Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Στον Θεολόγο απάνω απ'το χωριό τα καλά απογεύματα έριχνες δύο κουτιά φυσίγγια μόνο στα κοτσύφια που ορμαγαν όλα μαζί μόλις σούρουπωνε.
Είχα ένα πολύ ωραίο σημείο αλλά το
περιεφραξε ο ιδιοκτήτης .
Δεν έχω πάει ποτέ από εκεί, αλλά ακούω πολύ καλά λόγια.

Και αν τα μάζευε;
Άκου να γελάσεις, παλια καθόμουν για καρτέρι τσίχλας μέσα σε ασφαλτο...
Τα φυσίγγια στο τέλος τα μάζευα από τον δρόμο κ τα συγκέντρωνα στην άκρη με σκοπό να τα πεταξω στο τέλος όλα μαζι...
Κάθε μέρα που πηγενα οι κάλυκες ελειπαν...
Τι διάολο γίνεται...
Μια μέρα πηγα πιο νωρίς, βλέπω ένα αμάξι να κατεβαινει απο το επανω χωριο κ να σταματάει διπλα μου, κατεβαίνει ένα πιτσιρικι κ αρχίζει να μου μαζευει...τους κάλυκες...... Χαχαχαχαχα..

Για εξήγησε μου λίγο αυτό που λες Γιάννη, γιατι μάλλον μιλάς "ιδιογομωτικά" και δεν σε πιάνω...
Ποιοί είναι αυτοί που αλλάζουν συγκεντρωτηρα αναλόγως το νουμερο σε ένα φυσιγγι?
Η 7αρι είναι η ν10 ιδιο συγκεντρωτηρα βάζουν, τον ίδιο κ όσοι γεμίζουν 32γρ κ τα ξεκινάνε από χοντρά νουμερα πχ ν4,5.....
Μήπως εννοείς ότι το υψος του συγκεντρωτηρα δεν είναι σωστό για την περιπτωση?
Το πιασες

Και αυτοί που αλλάζουν τάπες είναι αυτοί που ξέρουν να γεμίζουν φυσιγγια
Γιάννη, εννοείς κάτι σαν κι αυτό?

Οι πυρίτιδες των λειόκανων
Αρχίζοντας από το Άλφα

Του Μηνά Ιορδάνογλου(απόσπασμα)…
ΜΒ Χ 36
Παραλλαγή της ΜΒΧ32 που προορίζεται για γομώσεις 36 έως 40 γραμμ. στο cal 12 (ημιμάγκνουμ) και ανάλογα ενιχυμένων γομώσεων για τα υπόλοιπα διαμετρήματα.
Η ΜΒΧ36 είναι πυρίτιδα μονοβασική από βελτιωμένη νικτροκυτταρίνη πλήρως ζελατινοποιημένη, κατασκευάζεται σε λεπτά φυλλίδια διαστάσεων 1,4Χ1,4Χ0,12 χιλιοστά. Το χρώμα των φυλλιδίων έχει χρώμα πράσινο και καφέ (ανάμεικτα φυλλίδια). Το ειδικό της βάρος δίνει 500 γραμ. ανά λίτρο και η παραγόμενη ενέργεια είναι 1030 calories ανά γραμ. (η ΜΒΧ32 δίνει 1050 αντίστοιχα). Προσωπικά γεμίζω ανάλογία 1,90 γρ. πυρίτιδας με 40 γρ. σκάγια σε κάλυκα CHEDDITE με μέταλλο 25 χιλιοστά και καψύλι CX 2000 ή NOBEL SPORT με μέταλλο 27 χιλ. με καψύλι Μ 686. Τα βύσματα που χρησιμοποιώ είναι τετραπλαστ 16 χιλιοστά για σκάγια Νο 1,2,3,4 και 18 χιλιοστά GIOVANNI για σκάγια Νο 5,6,7. Το κλείσιμο είναι αστεροειδές 11 χιλιοστών με ελαφρό ρέλιασμα. Η ταχύτητα (V0) αυτών των φυσιγγίων είναι περίπου 390 m/sec και η παραγόμενη πίεση δεν ξεπερνά τις 750 μονάδες bar. Τα αποτελέσματα σε παπιά, φάσσες και λαγό είναι απόλυτα ικανοποιητικά το φθινόπωρο όπως και το χειμώνα που η υγρασία είναι αυξημένη και η θερμοκρασία περιβάλλοντος χαμηλά.

Υ.Γ: παρακολουθώ, και βλέπω να δω αν το "έπιασα" και εγώ σωστά...

Το πιασες
Και αυτοί που αλλάζουν τάπες είναι αυτοί που ξέρουν να γεμίζουν φυσιγγια
Αυτό φαίνεται πολυ καλα, στα διάφανα κ ημιδιαφανα φυσίγγια...
Άλλοτε τα σκάγια είναι λιγο πιο πανω απο το χείλος του κυαθιου,και άλλοτε αρκετά παραπανω.....
Αυτο δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην τουφεκιά μας.................

Σήμερα το απόγεμα λοιπόν, επέστρεψα στο πολυαγαπημένο μου καρτεράκι!
Τα τσιχλάκια, σχεδόν όλα, πέρασαν κατά το τελευταίο 20λεπτο... Πολύ λίγα πιο πριν...
Με τούτα και με 'κείνα, κατάφερα να κατεβάσω 15 τσιχλίτσες, εκ των οποίων έβαλα στο γιλέκο τις 12!
Πολύ ωραία ήτανε, παρά τον πάγο που είχε... Τουλάχιστον δεν φυσούσε καθόλου και είχα συντροφιά και τον ηλιάκο να με βαράει κατακούτελα μέχρι τις 17:30...

Έχω παει εγω! Στο δεκάλεπτο φύγαμε γιατί το σκαγιασμα δεν θα το γλιτωναμε με τιποτα.
Ε αν σε είχαν αφήσει μισή ώρα Δημήτρη ο Θεολόγος θα είχε γίνει Γυρολόγος,να ψάχνει να βρει τσίχλα .Ήταν ειδοποιημενοι ότι έρχεσαι φαίνεται.

Μεσημεριανό περπατητο σε άλλη περιοχη μήπως και.........
Αλλά κ εκει η ίδια φτώχεια.........
Τρείς τσίχλες στο γιλέκο κ δυστηχως αφησα κ άλλες δυο για τα αρπακτικά της νυχτας..
Φυσίγγια Rio διασποράς 32γρ ν9...
ΥΓ Στέλιο μην ρωτήσεις γιατί δεν πηγα με την moss,πραγματικα δεν άξιζε τον κόπο........

IMG_20220120_172705.jpg

Σήμερα copy paste το χθεσινό. Τρία πουλάκια στο γιλέκο και ένα χαμένο στο καθαρό λόγω σκότους. Όντας 5 λεπτά από το σπίτι, θα πάω αύριο το πρωί να το ψάξω, αν δεν το προλάβουν τα νυκτόβια.
Τώρα ανάπαυση στο τζάκι αναμένοντας το χιόνι.

Μεσημεριανό περπατητο σε άλλη περιοχη μήπως και.........
Αλλά κ εκει η ίδια φτώχεια.........
Τρείς τσίχλες στο γιλέκο κ δυστηχως αφησα κ άλλες δυο για τα αρπακτικά της νυχτας..
Φυσίγγια Rio διασποράς 32γρ ν9...
ΥΓ Στέλιο μην ρωτήσεις γιατί δεν πηγα με την moss,πραγματικα δεν άξιζε τον κόπο........

View attachment 40338
τασο
18.2 ειναι οι αυλοι σου;

Status
Not open for further replies.
Back