Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Είδα τις προάλλες ένα βίντεο που είχε αναρτήσει το power vision στο YouTube. Κυνήγι τσίχλας με τενεκεδακηδες. Δεν μου άρεσε, θεωρώ ότι μ αυτόν τον τρόπο χαλάνε οι τόποι και τρομοκρατουντε τα πουλιά.
Οι κύριοι μάλλον έχουν ρίζες εξ Αγγλίας και την είδαν λόρδοι σε driven hunt .sarcastic.

Είδα τις προάλλες ένα βίντεο που είχε αναρτήσει το power vision στο YouTube. Κυνήγι τσίχλας με τενεκεδακηδες. Δεν μου άρεσε, θεωρώ ότι μ αυτόν τον τρόπο χαλάνε οι τόποι και τρομοκρατουντε τα πουλιά.
Έχω πετύχει Φθιώτιδα Ιταλούς να κυνηγάνε έτσι....ένας με τενεκε στον ελεώνα και η άλλοι από έξω καρτέρι..

Όπως θα άκουσες κ στην ταινία είναι παραδοσιακη αυτή η τεχνική στη Λακωνία..
Και το πιο πιθανο είναι να γίνεται εδώ κ πολλα χρονια στις ίδιες περιοχες....
Άρα λοιπόν αν είχαν παρατηρησει ότι τα πουλια μετακινούνται σε αλλο τοπο λόγω της "φασαριας" θα είχαν σταματήσει αυτή την μέθοδο....
Η γνώμη μου είναι ότι τα πουλια δεν ενοχλούνται από διάφορους θορυβους, κ σε πολλες αγροτικές περιοχες έχουν μάθει να ζουν με αυτους,αλλά ίσως να γίνονται πιο καχύποπτα.....

Με το κρύο σήμερα τα κοτσύφια κάνουν πάρτυ, να δω τι θα κάνω με τα σταφύλια φέτος είναι πάρα πολλά δεν θα μου αφήσουν ούτε μια ρώγα.
Ή μικρό τούλι (π.χ. από μπομπονιέρα) ανα τσαμπί (λίγο μαζοχιστικο αν είναι πολλά τα σταφύλια αλλά κάποιοι το κάνουν) η δίχτυ σε όλο το κλημα

Ή μικρό τούλι (π.χ. από μπομπονιέρα) ανα τσαμπί (λίγο μαζοχιστικο αν είναι πολλά τα σταφύλια αλλά κάποιοι το κάνουν) η δίχτυ σε όλο το κλημα
Είναι πολλά δεν θα μπούνε σε όλα τώρα δυχτι, επιλεκτικά.

Πήγα λίγο στους παλιούς κήπους που έβαζαν οι κάτοικοι τού χωριού, καί φέτος άκουσα μόνο έναν κότσυφα!!!
Μάλλον οι δύο τρεις που βάζουν ακόμη τους κήπους τα εξοντώνουν με σιτάρι που έχει δηλητήριο για να μην σκαλίζουν τις ρίζες από τις πιπεριές και τις ντομάτες όταν τις φυτεύουν.
Και είναι αυτοί που όταν έρχομαι κυνήγι τον Οκτώβριο μου λένε "άσε κανένα κότσυφα να κελαηδησει την άνοιξη"....

Πήγα λίγο στους παλιούς κήπους που έβαζαν οι κάτοικοι τού χωριού, καί φέτος άκουσα μόνο έναν κότσυφα!!!
Μάλλον οι δύο τρεις που βάζουν ακόμη τους κήπους τα εξοντώνουν με σιτάρι που έχει δηλητήριο για να μην σκαλίζουν τις ρίζες από τις πιπεριές και τις ντομάτες όταν τις φυτεύουν.
Και είναι αυτοί που όταν έρχομαι κυνήγι τον Οκτώβριο μου λένε "άσε κανένα κότσυφα να κελαηδησει την άνοιξη"....
Γιώργο έχεις βρει, ψόφια κοτσύφια στην περιοχή; Κυρίως την άνοιξη, που φυτεύουν τα νέα φυτά;

Μαλλον είναι από αυτους που δεν δέχονται ουτε πουλι πετουμενο στην περιουσια τους....
Έτσι βλέπουν κ τους κυνηγούς......

Παντως πρωτη φορα ακουω να γίνεται χρήση δηλητηρίου για τον κακομοίρη τον κοτσυφα....Απιστευτο.....

Ναι, έχω βρει αλλά έχω δει και μέσα στους κήπους μπλέ σιτάρι που ρίχνουν χρόνια τώρα.
Μήπως ρίχνουν για τα ποντίκια σιτάρι; εάν είναι αγορασμένο από γεωπόνο κ να το φάνε τα κοτσυφια δεν παθαίνουν τίποτα, εάν το έχουν φτιάξει μόνοι τους τότε ψοφάει ότι φαει!

Ρε παιδια τα τσιχλοκοτσυφα το τρώνε το σιταρι??? Και αν ναι γιατί τα κοτσύφια δεν πέφτουν στα θερισμενα??? Προσωπικά πιστεύω ότι ρίχνουν δηλητηριο για τα σαλιγκάρια στα ζαρζαβατικα και τα πουλιά τρώνε τα φαρμακωμενα σαλιγκάρια και ψοφανε!!!

Status
Not open for further replies.
Back