Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί εδώ σε μας δύσκολα φεύγουν τα πουλιά αυτό το μήνα... Πουλιά έρχονται αλλα δεν φεύγουν αυτές τις ημέρες κ ειδικά χωρίς φεγγάρι... Κ εχτές δεν είχε πολλά πουλιά αλλά σήμερα ήταν νεκροταφείο... Κ είναι μια περιοχή που την κυνηγάω από παιδάκι κ την ξέρω καλά, δεν το έχω δει ξανά αυτό το πράγμα...
Το ίδιο είχε γίνει πέρσι μετά της 10 Φλεβάρη σε Άρτα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, δεν υπήρχε τσίχλα, πρώτη φορά το είχα δει αυτό το πράγμα. Φέτος για τέλος πάει καλά.

Συμφωνώ μαζί σου, διοτι το παρατηρισα κ την παρασκευή που πηγα απογευματινο...για 10' εμπαιναν κοτσύφια κ τσιχλες στο θεο...κ ημουν στα 170m υψομετρο.
Το ίδιο ειδα κ σημερα ως τις 9.00 καθως ημουν για ξεκουρνιασμα, πιο πολυ να θυμηθω τα πουλια ΠΩΣ κ ΠΟΥ περνούν στα καθαρα....
Κοτσυφια κ τσιχλες στο θεο (λιγα πουλια) για 10'....οπως κ στο απογευματινο αποψε, ειδα "χαζα" τσιχλοκοτσυφα πολυ ψηλωμενα, να κανουν γυρες για κουρνιασμα...τα επιστροφια ξεκινούν.
Έχουν ξεκηνιση Ίδη βλέπω ψαρονια 2 μέρες τώρα άσε που ιδα μια κυχλα!!!!!! Στης ελιές μου δεύτερη φορά φετος!!!!!

Απογευματικο καρτερακι, απο τις 16.30 για να πιω κ να ευχαριστηθω τον καφε μου!!
Πουλια, ειχε τα γνωστα πονηρεμενα τοπιαρικα τσιχλοκοτσυφα, τα οποια μου βγαινουν εκτος βελινεκους...
Παρ'ολα αυτα, σταδιακα απο τις 17.15 κ προσεκτικα, ξεκρεμασα 3 πουλακια ως τις 18.00...αλλα με καθε "μπαμ" φευγουν 30 απο τα πυκνα στα δεξια κ αριστερα...:(
+1 "μαυρη" την οποια την ψιλοδιέλισα, αλλα ευτυχως που τη βρεικα....

20230219_090721.jpg
20230219_185025.jpg

Δοκιμη στο τερεν σημερα το νεο:
68.5
688 CH6 1.60×28 Aquila Evo 24 No:8½ 57.00mm με
(V 1.5 398m/s) (χρήση 3ου σταδίου)...τα πουλιά "αφρός" και εκλειναν διακόπτες σε οριακες βολες με 3*.

καλησπέρα κι από εμενα.
Οι τελευταίες εξορμήσεις ήταν κυριως καρτέρι σε νοτια ευβοια και βοιωτια με τα πουλια να ειναι λιγα αλλα με υπομονη κατι γινοταν.
Σημερα το πρωί με πλακωσε το παπλωμα αλλα μετα το μεσημέρι κατι με ετρωγε να δοκιμάσω την τυχη μου σε απογευματινο.
Οι συνκυνηγοι δεν μπορουσαν να ακολουθησουν για διαφορετικους λογους.
Ο ενας κυνηγουσε την κορη του στις παιδικες χαρες (@mixaliskav ), ο αλλος φασσες στη Μαγνησία (@Λεωνίδας ) και ο τρίτος γκομενακια στην Αττικη (@antonis k ) οποτε πήγα σολο προς Μαλεσινα.
Για τους 20 βαθμους που ειχε οταν εφτασα και την νεκρα που επικρατουσε εως τις 5μιση τα 13 πουλια στο χέρι ειναι επιτυχια.
Ντουφεκιες γενικα δεν έπεσαν πολλες παντως
IMG_20230219_175106.jpg

