Δοκιμαστηκαν σε μια καραμπίνα κ ενα δίκανο δηλαδή τρεις επικρουστηρες, να έτυχε να θέλουν αλλαγη κ τα τρία ελατηρια??
Δεν αμφισβητώ ότι τα καψύλλια δεν ήταν φυσιολογικά, από το πρώτο ποστ είπα ότι το εξασθενημένο ελατήριο επικρουστήρα όταν χτυπήσει «hard primers» μπορεί να μην τα εκπυρσοκροτήσει.
Ανέφερε ότι τα καψουλια με την m2 ήταν χτυπημενα κανονικά....
Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν το ελατήριο του επικρουστήρα είναι εξασθενημένο. Χτυπάει το καψύλι, και του δημιουργεί βαθούλωμα αλλά δεν το εκπυρσοκροτεί επειδή το χτύπημα δεν ήταν δυνατό λόγω του εξασθενημένου ελατηρίου, ιδίως αν είναι σκληρό καψύλι (hard primer).
Το ελατήριο του επικρουστηρα αλλάζετε όταν δουμε ότι έχει εξασθενίσει η διαπιστώσουμε πως δεν ευθυνονται τα καψουλια για τις όποιες αφλογιστιες...
Το είδε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο φίλος DimDre, 30 φυσίγγια είπε δεν εκπυρσοκρότησαν. Ο επικρουστήρας του χτυπούσε τα καψούλια, τους έκανε βαθούλωμα, αλλά δεν τα εκπυρσοκροτούσε. Τυπική περίπτωση εξασθενημένου ελατηρίου.
Τι σας κάνει τόσο μεγάλη εντυπωση?
Τίποτα αγαπητέ Τάσο δεν μου κάνει εντύπωση, τυπική περίπτωση αφλογιστίας την οποία την έχω ζήσει και εγώ πολλές φορές και τη συζητάμε σε ένα κυνηγητικό φόρουμ. Τί είναι αυτό που σε κάνει να νομίζεις ότι μου έκανε εντύπωση; Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι το να προτείνω αντικατάσταση του ελατηρίου του επικρουστήρα σημαίνει ότι κάτι μου έχει κάνει εντύπωση; Είναι πολύ τυπικό στη μακροχρόνια συντήρηση ενός όπλου.
Η επειδή αυτο συνέβει στην nsi και όχι σε τίποτα "παλιοκαψουλα" του '70?
Όχι, καθόλου δεν ασχολήθηκα με τη μάρκα των φυσιγγίων που του συνέβη και δεν θυμόμουν τί είχε πει όταν έγραφα το αρχικό ποστ. Και σε δικά μου φυσίγγια είχα αφλογιστίες γιατί να μην έχω και στου εμπορίου.
Αστοχίες στις παρτιδες υλικών πάντα θα υπάρχουν κ χωρίς εξαιρέσεις...Για αυτό υπαρχουν κ τα lot στα φυσίγγια κλπ.....
Σίγουρα, θα υπάρχουν καμία αντίρρηση. Δεν είναι ο κανόνας όμως, είναι σπάνιο. Αντιθέτως κανόνας της φυσικής είναι ότι με τη χρήση το ελατήριο εξασθενεί.
Ο λόγος που γράφω τώρα δεν είναι για να πω ότι σόνι και καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έφταιγε το ελατήριο, αλλά επειδή αυτό μου φαίνεται ότι είναι το πιο πιθανό το επισημάνω ώστε να το λάβει υπόψη του αν το κρίνει χρήσιμο φίλος που του συνέβη.