Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ρε μάγκες αλήθεια πιο μαμιστερο φυσίγγι απο άποψη τυπώματος δεν εχω ξαναδεί ποτέ μου..Σκέτη ζωγραφιά!!Σου πονάει να πετάξεις τον άδειο κάλυκα..
Μπες στο site της εταιρίας να πάρεις μάτι και άλλα...:)

εγώ είμαι έτοιμος πάντως - 13 του μήνα ημέρα Τρίτη ανεβαίνω στην όμορφη Μακεδονία και 14 Τετάρτη κυνηγάω για 4-5 μέρες

τα Bornaghi τα πήρα για το φιλαράκι μου που με περιμένει στο χωριό,,,κάθε χρόνο του πάω δωράκια τέτοιοι άνθρωποι το αξίζουν και με το παραπάνω !!!

Ποιος φερνει τα Bornaghi στην Ελλαδα? Η συγκεκριμενη εταιρεια εχει πολυ καλα non toxic, ατσαλινα και μη και τα ψαχνω σαν τρελλος.

Ποιος φερνει τα Bornaghi στην Ελλαδα? Η συγκεκριμενη εταιρεια εχει πολυ καλα non toxic, ατσαλινα και μη και τα ψαχνω σαν τρελλος.
Τα bornaghi τα εισάγει η Dispan και φέρνει κ τα ατσαλινα στα 36γρ απο οτι είδα κ στο σαιτ..

Καλησπερα και απο μενα,αυριο πρωτη εξορμηση στο βουνο για τα γαλαζια πουλια,εχω μερικες πληροφοριες απο φιλους λατομους που εχουν δει κοπαδια φασσες,θα παω να τα ψαξω....
Περισσοτερα αυριο...

Ούτε φτερό φίλε μου, σκατά και πάλι σκατά!!!

Καλησπερα και απο μενα,αυριο πρωτη εξορμηση στο βουνο για τα γαλαζια πουλια,εχω μερικες πληροφοριες απο φιλους λατομους που εχουν δει κοπαδια φασσες,θα παω να τα ψαξω....
Περισσοτερα αυριο...
Δυστυχως δεν ειδα σημερα τιποτα,οι φασσες εξαφανισμενες,ευτυχως φανηκαν μερικες τσιχλες,ντουφεκισα και πηρα 2!
Οποτε αυριο παλι εκει για να κανουμε μια επαναληψη,αν βεβαια αφησει ο καιρος,γιατι ψευτοβρεχει απο το μεσημερι και μαλλον ετσι θα συνεχισει και αυριο!

Καλησπέρα στους λεβεντες...19 μερες μεινανε για την δικη μας χειμερινη εναρξη...οι αναγνωρίσεις μας αφηνουν ΠΟΛΥ θετικα συναισθηματα...παρα πολλα πουλια που ελπιζω μονο να κρατησουν μεχρι την εναρξη...και να μας δωσουν συγκινησεις ολη τη φετινη χρονια...

εγινε πατατα από τον αντιπροσωπο της nobel στην Κυπρο για ακομα μια φορα...τα αγαπημενα μου percorso 5αρακια δεν τα εφερε γιατι εγινε καποιο λαθος λεει...όλα τα αλλα νουμερα τα εφερε εκτος από το 5...ελεος...οποταν παμε σε άλλες αγαπημενες επιλογες για φετος...1)lampro feltro 6 2)victory 35gr ασπρες 5 3)victory 36gr πρασινες 5...

καλη συνεχεια παιδες και καλη αρχη σε μας!

)victory 35gr ασπρες 5 3)victory 36gr πρασινες 5...
H πράσινη ειναι μαλλινοταπα αν δεν απατώμαι..Επειδη στην Κυπρο κυνηγάτε μόνο με δίκαννα λόγο νομοθεσίας ήθελα να σε ρωτήσω φίλε Λεωνίδα αν ισχύει αυτο που ακούγεται ότι τα φυσίγγια βικτορυ γενικα ειναι μαλακά διότι προορίζονται για την αγορά της Κύπρου κυρίως όποτε κ θα ριχτούν με δίκαννα..είχα ριξει καποτε το lucky shot 33gr ηταν φονικοτατο αλλα δεν το έλεγα κ μαλακό.Σιγουρα θα ξέρεις καλύτερα..

