Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Να την βλέπω να έρχεται καρφί επάνω μου,να έχω ανατριχιάσει ολόκληρος αλλά τελικά παρά την μεγάλη πρόκληση δεν σήκωσα το τουφέκι...:)
Εγώ σου είπα χτες μην διαστάσεις να δοκιμάσεις το πλάγιο κ σε μεγαλύτερα κυνήγια..Την έχασες την ευκαιρία πατριώτηηηηηηη.sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Κοντινη βολτα σημερα στα μεσογεια οι τσιχλες κελαηδουσαν στο ρεμα μα δεν πεταξε καμια. Πηγα προς τα κει πεταξα κατι πετρες ολες εφυγαν προς κατευθυνσεις αδυνατες για τουφεκια. Μονο δυο καρακαξες ξερανα και τελος...

Σημερινή έξοδος με Γιώργο και Πάνο στα αγιασμένα παχιά χώματα της Βοιωτίας ,για χτικιά.Τα πουλιά λίγα αλλά λίγο πολύ παντού.Ενα μόνο απο τα καλά σημεία ειχε πάααρα πολλά πουλιά.Το πρωί ,αν και μετά απο βροχή ,δεν ειχαμε θεμα με τα φυσίγγια Οσο περναγε όμως η ώρα αρχισαν τα προβλήματα.Παρα πολλά ξεπουπουλιάσματα και τα πουλιά συνέχιζαν την πορεία τους.τραυματισμένα.Υπήρξαν περιπτώσεις να βλέπεις την τσίχλα να ντουμανιάζει και να συνεχίζει το πέταγμα.Ακόμη και τσίχλες με διαμπερή τραύματα στο στήθος και να πέφτουν ζωντανές μετα απο λίγο.Ηταν σαν να ντουφέκαγες σακουλάκια με χαρτοπόλεμο .Απογοήτευση !
Με πολύ ήλιο , ζέστη και περπάτημα 14χλμ καταφέρσμε να πάρουμε απο 11 πουλιά.
Αυτα προς το παρόν αγού γραφω απο κινητό.

Καλησπέρα παρέα. Κατά τις 12:00 έβαλα μέσα τη σκυλίτσα και βγήκα για καμιά κιχλα. Εμφανώς λιγότερα τα πουλιά από τις προηγούμενες μέρες. Όσο εψαχνα με τη σκύλα για μπεκατσα πεταγοταν από τη σκύλα σαν στραβες μπροστά μου οι κιχλες, μόλις βγήκα μόνος μου δεν πεταγοταν με τίποτα. Τελικά κατάφερα με τα πολλά και κρατησα 4 κιχλες συν μια που δε βρηκα σε κάτι βατα. Πετάχτηκαν και μερικά αυτοκτονημενα κοτσύφια αλλά κρατηθηκα.....ha ha ha.
Μετακινήθηκαν τα πουλιά γιατι τις προηγούμενες μέρες ήταν παρά πολλά καμία σχέση με σήμερα.

pic host

Last edited:
.congrats..congrats.Γιάννη με το μακρυκαννο πηγες περπατητο?
Ναι Τάσο ( όχι στη μπεκατσα). Ωραία ηταν, ανεβαίνει σχετικά γρήγορα στον ώμο, πήγα σε ανοιχτά μέρη και μπορούσα να τουφεκισω μακριά. Βέβαια για ένα δίωρο καλά είναι μετά σου κόβει τα χέρια.

Καλησπέρα στην παρέα.:)
Εμφανώς μειωμένα τα πουλιά σήμερα και πολύ ''αγριεμένα'',αλλά αρκετά για να σου φτιάξουν την ημέρα.
Πήρα 7 καρτεράτες τσίχλες με τουφεκιές που τις χάρηκα πολύ.Τις δύο οι οποίες ήταν και οι πιο μακρινές δεν μπόρεσα να τις βρω.:(
Με τα Lambro Tordo 30 φυσικά τα οποία ''θερίζουν'' σε νούμερο 10,και τα MB Classic σε νούμερο 8.;)
Και κλασσικά πότε θα μου περάσει η φάσσα πάνω από το κεφάλι μου στα 30 μέτρα;Μα φυσικά όταν θα έχει κλείσει το κυνήγι της....goodboy..hit.
Να την βλέπω να έρχεται καρφί επάνω μου,να έχω ανατριχιάσει ολόκληρος αλλά τελικά παρά την μεγάλη πρόκληση δεν σήκωσα το τουφέκι...:)
Εγω Γιώργο μου για το συγκεκριμένο θήραμα θα εριχνα ,το κυνηγάνε ανελέητα στη Αγγλία χειμώνα καλοκαίρι πάντως μπράβο για την εγκρατεια σου σημαίνει πολλα για την προσωπικότητα σου.

