Όμορφη φωτό,την επόμενη βάζε και το όπλο...Αφού πήγαμε στον κήπο πήρα όπλο και έκανα έναν ελαφρύ περίπατο.Βάρησα 3 που ξεκλάρωσαν από τα πουρνάρια.View attachment 58936
Όμορφη φωτό,την επόμενη βάζε και το όπλο...Αφού πήγαμε στον κήπο πήρα όπλο και έκανα έναν ελαφρύ περίπατο.Βάρησα 3 που ξεκλάρωσαν από τα πουρνάρια.View attachment 58936
Ξέρεις πόσο καιρό έψαχνα με ανοικτά τσοκ άστο ολα 1-3 2-4 μου το φέρε ο πλιατσιδακης στη κρητηΜια χαρά συσφίξεις για κυνήγι Φέρμας...
Μπράβο Παναγιώτη,καλορίζικο και καλοκαφτο....
Και γω αυτό έπαθα όταν τις είδαΤις εχω πετυχει στο κηφισο κ κοντεψα να πεσω με το μηχανακι
Ωραίος αλλά μάλλον βάρεσες μια μπεκάτσα και πήρες μισήΚεντρική Εύβοια τελευταίο πρωινό σήμερα, 5 τσίχλες, 3 κοτσύφια και 1 μπεκάτσα. Γενικά δεν είχε πουλιά η περιοχή, απλά το ξημέρωμα ήμουν τυχερός και χτύπαγα πιασμένες τσίχλες, μετά σε περασματακι έκανα 2-3 για συμπλήρωμα. Και τέλος την μπεκάτσα την έκανα ενώ έψαχνα μια χτυπημένη τσίχλα σε μια ρεματιά. Για μια εβδομάδα έκανα τελικά αρκετά πουλάκια, χωρίς να έχει περάσματα και οι φίλοι μου είχαν λαλήσει, γιατί όταν εγώ έκανα 8 με 10 πουλάκια πρωινό αυτοί σπάνια έκαναν 3-4 τσίχλες. Και όταν επιπλέον έκανα 1 αγριοπερίστερο και 1 μπεκάτσα πάθανε κοκομπλοκο!!!
Όντως, επειδή πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου, την τουφεκισα ενστικτοδως και πρέπει να την χτύπησα ίσως κάτω από τα 10 μέτρα και την χάλασε η ντουφέκια στην κοιλιά και στο στήθος. Που να το φανταστώ πηγαίνοντας να μαζέψω την τσίχλα ότι θα μου πεταχτεί μπεκάτσα? Δεν συμβαίνει και κάθε μέρα αυτό!!!Ωραίος αλλά μάλλον βάρεσες μια μπεκάτσα και πήρες μισήή κανω λάθος? Εκτός και με ξεγελάει η φωτό....
Δεν πειραζει ετσι ειναι αυτα. Σε ολους εχει συμβει. Αν έμεινε λιγο στηθος μια χαρα εισαι!Όντως, επειδή πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου, την τουφεκισα ενστικτοδως και πρέπει να την χτύπησα ίσως κάτω από τα 10 μέτρα και την χάλασε η ντουφέκια στην κοιλιά και στο στήθος. Που να το φανταστώ πηγαίνοντας να μαζέψω την τσίχλα ότι θα μου πεταχτεί μπεκάτσα? Δεν συμβαίνει και κάθε μέρα αυτό!!!
Κάνε τον Σταυρό σου φίλε,είναι πολύ σπάνιο το τσοκαρισμα που βρήκες σε Merkel....Ξέρεις πόσο καιρό έψαχνα με ανοικτά τσοκ άστο ολα 1-3 2-4 μου το φέρε ο πλιατσιδακης στη κρητη
Γενικότερα παιδιά, ο βελτιωμένος κύλιντρος και το μισό τσοκ είναι τα καλύτερα δυνατά τσοκαρίσματα στα δίκαννα διά γενικήν χρήσην... Η "χρυσή τομή" θα λέγαμε...Κάνε τον Σταυρό σου φίλε,είναι πολύ σπάνιο το τσοκαρισμα που βρήκες σε Merkel...
Και εσείς τρυγόνια??? Στα 5 μέτρα μου πέρασε. Το είπα στους θηροφυλακες και με κοιταγαν σαν χάνοι....Ίδιο με αυτό που το λέει εδώ αγριοπερίστερο.Απο το βουνό ήρθαν.
Αφωταγα ακούστηκαν τρυγονοσουρτες
και είδαμε και τρυγόνια.View attachment 58964
Δημήτρη ήταν τέσσερα τετραπαχα .Κ
Και εσείς τρυγόνια??? Στα 5 μέτρα μου πέρασε. Το είπα στους θηροφυλακες και με κοιταγαν σαν χάνοι....
Εκεί τα περίμενα οοοολο το Σεπτέμβριο. Άφαντα! Από 9/10 μέχρι σήμερα έχω δει πάνω από 20! Είδαμε και εμείς φασσες. Ένα ζευγάρι και μια εξάδα. Και ένα μπουλουκι φασσοπεριστερα. Γενικά το πρωί παραλίγο τα περιστεροειδη να περάσουν τα τσιχλοκοτσυφα. Αύριο με 8 μποφόρ τζάμπα θα ξυπνήσουμε....Δημήτρη ήταν τέσσερα τετραπαχα .
Πριν τους Καθενους.
Πέρασαν και φασσες οι γρουσουζες χαμηλά .Γκρεμισαμε μια και έπεσε μακριά .Βρήκαμε φτερά στο έδαφος
φάγαμε τον τόπο τίποτα .Κάπου τρύπωσε.
Δημήτρη ήταν τέσσερα τετραπαχα .
Πριν τους Καθενους.
Πέρασαν και φασσες οι γρουσουζες χαμηλά .Γκρεμισαμε μια και έπεσε μακριά .Βρήκαμε φτερά στο έδαφος
φάγαμε τον τόπο τίποτα .Κάπου τρύπωσε.
Δυστυχώς και μεθαύριο τα ίδια μποφόρ θα έχει.Αύριο κοιμάμαι πολλά τα μποφορ, αν μπουν μπήκαν, απο μεθαύριο πάλι.