φιλε Τασσο το πρασινο βγαινει και σε μαλλινοταπα και σε συγκεντρωτηρα...εγω χρησιμοποιώ το συγκεντρωτηρα...για μαλλινοταπα εχω το αγαπημενο μου feltro που είναι και καπως πιο σφιχτο αφου μονο φασα κυνηγαω...

τα φυσίγγια της βικτορυ είναι οντως πολύ μαλακα...και το ασπρο στα 35γρ και το πρασινο στα 36...τα δουλευω ακομα και καλοκαιρι...φυσικα το οπλο μου είναι βαρυ...

οσο για το Lucky shot οντως εχει καποιο λακτισμα αλλα δεν θα ελεγα ότι δεν το ανεχεσαι...το εριχνα ακομα και με το παλιο πλαγιοκαννο souer του μακαριτη του πατερα μου...είναι γεμισμενο με Α1 και μια γενικη αποψη από πολλους που το κυνηγουν εδώ στην Κυπρο είναι ότι δουλευει καλα σε υγρασια...το ασπρο είναι με ΑΟ και θελει καπως πιο ξεροκαιρο όπως το εμαθα...μου δουλευει απίστευτα και το καλοκαιρι...το πρασινο με psb2 το εχω για λιγο πιο κρυο καιρο...

παντως αν θελετε και εντυπώσεις από τα αλλα της βικτορυ θα σας γραψω αυτά που αγαπω εγω και χρησιμοπιω κυριως σε τρυγόνια και καμμια τσιχλα που μπορει να κυνηγησω 2-3 φορες τον χρονο...

1)rocket 29γρ (d20 και πολύ καλο στη ζεστη και σε ανεμο)
2)starlight 32gr (A1 πολύ καλο και σε υγρασια και σε γλυκο καιρο...ακομα και το καλοκαιρι στα τρυγόνια δεν μου λεει όχι)
3)skeet 32gr (d20 πολύ καλο σε ξεροκαιρο)
4)concorde 31gr (Α1 μαρεσει πολυ σε δυνατο ανεμο και κυριως το καλοκαιρι σε ψηλες θερμοκρασίες)
5)victory λιλα 31γρ (Α1 αν και εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με το concorde αυτό δουλευει παρα πολύ καλα σε πρωινο και υγρασια)

...παντως η victory είναι σιγουρα Value for money!

Last edited:
Λεωνίδα Ευχαριστώ για την (αναλυτική)απαντηση!Πάντως σας βγάζω το καπέλο σε εσάς τους Κυπριους γιατί διαβάζω(σε κυπριακό γνωστό φόρουμ)ότι είστε λάτρεις των ελαφρών γομωσεων οι περισσότεροι..Πχ 30,31 γρ στην πέρδικα κ στην φασσα σε ν6 και λέω μα είναι δυνατόν,υπαρχουν τέτοιοι κυνηγοί??? που εδώ στην Ελλάδα από 36γρ κ πανω.. Κ μην πείτε ότι οι Κύπριοι ρίχνουν με δίκαννα..Ξέρω δικαννακηδες που ρίχνουν δυναμίτες..

Last edited:
φιλε Τασο τα παιδια συνηθως που είναι γραμμενα σε καποιο φορουμ κατεχουν 1-2 θεματα περι κυνηγι...αλλα δυστηχως δεν είναι ολοι ετσι...θα δεις και κατι 40ρια και βαλε....σε νουμερα 3-4...γιατι νομιζουν πως θα ριξουν το φασονι από το διπλανο χωριο...δυστηχως και εδώ περα τα ιδια εχουμε...