και εγω εκανα ενα μησαωρο καρτερακι απογευματινο αλα δεν πεταξε τιποταααα 4 τσιχλες περασανε κιαυτες μωλις ειχε σκοτινιασηηη,,τα μπερεκετια τελιωσανεεεε,,μωνο για περπατο λεη εκη παιζουνε λιγα πουλια γιατι της βλεπω στο κυνηγι μπεκατσας,,αλα ποδια δεν μας μηνανε δεν θα τα σακατεψω και στην τσιχλααα

Όταν βάζει πουλιά αυτή είναι η πιο όμορφη εποχή να κυνηγάς τσίχλες περπατητό, ειδικά σε ανθισμένες αμυγδαλιές...
Εύβοια που πήγατε και μάζεψε τόσο κόσμο;
Τη ζημιά την κάνουνε νομίζω κάτι κλαμπανιστές από το χωριό μου με τις φωτό που ανεβάζουν, ενώ κυνηγάνε 5-5 με παγάνα φωνές και τουφεκιές και ξεσηκώνουν πουλιά...

Καλησπέρα στην παρέα.:)
Εμφανώς μειωμένα τα πουλιά σήμερα και πολύ ''αγριεμένα'',αλλά αρκετά για να σου φτιάξουν την ημέρα.
Πήρα 7 καρτεράτες τσίχλες με τουφεκιές που τις χάρηκα πολύ.Τις δύο οι οποίες ήταν και οι πιο μακρινές δεν μπόρεσα να τις βρω.:(
Με τα Lambro Tordo 30 φυσικά τα οποία ''θερίζουν'' σε νούμερο 10,και τα MB Classic σε νούμερο 8.;)
Και κλασσικά πότε θα μου περάσει η φάσσα πάνω από το κεφάλι μου στα 30 μέτρα;Μα φυσικά όταν θα έχει κλείσει το κυνήγι της....goodboy..hit.
Μπράβο Γιώργο, αφού κρατηθηκες με τη φασσα εδειξες χαρακτήρα. Σου πηγαίνει και το πλαγιοκανο, μια χαρά έξοδο σήμερα.

Εγω Γιώργο μου για το συγκεκριμένο θήραμα θα εριχνα ,το κυνηγάνε ανελέητα στη Αγγλία χειμώνα καλοκαίρι πάντως μπράβο για την εγκρατεια σου σημαίνει πολλα για την προσωπικότητα σου.
Μπράβο Γιώργο, αφού κρατηθηκες με τη φασσα εδειξες χαρακτήρα. Σου πηγαίνει και το πλαγιοκανο, μια χαρά έξοδο σήμερα.
Να είστε καλά κύριοι..well done.

Όταν βάζει πουλιά αυτή είναι η πιο όμορφη εποχή να κυνηγάς τσίχλες περπατητό, ειδικά σε ανθισμένες αμυγδαλιές...
Σκεψου τι ομορφιές Βασίλη έβλεπαν τα μάτια όσων πρόλαβαν το Απριλιάτικο τρυγονι.............

Τι εγινε τζωρτζ σημερα δεν ειχε σοου;με επιφωνηματα κ λ π;.big smile.
.sarcastic.... όχι ήμασταν μόνοι, δεν είχα κοινό ... .my man.. Έβαλα συστημένους, τον Λονδρέζο με το μπλε καρό και την ασπρομάλλα αλεπού, σε ένα μέρος που τους φάγαν οι τσίχλες αλλά μου ήταν λίγο φειδωλοί ... .buy buy..buy buy..buy buy.. Τι άλλο να κάνω δεν ξέρω :D

Status
Not open for further replies.
Back