Τ
Σήμερα έχει μόνο καρτέρι από τις 8 και μετά λόγο ζέστης. Μόνο κοτσύφια έχουν περάσει ,3 στο χέρι έχω χάσει και δύο στα πυκνά ,τελικόςView attachment 67200 απολογισμός το βράδυ.
Τελικά το καρτέρι και ιδίως το απογευματινό ήταν κατώτερο των προσδοκιών 3 τσίχλες μετά τις 6.15 που τα πουλιά χαμήλωσαν ,με μπόλικο κλαμπανι σε αυτές που πέρασαν από πάνω αλλά ψιλά να δοκιμάσω το 2αρι τσοκ.4 κοτσυφια +3 τσίχλες στο χέρι +μια καρακάξα και δύο χαμένα όλα με το 4αρι . Βαρέθηκα να κάθομαι.πουλια χωρίς περπατητο με καλοκαιρία δεν γίνονται.IMG_20230219_152857.jpg

Last edited:
Αν και η μέρα σήμερα ήταν αφιερωμένη στις φασσες δεν κρατηθηκα (σε μια ρεματιά έπαιζαν παρά πολλά κοτσύφια και αφού οι φασσες σταμάτησαν να ανεμίζουν ασχολήθηκα για κανά 2 ώρες με αυτά)
View attachment 67243
και εγω φιλεμου χριστακο το ειδιο κανω το πρωι μπεκατσα και απογευματινο για ξεγκαυλομα στην τσιχλιτσααα σαμπως πωσες τουφεκιες κανουμε στης κυριεςςςς για να ξεστοκαρουμε κιωλαςςςςς ;)
;)

Περπατητό με γυαλί ηλίου στην Αταλάντη, στην τελευταία μάλλον μακρινή έξοδο για μένα τη σεζόν αυτή! Και του χρόνου με υγεία ,ζεστές κάνες με καλή παρέα !!!

Aσχετη ερωτιση επειδι εχω το ιδιο οπλο πια φλαντζα φορας

τα επιστροφια ξεκινούν

Ειδικά μ' αυτόν τον ''καλοκαιρινό'' καιρούλη Κωστή, τα επιστρόφια, δηλ. το ταξίδι των κιχλών προς τον βορά, θ' αργήσει αρκετά...! Για Απρίλη μήνα (άντε από τέλη Μάρτη) το ''κόβω''...

Οι μετακινήσεις των κιχλοειδών που παρατηρούνται τούτες τις μέρες, δεν είναι τίποτε άλλο από οριζόντιες μετατοπίσεις τσιχλοπληθυσμών για εύρεση τροφής σε υπερεπάρκεια και μόνον! Ουδεμία σχέση έχουν με την εαρινή τους αποδημία προς τον ευρωπαϊκό βορά!

Κάθε χρόνο το λέμε και το ξαναλέμε κάποιοι αυτό, αλλά μερικοί επιμένουν και ''βιάζονται'' για τα επιστρόφια της τσίχλας...!

Last edited:
Ειδικά μ' αυτόν τον ''καλοκαιρινό'' καιρούλη Κωστή, τα επιστρόφια, δηλ. το ταξίδι των κιχλών προς τον βορά, θ' αργήσει αρκετά...! Για Απρίλη μήνα (άντε από τέλη Μάρτη) το ''κόβω''...

Οι μετακινήσεις των κιχλοειδών που παρατηρούνται τούτες τις μέρες, δεν είναι τίποτε άλλο από οριζόντιες μετατοπίσεις τσιχλοπληθυσμών για εύρεση τροφής σε υπερεπάρκεια και μόνον! Ουδεμία σχέση έχουν με την εαρινή τους αποδημία προς τον ευρωπαϊκό βορά!

Κάθε χρόνο το λέμε και το ξαναλέμε κάποιοι αυτό, αλλά μερικοί επιμένουν και ''βιάζονται'' για τα επιστρόφια της τσίχλας...!
Δεν υπάρχουν επιστροφια ακόμη. Τα πουλιά πλην των κοτσυφιων είναι τελείως στεγνά! Τα πουλια που ταξιδεύουν βάζουν λίπος. Τα χιόνια ανακάτεψαν τα πουλιά και έκαναν μετακινήσεις τοπικες. Αν είχαμε 2 τέτοιες χιονοκαιριες από Δεκεμβρη και μετά θα μιλάγαμε διαφορετικά για την χρονιά. Αλλα δεν μας κάνει την χάρη ο καιρός....

Ξεκίνησα για Μοδι
Μεγαπλατανο πήγα καμία σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα λίγα πουλιά έως τίποτα 4 εγώ στο καρτέρι 2 το φιλαρακι κλαμπανισαμε 2-3 ο καθένας
λίγο περπατητο 14
Λάθος στροφή

Status
Not open for further replies.
Back