Υδρόβια - Παρυδάτια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν σημφονεις Χρησταρα??
Γιώργο εδώ και χρόνια έχω εκφράσει τις διαμαρτυρίες μου όπως και σχεδόν όλοι οι "υδρόβιοι" της παρέας μας για το ότι πρέπει επιτέλους να επιτραπούν τα ομοιώματα και οι σφυρίχτρες. Δεν μπορούμε να ακολουθούμε όσα γίνονται διεθνώς μόνο σε θέματα που αφορούν τις υποχρεώσεις των κυνηγών ενώ οι νομοθέτες να εθελοτυφλούν απαγορεύοντας πολλά από τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των κυνηγών...

Γιώργο εδώ και χρόνια έχω εκφράσει τις διαμαρτυρίες μου όπως και σχεδόν όλοι οι "υδρόβιοι" της παρέας μας για το ότι πρέπει επιτέλους να επιτραπούν τα ομοιώματα και οι σφυρίχτρες. Δεν μπορούμε να ακολουθούμε όσα γίνονται διεθνώς μόνο σε θέματα που αφορούν τις υποχρεώσεις των κυνηγών ενώ οι νομοθέτες να εθελοτυφλούν απαγορεύοντας πολλά από τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των κυνηγών...
.RESPECT..shake hands..well done..bravo.

Aυτο με την απαγορευση ομοιωματων και κραχτων παιζει και να ειμαστε η μοναδικη χωρα στον πλανητη που απαγορευονται. Οχι μονο στα υδροβια. Καθε φορα που το εξηγω σε φιλους συγκυνηγους στα μερη που ταξιδευω με κοιταζουν λες και ειμαι εξωγηινος. Και πως θα ελθει η χηνα εκει που εισαι συ με ρωτανε. Μα το σκεπτικο της ολης υποθεσης ειναι να μην περασει τους λεω, αυτοι που εκαναν αυτους τους νομους αυτο επιδιωκουν, να μην τουφεκισεις καμμια. Και αυτος ειναι κυνηγετικος νομος μου λενε? Κυνηγετικος μπορει να μην ειναι τους λεω αλλα οικολογικος σιγουρα. Ετσι λοιπον εμεις νομιμα και πολιτισμενα εχουμε κανει οτι βελτιωση μπορεις να φανταστεις στο λειοκαννο και στο φυσιγγι και προσπαθουμε μηπως σπασουμε καμμια φτερουγα και πεσει απο τα 70και μετρα που θα τις ριξουμε. Κουτη ειναι η χηνα να ελθει πιο κοντα? Και αυτο ειναι ηθικο κυνηγι μου λενε? Πως τους λεω εγω, επειδη το κυνηγι ετσι ειναι τοσο αθλητικο, μας χειροκροτουν μεχρι και οι οικολογοι που κοιταζουν με τα κυαλια απεξω γιατι ειναι ζητημα να καρπωθεις 1 πουλι καθε χιλια που περνανε τους λεω. Εννοειται οτι ακομη νομιζουν πως τους δουλευω.

Aυτο με την απαγορευση ομοιωματων και κραχτων παιζει και να ειμαστε η μοναδικη χωρα στον πλανητη που απαγορευονται. Οχι μονο στα υδροβια. Καθε φορα που το εξηγω σε φιλους συγκυνηγους στα μερη που ταξιδευω με κοιταζουν λες και ειμαι εξωγηινος. Και πως θα ελθει η χηνα εκει που εισαι συ με ρωτανε. Μα το σκεπτικο της ολης υποθεσης ειναι να μην περασει τους λεω, αυτοι που εκαναν αυτους τους νομους αυτο επιδιωκουν, να μην τουφεκισεις καμμια. Και αυτος ειναι κυνηγετικος νομος μου λενε? Κυνηγετικος μπορει να μην ειναι τους λεω αλλα οικολογικος σιγουρα. Ετσι λοιπον εμεις νομιμα και πολιτισμενα εχουμε κανει οτι βελτιωση μπορεις να φανταστεις στο λειοκαννο και στο φυσιγγι και προσπαθουμε μηπως σπασουμε καμμια φτερουγα και πεσει απο τα 70και μετρα που θα τις ριξουμε. Κουτη ειναι η χηνα να ελθει πιο κοντα? Και αυτο ειναι ηθικο κυνηγι μου λενε? Πως τους λεω εγω, επειδη το κυνηγι ετσι ειναι τοσο αθλητικο, μας χειροκροτουν μεχρι και οι οικολογοι που κοιταζουν με τα κυαλια απεξω γιατι ειναι ζητημα να καρπωθεις 1 πουλι καθε χιλια που περνανε τους λεω. Εννοειται οτι ακομη νομιζουν πως τους δουλευω.

