Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο Κώστα !!! Η επιλογή του βουνού είναι πιο ασφαλής αν ξέρεις τα περάσματα των πουλιών ......ο κάμπος είναι ρίσκο , μπορεί να σου κάτσει ..μπορεί και όχι...
Όντως φέτος μέχρι στιγμής δν αποδίδει καθόλου ο καμπος αλλά ούτε καν βλέπουμε και περαστικά πουλιά να περνάνε.

Πάνο καλησπέρα και τα ταίρια τους.. Ρε φιλε επειδή εγώ στη φασσα ρίχνω νο5,6 απορία το έχω με τα 7αρια μέχρι τι αποστάσεις κρατάς τα πουλιά? Δλδ σηκώνεις όπλο στα γαλάζια που περνάνε στα 40-45μ με τα 7αρια???
Σε ευχαριστώ φιλε μου.Τα πουλιά στα δικά μου καρτερια είναι εισερχόμενα συνήθως κ πιο σπάνια τραβερσα..οσο για τα φυσίγγια έχω καταλήξει σε τρεις επιλογές ανάλογα του καιρού η αν είναι πέρασμα η πιασμενα..πρώτο δεύτερο βάζω πάντα 7αρι και ναι μέχρι τα 40m αν είσαι κέντρο σβήνουν.επισης θεωρώ κάτω από 5αρι ότι είναι υπερβολή,όπως κ για τα δικά μου μάτια είναι υπερβολή τα 45 κ βάλε μέτρα να ντουφεκας.(,για πολλούς λόγους προσωπικούς).

Δ
Σε ευχαριστώ φιλε μου.Τα πουλιά στα δικά μου καρτερια είναι εισερχόμενα συνήθως κ πιο σπάνια τραβερσα..οσο για τα φυσίγγια έχω καταλήξει σε τρεις επιλογές ανάλογα του καιρού η αν είναι πέρασμα η πιασμενα..πρώτο δεύτερο βάζω πάντα 7αρι και ναι μέχρι τα 40m αν είσαι κέντρο σβήνουν.επισης θεωρώ κάτω από 5αρι ότι είναι υπερβολή,όπως κ για τα δικά μου μάτια είναι υπερβολή τα 45 κ βάλε μέτρα να ντουφεκας.(,για πολλούς λόγους προσωπικούς).
Δλδ ρε Πάνο μπορείς να καταλάβεις με σιγουριά μια φάσσα στα 40μ από μια άλλη στα 45μ? Εμένα οριακά πέφτουν με 6αρια σε αυτά τα μέτρα τα πουλιά. Τώρα με κανένα τσοκακι φρενου ίσως και τα 7αρια να επαρκούν.

Κάμπος Σερρών σήμερα με ψιλόβροχο βγήκαν κάποια πουλάκια ήμουν μόνος δυστυχώς αν είχα παρέα το φιλαράκι μου σήμερα θα κάναμε καλή δουλειά τελικά πηρα 6 τις 4 στο χέρι,είχα και το τέρας μαζί μου αλλιώς δεν θα έβρισκα καμία!!Η μια έπεσε σε απόσταση πάνω από 70 μέτρα και μέσα σε καλάμια και έφυγε μόνη της η καρλα και πήγε και την βρήκε και μουν την έφερε φτερουγιαρα!!Καθε μέρα με εντυπωσιάζει όλο και πιο πολύ το τέρας 6 1/2 μηνών τώρα!!View attachment 6338οπλο beretta a 350 τσοκ anaconda mid φυσίγγι ιδιογομωση ΑΟ νο4!!
μπραβωωω ρε κωστα σε σενα και το ΤΕΡΑΣΟΥΥΥΥ .well done..well done.ωντος εχης κανη πωλη καλη δουλια επανω στην κλαρα

Δ

Δλδ ρε Πάνο μπορείς να καταλάβεις με σιγουριά μια φάσσα στα 40μ από μια άλλη στα 45μ? Εμένα οριακά πέφτουν με 6αρια σε αυτά τα μέτρα τα πουλιά. Τώρα με κανένα τσοκακι φρενου ίσως και τα 7αρια να επαρκούν.
Όχι δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι 40-45 θεωρητικά μιλάμε πάντα!!πχ εγώ αυτά που θεωρώ μακρινά ο συγκηνηγος μου τους την "μπαίνει" αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι τα μέτρα δεν είναι στραγάλια και δεν χρειάζεται για μένα να ντουφεκαμε κ ότι περνάει.ολα πεφτουν κ όλα χάνονται είναι αποψη μου..πχ εγώ το percorso που πολλά άτομα το εκθειάζουν δεν θέλω να το βλέπω..άντε βγάλε άκρη

