Hunterslife Team
Staff member
- 40 τσίχλες
- χυμό από τρία λεμόνια
- κύμινο
- φύλλα δάφνης
- ρίγανη
- 1/2 λίτρο λευκό επιτραπέζιο ξηρό κρασί
- αλάτι/πιπέρι
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- νερό
- 2 μεγάλα ξερά κρεμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
Πλένουμε τα πουλιά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε αρκετό κύμινο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Αφού έχουμε βάλει το λάδι να κάψει, τα σοτάρουμε από όλες τις μεριές να πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζουμε κάθε φορά τόσα ώστε να καλύπτεται μόνο η βάση της κατσαρόλας για να μπορούμε με μια πιρούνια να τα γυρίζουμε εύκολα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε όσα έχουν πάρει χρώμα.
Αφήνουμε την τελευταία στρώση με τσίχλες μέσα στην κατσαρόλα και αφού έχουν και αυτές τσιγαριστεί, ρίχνουμε τα κρεμύδια και το σκόρδο, αφού τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Αδειάζουμε και τις υπόλοιπες τσίχλες μέσα στην κατσαρόλα. Περιμένουμε λίγο να μαλακώσει το κρεμύδι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Σβήνουμε με το κρασί και τις αφήνουμε να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν και οι πάνω-πάνω.
Ρίχνουμε τα φύλλα της δάφνης, το αλατοπίπερο, μια γερή πρέζα ρίγανη, το μισό χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το καπάκι, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και δυναμώνουμε λίγο την φωτιά ώστε να τελειώσει το νερό και να δέσει η σάλτσα. Περίπου συνολικά στην 1 ώρα και ένα τέταρτο οι τσίχλες μας είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες, η σάλτσα θα σας τρελάνει ...!
Καλή όρεξη
- χυμό από τρία λεμόνια
- κύμινο
- φύλλα δάφνης
- ρίγανη
- 1/2 λίτρο λευκό επιτραπέζιο ξηρό κρασί
- αλάτι/πιπέρι
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- νερό
- 2 μεγάλα ξερά κρεμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
Πλένουμε τα πουλιά, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε αρκετό κύμινο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Αφού έχουμε βάλει το λάδι να κάψει, τα σοτάρουμε από όλες τις μεριές να πάρουν λίγο χρώμα.
Βάζουμε κάθε φορά τόσα ώστε να καλύπτεται μόνο η βάση της κατσαρόλας για να μπορούμε με μια πιρούνια να τα γυρίζουμε εύκολα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε όσα έχουν πάρει χρώμα.
Αφήνουμε την τελευταία στρώση με τσίχλες μέσα στην κατσαρόλα και αφού έχουν και αυτές τσιγαριστεί, ρίχνουμε τα κρεμύδια και το σκόρδο, αφού τα έχουμε πρώτα ψιλοκόψει. Αδειάζουμε και τις υπόλοιπες τσίχλες μέσα στην κατσαρόλα. Περιμένουμε λίγο να μαλακώσει το κρεμύδι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Σβήνουμε με το κρασί και τις αφήνουμε να πάρουν βράση.
Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να σκεπαστούν και οι πάνω-πάνω.
Ρίχνουμε τα φύλλα της δάφνης, το αλατοπίπερο, μια γερή πρέζα ρίγανη, το μισό χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και αφήνουμε να βράσουν για 50 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το καπάκι, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και δυναμώνουμε λίγο την φωτιά ώστε να τελειώσει το νερό και να δέσει η σάλτσα. Περίπου συνολικά στην 1 ώρα και ένα τέταρτο οι τσίχλες μας είναι έτοιμες.
Σερβίρουμε με πιλάφι ή τηγανιτές πατάτες, η σάλτσα θα σας τρελάνει ...!
Καλή όρεξη