Και πάντα Παύλε καταλήγουμε στα δυο γνωστά και αναπάντητα ερωτήματα:
1. Ποιος θα διεκδικήσει αυτά τα δίκαια αιτήματά μας;
2. Από ποιους θα τα διεκδικήσει;
.xm.

Μεγαλο θεμα για εμας τους υδροβιους τα ομοιωματα και οι φυσητοι κραχτες,αλλα το εχουμε ξαναπει πολλλλλλλες φορες ειμαστε μια πολλυ μικρη μειοψηφια χωρις ιδιαιτερα μεγαλο κερδος για τους επαγγελματιες του χωρου,ετςι και για το λογο που στην Ελλαδα δεν θεωρητε παραδοςιακο κυνηγι ουτε η συνομοςπονδια δεν ενδιαφερετε.δεν κυνηγαει πολλυς κοσμος βαλτο πλεον για το λογο που το 90τις εκατο των υδροβιοτοπων εχει πλεον απαγορευτη.αν καποτε τα πραγματα αλλαξουν που δεν το πιστευω,θα αλλαξει και ο τροπος του κυνηγιου των υδροβιων οπως τα ξερουμε εντελως.τι θελω να πω,τα ομοιωματα δεν δουλευουν παντα και παντου.αυτοι που νομιζουν που περνοντας 10-15 ομοιωματα και ριχνοντας στο νερο και με μια σφυριχτρα θα ερθουν τα πουλια να τους φανε ειναι πολλυ γελασμενοι.τα ομοιωματα και οι κραχτες θελουν τεχνη και αλλο τροπο κυνηγιου απο αυτο που ξερουμε.πρεπει να στηθουν σε σωστο σημειο αναλογα τον αερα την ενταση του αν εχει φαι στο μερος που ειναι τοποθετημενα και φυσικα αναλογα παντα το ειδος των πουλιων.μπορει καποιος δεν δεν γνωριζει πως και που να τα στησει να εχει επιτυχιες στα μπασιαρικα πουλια μετα ομως;τα πουλια που περνανε και γνωριζουν το μερος απο πριν και παλι δεν θα στρωσουν οπως πρεπει.οσο για τη ντουφεκια στα ομοιωματα μη νομιζεται που ειναι τοσο ευκολη οσο φαινεται θελει και παλι σημαδι ταχυτητα αλλα και το ποιο βασικο στο σωστο χρονο γιατι τα πουλια ερχονται επιφυλαχτηκα στα ομοιωματα και με το πρωτο σημαδι κινδυνου η αν δεν τους αρεση κατι εξαφανιζονται ταχυστα.κατα τη γνωμη μου στο passing αν και τα πουλια περνανε ποιο ψηλα ειναι ποιο στρωτα και η ντουφεκια ποιο ευκολη.
Ο συστηματικος βαλτοκυνηγος με ομοιωματα η χωρις παλι θα ειναι ενα κλικ ποιο μπροστα απο καποιον που παει μια στις τοσες
Δεν θελω πολλα πουλια,ποτε μου δεν ηθελα πολλα αλλα θελω να τα κυνηγαω οπως πρεπει και οπως τους αρμοζει,
ΣΩΣΤΑ και ΗΘΙΚΑ

Status
Not open for further replies.
Back