εγω παντως εχω 3-4 ειδη (απο 29 το καλοκαιρι μεχρι 36γρ) που δεν τα βγαζω από το οπλο μου...και καποιοι όταν με βλεπουν και χρησιμοποιώ μαλλινοταπα στη φασα απορουν...ισως γιατι ποτε δεν εμαθαν ότι η μαλλινοταπα δεν είναι φυσιγγι διασπορας....

ο καθενας όπως μαθει φιλε

αλλα δυστηχως δεν είναι ολοι ετσι...θα δεις και κατι 40ρια και βαλε....σε νουμερα 3-4...γιατι νομιζουν πως θα ριξουν το φασονι από το διπλανο χωριο...δυστηχως και εδώ περα τα ιδια εχουμε...
Συμφωνώ !! Όμως δεν είναι τυχαίο που η βικτορυ στα ελαφρά φυσιγγια της τα έχει κ σε χοντρά νουμερα σκαγιων..πχ το 31γρ(με μια πέρδικα κ ένα λαγό στο κουτι!!!!!!) σε ν5,6,7. Εδω σπανίζουν αυτά τα φαινόμενα απο τους κατασκευαστές φυσιγγίων.

Last edited:
εξω απο το χορο ολοι ξερουν να χορευουν

...φιλε μου αν το λες για μενα...αυτό τον χορο της φασας τον χορευω ολη μου τη ζωη...

δεν είναι θεμα το να τουφεκισει καποιος ένα μπουλουκι από τα 100 μετρα με 12βολα η αντιαρεοπορικα...μπορει και να ριξει καποιο πουλι στην τυχη...το θεμα είναι η γ@μημενη η παιδεια...γιατι όταν αυτος ο κυριος αν και καποιας ηλικιας 50+ μου λεει...ε δε πειραζει ρε φιλε...θα τις ξαναδω??εσυ μπορει όχι ρε μπαρμπα...αλλα εγω ο μ@λακας που καθομαι ολη μερα εδώ κρυμμενος...μπορει να τις ξαναδω το απόγευμα...θα μου πεις και σιγα που τον νοιαζει...ε γιαυτο λοιπον επαψα και γω να τσακωνομαι με το κοσμο...δεν αξιζει πλεον...δεν θα χαλασω την μεγαλη μου αγαπη (το κυνηγι) σε νευρα και αγχος...όχι...ότι θελουν ας κανουν...εγω απλα θα είμαι εκει να απολαμβανω την αυγη...το σουρουπο....την μοναξια...για το ωραιο πέταγμα της...και την αδρεναλινη που μου ανεβαζει όταν την βλεπω από μακρια...αυτό κανενας μεγαλομπαρμπα κυνηγος δεν θα μου το παρει...και πιο μετα όταν ολοι αυτοι δεν θα ασχολούνται με το κυνηγι επειδή θα βαρεθουν...θα τις συναντησω...και τοτε θα χορεψω όπως εγω θελω!!!

ολα ειναι θεμα συνθηκων φιλε και περιστασεων...δεν υπαρχει κατι που να ισχυει παντου...δεχομαι και σεβομαι τα βιωματα σου στο κυνηγι αυτο αλλα υπαρχουν και αλλοι τροποι κυνηγιου της....στον δικο σου στυλ κυνηγιου και κυνηγοτοπο σου μπορει τα νουμερα αυτα 6 αρια και 7αρακια που λες να ειναι τα καταλληλα...δεν αμφιβαλλω...υπαρχουν ομως και αλλα μερη και αλλα στυλ κυνηγιου που τα νουμερα αυτα σκαγιων δεν σε καλυπτουν...εισαι λιγος με αλλα λογια....στα μερη μου και με το στυλ του κυνηγιου που υπαρχει εδω το νουμερο που σου δινει τις περισσοτερες επιτυχιες ειναι στο 90% των περιστασεων το νο4 και σιγουρα μιλαμε για πολυ μεγαλυτερες σε σχεση με αλλους κυνηγοτοπους και αλλα στυλ κυνηγιου...με οποιοδηποτε αλλο νουμερο σκαγιων δεν θα πλησιασεις ποτε τα ποσοστα επιτυχιας που σου δινει το νο4.....κυνηγουν εδω γενιες και γενιες κυνηγων πολλα χρονια τωρα ...δοκιμασαν ολοι στην αρχη αλλα ολοι στο ιδιο κατεληξαν...μακαρι μια μερα να βρεθει ο δρομος σου απο εδω να το διαπιστωσεις και μονος σου.....μην με παρεξηγεις μονο πιστεψε με πραγματικα σε καμια περιπτωση δεν εχω την προθεση να σε προσβαλλω...αντιθετα χαιρομαι να μαθαινω και σεβομαι καθετι διαφορετικο που θα ακουσω απο τον καθενα εδω μεσα

