίγγια ν10 κ με το δίκαννο 1-3 κ με την καραμπίνα με τσοκ 3* κ σε περπατητο κ σε απογευματινό("όλες τις ωρες") με εξαιρετικά αποτελέσματα....
Και όπως είπα τις προαλλες πηρα φέτος για πρωτη φορά κ ενα κουτάκι ν11 να τα ρίξω σε περπατητο με το δίκαννο.. Έτσι γιατί έχω περιεργεια μεγάλη...
Και αν δεν βγάλεις συμπερασμα απο μόνος σου τότε πραγματικα δεν μπορείς να ξέρεις γιατί παντα οι απόψεις διίστανται...
Όσοι γνωρίζουν δυο πραγματα για την λειτουργία των τσοκ κ των χοντρων -ψιλων σκαγιων θα υποστηρίξουν το ίδιο ακριβώς..
Εγώ όμως θα πω κ μια αντίθετη άποψη έστω κ αν αυτό για πολλους δεν είναι κ η ιδανικότερη επιλογη.....
Imperial 30 και 32 γρ νο 7 κ 8.....δε κολώνει πουθενά!!! Επίσης εμένα Μ αρέσει και στα 28 το due europa 8,5Καλημέρα παιδιά.. Για προτείνετε κάποια εμπορικά φυσίγγια για την Αγία τσίχλα που να δουλεύουν καλά σε όλες τις καιρικές συνθήκες.. Ρίχνω τα gm3 και τα rc με φοβερές επιτυχίες αλλά δεν τα βρίσκω συνέχεια και βαριέμαι να παραγγέλνω μέσω ίντερνετ, οπότε δώστε μου μερικές προτάσεις ακόμα..
το θέμα δεν είναι αν μας εξιτάρει κατι η όχι, παντα δοκιμάζουμε κ βλέπουμε...Πάντα το ξεχωριστό εξιτάρει κι ας μην είναι η ιδανική επιλογή.
Συμβουλές κ τέτοια μακριά από μενα..Αλλά μας διαβάζουν και νεότεροι (κυνηγετικά) και μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά για να έχουν επιτυχίες.
Εγώ, αν και μεγάλος στην ηλικία, έχω μάθει να ακούω γνώμες (για οποιοδήποτε θέμα). Μετά με την εμπειρία μου τις επιβεβαιώνω, ή τις απορρίπτω. Θεωρώ ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται και ο διάλογος "γεννάει".το θέμα δεν είναι αν μας εξιτάρει κατι η όχι, παντα δοκιμάζουμε κ βλέπουμε...
Εξάλλου αν δεν μας αποδίδει κάτι όσο κ αν μας εξιτάρει δεν το χρησιμοποιουμε.....
Συμβουλές κ τέτοια μακριά από μενα..
Και πως το εννοώ?
Μια γνώμη θα τι πω με βάση όσα έχω δει αλλά μέχρι εκεί!!
Δεν μπορώ έχω επειδή λόγου χάριν είχα τρομερές επιτυχίες με το τάδε φυσίγγι κ με τον τάδε συνδιασμο να προτεινω να κάνει κ ο άλλος το ίδιο κ να είμαι κ απόλυτος..
Οπως κ ερωτησεις του τυπου βρήκα τα ταδε φυσίγγια σε καλή τιμή στην κουτα κ πεσμου αν είναι καλό να το παρω, πολυ απλά δεν μπορουν να απαντηθουν με καμια σιγουριά έστω κ αν πραγματι το συγκεκριμένο φυσιγγι ήταν για εμας ότι καλυτερο....
Οτι έχει να κάνει με όπλα, φυσίγγια κ λοιπό εξοπλισμό είναι καθαρά προσωπικες επιλογές κ απόψεις...
Το έχω ξαναπεί κ να με συμπαθατε όλοι όσοι ρωτάτε να σας προτεινουν ένα καλό φυσίγγι για το τάδε θήραμα..
Αγοραστε και δομιμαστε για να έχετε προσωπικη άποψη(αυτη ειναι που μετράει κ οχι τι σας είπα εγω η τι ακουσατε...)
ΟΛΑ τα φυσίγγια σκοτώνουν και ΟΛΑ βγαίνουν.. άχρηστα....
Εννοείται κ συμφωνώ σε όλα...Εγώ, αν και μεγάλος στην ηλικία, έχω μάθει να ακούω γνώμες (για οποιοδήποτε θέμα). Μετά με την εμπειρία μου τις επιβεβαιώνω, ή τις απορρίπτω. Θεωρώ ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται και ο διάλογος "γεννάει".
Σκεπτικό με λογική βάση, Στέλιο με βάζεις σε πειρασμούςΛέω να ανέβεις 2 νούμερα και θα δεις....
Πολύ περισοτερα σκάγια οπότε θα πλήξουν το στόχο με περισοτερα τραύματα.
