Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια ερώτηση-γκάλοπ στους φασσάδες της παρέας...
Όταν μπαίνει το κοπάδι να μας ''φάει'',μπορείτε να συγκεντρώσετε την προσοχή σας σε ένα πουλί όπως είναι το σωστό;
Ή τουφεκάτε άναρχα (ας μου επιτραπεί η λέξη) στην μάζα;
Εγώ παρ όλες τις προσπάθειες μου παθαίνω το δεύτερο πάντως...

Σε ενα πουλι παντα γιατι αμα ριξεις ετσι χυμα θα παρεις ενα... ειναι λιγο δυσκολο βεβαια αλλα με λιγη προσπαθεια εστιαζεις σε ενα πουλι. Εκτος βεβαια αν πεσει να σε φαει το κοπαδι στα 15 μετρα που εκει βαρας στο ψαχνο με διασπορας, που δεν μου εχει τυχει ποτε μεχρι τωρα στα μερη μου

Σε τραβερσατο κοπαδι,προσκοπευσε την πρώτη,απο τις πιο κοντινες στον κυριο ογκο των πουλιων.
Ειναι λιγο δυσκολο,επειδη το ματι εστιαζει στο κεντρο του κοπαδιου...
Η "ζημια" γινεται στη 2η και 3η τουφεκιά.
Τα πουλια "διπλωνουν",μαζεύονται και συνηθως σπανε,πολλα απο αυτα,καθετα προς την αρχικη τους πορεια.
Ειναι η ευκαιρια για να γεμισει το εδαφος,....πουλια και πούπουλα !:)

Όταν μπαίνει το κοπάδι να μας ''φάει'',μπορείτε να συγκεντρώσετε την προσοχή σας σε ένα πουλί όπως είναι το σωστό;
Γιωργο φασσας όπως ξερεις δεν είμαι.
Προσπαθώ να σημαδεύω ένα όμως τις περισσότερες φορές κλαμπανιάζω το κοπάδι. Στην καλύτερη ξεκρεμάει καμιά και έπειτα αρχίζει ο αγώνας της περισυλλογής.

Το μάτι απο μόνο του επικεντρώνει στο πιό πυκνό σημείο του κοπαδιού .Οπόταν βγαίνεις ''μπροστά '' κ βαράς απερίσπαστος μπροστά απ'αυτό
Όσες φορές το έχω κάνει αυτό (σε τρυγόνια ιδίως ) είχα μεγάλες αποτυχίες .hair..hair..hair.με αποτέλεσμα 0 διότι το άπληστο μάτι μου έφευγε απο τον στόχο για
να ''χορτάσει'' όλο το κοπάδι με αποτέλεσμα να ρίχνω αλλού γι'αλλού .

Πριν 3 χρονια , σε κυνηγι στη Φλώρινα εχω εντοπίσει ένα κοπαδακι 30αρι και κάθεται σε καστανιες. Κρύβομαι καλα παρακάτω σε κατι βατα και περιμένω.Σε μια δόση σηκώνονται και έρχονται προς το μέρος μου. Τις γα.........σα είπα και σηκώνομαι και ρίχνω οπου ναναι, στο σωρό.Απολογισμός-τίποτα. Άδειο οπλο και ύφος μαλάκα..very shoked. Από τότε προσεκτικός.lazy.

Εμένα πλέον το μάτι μου πέφτει στα διπλαρωμενα, εκεί δηλαδή που θα πέσουν 2-3 η μια πάνω στην άλλη, εκεί που σταυρωνουν... Αυτο μου έχει δώσει πολλά πουλιά με την πρώτη τουφεκιά αλλά κ πολλές φορές στην προσπάθεια να πετύχω αυτό το σταυρωμα που κάνουν μπορεί να φύγει βιαστικά η τουφεκια... Δεν το αλλάζω πάντως αυτό το σύστημα, αναλογικά πέρα από τα λάθη που γίνονται πάντα μου έχουν δώσει πολλά πουλιά πέρα από ένα κ στα παπια...

Πάντως αν δεν διαλέξεις πουλί η πουλιά το ένα πάνω στο άλλο κ ρίξεις στο σωρό η αποτυχία ειναο δεδομένη... Η φασσα είναι όλο ουρά κ φτερά κ αυτό κάνει τις αποστάσεις μεταξύ των πουλιών να δείχνουν μικρότερες ενώ δεν είναι... Στην πραγματικότητα η τουφεκια μας μπορεί άνετα να περάσει ανάμεσα τους κ μόνο κανένα ακροσκαγο να σώσει την κατάσταση...

Το παθαίνω και εγώ αυτό ρε Γιώργο,πάρα πολύ συχνά ακόμα!

