Φασσες μπολιατσες στη σουβλα

Συμβαινει τωρα😂
Μια συνταγή που εμπνεύστηκα προ λιγων ημερων εγινε test drive και τωρα παμε στα γερα😄
Φασσες με αρνησια μπολια στη σουβλα και πατροπαράδοτα τρυγονια ορτυκια στη σουβλα.Οι φασσες με βούτυρο αγελαδινο φρεσκο και μπολια

Παραδίπλα ετοιμάζεται και η σχαρα για την προβατίνα 😂😂 συνοδευτικη πάει παντού η ρουφιάνα
IMG_20221203_173515.jpg
 
Συμβαινει τωρα😂
Μια συνταγή που εμπνεύστηκα προ λιγων ημερων εγινε test drive και τωρα παμε στα γερα😄
Φασσες με αρνησια μπολια στη σουβλα και πατροπαράδοτα τρυγονια ορτυκια στη σουβλα.Οι φασσες με βούτυρο αγελαδινο φρεσκο και μπολια

Παραδίπλα ετοιμάζεται και η σχαρα για την προβατίνα 😂😂 συνοδευτικη πάει παντού η ρουφιάνα
View attachment 61861
ρε φιλαρακι αυτες σκυλια μαυρα ειναι,,,εαν δεν βραζουν να μαλακωσουνε ,,,εγω πριν πωλλαααα χρονια εφαγα σε ενα καφενε στην σχαρα και απο τοτε εχασα δυο δοντιαααα .sarcastic.,,τελος παντως καλοφαγοτεςςςςς,,και πεσμας εαν πετηχανεεε;)
;)
 
Συμβαινει τωρα😂
Μια συνταγή που εμπνεύστηκα προ λιγων ημερων εγινε test drive και τωρα παμε στα γερα😄
Φασσες με αρνησια μπολια στη σουβλα και πατροπαράδοτα τρυγονια ορτυκια στη σουβλα.Οι φασσες με βούτυρο αγελαδινο φρεσκο και μπολια

Παραδίπλα ετοιμάζεται και η σχαρα για την προβατίνα 😂😂 συνοδευτικη πάει παντού η ρουφιάνα
View attachment 61861
Όλοι στο συνοδευτικό θα πάνε ε άντε και κάνα ορτυκακι
Καλή όρεξη να έχετε
 
ρε φιλαρακι αυτες σκυλια μαυρα ειναι,,,εαν δεν βραζουν να μαλακωσουνε ,,,εγω πριν πωλλαααα χρονια εφαγα σε ενα καφενε στην σχαρα και απο τοτε εχασα δυο δοντιαααα .sarcastic.,,τελος παντως καλοφαγοτεςςςςς,,και πεσμας εαν πετηχανεεε;)
;)
Κι ομως αυτο ακριβως που χρειάζονται τους το δινει η μπολια και το βούτυρο...Τις ποτίζει συνεχομενα και δεν στεγνωνουν ουτε σκληραίνουν...Το ειπανε το ποίημα ηδη τελειες πατέρας πεθερος πεθερα κουνιαδος πιτσιρικια γλειψανε και το κόκκαλο 😂
 
Συμβαινει τωρα😂
Μια συνταγή που εμπνεύστηκα προ λιγων ημερων εγινε test drive και τωρα παμε στα γερα😄
Φασσες με αρνησια μπολια στη σουβλα και πατροπαράδοτα τρυγονια ορτυκια στη σουβλα.Οι φασσες με βούτυρο αγελαδινο φρεσκο και μπολια

Παραδίπλα ετοιμάζεται και η σχαρα για την προβατίνα 😂😂 συνοδευτικη πάει παντού η ρουφιάνα
View attachment 61861
Ξερεις και τρωςςς
 
