Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κι εδώ σε μένανε έτσι ήτανε πέρυσι Μήτσο τέτοιες μέρες τ' απογεύματα, αλλά και το '20 αν θυμάμαι καλά... Τότε όμως, στο ίδιο μέρος, το πρωί μπαίνανε αβέρτα...! Είχε γεμίσει ο τόπος τσίχλες!! Πώς λοιπόν να μην ανεβαίνουν το απόγεμα τόσο πολλά πουλιά...;
Εφέτος όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει μπει επαρκής αριθμός τσιχλοκότσυφων, κι έτσι, αυτά τα ολίγα διασκορπίζονται και δεν δίνουν ευκαιρίες στα απογευματινά πόστα...
Τέλος πάντων, μπορεί να αναστραφεί η παρούσα εικόνα σε λίγες ημέρες... Ας ελπίζω έστω...

Τελικά δεν θυμόμουν καλά: το '19 ήθελα να γράψω, αντίς του '20... Το '20 ήτανε χάλια τα τσιχλομπασίματα...!! Ούτε τα απογευματινά δουλέψανε, ούτε και τα πρωινά...!! Το '19 όμως είχανε μπει πάρα πολλές τσίχλες και δούλευαν όλα τα καρτέρια τέτοιες μέρες...! Και πρωί και απόγευμα...!

Παιδιά πολύ φασαρία γίνεται με τους κράχτες αλλά το γεγονός είναι ότι πωλούνται ελεύθερα ένα και δεύτερο σε γειτονική χώρα επιτρέπονται οι ζωντανοί κράχτες στην τσίχλα αλλά και εργαλεία που μπορείς να μιμηθείς ήχο φυσώντας .

Τι διαφορά έχει?....δεν μπορώ να το δω εγω από εδώ που είμαι πιο αναλυτικά ...
Είναι λίγο πιο ψηλά ,λίγο πιο απλωμένος
Λογικά θα βγάλει καθαρο βοριά στα Βαλκάνια ..
Λίγο ακόμα ψηλότερα και θα ρίξει και τα μποφόρ της Παρασκευής..
Από το χαλί που έδειχνε πριν 3/4 μέρες αυτό είναι τζόκερ βασικά..

Μ
Είναι λίγο πιο ψηλά ,λίγο πιο απλωμένος
Λογικά θα βγάλει καθαρο βοριά στα Βαλκάνια ..
Λίγο ακόμα ψηλότερα και θα ρίξει και τα μποφόρ της Παρασκευής..
Από το χαλί που έδειχνε πριν 3/4 μέρες αυτό είναι τζόκερ βασικά..
Μακάρι να γίνει αυτό που βλέπεις ...Δευτέρα Τρίτη θα δείξει πιο σίγουρα πιστεύεις..?

Παιδιά πολύ φασαρία γίνεται με τους κράχτες αλλά το γεγονός είναι ότι πωλούνται ελεύθερα ένα και δεύτερο σε γειτονική χώρα επιτρέπονται οι ζωντανοί κράχτες στην τσίχλα αλλά και εργαλεία που μπορείς να μιμηθείς ήχο φυσώντας .
Πληροφοριακά και μονο , ο φυσητος κράχτης ( μαυλίστρα τη λεμε εδω Κέρκυρα) σε σχεση με τον ηλεκτρονικό κράχτη εχουν μεγάλη διαφορά.
1ον η μαυλίστρα θέλει πνευμόνια
2ον και κυριότερο αν δεν ξέρεις εχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Κάνεις, οσο δυνατός και να είναι δεν μπορεί να μαυλιζει συνεχόμενα για ώρες, καποια στιγμη κουράζεσαι, συν του οτι η μαυλίστρα ειμαι απο μπρουτζο ι σου κανει το στόμα σα παπούτσι, ενω ο ηλεκτρονικός χρειάζεται μονο μπαταρίες.

Last edited:
Πληροφοριακά και μονο , ο φυσητος κράχτης ( μαυλίστρα τη λεμε εδω Κέρκυρα) σε σχεση με τον ηλεκτρονικό κράχτη εχουν μεγάλη διαφορά.
Κάνεις, οσο δυνατός και να είναι δεν μπορεί να μαυλιζει συνεχόμενα για ώρες, καποια στιγμη κουράζεσαι, συν του οτι η μαυλίστρα ειμαι απο χαλκό και σου κανει το στόμα σα παπούτσι, ενω ο ηλεκτρονικός χρειάζεται μονο μπαταρίες.
Έχω δει κυνηγο να το κάνει με το στόμα...
Βασικά πήγα να του πω τα κλείσει το μηχάνημα ..Και τον βλέπω να το κάνει σφυρίζοντας....
Δεν το έχω ξαναδεί πραγματικά...
Απίστευτος

Κάνεις, οσο δυνατός και να είναι δεν μπορεί να μαυλιζει συνεχόμενα για ώρες, καποια στιγμη κουράζεσαι, συν του οτι η μαυλίστρα ειμαι απο χαλκό και σου κανει το στόμα σα παπούτσι, ενω ο ηλεκτρονικός χρειάζεται μονο μπαταρίες.
Φυσικά και απαιτεί και τέχνη στη φάσσα για παράδειγμα , δείχνει όμως από χώρα σε χώρα τη σχετικότητα του απαγορεύεται και το κυριότερο αν θες πράγματι την απαγόρευση πήγαινε στην πηγή , γιατί με το να τσιμπάς τον χρήστη και ν' αφήνεις ασύδοτους παραγωγό και έμπορο δε λέει .

Βασικά πήγα να του πω τα κλείσει το μηχάνημα ..Και τον βλέπω να το κάνει σφυρίζοντας....
Απίστευτος
Περικλή η μαυλίστρα δουλεύει με το στόμα οπως είδες με τη διαφορά ότι δουλεύει με την εισπνοή. Τώρα δεν την εχω σπιτι να σας τη δειξω πως είναι, αύριο θα βάλω φώτο.

Για αυτά που είναι σαν κουμπιά με μια τρύπα στη μέση τι ισχύει; Θα πρέπει να είσαι εκπεδευμενος για να βγάλεις ήχο από αυτά και τα διαφημίζουν ως παραδοσιακά.

Απίστευτος
Είχε σφυρίχτρακι μέσα στο στόμα αλλά θέλει πολύ δεξιοτεχνία

Πόσο μαλακας λιγουρης μπορεί να γίνεις για 10 τσίχλες παραπάνω ρε γαμωτο??? Έχω τύχει σε πέσιμο σε κραχτομαλακες. Κλααααμα , παρακάλια, και κωλο ήταν έτοιμοι να δώσουν.
Ελα ρε με το καθε κωλοπαιδο να πουμε...καλα τους κανουν.

Status
Not open for further replies.
Back