Όχι δεν μπορείς να καταλάβεις αν είναι 40-45 θεωρητικά μιλάμε πάντα!!πχ εγώ αυτά που θεωρώ μακρινά ο συγκηνηγος μου τους την "μπαίνει" αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι τα μέτρα δεν είναι στραγάλια και δεν χρειάζεται για μένα να ντουφεκαμε κ ότι περνάει.ολα πεφτουν κ όλα χάνονται είναι αποψη μου..πχ εγώ το percorso που πολλά άτομα το εκθειάζουν δεν θέλω να το βλέπω..άντε βγάλε άκρη
Με τη τσοκάρισμα τα ρίχνεις Πάνο..;;

Καλά εννοείται αυτό για τα μέτρα αλλά και μένα αν μου έρχονται βολικά μέχρι οριακά τα 50 μέτρα τους την πατάω δν κρατιέμαι. Με τι φυσιγγια πας εσύ για φασσα? Κάι εμένα μου αρέσει αρκετά το περκορσο.

Κάμπος Σερρών σήμερα με ψιλόβροχο βγήκαν κάποια πουλάκια ήμουν μόνος δυστυχώς αν είχα παρέα το φιλαράκι μου σήμερα θα κάναμε καλή δουλειά τελικά πηρα 6 τις 4 στο χέρι,είχα και το τέρας μαζί μου αλλιώς δεν θα έβρισκα καμία!!Η μια έπεσε σε απόσταση πάνω από 70 μέτρα και μέσα σε καλάμια και έφυγε μόνη της η καρλα και πήγε και την βρήκε και μουν την έφερε φτερουγιαρα!!Καθε μέρα με εντυπωσιάζει όλο και πιο πολύ το τέρας 6 1/2 μηνών τώρα!!View attachment 6338οπλο beretta a 350 τσοκ anaconda mid φυσίγγι ιδιογομωση ΑΟ νο4!!
Μπράβο Κώστα
Πολύ φάτσα του αραπακι, και αποτελεσματικό.
Είναι ωραία συντροφιά τα άτιμα...

Εχθές είχε κυνήγι τριχωτού. Βγήκε το Πεντοκιλο κρέας. Σήμερα έφυγα το πρωί για το καρτέρι με βροχή. Στις 7:15 είδα ένα ζευγαράκι αλλά έπιασε καλή βροχή με χρι τις 9 βγήκα απ' το αμάξι και στις 9:15 πέρασαν τρεις από πισω μου. Πήρα την μία αλλά έγινα παπί να την βρω μες στο σφιχτό. Μετά πέρασαν αλλα πέντε πουλιά μακριά μου και τίποτα άλλο. Για την μέρα που είχε τυχερός ήμουν. Τώρα Αθήνα........

Ένας καλός ιδιογομωτης που γράφει κι εδώ κάποτε μου πε "πάντα ρίχνε ένα νούμερο ψηλότερα σκάγια απ ότι νομίζεις ότι θα χρειαστείς" το σκέφτηκα πολύ. Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να πιστέψουμε πόσο μεγάλη δύναμη κρατάμε στα χέρια μας κι αν είμαστε πάρασυρόμενοι από το χαρτί τότε ακόμα χειρότερα στο θέμα ψηχολογια. Δεν είναι μόνο το φυσίγγι.
Συμαζευεις το κύκλο διασποράς που μπορεί να σου δοσει ένα τέτοιο νούμερο με πολλά περισσότερα πλήγματα στο πουλί. Ναι μπορεί να πέσει. Ο παράγοντας κλιματολογικες συνθήκες, ύψος κλπ είναι ο ίδιος που απαντά και μόνος του στην χρήση χοντρων νουμερων. Κάτω από τέτοιες συνθήκες μόνο νομιζω

Καλά εννοείται αυτό για τα μέτρα αλλά και μένα αν μου έρχονται βολικά μέχρι οριακά τα 50 μέτρα τους την πατάω δν κρατιέμαι. Με τι φυσιγγια πας εσύ για φασσα? Κάι εμένα μου αρέσει αρκετά το περκορσο.
Semi τρία αλφα,rio gameload36g,saga high speed 36, και στα ζόρια το αγαπημένο Olympus..φέτος δοκίμασα κ αυτό του Ρουμελιώτη που μου έκανε τα χατίρια.αυτα είναι καθαρά προσωπική άποψη τι εχει δουλέψει με μένα.