φασες στο πουγγι που ειπε ο χαρης....Υλικα..υγρο βουτυρο,αλατι,πιπερι,δεντρολιβανο,σκορδο,γραβιερα πικαντικη,εγω βαζω και ροκφορ.....εκτελεση! κοβουμε σε τετραγωνα κομματια λαδοκολα και αλουμινοχαρτο ωστε να χωραει 1,5 πουλι,δλδ μπολικο ωστε να κλεισει σωστα την φασα μεσα,φιαχνουμε μιγμα το υγρο βουτυρο μαζι με αλατι πιπερι,με τα χερια αλειφουμε παντου,μεσα εξω το μιγμα,το δεντρολιβανο σκορδο και τυρι μεσα στην κοιλιτσα,τυλιγουμε με τα κομματια λαδοκολας και αλουμινοχαρτου το πουλι στριβουμε την ακρη που περισσευει πολυ καλα ωστε να μην χανει αερα το πουγγι,προθερμανση φουρνο και ψηνουμε σε 180 για 2,30 ωρες...καλη ορεξη...ΥΓ προσεξτε να τυλιξετε συγχρονως με λαδοκολα και αλουμινοχαρτο,οχι χωρια,δεν θα το στεγανοποιησει...!!! μεσα η λαδοκολα ,απ,εξω το αλουμινοχαρτο!
 
φασες στο πουγγι που ειπε ο χαρης....Υλικα..υγρο βουτυρο,αλατι,πιπερι,δεντρολιβανο,σκορδο,γραβιερα πικαντικη,εγω βαζω και ροκφορ.....εκτελεση! κοβουμε σε τετραγωνα κομματια λαδοκολα και αλουμινοχαρτο ωστε να χωραει 1,5 πουλι,δλδ μπολικο ωστε να κλεισει σωστα την φασα μεσα,φιαχνουμε μιγμα το υγρο βουτυρο μαζι με αλατι πιπερι,με τα χερια αλειφουμε παντου,μεσα εξω το μιγμα,το δεντρολιβανο σκορδο και τυρι μεσα στην κοιλιτσα,τυλιγουμε με τα κομματια λαδοκολας και αλουμινοχαρτου το πουλι στριβουμε την ακρη που περισσευει πολυ καλα ωστε να μην χανει αερα το πουγγι,προθερμανση φουρνο και ψηνουμε σε 180 για 2,30 ωρες...καλη ορεξη...ΥΓ προσεξτε να τυλιξετε συγχρονως με λαδοκολα και αλουμινοχαρτο,οχι χωρια,δεν θα το στεγανοποιησει...!!! μεσα η λαδοκολα ,απ,εξω το αλουμινοχαρτο!
Απο Γιάννινα είσαι
 
φασες στο πουγγι που ειπε ο χαρης....Υλικα..υγρο βουτυρο,αλατι,πιπερι,δεντρολιβανο,σκορδο,γραβιερα πικαντικη,εγω βαζω και ροκφορ.....εκτελεση! κοβουμε σε τετραγωνα κομματια λαδοκολα και αλουμινοχαρτο ωστε να χωραει 1,5 πουλι,δλδ μπολικο ωστε να κλεισει σωστα την φασα μεσα,φιαχνουμε μιγμα το υγρο βουτυρο μαζι με αλατι πιπερι,με τα χερια αλειφουμε παντου,μεσα εξω το μιγμα,το δεντρολιβανο σκορδο και τυρι μεσα στην κοιλιτσα,τυλιγουμε με τα κομματια λαδοκολας και αλουμινοχαρτου το πουλι στριβουμε την ακρη που περισσευει πολυ καλα ωστε να μην χανει αερα το πουγγι,προθερμανση φουρνο και ψηνουμε σε 180 για 2,30 ωρες...καλη ορεξη...ΥΓ προσεξτε να τυλιξετε συγχρονως με λαδοκολα και αλουμινοχαρτο,οχι χωρια,δεν θα το στεγανοποιησει...!!! μεσα η λαδοκολα ,απ,εξω το αλουμινοχαρτο!
Έτσι τις κάνω και εγώ με την διαφορά ότι δεν βάζω τυρί μέσα στην κοιλιά αλλά λίγο βούτυρο πλάκα.
Γίνονται νόστιμα και μαλακωνει το κρέας.
Και αλλά ήδη μπορουν να γίνουν έτσι.
Δοκίμασα και μπεκάτσα και ορτυκι.
 
Last edited:
Έτσι τις κάνω και εγώ με την διαφορά ότι δεν βάζω τυρί μέσα στην κοιλιά αλλά λίγο βούτυρο πλάκα.
Γίνονται νόστιμα και μαλακό το κρέας.
Και αλλά ήδη μπορουν να γίνουν έτσι.
Δοκίμασα και μπεκάτσα και ορτυκι.
τρυγονια εχω φιαξει ετσι,ηταν πολυ νοστιμα...!!! καλα χριστουγεννα....
 
Back
Top