...φιλε μου αν το λες για μενα...αυτό τον χορο της φασας τον χορευω ολη μου τη ζωη...

δεν είναι θεμα το να τουφεκισει καποιος ένα μπουλουκι από τα 100 μετρα με 12βολα η αντιαρεοπορικα...μπορει και να ριξει καποιο πουλι στην τυχη...το θεμα είναι η γ@μημενη η παιδεια...γιατι όταν αυτος ο κυριος αν και καποιας ηλικιας 50+ μου λεει...ε δε πειραζει ρε φιλε...θα τις ξαναδω??εσυ μπορει όχι ρε μπαρμπα...αλλα εγω ο μ@λακας που καθομαι ολη μερα εδώ κρυμμενος...μπορει να τις ξαναδω το απόγευμα...θα μου πεις και σιγα που τον νοιαζει...ε γιαυτο λοιπον επαψα και γω να τσακωνομαι με το κοσμο...δεν αξιζει πλεον...δεν θα χαλασω την μεγαλη μου αγαπη (το κυνηγι) σε νευρα και αγχος...όχι...ότι θελουν ας κανουν...εγω απλα θα είμαι εκει να απολαμβανω την αυγη...το σουρουπο....την μοναξια...για το ωραιο πέταγμα της...και την αδρεναλινη που μου ανεβαζει όταν την βλεπω από μακρια...αυτό κανενας μεγαλομπαρμπα κυνηγος δεν θα μου το παρει...και πιο μετα όταν ολοι αυτοι δεν θα ασχολούνται με το κυνηγι επειδή θα βαρεθουν...θα τις συναντησω...και τοτε θα χορεψω όπως εγω θελω!!!

Λεωνίδα έχεις δίκιο οπως το γράφεις.
Λίγο έηω από το χωριό είχε τα καλύτερα σημεία στα μπασίματα και μπορούσαν να κάτσουν πάνω απο 20 άτομα.Να φανταστείς ότι ήταν πάνω σε χωματόδρομο ο οποίος διένυε μια κορυφογραμμή. Εκ ει λοιπόν μαζεύονταν καθε καρυδιάς καρύδι. Περπατούσαν μέσα στο δρόμο ,ντουφεκούσαν όπου να ναι και μάλιστα σε πουλιά που στρώνανε σε άλλους και το χειρότερο ; οταν πέρναγαν ψηλωμένα τα ντουφεκούσαν με δράμια !!!!
Αυτοί ήθελαν να νομίζουν οτι είναι κυνηγοί και κυνηγούσαν φάσσα. Αποτέλεσμα εδώ και πολλά χρόνια ,όταν ακόμη εξακολουθούσε να έχει καλά μπασίματα στην περιοχή τα πουλιά σταμάτησαν να περνούν από κει και περνάγανε πια απο την άλλη μεριά στο ποτάμι.Ετσι ,ακόμη και τα λίγα που περνάνε τώρα τα βλέπουν με τα κιάλια.
Γι αυτό και εγώ όταν ανεβαίνω πάνω τραβάω αυτα τα βασανιστήρια .Φεύγω πιο μακριά ,σε πιο δύσκολα μέρη και με πολύ περπάτημα ,αλλά έχω την ησυχία μου απο τον κάθε μαλάκα ο οποίος πιστεύει οτι αφού κρατάει όπλο είναι κυνηγός και κάνει ότι του αρέσει.

Status
Not open for further replies.
Back