Εχω πάρει αυτό για τους αβαφους προφυλακτηρες αυτοκινήτου αλλά δεν το έχω χρησιμοποιησει ακόμα .15 χρόνια που έχω όπλο με πλαστικό κοντακι το καθαρίζω με ένα βρεγμένο βιτεξ ,θα απεφευγα οτιδήποτε χημικό πάνω στο κοντάκι μηπως έχει αντίθετο αποτέλεσμα , μπορεί να κάνω και λάθος.Τα πλαστικά μηπως έχουν κάποια επίστρωση πανω που τα κάνουν απαλά στο πιάσιμο;Ομάδα έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν για να καλύψετε μικρογρατσουνιες από πλαστικό κοντάκι και πάπια του οπλου?
Έχω μια α400 lite με επιφανειακες γρατσουνιές, σκέφτηκα το σπρέι σιλικόνης αλλά δεν είμαι σίγουρος...
Μην βάλεις τίποτα! Τα πλαστικά ειναι λιγο περίεργα. Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν στην επαφή με κάθε χημικό. Μπορει καποιο να μην του κάνει τίποτα και αλλο αντίστοιχο άλλης εταιρίας να το πολυμερισει. Από την στιγμή που το κυνηγάς θα γρατζουνιστει. Μόνο τα οπλα βιτρίνας ειναι αγρατζουνιστα.Ομάδα έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν για να καλύψετε μικρογρατσουνιες από πλαστικό κοντάκι και πάπια του οπλου?
Έχω μια α400 lite με επιφανειακες γρατσουνιές, σκέφτηκα το σπρέι σιλικόνης αλλά δεν είμαι σίγουρος...
Μπράβο Μήτσο!Εχει έναν χρόνο περίπου που ασχολούμαι με την κατασκευή μιάς πάπιας - επί το ελληνικότερον "ξηστός" - για το 525 μου. Δεν είμαι επαγγελματίας αν και έχω ένα ατελιέ ( ωραίο ε; μην λέμε εργαστήριο και πέφτει η υπόληψή μας) και η ενασχόλησή μου ήταν του στυλ "όταν υπάρχει χρόνος". Ο φίλος Γιάννης ( ο μάστορας) μου το υπογράμμισε ότι μιλάμε για δύσκολη δουλειά. Τώρα που σχεδόν ολοκλήρωσα την δουλειά καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχε.
Να σημειώσω ότι αν και έχω κάνει καμιά εικοσαριά κοντάκια - όλα για την πάρτη μου - και καμιά 4-5 πάπιες δεν περίμενα πόσο δύσκολο θα ήταν. Τις τεχνικές δυσκολίες θα τις αναλύσω σε όποιον θέλει για να μην κουράσω . Αλλά θα πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα για να υπογραμμίσω ότι η εργασία της κατασκευής είναι πολύ δύσκολη και όταν μιλάμε για χειροποίητα κοντάκια και πάπιες θα έπρεπε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζει ο κάθε μάστορας. Πχ πως δουλεύεις στο βάθος μιας στενής εσοχής των 2,5 εκ. βάθους και 2 εκ. φάρδους με ακρίβεια; Λόγω πτυχίου - είμαι μηχ/γος μηχανικός - έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα CNC αλλά η εργασία που γίνεται από τους μαστόρους είναι ανεκτήμητη. Αποψή μου είναι ότι τα σωστά κοντάκια γίνονται με το χέρι στα τελειώματα . Τα ξεχοντρίσματα δεν είναι κακό να γίνονται από CNC . Δεν υπάρχει κανένας λογος να κουράζεται ο κάθε μάστορας με χοντροδουλειά.
Λοπόν ξεκίνησα λόγω περίσσειας χρόνου στο χωριό μου που έχω και το "ατελιέ" μουόταν ο Γιάννης ο μάστορας κατάφερε και μου έκανε ένα κοντάκι από τούρκικη καρυδιά, με έναν τάκο, στον οποίο μπόρεσε και εκμεταλλεύτηκε κάθε του πόντο και περρίσεψε ένας τάκος για πάπια. Αυτόν τον τάκο πήρα και τον ... γ@μησ@.
Παρακάτω βάζω φωτογραφίες με την πρόοδο της εργασίας. Το τελείωμα με ψάθες 22lpi θα γίνει από τον Γιάννη γιατί η καταραμένη αρθρίτιδα που έχω στους αντίχειρες δεν με αφήνει να το κάνω μόνος.
ΥΓ1: Το σχέδιο δεν το διεκδικώ... είναι αντιγραφή της Perazzi .
ΥΓ2: Η διευκρίνιση για κάποιες λεπτομέρειες (πχ πόσο σωστά πρέπει να εθυγραμμιστούν οι τρεις βίδες του ξηστού σε συνδιασμό με όλες τις άλλες συναρμογές) θα είναι χρονοβώρα και ίσως να μην απασχολεί πολύ κόσμο.
ΥΓ3! Οταν γίνουν οι ψάθες από τον μάστορα ... επανέρχομαι Δημήτριος.
Μπραβο και σε ΄σενα και μπραβο και στο Γιαννη....Ο μάστορας σωστός και σβέλτος έβαλε το χεράκι του. Το επόμενο και τελικό βήμα είναι τα λάδια.
Η ψάθα - αν και στην αρχή την θεωρούσα διακοσμητική - πέραν της καλαισθησίας, δίνει άλλη σιγουριά στο κράτημα. Ισως να παίζει και το ότι το σχήμα της πάπιας και της ψάθας τα σήκωσα από σκοπευτικά. Είναι αυτό που λέει ο Κηλαδόνης "όλο κάτι θυμίζει και δεν ξέρουμε τι" .
Ε τι να κάνουμε στα όπλα η παρθενογέννηση μας τελείωσε.
Να πω ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη για την άμεση ανταπόκριση και τις γνώσεις του που μοιράζεται μαζί μου σε κάθε τηλεφώνημα. Μιλάμε ότι κάθε τηλεφώνημα είναι ένα σεμινάριο!!!.
Θα επανέλθω με την τελική εικόνα της πάπιας με λάδια και όλο το όπλο.
Τελείωσα και τα λάδια στην νέα πάπια και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Αν εξαιρέσουμε την συναρμογή στην βάση που ακόμα την δουλεύω το αποτέλεσμα με ικανοποιεί. Εδώ σε σύγκριση με την μαμά πάπια που το σχήμα της δεν μ' αρέσει καθόλου.Βάλε και καμια φωτό μαζί με το μαμά για να δούμε τις διάφορες