Έτσι μεγαλώνουν οι πιθανότητες να πετύχεις ζωτικό όργανο.
Αλλά και να μην πετύχεις καρδιά κεφάλι πνεύμονες κτλ....άλλο είναι να δεχτεί ο στόχος 2 σκάγια και άλλο 4.
Τα πολλά τραύματα προκαλούν θανατηφόρο σοκ.
Πόσο κανει ένα κουτί 6-7 ευρώ δοκίμασε μα δε χάλασε ο κόσμος.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Μόνο να κερδίσεις.
Θα δεις διαφορά ιδίως αν χρησιμοποιείς ανοιχτά τσοκ.
Διότι ανοίγει αρκετά η τουφεκιά αλλά χωρίς να υπάρχουν κενά.
Οπότε αν ρίχνεις σωστά θα μειώσεις τους τραυματισμούς.
Έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα εγώ έτσι λειτουργώ και δεν έχω παράπονα.
Αν πας στο 7 τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα.
Αυτά από μένα πάντα φιλικά με διάθεση για βοήθεια και σύμφωνα με όσα έχω δει και όχι με όσα φαντάστηκα.
Ακριβώς αυτό υποστηρίζω.Απλά όταν οι πολλές απόψεις τείνουν προς μια κατεύθυνση λογικό είναι να βοηθήσει να βγάλουμε κάποια γενικά συμπεράσματα πχ λέμε 50κυνηγοι θετικά για ένα φυσίγγι και 5 αρνητικά ε η λογική λέει πως είναι ένα καλό φυσίγγι ,και το αντίθετο βέβαια . Όποιος ακούει μαθαίνει και για να ακούσεις πρέπει να ρωτήσεις .
Στο παραπάνω σκεπτικό προσθετω και πολλά καλά αποτελέσματα που επαληθεύουν τη λογική αυτή.Σκεπτικό με λογική βάση, Στέλιο με βάζεις σε πειρασμούς
Και εγώ από τότε που έκλεισε η πυρκαλ ως βασικό τσιχλοφυσιγγο αυτό έχω με προσθήκες κατά διαστήματα το 30αρι του ρουμελιωτη και το σιλβερ του κενταυρου. Σταθερά και επαναλαμβανομενα τα μακρύτερα σκότωματα τα πετυχαίνω με το express. Στην πολλή υγρασία πέφτει λίγο η απόδοση τους αλλά συνεχίζουν να ικανοποιούν. Παύλο για κάνε μια ενημέρωση με τι είναι γεμισμένα τα φετινά όταν ανοίξεις κανένα γτ αν έχουν αλλάξει συνταγή δεν θα πάρωΑπό τα πιο σταθερά φυσίγγια δοκίμασε το !
Η φετινή κούτα που πήρα δεν είναι γεμισμένη με psb1 αλλά με psb2 η aquila πρέπει να ανοίξω ένα φυσίγγι για εξακρίβωση
Με τα σχόλια σας με πείσατε αύριο θα πάω να πάρω να το δοκιμάσω. Πείτε μου και ένα καλό για φουλ ΥγρασιαΚαι εγώ από τότε που έκλεισε η πυρκαλ ως βασικό τσιχλοφυσιγγο αυτό έχω με προσθήκες κατά διαστήματα το 30αρι του ρουμελιωτη και το σιλβερ του κενταυρου. Σταθερά και επαναλαμβανομενα τα μακρύτερα σκότωματα τα πετυχαίνω με το express. Στην πολλή υγρασία πέφτει λίγο η απόδοση τους αλλά συνεχίζουν να ικανοποιούν. Παύλο για κάνε μια ενημέρωση με τι είναι γεμισμένα τα φετινά όταν ανοίξεις κανένα γτ αν έχουν αλλάξει συνταγή δεν θα πάρω
Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι είναι ίδιο η και καλύτερο ,,σε καμιά ώρα θα ανοίξω ένα φυσίγγιΚαι εγώ από τότε που έκλεισε η πυρκαλ ως βασικό τσιχλοφυσιγγο αυτό έχω με προσθήκες κατά διαστήματα το 30αρι του ρουμελιωτη και το σιλβερ του κενταυρου. Σταθερά και επαναλαμβανομενα τα μακρύτερα σκότωματα τα πετυχαίνω με το express. Στην πολλή υγρασία πέφτει λίγο η απόδοση τους αλλά συνεχίζουν να ικανοποιούν. Παύλο για κάνε μια ενημέρωση με τι είναι γεμισμένα τα φετινά όταν ανοίξεις κανένα γτ αν έχουν αλλάξει συνταγή δεν θα πάρω
Το alfagame 32.Με τα σχόλια σας με πείσατε αύριο θα πάω να πάρω να το δοκιμάσω. Πείτε μου και ένα καλό για φουλ Υγρασια