Παλιά όταν πέρναγε μπουλούκι έριχνα χύμα στο χάος για να πεσουν πολλες, τελικά ούτε πουπουλα δεν έπεφταν, μετα άρχισα να ρίχνω μονές που είχαν 2η φασσα πίσω τους ωστε σε περιπτωση λάθους προσκόπευσης ίσως έτρωγε την τουφεκιά το 2ο πουλι. Μετά απο λίγο καιρο άρχισα να κανω ακριβώς αυτό που είπε ο Άρης, άρχισα να ρίχνω στα διπλά πουλιά, πράγμα που σου ανεβάζει το ηθικό στα ύψη όταν "πιάνει"! γιατί ουδεμία σχέση έχει με την "κωλόφαρδη" τραβερσα τουφεκια που μπορεί να ριξεις σε μπουλουκι και να πεσουν 3-4, αλλα ειναι τουφεκια στοχευμένη, που αν δεν πάει εκει που πρεπει, δεν παίρνεις τίποτα...
ένα παράδειγμα απο μια τέτοια τουφεκιά ειναι στην παρακάτω φώτο. Ηταν 7-8 πουλιά, και με 2 τουφεκιές πηρα 3 φασσες, η πρώτη τουφεκιά ηταν αυτή στη φώτο που κράτησε και τις 2 φάσσες,και η τρίτη ηταν σε φασσα κλαρομένη που σηκώθηκε απ την τουφεκια στο κοπαδι και έκανε το λαθός να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή, βέβαια δεν ειναι κάθε μέρα πασχαλιά, αλλα εκείνη τη μέρα εριξα 2 τουφεκιές που τις ευχαριστήθηκα όσο τίποτα αλλο!!
25151925_541534209534330_8535137558452005950_n.jpg

Σημερινη εξοδος παλι στο ιδιο μερος με χθες μετα τη δουλεια αλλα ενω εγω τους φερθηκα με ηθικη χθες και δεν τις τουφεκουσα στεκουμενες αυτες εδειξαν παλι τον χαρακτηρα τους σημερα ( ΚΑΡΙΟΛΕΣ ) !!!!!!!! Μολις με ειδαν σηκωθηκαν ολες και εφυγαν, δεν πειραζει λεω θα γυρισουν παλι, ειχα πιασει και ωραιο καρτερι κεντρικο να μπορω να τουφεκαω και απο τις δυο μεριες αλλα εμεινα με την χαρα. Τις εβλεπα να βολταρουν μακρια μου και απεναντι μου καμια 500αρια μετρα και να μη ζηγωνει καμια, καριολες λεω θα ερθω να σας βρω, μετακινουμε πιο ψηλα να μπορω να βλεπω μακρια και ριχνω μια τουφεκια. Τις βλεπω κανουν μια βολτα να τσεκαρουν και ξανα πισω στο ιδιο μερος που ηταν τοση ωρα, το μονο που μπορουσα να δω ηταν κατι δεντρα σε μια πλαγια και χαμηλα φαινοταν σε κατι σαν μεγαλο χαντακι η χαραδρα, τα μαζευω και δρομο για το βουβου. Το αφηνω σε ενα χωματοδρομο και ξεκιναω με τα ποδια, περασα μεσα απο ενα κλειστο για να πεσω ακριβως στο σημειο που τις ειχα δει να διπλωνουν και πιο κατω ηταν καθαρο, μολις βγαινω στο καθαρο σηκωνεται μια χωρις να καταλαβω απο που. Συνεχιζω αθορυβα και απο κατω εχω ρεμα με πλατανια, κουφαλες λεω σας βρηκα, φευγουν αλλες δυο και οι υπολοιπες ειναι χαμηλα στα πλατανια προσπαθωντας να δουν τι ζλαπ ηρθε...καπου 40 μετρα μας χωριζουν. Τελικα σηκωνονται τρεις κεντραρω την πρωτη και αφηνει ενα συννεφο απο πουπουλα οταν την βρηκε το percorso παω να σημαδεψω και δευτερη αλλα σηκωθηκαν και οι υπολοιπες με αποτελεσμα να αργησω να διαλεξω σε ποια θα ριξω και η δευτερη τουφεκια πηγε στα 70 μετρα. Δεν βαριεσαι λεω κατεβαινω και μετα απο 30 λεπτα ψαξιματος την βρηκα, οι υπολοιπες δεν εμφανιστηκαν στις 2 ωρες που εκατσα και εφυγα να παω παλι εκει που ημουν το πρωι. Ξανα περπατημα αλλα τα ποδια μου δεν αντεχαν σημερα καθολου, ειχαν παλι εκει που ημουν το πρωι και μολις με ειδαν δρομο παλι. Τις χαιρετησα ομως κι εγω στις 13:30 γιατι ημουν πτωμα και θα τις πετυχω αυριο παλι. Και η σημερινη παντως ενω ειχε διαμπερη τραυματα ειχε αρκετο αιμα και οπως ειπε και ενας φιλος φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι.
wLMq4ox.jpg

Status
Not open for further replies.
Back