Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
καποιοι θα το διαβασαν που το εγραψα και στην φασσοπαρεα. λοιπον τα πουλια αρχησαν σε μερη που δεν εχει βελανι να ζοριζοντε. ο καμπος και μετα απο της πολλες βροχες δεν της φτανει. αρχησαν να ψαχνοντε στον κισσο και στο βελανι απο το πουρναρι. οποτε εχετε τον νου σας.

Eγω πάντως στην Ηπειρο δεν εχω δει ποτε φασσες στο βελάνι του πουρναριού

και εδω δεν το συνηθιζουν μητσο. πεφτουν εκει μονο οταν δεν εχει αλλη τροφη να διαλεξουν.

αλλα της εχουμε ριμαξει αρκετες φορες στο πουρναρι.

Και μετά σου λένε η χρονιά της φάσσας............ε άμα κυνηγάς όπως κάποιοι αλητάμπουρες -κάπου - με την ανοχή του συστήματος πάνω από τα αγροτικά και απο μηχανάκια που εντάξει,θα βαρέσεις πουλιά.
Φέτος η φάσσα στο βουνό για πολλές περιοχές είναι όνειρο άπιαστο.

Μήτσο αν δεν έχεις πληροφορία ότι υπάρχουν πουλιά,λεφτά για να κάνεις κάποια χιλιόμετρα, υπομονή να πας 4 μέρες και τις 2 μόνο να τις παρατηρείς φάσσες δεν κάνεις..Μόνο αν είσαι κωλόφαρδος.. Τα μπασίματα είναι άλλο κομμάτι..Πριν μια βδομάδα σε ένα μέρος είχαμε βρεί αρκετό βελάνι και κάποιες φάσσες..Σε πληροφορώ πως σε μια εβδομάδα το βελάνι το φάγανε όλο και απλώς φύγανε..

Εντάξει ,η παρατήρηση είναι πάντα στο πρόγραμμα Γεράσιμε αλλά παλιότερα δεν ήταν τόσο μαύρα τα πράγματα.Υπήρχαν η οχι πληροφορίες λίγο πο΄'υ στα κλασσικά μέρη θα έβρισκες πουλιά.
Μάλλον πρέπει να το παίρνουμε απόφαση σιγά σιγά οτι θα γίνουν δυσεύρετες και αυτές και όλα τα κυνήγια.
Τα τελευταία 15 χρόνια η πορεία είναι φθίνουσα .Τουλάχιστον για τις φάσσες.

Πολλά πουλιά στη Φθιώτιδα ,πολλά πουλιά στο Βόλο ,πολλά πουλιά στη Φωκίδα και πουλιά δεν βαράει κανείς ;
Εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν να έχει βαρέσει πουλιά ......

Πολλά πουλιά στη Φθιώτιδα ,πολλά πουλιά στο Βόλο ,πολλά πουλιά στη Φωκίδα και πουλιά δεν βαράει κανείς ;
πάμε αύριο;;;;;;

Μήτσο ποιος τα λέει για πουλιά στο Βόλο ;; Ένας γνωστός πήγε την τετάρτη και δεν είδε ούτε ένα. Δεν μιλάμε να βαρέσει , δεν είδε κανένα!!

πάμε αύριο;;;;;;
Εγώ είμαι μέσα, αν έρθετε προς Φθιώτιδα
:)

Ίσως και το χειρότερο Σ/Κ..Μέχρι και Νομό αλλάξαμε αλλά τα πουλιά άφαντα..

μια απο τα ιδια.

μητσο καποιοι εχουν βαρεσει. αλλα μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου.

απο εκει και περα. στα μερη τα δικα μας, το κακο ειναι πως δεν εχει τροφη. αν ειχε τροφη, θα ειχε και πουλια πολλα. αυτο ειναι σιγουρο. το κακο ειναι πως για δευτερη χρονια δεν κανει ο μεσες καρπο.

μια απο τα ιδια.

μητσο καποιοι εχουν βαρεσει. αλλα μετρημενες στα δαχτυλα του ενος χεριου.

απο εκει και περα. στα μερη τα δικα μας, το κακο ειναι πως δεν εχει τροφη. αν ειχε τροφη, θα ειχε και πουλια πολλα. αυτο ειναι σιγουρο. το κακο ειναι πως για δευτερη χρονια δεν κανει ο μεσες καρπο.

Γιάννη τα μέρη τα δικά σας τα άφησα στην απέξω όπως είδες γιατί είστε βόρεια και πάντα κάτι γίνεται.
Εχετε βουνό και κάμπο με τροφή.Όπως να χει θα πέσουν πουλιά.Αν όχι σε σας που κυνηγάτε στο βουνό θα τα βαρέσουν οι....αυτοκινούμενοι.Και φέτος η αλήθεια είναι πωε από τα μέρη σου μέχρι τον Εβρο κάτι γίνεται .Εχει π ουλιά αλλά δεν σας βοηθάει και ο καιρός.
Φέτος ήθελα πολύ να ανέβω Αλεξ/πολη αλλά τα οικονομικά μου το απαγορεύουν. Ακόμη και στο χωριό δεν ξέρω αν πάω .Αν το κάνω απλά γιατί το θέλει η γυναίκα μου.Απο κυνήγι δεν εχει τίποτα.Μονο αγριογούρουνα
.
Πάντως μείνανε 2 μήνες ακόμη και ότι προλάβουμε να κάνουμε.Τουλάχιστον ας μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε μια δυο εξορμήσεις και πάλι καλά .

εγω παντος το εγραψα απο την αρχη του οκτωμβρη, οταν ακομη γινοταν τα μπασιματα και τα περασματα. οταν μπηκαν στα λευκογεια 10000 πουλια παρασκευη και το σαββατο δεν ειχε ουτε πουπουλο, ειπας πως φετος φασσες δεν θα κανουμε. παντα βαση των αρηθμων που ειχαμε μαθει αλλες χρονιες.
καλα τον καμπο αστον. ειναι σιχαμα.

Απόψε έφτασα στο χωριό και αυριο εχει πρώτη ανίχνευση μήπως και κατέβηκαν τίποτα πουλιά απο τα επερχόμενα χιόνια.

Status
Not open for further replies.
Back