Έκανα και εγώ την βόλτα μου το πρωί γιατις φασσουλες αλλά όπως λέει και η παροιμία η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Παρέα σήμερα είχα την κόρη και τον σπρινγκερακο μου,μετο που κατεβαίνω απο το αμάξι μου πέφτει το κινητό σε μια μικρή λομπα με νερό με αποτέλεσμα να κλείσει και να μην ανοίξει ξανά (πριν λίγο πήρα καινούργιο) ωραία λέω ξεκινήσαμε, αφού κάτσαμε στο καρτέρι μετά απο κάνα 20 λεπτό βλέπω ένα κοπάδι φασσες γύρω στα 60 με 70 πουλιά να έρχονται κατευθείαν απάνω μας,λέω στην κόρη να κάτσει κάτω και να μην κουνηθεί καθόλου αλλά τελευταία στιγμή πριν σκάσουν τα πουλιά επάνω μας κουνιέται για να τις δει καλύτερα και τα πουλιά άρχισαν να γυρίζουν,εκεί προλαβαίνω τις τελευταίες και τις ρίχνω 2 τουφεκιές με αποτέλεσμα να σπάσω το φτερό από μια και αυτή να πάει να πέσει στη απέναντι ράχη.Γρηγορα πάμε στο αυτοκίνητο για να πάμε να βρούμε την φάσσα (είχα βάλει καλό σημάδι που είχε πέσει), φτάνουμε στο σημείο με δυσκολία γιατί ο δρόμος από τις πολλές βροχές έχει κοπεί,κατεβάζω τον Δία και πάω στη μεριά που είχα βάλει σημάδι,μετά από 2 λεπτά ψάξιμο καταφέρνει ο σπρινγκερακος μου και την βρίσκει,ωραία λέω τυχεροί είμαστε πάμε να την κάνουμε, όπως πάμε να φύγουμε γλιστράει το αμάξι και πέφτουμε σε μια νεροφαγια του χωματόδρομου και κολλάμε, κινητό δεν έχω να ειδοποιήσω κάποιον και επί μία ώρα περίπου προσπαθούσα να το ξακολισω μόνος μου με αποτέλεσμα στο τέλος αφού έχω κόψει σχεδόν όλα τα κλοναρια από μια βελανιδιά να καταφέρω να βγω.....
Υ.Γ άμα δεν είχε κουνηθεί η κόρη μου θα είχα κατεβάσει πολλά ξεκολα....
Και το καλό που μου είπε μετά "Μπαμπά σήμερα στο κυνήγι πέρασα τέλεια ήταν ωραία η περιπέτεια μας".....
Δεν τα ξέχασες αμέσως όμως όλα Χρήστο , και τα ξεκολα που δεν πείρες επειδη κουνήθηκε , και που κολησες με το αμάξι . .well done.

Το καλύτερο ελληνικό εμπορίου είναι για πολύ ψηλωμενα πουλια και κρύο είναι το vmax. Πολεμάω το εμπόριο αλλά πιστεύω στη δύναμη αυτού του φυσίγγιου. Καλό κρύο και πουλιά να χουμε

Μπακ του τοπικ

Semi τρία αλφα,rio gameload36g,saga high speed 36, και στα ζόρια το αγαπημένο Olympus..φέτος δοκίμασα κ αυτό του Ρουμελιώτη που μου έκανε τα χατίρια.αυτα είναι καθαρά προσωπική άποψη τι εχει δουλέψει με μένα.
Του ρουμελιωτη το 34αρι εννοείς? Το olympus semi απλά δν παίζεται στα δύσκολα είναι φυσσιγγαρα

Ωραιος φιλε. Πρόσεχε το σκυλί σου σαν τα μάτια σου εμένα δυστυχώς το λαμπραντόρ πριν λίγες μέρες πέθανε μετά από απογευματινο κυνήγι το βρήκα το επομενο πρωί νεκρό... Απο 5 μηνών απορτ στο νερό έκανε... Μεγάλη προσοχή λοιπόν για δηλητηρίασεις η φολες και αφού είναι και σκυλί μόνο για απορτ μην το αφήνεις να ανοίγετε πολύ. Και εγώ έλεγα δεν πρόκειται να μου τύχει και όμως μου στέρησε τον σύντροφό μου 3 χρόνια τώρα στο κυνήγι... Μεγάλη προσοχή λοιπόν σε όλους τους κυνηγούς στον καθένα μπορεί να τύχει. Βέβαια δεν είμαστε σίγουροι απο τι πήγε αλλά κατά πάσα πιθανότητα από αυτό.

Status
Not open for further replies.
Back